לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' שרשור מנות עקריות '
שרשור מנות עקריות
<< ההודעה הנוכחית
18/12/2011 | 12:02
20
43
כאן תנו מתכונים למנות עקריות , תמונות יתקבלו בברכה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בשבת בבוקר זו היתה המנה העיקרית שלי'
בשבת בבוקר זו היתה המנה העיקרית שלי
18/12/2011 | 12:27
10
27
לא רצו בשרי הכנתי מנת דג סלמון בתיבול מיוחד מיוחד וטעים. נסו גם אתם לא נותנת כמיות כל אחת לפי רצונה ואוכלי ביתה.רצוי חתיכה גדולה לא פרוס
המצרכים:
דג סלמון עם העור
מלח גס
פלפל שחור
חרדל מיונז
פפריקה מתוקה
רוטב סויה
שום כתוש
אופן ההכנה:
להמליח את הדג במלח גס
למרוח את הדג בשכבת חרדל.
להשאיר שעה
לערבב  רוטב סויה שום כתוש מיונז פפריקה מתוקה פלפל שחור.למרוח על שכבת החרדל על כל שטח פני הדג
לאפות כחצי שעה בחום 180 מעלות



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראה מעולה'
נראה מעולה
18/12/2011 | 13:02
4
4
ובתמונה זה נראה שיש גם ירק כלשהו, לא?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' כן פיטוזיליה שכחתי לציין'
כן פיטוזיליה שכחתי לציין
18/12/2011 | 13:13
3
1
באמצע עבודות הבית נזכרתי שלא רשמתי פיטרוזיליה. והנה הקדמת אותי תודה
ומה שלום הקטן?
הרבה בריאות
טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בעקרון טוענים שהמצב התייצב '
בעקרון טוענים שהמצב התייצב
18/12/2011 | 13:55
2
3
אבל בגלל הסטוריה רפואית משאירים לעוד יום מעקב.
לא נח אבל עדיף מאשר ללכת הבית וחס ושלום לרוץ שוב למיון.


ואנחנו בדגים בדרך כלל משתמשים עם כוסברה אבל אנסה עם פטרוזיליה ודג נסיכה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רפואה שלמה לילד, בת של מלך!!'
רפואה שלמה לילד, בת של מלך!!
18/12/2011 | 14:42
ומקווה ששאר ה"חורף" יעבור בשלום.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רפואה שלמה לקטנצ'יק '
רפואה שלמה לקטנצ'יק
18/12/2011 | 15:45
1
שישוב במהרה הביתה.
ואפשר גם לשים כוסברה למה לא?????????? גם אני שמה על דגים כוסברה. וגם פיטרוזיליה

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טובה'לה, נראה נפלא. ודג הסלמון הוא'
טובה'לה, נראה נפלא. ודג הסלמון הוא
18/12/2011 | 14:18
1
4
גם דג בריא - אז  מה צריך יותר??
יאמייי!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי תודה- נכון בריא וטעים'
רותי תודה- נכון בריא וטעים
18/12/2011 | 15:47
1
וגם נכנס ציק צק לתנור.

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טובה, טעים תודה על השיתוף'
טובה, טעים תודה על השיתוף
18/12/2011 | 20:07
1
לצפיה ב-'טובה"לה .....תודה על המנה הטעימה של'
טובה"לה .....תודה על המנה הטעימה של
18/12/2011 | 20:08
1
2
טובה התקשרתי אליך היום ולא היתה מענה...

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היי לינדוש אם זה היה בבוקר מוקדם '
היי לינדוש אם זה היה בבוקר מוקדם
18/12/2011 | 20:42
2
אני נמנמתי יום חופשה שלי
אתקשר אלייך
טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רעיון נפלא כל שישי אני שוברת את הראש מה להכין'
רעיון נפלא כל שישי אני שוברת את הראש מה להכין
18/12/2011 | 13:31
1
5
לצפיה ב-'למה לשבור את הראש?????.'
למה לשבור את הראש?????.
18/12/2011 | 15:51
9
דגים ודגים ליד הדגים תפוח אדמה כריספי של פירגה אפוי בתנור יאמיייי.

