לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99639,963 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'תוספות .. פשטידות..סלטים...לפסח.'
תוספות .. פשטידות..סלטים...לפסח.
<< ההודעה הנוכחית
11/03/2013 | 06:29
28
687
העלו כאן מתכונים ..ושמרו על הסדר.
תודה.

תוספות...

פשטידות...

סלטים....

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'3מתכונים לסלטים קלים לפסח'
3מתכונים לסלטים קלים לפסח
11/03/2013 | 06:43
602
סלטים קלילים לצד אוכל כבד
מאת: מערכת וואלה!
יום ראשון, 10 במרץ 2013,

    
מתחילים לתכנן את ארוחת ליל הסדר? לצד הקניידלך, המצות והאוכל הכבד, אל תשכחו להכין גם כמה סלטים קלילים ורעננים. השף דוחול ספאדי מרשת "דיאנא בעיר" מגיש כמה הצעות




כרובית בטחינה......

אמנם סלט קטן וצנוע, אך כשאוכלים ממנו – אי אפשר להפסיק, וגם קשה לשכוח את הטעם המופלא.

חומרים:
1 ראש כרובית
כף חומץ רגיל
שמן זית לטיגון
1 כוס טחינה גולמית
¼ כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. משרים בקערת מים עם מעט חומץ, לסילוק המזיקים. שוטפים ומסננים. מייבשים.

2. מחממים במחבת שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים. מעבירים לנייר סופג לסילוק עודפי השמן.

3. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים ¾ כוס מים פושרים, כדי לדלל אותה.

4. מעבירים את פרחי הכרובית המטוגנים לקערה, יוצקים עליהם את הטחינה, ומערבבים היטב. מסדרים בצלחת הגשה ומגישים מיד.




סלט מלפפוני בלאדי......

הכי פשוט והכי מרענן. סלט חובה בארוחה כבדה.

חומרים ל-2 מנות:
1 קופסת מלפפוני טעם - המלפפונים הקטנטנים הנמכרים במארז
2 גבעולי בצל ירוק
חופן נענע טרייה
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
שמן זית


אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב חבילה של מלפפוני טעם וקוטמים את הקצוות.

2. פורסים לפרוסות עגולות, או חוצים ומחלקים לרבעים.

3. קוצצים את גבעולי הבצל הירוק. קוצצים גם נענע טרייה. מערבבים הכל בקערה. מתבלים במלח גס ובפלפל שחור. רק בסוף מוסיפים שמן זית, ומערבבים את הכל .




סלט עלי רוקט........


אם יש לכם גרגירי רימון, הם ינקדו לכם את הסלט בארגמן בוהק. אבל אפשר להסתדר גם בלי, אם לא הצלחתם למצוא אותם עכשיו.

חומרים ל-2 מנות:
1 שקית עלי רוקט טריים ורעננים
1/4 כוס בצל סגול קצוץ
1/2 כוס פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
מיץ מלימון טרי, שנסחט במקום
3 כפות שמן זית
קורט מלח
גרגרים מ-1/2 רימון (אם יש)


אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את עלי הרוקט עם הבצל הסגול וקוביות הפלפל האדום.

2. מערבבים בקערית קטנה את מיץ הלימון, השמן והמלח. יוצקים את הרוטב לסלט רק בעת ההגשה, ומערבבים היטב.

3. אם משתמשים בגריגירי רימון, זה הזמן להוסיף אותם ולפזר על הקערה.

4. אפשר להגיש על צלחת, שעליה מסודרים גם שני עלי חסה טריים.


המתכונים נלקחו מאתר וואלה....
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עבד קצוץ לפסח'
עבד קצוץ לפסח
11/03/2013 | 07:06
1
301
כבד קצוץ
הסוד להצלחה: הרבה בצל קצוץ שטוגן באיטיות עד להזהבה. כף ברנדי (או קוניאק).

החומרים ל-6 מנות:

1/4 כוס שמן קנולה
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
500 גרם כבדי עוף טריים מנוקים מגידים
1 כף ברנדי או קוניאק
3 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס


כבד קצוץ. כף ברנדי עושה את ההבדל

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הכבדים מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה. אחרי הצליה להורדת הדם.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה ובצל ומטגנים כרבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים לצלחת.

3. מוסיפים כבדים למחבת (אין צורך לשמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.

4. מוסיפים ברנדי, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.

5. מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה אך לא משחתית, או קוצצים בסכין למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.

6. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

מתכון מאתר מאקו
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הכותרת בהחלט משכה את תשומת ליבי '
הכותרת בהחלט משכה את תשומת ליבי
20/03/2013 | 13:17
68
לצפיה ב-'חריימה לפסח'
חריימה לפסח
11/03/2013 | 07:09
1
386
חריימה
הסוד להצלחה: רוטב עשיר בשום כתוש, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל. בישול קצר רק עד שהדג מוכן.

החומרים ל-6 מנות:

1 ק"ג דג לבן טרי (לוקוס, בורי, מוסר ים) פרוס לנתחים בעובי 2 ס"מ עם העצמות והאדרה
1/4 כוס שמן קנולה
10 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/4 כפית קימל טחון
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
מלח

להגשה:
2 כפות מיץ לימון
כוסברה קצוצה גס


חריימה. מבשלים רק עד שהדג מוכן

אופן ההכנה:


1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.

2. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, שום, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל, מערבבים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה (נזהרים לא לשרוף). מוסיפים מים ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

4. מוסיפים את נתחי הדג ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי. הופכים את הדגים ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שמוכנים.

5. יוצקים מיץ לימון ומערבבים. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים

המתכון מאתר מאקו
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות פרסה ...'
קציצות פרסה ...
18/03/2013 | 18:53
109
קציצות פרסה לפסח
קציצות כרשה הן אחת מהמנות הראשונות הכי אהובות בליל הסדר. אם אצלכם היא לא חלק מהסדר, יש לכם עוד זמן לתקן את המעוות. מתכון משפחתי שאי אפשר להפסיק לחטוף
דנה אלמוסני | אוכל טוב | פורסם 18/03/13 12:14

זמן הכנה
שעה ורבע
זמן עבודה
חצי שעה
כשרות
כשר בשרי
רמת קושי
כל אחד יכול
את ההודו אפשר להחליף בכל בשר אחר שאוהבים, ואפילו לוותר אם רוצים גרסה צמחונית. מי שרוצה לא להתעסק עם הפרסה, יכול לקנות אותה מוכנה וקפואה מראש.
מרכיבים (35 מנות):

15 יחידות פרסה (כרשה)
500 גרם בשר הודו אדום טחון
4-5 ביצים
מלח
פלפל שחור
חופן בזיליקום (לא חובה)
5 כפות קמח מצה
אופן ההכנה:
1. מנקים את הפרסה - מסירים את הקצה חותכים לאורך וקוצצים לחתיכות קטנות. מכניסים לקערה עם מים, ושוטפים היטב מהחול.

2. מבשלים את הפרסה כשלושת רבעי שעה. מסננים היטב וברגע שהיא מתקררת סוחטים אותה היטב משאריות המים.

3. מעבירים למעבד המזון ומוסיפים את הביצים, המלח, הפלפל והבזיליקום ומעבדים. אפשר להפסיק את פעולת המכשיר אחרי שהכל קצוץ היטב.

4. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר וקמח המצה. מערבבים היטב ויוצרים קציצות.

5. מטגנים בשמן כ-2-3 דקות מכל צד עד שמזהיב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטדת תירס כשרה לפסח'
פשטדת תירס כשרה לפסח
11/03/2013 | 08:33
2
789
פשטדת תירס /אוריתוש 5

2 קופסאות תירס ללא הנוזלים
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
1 אשל
1 קוטג'
מלח ופלפל
2 כפות קמח תירס (אני הוספתי קמח תפחי אדמה כי לא היה קמח תירס
אבקת מרק בצל (לא הןספתי)


מערבבים את הכול ושופכים לתבנית (עגולה או מלבנית בינונית)
אופים בחום בינוני עד שמזהיב.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הפשטידהההה יאמיייי'
הפשטידהההה יאמיייי
12/03/2013 | 02:50
1
138
תודה יקירה על השיתוף

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'באהבה ותודה על הפרגון'
באהבה ותודה על הפרגון
12/03/2013 | 12:42
45
לצפיה ב-' מצה ברייט עם עלי מנגולד'
מצה ברייט עם עלי מנגולד
12/03/2013 | 10:30
7
542
לביבות מצה/מצה ברייט

או מצה בריי
מקור ותמונות:אילנית12
לעוד תמונה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

הפעם עם  עלי מנגולד קצוצים

מי שלא אוהב אפשר :פטרוזליה קצוצה



חומרים:כ20 יחידות



4 מצות רטובות מסוננות מהמים ושבורות למרובעים קטנים

ביצים:  בין 4 ל 5

כמון

מלח

פלפל שחור

פטרוזליה קצוצה./עלי מנגולד קצוצים

לערבב את כל החומרים  היטב היטב  לצקת בכף ולטגן בשמן לא עמוק.

