סופגניות גבינה מהירות /בטיגון/באפייה
חנוכה ללא סופגניות - הייתכן? ומה עושים אלו שמקפידים לאכול פחות מטוגן, פחות שומן, פחות קלוריות? אז הנה לכם שתי גירסאות לאותו מתכון האחד מטוגן ומה לעשות - גם טעים ומשמין והשני לא פחות טעים אך בטוח מכיל פחות קלוריות! סופגניות גבינה מהירות ונהדרות / אביגיל מייזליק (ומס` שינויים שלי - יוכי68) קופסת גבינה לבנה 250 גרם 4 ביצים (שמתי 3 L) גביע שמנת חמוצה (תוספת של 3 כפות גבינה לבנה 3 %) 2 כוסות קמח (קמח תופח - כוס של 200 מ"ל) אבקת אפייה (לא שמתי כי השתמשתי בקמח תופח) 3 כפות סוכר (שתי כפות + כף סילאן) שמן קנולה לטיגון אבקת סוכר לזרייה ההכנה: מערבבים את כל החומרים מלבד השמן ואבקת הסוכר. מחממים שמן בסיר רחב. בעזרת שתי כפות יוצקים את הבלילה לשמן החם (להיזהר לא לשרוף - להנמיך את הלהבה) לטגן משני הצדדים - לוודא שהחלק הפנימי גם עשוי) להעביר לנייר סופג ולפזר אבקת סוכר. ניתן למלא בריבה. (הסופגניה לא מתוקה מידי - מי שאוהב יותר סוכר שיוסיף!) להגיש חם! אני (יוכי) הכנתי בגירסה אפויה - ללא טיגון - נהדר! פשוט את אותה תערובת להכניס לתבנית מאפינס או כל צורה לאפות כחצי שעה 180 מעלות, שמתי במרכז קוביית שוקולד או ריבה דיאט מנה דיאטתית נפלאה למקפידים לאכול פחות מטוגן ושמן נסו ותהנו, יוכי