שרשור מנות עקריות

נמושקה1

New member
בשבת בבוקר זו היתה המנה העיקרית שלי


לא רצו בשרי הכנתי מנת דג סלמון בתיבול מיוחד מיוחד וטעים. נסו גם אתם לא נותנת כמיות כל אחת לפי רצונה ואוכלי ביתה.רצוי חתיכה גדולה לא פרוס המצרכים: דג סלמון עם העור מלח גס פלפל שחור חרדל מיונז פפריקה מתוקה רוטב סויה שום כתוש אופן ההכנה: להמליח את הדג במלח גס למרוח את הדג בשכבת חרדל. להשאיר שעה לערבב רוטב סויה שום כתוש מיונז פפריקה מתוקה פלפל שחור.למרוח על שכבת החרדל על כל שטח פני הדג לאפות כחצי שעה בחום 180 מעלות
 

נמושקה1

New member
כן פיטוזיליה שכחתי לציין

באמצע עבודות הבית נזכרתי שלא רשמתי פיטרוזיליה. והנה הקדמת אותי תודה
ומה שלום הקטן?
הרבה בריאות טובה
 
בעקרון טוענים שהמצב התייצב

אבל בגלל הסטוריה רפואית משאירים לעוד יום מעקב. לא נח אבל עדיף מאשר ללכת הבית וחס ושלום לרוץ שוב למיון. ואנחנו בדגים בדרך כלל משתמשים עם כוסברה אבל אנסה עם פטרוזיליה ודג נסיכה.
 

נמושקה1

New member
רפואה שלמה לקטנצ'יק

שישוב במהרה הביתה. ואפשר גם לשים כוסברה למה לא?????????? גם אני שמה על דגים כוסברה. וגם פיטרוזיליה
טובה
 

רותי410

New member
טובה'לה, נראה נפלא. ודג הסלמון הוא

גם דג בריא - אז מה צריך יותר?? יאמייי!
 

לינדה7

New member
טובה"לה .....תודה על המנה הטעימה של


טובה התקשרתי אליך היום ולא היתה מענה... לינדה
 

נמושקה1

New member
היי לינדוש אם זה היה בבוקר מוקדם

אני נמנמתי יום חופשה שלי אתקשר אלייך טובה
 

נמושקה1

New member
למה לשבור את הראש?????.


דגים ודגים ליד הדגים תפוח אדמה כריספי של פירגה אפוי בתנור יאמיייי.
טובה
 

ady18

Well-known member
מנה עיקרית שלנו שהכנו לשבת:\חורשט סבזי-אהרוני

מצרכים: 2\1 1 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות 1 בצל קוביות 4 כפות שמן זית 1 כף גרגירי כמון 1 כוס שעועית אדומה מושרית ללילה 5 לימונים פרסיים מבוקעים צרור שמיר צרור כוסברה צרור פטרוזיליה 6 גבעולי סלרי עם העלים 19 גבעולי נענע 6 כוסות מים 1 כף כרוכום מלח פלפל אופן הכנה: מטגנים בסיר עם השמן החם את הבשר עם הבצל, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את המים, לימונים, שעועית, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. בסיר רחב אחר, מטגנים את הירוקים הקצוצים כדקה ומעבירים אותם לסיר. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. מגישים עם אורז לבן.
 

רותי410

New member
יעל, תודה רבה על התשובה המהירה.

אני אחפש אותם כשאלך לחנות התבלינים הרגילה שלי!! נשמע ממש טוב
 
קציצות בשר ובטטה אפויות על בורגול ומנגולד

זו המנה העיקרית החדשה שניסיתי השבת וקצרה המון מחמאות אפילו מהילדים (כנראה התבגרו והשתנו הטעמים). המתכון מחוברת שף דצמבר 2011 . חומרים לקציצות 1 בטטה קלופה 500 גרם בשר בקר טחון 1 ביצה 2 שיני שום , כתושות 1/3 כוס פטרוזליה קצוצה דק 1 בצל קטן, קלוף ומגורר גם מלח, פלפל שחור. לתוספת הבורגול 2 כוסות בורגול עבה 1 כוס מנגולד , חתוך לרצועות 3 שיני שום , קלופות וכתושות 1כף שמיר קצוץ 1/4 כוס מיץ לימון 3 כפות שמן זית מלח פלפל שחור ההכנה: מחממיםאת התנור לחום גבוה 200 מעלות. 2. מניחים את הבטטה בתבנית, יוצקים אליה מעט שמן זית ואופים 40-45 דקות עד שהיא רכה. מצננים ומעוכים למחית מעבירים לקערה , מוסיפים את שאר חומרי הקציצות , מערבבים ומאחסנים במקרר 30 דקות . 3 שמים את הבורגול בקערה יוצקים מים רותחים עד כיסוי , משהים 5 דקות, מסננים ומעבירים לתבנית תנור. מוסיפים את המנגולד , השום, השמיר, מיץ הלימון, השמן, מלח ופלפל ומערבבים. 4. מחממים שוב את התמנור לחום גבוה 200 מעלות. 5. בידים רטובות יוצרים מעיסת הבשר קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית, על הבורגול. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 35-40 דקות , עד שהקציצות עשויות (לבדיקה חוצים קציצה אחת). מגישים חם. הערות שלי: אני את הבטטה חתכתי לפרוסות ובישלתי במים מעכתי והוספתי לקערה. לי לקח יותר מ35-40 דקות לאפיה אצלי זה היה שעה בתנור ואחר כך זה לא היה עוד כל כך מוכן אז שמתי על הפלטה עד שאכלנו בערך עוד שעה. סליחה שאין תמונה פשוט הכל חוסל אצלם בהזדמנות
 
למעלה