(במהלך הטיגון יש צורך להפוך.)

טעים גם קר.
בהצלחה/אילנית12

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מי לא אוהב מצה ברייט????'
מי לא אוהב מצה ברייט????
12/03/2013 | 19:34
1
106
ועוד עם עלי סלק...פשוט נפלא
תודה יקירה- אהבתי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
12/03/2013 | 20:10
12
לצפיה ב-' אני משתמשת במצה ברייט בתור "לחם" בפסח'
אני משתמשת במצה ברייט בתור "לחם" בפסח
13/03/2013 | 03:33
4
136
כלומר מכינה מצה ברייט גדולים ולא עבים בגודל מחבת גדול, מקררת במקרר, ואחרי הקירור חותכת לריבועים. הריבועים משמשים בתור "פרוסות לחם". אפשר למרוח עליהם גבינה או כל ממרח אחר, וזה מאוד טעים ונוח לקחת לטיולים ופקניקים.
טעים לטגן המצה ברייט בשמן זית - מוסיף טעם.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
13/03/2013 | 07:21
3
16
לצפיה ב-'חלת מפתח'
חלת מפתח
04/04/2013 | 12:14
21
בשבת שלאחר הפסח נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה מיוחדת לפרנסה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חלת מפתח'
חלת מפתח
04/04/2013 | 12:15
11
בשבת שלאחר הפסח נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה מיוחדת לפרנסה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חלת מפתח'
חלת מפתח
04/04/2013 | 12:15
8
בשבת שלאחר הפסח נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה מיוחדת לפרנסה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כל המתכונים נהדרים לא היה לי זמן אתמול להגיב'
כל המתכונים נהדרים לא היה לי זמן אתמול להגיב
13/03/2013 | 08:02
104
לצפיה ב-'מקבץ מתכונים מעולים ...'
מקבץ מתכונים מעולים ...
13/03/2013 | 08:16
251
מאתר מאקו צריך לפעמים לשנות ולשדרג מתכונים לחג אז הנה כמה מתכונים שניתן להחליף להוסיף והכל לפי טעמכם...

אני ממליצה בחום .

יום נעים וטעים לכולם
לינדה.

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavor...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' "מעקוד" פשטידה טוניסאית'
"מעקוד" פשטידה טוניסאית
15/03/2013 | 07:09
384
"מעקוד"-פשטידה טוניסאית(תבנית: 24-26

או 2 תבניות אינגלייש קייק/תבנית מרובעת בינונית.

הכנה ותמונות:אילנית12

לכל התמונות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...







חומרים:

6 תפוחי אדמה בינונים מבושלים  מסוננים ומעוכים כמו פירה

בערך  1 קילו 400

6 ביצים

2 ביצים קשות חתוכות

1 כף מיץ מלימון טרי

חצי כפית מלח(אני שמתי מעט יותר)

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור.



(לעיתים אני מוסיפה פטרוזליה קצוצה.)



הכנה:

מאחדים את כל החומרים  היטב בקערה רחבה,יוצקים לתבנית

משומנת ואופים כ-30 25 דקות או עד שהפשטידה מתיצבת.



הערות:

חותכים את הפשטידה רק שהיא קרה.

אומנם עם הרבה ביצים אבל  אם כל אחד אוכל פרוסה אחת זה

סביר.

יש הנוהגים לא לאפות ,אלא לטגן את הפשטידה על הגז  בסיר  .

טעימה מאוד !.

סופ"ש נעים לכולם.

