לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032510,325 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'טעם של עודסדנא -יום שני'
טעם של עודסדנא -יום שני
<< ההודעה הנוכחית
19/12/2011 | 06:27
59
179
פינת הסדנאות שלנו

נישמח שתעלו כאן סדנא עם הסברים ותמונות להמחשה ~~~~~ לעוגות

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סופגניות גבינה מהירות /בטיגון/באפייה'
סופגניות גבינה מהירות /בטיגון/באפייה
19/12/2011 | 06:45
21
14
חנוכה ללא סופגניות - הייתכן?
ומה עושים אלו שמקפידים לאכול פחות מטוגן, פחות שומן, פחות קלוריות?
אז הנה לכם שתי גירסאות לאותו מתכון
האחד מטוגן ומה לעשות - גם טעים ומשמין
והשני לא פחות טעים אך בטוח מכיל פחות קלוריות!


סופגניות גבינה מהירות ונהדרות / אביגיל מייזליק (ומס` שינויים שלי - יוכי68)


קופסת גבינה לבנה 250 גרם
4 ביצים (שמתי 3 L)
גביע שמנת חמוצה (תוספת של 3 כפות גבינה לבנה 3 %)
2 כוסות קמח (קמח תופח - כוס של 200 מ"ל)
אבקת אפייה (לא שמתי כי השתמשתי בקמח תופח)
3 כפות סוכר (שתי כפות + כף סילאן)
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר לזרייה

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד השמן ואבקת הסוכר.
מחממים שמן בסיר רחב.
בעזרת שתי כפות יוצקים את הבלילה לשמן החם (להיזהר לא לשרוף - להנמיך את הלהבה)
לטגן משני הצדדים - לוודא שהחלק הפנימי גם עשוי)
להעביר לנייר סופג ולפזר אבקת סוכר.
ניתן למלא בריבה.

(הסופגניה לא מתוקה מידי - מי שאוהב יותר סוכר שיוסיף!)

להגיש חם!


אני (יוכי) הכנתי בגירסה אפויה - ללא טיגון - נהדר!
פשוט את אותה תערובת להכניס לתבנית מאפינס או כל צורה
לאפות כחצי שעה 180 מעלות, שמתי במרכז קוביית שוקולד או ריבה דיאט
מנה דיאטתית נפלאה למקפידים לאכול פחות מטוגן ושמן
נסו ותהנו, יוכי

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הבלילה'
הבלילה
19/12/2011 | 06:50
8
לצפיה ב-'בטיגון'
בטיגון
19/12/2011 | 06:51
9
לצפיה ב-'בצלחת עם אבקת סוכר'
בצלחת עם אבקת סוכר
19/12/2011 | 06:53
6
לצפיה ב-'סופגניה פתוחה לרווחה'
סופגניה פתוחה לרווחה
19/12/2011 | 06:55
7
לצפיה ב-'ועכשיו תור הסופגניות האפויות'
ועכשיו תור הסופגניות האפויות
19/12/2011 | 06:57
7
וכאן בתבנית סיליקון פרח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סופגניות גבינה מהירות אפויות'
סופגניות גבינה מהירות אפויות
19/12/2011 | 06:58
6
לצפיה ב-'סופגניות גבינה אפויות ...בצלחת'
סופגניות גבינה אפויות ...בצלחת
19/12/2011 | 07:00
8
לצפיה ב-'והנה המילוי מתפרץ לו החוצה'
והנה המילוי מתפרץ לו החוצה
19/12/2011 | 07:02
13
9
מקווה שנהנתם, אם לא מהטעם לפחות מהתמונות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראים סוף הדרךךךך'
נראים סוף הדרךךךך
19/12/2011 | 07:26
1
1
לצפיה ב-'תודה דליה היקרה'
תודה דליה היקרה
19/12/2011 | 10:35
לצפיה ב-'יוכי איזה שזריזות '
יוכי איזה שזריזות
19/12/2011 | 07:30
3
הסופגניות נראות נפלא
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי תודה על הסדנא ל|סופגני'
יוכי תודה על הסדנא ל|סופגני
19/12/2011 | 07:39
1
הם ניראים כל -כך  יפים ..