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מנה עיקרית שלנו שהכנו לשבת:\חורשט סבזי-אהרוני'
מנה עיקרית שלנו שהכנו לשבת:\חורשט סבזי-אהרוני
18/12/2011 | 13:31
3
16
מצרכים:

2\1 1 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות

1 בצל קוביות

4 כפות שמן זית

1 כף גרגירי כמון

1 כוס שעועית אדומה מושרית ללילה

5 לימונים פרסיים מבוקעים
צרור שמיר

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

6 גבעולי סלרי עם העלים

19 גבעולי נענע

6 כוסות מים

1 כף כרוכום

מלח

פלפל



אופן הכנה:

    מטגנים בסיר עם השמן החם את הבשר עם הבצל, ממליחים ומפלפלים.
    מוסיפים את המים, לימונים, שעועית, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
    בסיר רחב אחר, מטגנים את הירוקים הקצוצים כדקה ומעבירים אותם לסיר.
    מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
    מגישים עם אורז לבן.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נשמע מצוין - ומה זה לימונים פרסיים?'
נשמע מצוין - ומה זה לימונים פרסיים?
18/12/2011 | 14:23
2
2
ועוד שאלה: היה לכם טעים?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תבשיל שעושים הרבה יחסית'
תבשיל שעושים הרבה יחסית
18/12/2011 | 14:35
1
7
מאוד עשיר...
ולימונים פרסים זה נראה ככה:
http://www.google.co.il/search?q=%D7%9C%D7%99%D7%9...
ובכול חנות תבלינים מוסיף ארומה מיוחדת...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יעל, תודה רבה על התשובה המהירה.'
יעל, תודה רבה על התשובה המהירה.
18/12/2011 | 14:40
2
אני אחפש אותם כשאלך לחנות התבלינים הרגילה שלי!!
נשמע ממש טוב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות בשר ובטטה אפויות על בורגול ומנגולד'
קציצות בשר ובטטה אפויות על בורגול ומנגולד
19/12/2011 | 08:54
2
17
זו המנה העיקרית החדשה שניסיתי השבת וקצרה המון מחמאות אפילו מהילדים (כנראה התבגרו והשתנו הטעמים).
המתכון מחוברת שף דצמבר 2011 .
חומרים לקציצות
1 בטטה קלופה
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
2 שיני שום , כתושות
1/3 כוס פטרוזליה קצוצה דק
1 בצל קטן, קלוף ומגורר גם
מלח, פלפל שחור.

לתוספת הבורגול
2 כוסות בורגול עבה
1 כוס מנגולד , חתוך לרצועות
3 שיני שום , קלופות וכתושות
1כף שמיר קצוץ
1/4 כוס מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח פלפל שחור

ההכנה:
מחממיםאת התנור לחום גבוה 200 מעלות.
2. מניחים את הבטטה בתבנית, יוצקים אליה מעט שמן זית ואופים 40-45 דקות עד שהיא רכה. מצננים ומעוכים למחית מעבירים לקערה , מוסיפים את שאר חומרי הקציצות , מערבבים ומאחסנים במקרר 30 דקות .
3 שמים את הבורגול בקערה יוצקים מים רותחים עד כיסוי , משהים 5 דקות, מסננים ומעבירים לתבנית תנור. מוסיפים את המנגולד , השום, השמיר, מיץ הלימון, השמן, מלח ופלפל ומערבבים.
4. מחממים שוב את התמנור לחום גבוה 200 מעלות.
5. בידים רטובות יוצרים מעיסת הבשר קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית, על הבורגול. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 35-40 דקות , עד שהקציצות עשויות (לבדיקה חוצים קציצה אחת). מגישים חם.


הערות שלי:
אני את הבטטה חתכתי לפרוסות ובישלתי במים מעכתי והוספתי לקערה.
לי לקח יותר מ35-40 דקות לאפיה אצלי זה היה שעה בתנור ואחר כך זה לא היה עוד כל כך מוכן אז שמתי על הפלטה עד שאכלנו בערך עוד שעה.

סליחה שאין תמונה פשוט הכל חוסל אצלם בהזדמנות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אושרתי תמונה תמונה נשמע'
אושרתי תמונה תמונה נשמע
19/12/2011 | 10:01
1
4
טעים נראה  ????????..
תודה על השיתוף

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'באהבה גדולה '
באהבה גדולה
19/12/2011 | 10:30
4

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