מקור:מספר של פסקל

בהצלחה/אילנית12

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת מצות מהממת שאיש לא מזהה את מרכיביה'
פשטידת מצות מהממת שאיש לא מזהה את מרכיביה
15/03/2013 | 07:37
432
טובה במיוחד לשארית המצות שנשארות בסוף החג....תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לביבות תפוח אדמה ..'
לביבות תפוח אדמה ..
15/03/2013 | 07:55
354
לצפיה ב-'קציצות פראסה'
קציצות פראסה
15/03/2013 | 07:57
316
לצפיה ב-'בורקס מצות ..'
בורקס מצות ..
15/03/2013 | 07:59
463
ככה קוראים לזה אצלנו והפסח לא עובר בלי זה ..
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חזרת מהיום - מי רוצה.. נא לעמוד בתור...'
חזרת מהיום - מי רוצה.. נא לעמוד בתור...
18/03/2013 | 13:44
2
233
לצפיה ב-'גילוש תעלי לנו את המתכון בבקשה...'
גילוש תעלי לנו את המתכון בבקשה...
18/03/2013 | 18:10
1
64
נישמח למתכון לחזרת ....

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינדוש אין לי כמויות'
לינדוש אין לי כמויות
20/03/2013 | 16:39
135
אני קונה שורש- שניים של חזרת ומשרה במים, כל יום מחליפה מים, כך כשלושה ימים, מקלפת, וחותכת בזהירות לחתיכות קטנטנות, שמה בבלנדר, יוצקת חומץ ומי סלק במבושל וטוחנת.דק דקיק.

קונה ראשי סלק טרי ומבריק, מקלפת חוצה לשניים ושמה בסיר, מכסה במים מבשלת כרבע שעה עד 20 דקות מכבה את האש ומכסה את הסיר, כך זה נשאר על אותה להבה עד הבוקר, הסלק ממשיק קצת להתבשל אך לא מידיי.

בבוקר מרסקת את הסלק בפומפיה השבורה (לא גסה ולא דקה, יש פומפיה עם שיניים מפוצלות-שבורות), מוסיפה חומץ סוכר (אני שמה דאייטיפ) קצת מלח ולבסוף מוסיפה את החזרת, מערבבת היטב, טועמת ומשפרת אם יש צורך ... ושולחת לצינצנות...גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות כרישה צמחוניות'
קציצות כרישה צמחוניות
24/03/2013 | 02:55
1
75
משמשות תחליף גפילטע פיש לצמחוניים, ותוספת למנה העיקרית לטורפים.
אלה קציצות מאוד טעימות לדעתי. אם משנים את היחסים ושמים הרבה יותר קמח מצה, ואופים במקום לטגן, מקבלים מעין לחמניות רכות ומתקתקות לפסח.

חומרים:
10 יחידות כרישה
5 בצלים
5 תפ"א
5 ביצים
5 כפות קמח מצה + קמח מצה בצלחת לטבילה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
שמן זית עז טעם לטיגון הבצל
שמן חסר טעם (כמו שמן קנולה) לטיגון הקציצות

הכנה:
1. חותכים מהכרישות רק את החלק הלבן + ירוק בהיר של השורש ותחתית הגבעול.
מסירים את קצה השורש, מפרידים את הגלדים, רוחצים ומנקים ובודקים כל גלד בנפרד מחול ותולעים.
מבשלים את הגלדים המופרדים בסיר עם מי מלח (כף מלח) עד שמתרככים, כרבע שעה מהרתיחה.
מסננים ומשאירים להתקרר.
אחרי שמתקרר - סוחטים מעודפי מים.

2. במקביל:
א. קוצצים 5 בצלים גס ומאדים בכמה כפות שמן זית עד שמתרככים (שמן זית בנדיבות, כי הוא גם תיבול).
ב. מבשלים 5 תפ"א במי מלח, ואחרי שרכים מועכים לפירה.

3. בפוס פרוססור או בבלנד מוט טוחנים את הכרישה הסחוטה עם הבצל המטוגן.
4. מוסיפים את הפירה, 5 ביצים שלמות, 5 כפות קמח מצה (או קצת יותר, אם נוזלי מדי), פפריקה אדומה בנדיבות ומעט פלפל שחור. אפשר להוסיף קצת מלח (היה גם במי הבישול).

5. יוצרים קציצות, טובלים אותן בקמח מצה מבחוץ. מטגנים לזמן קצר (עד שמשחים) משני הצדדים.

6.לפני ההגשה מחממים/אופים רבע שעה בתנור כדי לוודא שלא נותרה ביצה לא מבושלת בפנים.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה שדמת נשמע מענין וטעים'
תודה שדמת נשמע מענין וטעים
24/03/2013 | 22:54
16
חג שמח
טובה
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