תודהיקירתי על המתכון והסדנא...

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה לינדוש היקרה'
תודה לינדוש היקרה
19/12/2011 | 10:41
לצפיה ב-'תודה אושרתי'
תודה אושרתי
19/12/2011 | 10:36
לצפיה ב-'נראה מגרה באלי להכין אפוי'
נראה מגרה באלי להכין אפוי
19/12/2011 | 08:25
1
4
אין לי תבנית שקעים אפשר לדעתך להכין במנגטים האולמיניום? כאלה חד פעים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אפשר להכין גם בתבניות אלומיניום אך עדיף '
אפשר להכין גם בתבניות אלומיניום אך עדיף
19/12/2011 | 10:35
2
סיליקון, יוצא יותר בקלות ויפה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי נהננו מאוד אבל עוד יותר היינו נהנים'
יוכי נהננו מאוד אבל עוד יותר היינו נהנים
19/12/2011 | 09:49
3
1
אם היית שולחת סופגניה שתיים משלוחה
איזו סדנא????????..
תודה יוכי
חנוכה שמח

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טובלה היקרה, תודה על הפרגון, משלוחה אשלח'
טובלה היקרה, תודה על הפרגון, משלוחה אשלח
19/12/2011 | 10:37
2
1
בשמחה כשאכין שוב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי'
יוכי
20/12/2011 | 12:47
1
איזה סופגניות!!!
יאמי!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חג חנוכה שמח,
רוזה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רוזה יקירתי'
תודה רוזה יקירתי
20/12/2011 | 17:28
לצפיה ב-'יוכי, כל הכבוד אני בטוח אנסה בחנוכה הזה.'
יוכי, כל הכבוד אני בטוח אנסה בחנוכה הזה.
19/12/2011 | 19:56
1
לי יש תבנית שקעים עגולים כך שזה נראה כמו סופגניה. נראה לי מאד מתאים.
כמו הסופגניות מאפינס של וויני.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מלפפונים חמוצים במלח '
מלפפונים חמוצים במלח
19/12/2011 | 08:23
3
11
חומרים:
מלפפונים מספיק כדי למלא צנצנת שמתאימה לכם
צרור שמיר
3-4 שני שום חתוכות לפרוסות
2 פלפלים חריפים קטנים (אם אוהבים יותר חריף אפשר להוסיף עוד פלפלים)
מלח
מים רותחים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אושרתי, זה נראה יפה מאד, אבל את הכי חשוב'
אושרתי, זה נראה יפה מאד, אבל את הכי חשוב
19/12/2011 | 19:58
2
5
לא ציינת. מאד חשוב לדייק בכמות המלח, ואת בכלל לא ציינת כמה מלח ביחס למשקל מלפפונים, או ליטר מים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סליחה, יש לי עוד משהו, למךפפונים במלח '
סליחה, יש לי עוד משהו, למךפפונים במלח
19/12/2011 | 20:00
6
טוב לשים עלי דפנה ופלפל אנגלי, ולמעלה לסגור עם צרור שמיר. ואפשר גם עלי גפן.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נעמי תודה על המחמאות '
נעמי תודה על המחמאות
19/12/2011 | 20:10
7
לגבי היחס כתבתי כוס מים עם כף מלח
תודה על התוספת של העלי דפנה ופלפל אנגלי אבי מוסיף אנחנו פחות אוהבים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סורי נעלמה לי תמונה אחת של הסדנא '
סורי נעלמה לי תמונה אחת של הסדנא
19/12/2011 | 08:27
6
אבל שמים את הפלפלים והשום בקרקעית הצנצנת ומסדרים את המלפופנים
בעמידה צריך לסדר את המלפופנים שהיו קצת בלחץ.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלב 3'
שלב 3
19/12/2011 | 08:30
6
היחס של המים והמלח זה כוס מים כף מלח ערבבים  (לי יצא בערך 3 כוסות מים)
ושופכים לצנצנת עד גובה שכל המלפפונים מחוסים במים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלב 4'
שלב 4
19/12/2011 | 08:32
4
מכסים את המלפפונים בצרור השמיר (חשוב שגם השמיר יהיה בתוך המים).
וסוגרים את הצנצנת.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלב 5'
שלב 5
19/12/2011 | 08:34
2
6
מוציאים את המלפפונים להשתזף בשמש למשך 24 שעות בחורף אפשר גם יותר .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אושרתי ~~~תודה קריתי על הסדנא.'
אושרתי ~~~תודה קריתי על הסדנא.
19/12/2011 | 08:37
1
2
אהבתי שהם יצאו ל-24 שעות .להשתזף..נישאר עוד משהו ~~

