קציצות בשר ובטטה אפויות על בורגול ומנגולד
זו המנה העיקרית החדשה שניסיתי השבת וקצרה המון מחמאות אפילו מהילדים (כנראה התבגרו והשתנו הטעמים). המתכון מחוברת שף דצמבר 2011 . חומרים לקציצות 1 בטטה קלופה 500 גרם בשר בקר טחון 1 ביצה 2 שיני שום , כתושות 1/3 כוס פטרוזליה קצוצה דק 1 בצל קטן, קלוף ומגורר גם מלח, פלפל שחור. לתוספת הבורגול 2 כוסות בורגול עבה 1 כוס מנגולד , חתוך לרצועות 3 שיני שום , קלופות וכתושות 1כף שמיר קצוץ 1/4 כוס מיץ לימון 3 כפות שמן זית מלח פלפל שחור ההכנה: מחממיםאת התנור לחום גבוה 200 מעלות. 2. מניחים את הבטטה בתבנית, יוצקים אליה מעט שמן זית ואופים 40-45 דקות עד שהיא רכה. מצננים ומעוכים למחית מעבירים לקערה , מוסיפים את שאר חומרי הקציצות , מערבבים ומאחסנים במקרר 30 דקות . 3 שמים את הבורגול בקערה יוצקים מים רותחים עד כיסוי , משהים 5 דקות, מסננים ומעבירים לתבנית תנור. מוסיפים את המנגולד , השום, השמיר, מיץ הלימון, השמן, מלח ופלפל ומערבבים. 4. מחממים שוב את התמנור לחום גבוה 200 מעלות. 5. בידים רטובות יוצרים מעיסת הבשר קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית, על הבורגול. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 35-40 דקות , עד שהקציצות עשויות (לבדיקה חוצים קציצה אחת). מגישים חם. הערות שלי: אני את הבטטה חתכתי לפרוסות ובישלתי במים מעכתי והוספתי לקערה. לי לקח יותר מ35-40 דקות לאפיה אצלי זה היה שעה בתנור ואחר כך זה לא היה עוד כל כך מוכן אז שמתי על הפלטה עד שאכלנו בערך עוד שעה. סליחה שאין תמונה פשוט הכל חוסל אצלם בהזדמנות