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מהנגלה הזו כבר לא אבל בשישי עשיתי נגלה חדשה.'
מהנגלה הזו כבר לא אבל בשישי עשיתי נגלה חדשה.
19/12/2011 | 08:39
לצפיה ב-'תמונה של שלב 4 '
תמונה של שלב 4
19/12/2011 | 08:35
3
משום מה לא העלה לי את התמונה עם ההודעה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מוכנים '
מוכנים
19/12/2011 | 08:38
7
4
אחרי 24 שעות מכניסים הביתה ומשארים על השיש עד שרואים שהמלפפונים מוכנים (רואים ירוק יותר כהה) כמו בתמונה ואז מכניסים למקרר .

דבר חשוב שלא כתבתי חייבים לעקר את הצנצת לפני הכנת המלפפונים אחרת מיד מתקלקלים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אושרתי גם את יכולה לשלוח מלפפון שניים ואפילו'
אושרתי גם את יכולה לשלוח מלפפון שניים ואפילו
19/12/2011 | 09:52
2
1
צנצנת אין על המלפפונים הביתיים.
תודה על הסדנא

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'באהבה גדולה טובה '
באהבה גדולה טובה
19/12/2011 | 10:33
1
1
עכשו אני יודעת מה להביא לך בביקורי הבא אצלך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה כיף לי מתי את מגיעה????'
איזה כיף לי מתי את מגיעה????
19/12/2011 | 14:21
1
על הדרך אזמין כמה צנצנות

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אושרתי, איזה יופי של מלפפונים חמוצים, נפלא!'
אושרתי, איזה יופי של מלפפונים חמוצים, נפלא!
19/12/2011 | 10:39
1
1
תודה על הסדנא המגרה!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי , תודה על המחמאות'
יוכי , תודה על המחמאות
19/12/2011 | 11:02
לצפיה ב-'אוהבת חמוצים, אושרת'
אוהבת חמוצים, אושרת
20/12/2011 | 12:49
1
והסדנה 10!!!

רוזה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רוזה על הפרגונים'
תודה רוזה על הפרגונים
20/12/2011 | 12:54
לצפיה ב-'עוגת שיש מעולה'
עוגת שיש מעולה
19/12/2011 | 09:11
17
17
גם לי מותר לעלות סדנא אפילו אם זו רק עוגה "פושטית".
אבל היא כלכך טעימה שכולם אוהבים אותה גם בעבודה של בעלי ובבית מעדיפים אותה על פני עוגה מורכבת אחרת.
ואני מרוויחה עבודה קלה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בת של מלך..לכולם מותר לעלות סדנא'
בת של מלך..לכולם מותר לעלות סדנא
19/12/2011 | 09:23
4
נישמח לקבלת ממך סדנא לעוגת השיש ..

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בת של מלך ודווקא העוגות'
בת של מלך ודווקא העוגות
19/12/2011 | 09:55
6
שאת קוראת להן" פושטיות" הן הכי טעימות
ושלך נראית כזו אז איפה המתכון????????..בבקשה

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'החומרים'
החומרים
19/12/2011 | 10:05
1
21
2 ½ כוסות קמח מנופה
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
¼ כפית סודה לשתייה
1 שקית סוכר וניל


4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
½ כוס סוכר
½ כוס שמן
1 כוס + ⅛ כוס מים

3 כפיות גדושות קקאו.

לערבב את החומרים היבשים
להקציף חלבונים עם החצי כוס סוכר וקורט מלח
לערבב את החלמונים השמן והמים
לערבב את היבשים עם התערובת חלמונים לבלילה אחידה
להוסיף את הקצף ולערבב בתנועת עטיפה

לשמן תבנית ח"פ סטנדרטית
לשפוך ¾ מהתערובת לתבנית
מה שנשאר בקערה להוסיף קקאו ולערבב
לשפוך לתבנית באיקס ומסגרת
לעשות צורות עם כף
להכניס לתנור מחומם בחום 175 כ 50 דקות
)לי אין טורבו אז למי שיש יספיקו 40 אם אני לא טועה (אפשר לבדוק עם קיסם)
להוציא ולקרר
לשמור במקום בטוח מחשש לעכברים...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בת של מלך, נפלא, תודה על השיתוף'
בת של מלך, נפלא, תודה על השיתוף
19/12/2011 | 10:41
1
וכמו שכתבו קודמותיי, אין על העוגות ה"פושטיות"
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יאמייייייייייייי'
יאמייייייייייייי
19/12/2011 | 10:38
1
תודה על הסדנא
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תפוז האלה'
תפוז האלה
19/12/2011 | 11:15
4
עכשיו לא נותן לי להעלות תמונות
אמשיך עוד מעט
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'החומרים היבשים'
החומרים היבשים
19/12/2011 | 12:54
1
6
לצפיה ב-'תודה על הסדנא של העוגה הטעימה'
תודה על הסדנא של העוגה הטעימה
19/12/2011 | 14:15
2
לצפיה ב-'להפריד את הביצים'
להפריד את הביצים
19/12/2011 | 12:56
4
לצפיה ב-'הקצפת החלבונים'
הקצפת החלבונים
19/12/2011 | 13:21
4
גם המיקסר שלי פושטי חחח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ערבוב החומרים יחד'
ערבוב החומרים יחד
19/12/2011 | 13:47
2
לצפיה ב-'מעורבב'
מעורבב
19/12/2011 | 14:01
4
לצפיה ב-'עטיפות עם הקצף'
עטיפות עם הקצף
19/12/2011 | 15:55
9
אני מעלה באיזי
מהפלאפון תוך כדי עבודה...
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'העוגה נראית יפה ואפילו מלמעלה היא משויישת.'
העוגה נראית יפה ואפילו מלמעלה היא משויישת.
19/12/2011 | 20:02
3
7
מחכים למתכון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אופס!!! לא ראיתי שכבר הכנסת את הסדנה'
אופס!!! לא ראיתי שכבר הכנסת את הסדנה
19/12/2011 | 20:04
2
3
לצפיה ב-'אני אוהבת אותה יצירתית'
אני אוהבת אותה יצירתית
20/12/2011 | 01:02
1
4
נותנת מוזה לאכול

מחר (יותר נכון בבוקר) אני אמשיך
הרבה עבודה בבית כמו שסיפרתי בשרשור היומי...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בת של מלך,איזה עוגה מרשימה - הרגתן אותי'
בת של מלך,איזה עוגה מרשימה - הרגתן אותי
20/12/2011 | 12:53
5
עם הכל הדברים הנהדרים!!!
שתמיד יהיו רק דברים טובים!!!
חג אורות שמח,
רוזה.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