פינת המלצה השבועית

רותי יקירה, נראה טעים מאוד


מה זה משנה הצורה העיקר שיצא לך טעים. לא הייתי מתנגדת לחסל...הכלללללל ...
אפרת
 

רותי410

New member
אפרתוש, חמודה, תודה רבה

על הפרגונים שלך. אני לא מגיעה לקרסוליים שלך, כמובן, אבל תמיד נחמד לשמוע. ובטח ובטח לקבל פרגונים ממומחית כמוך. חשבתי עלייך אתמול - ראיתי שנעלמת. אבל אני לא רוצה להציק ולקרוא לך - תיכנסי מתי שיש לך חשק וכוח. מקווה שזה יהיה יום-יום - כי פירוש הדבר שאת מרגישה טוב יותר - בכל אופן, מספיק טוב כדי להיכנס ולתת אות חיים. מאחלת לך שתמשיכי להיות מסוגלת ליצור את התוצרים המדהימים שלך. שהקב"ה ייתן לך רפואה שלמה - ולפני זה, כוח להתמודד וכוחות להמשיך ולעסוק במה שאת אוהבת.
בחזרה
 
רותי יקירה, עוד "מנת ייתר" של חיזוקים נתת לי

כשאני נכנסת כאן לפורום וקוראת את תגובתכם לגביי, אני מתמלאת באוויר לנשימה וכוחות מחודשים. קיבלתי היום "מנת ייתר" של חיזוקים גם מטובהל'ה המקסימה ועכשיו גם ממך
וואו, מרגש אותי מאוד שאתן חושבות עליי ודואגות לי. באמת מעריכה זאת מאוד ומרוגשת מאוד
כולכן כאן בפורום נשים שלא יתואר במילים, המעשים שלכן מדברות בעד עצמן. רותיל'ה, נתת לי מחמאה ענקית
אני לא רואה את עצמי כמומחית בבישולים, אני רק אוהבת את זה מאוד. כשאוהבים משהו מאוד זה מתבטא בעשייה ובתוצאה. רותיל'ה, את כן בשלנית נפלאה ורואים את אהבתך
לאוכל דרך התמונות שאת מצלמת למאכלים שלך
כל אחת מיוחדת לעצמה ומתמחת במשהו מסויים, וכאן כולכן בפורום בשלניות
נפלאותתתתת
קבלי
ענקקקק אפרת
 
שקשוקה עשירה

שקשוקה עשירה חומרים 1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקביות 1 גמבה נקייה מגרעינים וחתוכה לקביות 1 בצל חותך לקוביות 1 שן שום חתוכה לקביות 3 עגבניות גדולות קלופות מקליפתם וחתוכות (אפילו גס) 1 קופסת רסק עגבניות קטנה 5 ביצים 1 כפית פפריקה מתוקה מעט כורכום 1/2 כפית פפריקה חריפה מלח לפי טעם אופן ההכנה 1. מאדים את הבצל והשום עד הזהבה, מוספים את התפוחי אדמה וערבבים כל הזמן כדי שתפוחי אדמה לא ידבקו שכשתפוחי האדמה קצת השחימו אפשר להוסיף את הגמבה וממשיכים לערבב , מוספים את הרסק עם כל התבלינים ומערבבים שכמתחיל לבעבע מוספים את העגבניות מערבבים ומקטינים את האש נותנים לרוטב להתבשל על שהעגבניות "נמסו", שוברים את הביצה אחת אחת, אנחנו לא אוהבים לראות את החלמון "זז" אז אני סוגרת את המכסה שגם הוא יתבשל אך מי שאוהב זז שישאיר מכסה פתוח.
 
ערוק בגירסה בשרית

"ערוק" -גרסה בשרית חומרים: ½ ק'ג בשר טחון ½ כוס פטרוזיליה קצוצה 2 בצלים קצוצים 2 ביצים 1 תפוח אדמה גדול מגורר וסחוט ½ כוס פירורי לחם ½ כפית מלח פלפל שחור, תבלין בהראט אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומטגנים כדורים שטוחים ככל האפשר.
 

רותי410

New member
נראות יפה מאוד, אושרתי. אבל בעצם

אלו הן קציצות בשר, נכון? רק שקורים להן ערוק - זה בעיראקית?
 

לינדה7

New member
מרק ירקות עם גריסים ..מי לא אוהב מרק..

|המצרכים : חצי כוס גריסים שטופים. 3גזרים, 2קישואים, 2בצלים, 2כולורבי כמה עלים של סלרי, כמה עלים של שמיר . 4כפות שמן , כף אבקת מרק עוף. כפית פלפל שחור, כפית מלח. אופן ההכנה: לפרוס את הבצלים לקוביות קטנות ולהכניס לסיר הבישול עם תוספת השמן לטגן מעט להוסיף את יתר הירקות. שחתוכים לקוביות קטנות או קוביות להמשיך לטגן אותם מעט מין סוג של אידוי להוסיף את הגריסים לערבב היטב ולאחר מכן להוסיף את התבלינים ומים עד 3/4 גובה הסיר לתת רתיחה להמניך את האש ולהמשיך לבשל עד שכל הירקות מבושלים כולל הגריסים .. ערב נעים
לינדה
 

רותי410

New member
אוי, אני מחכה כבר לימים גשומים

כדי להכין מרק עם גריסים!! אין כמו מרק ביום גשם קר. ותודה על המתכון
 

לינדה7

New member
תודה בנות על הפירגון...תודה על המתכונים שהעלת

שהעלתם ושיתפת אותנו ....
ערב נעים לכולם
לינדה
 

שוקו בת

New member
לינדה את יכולה לצלם לי איך נראים גריסים

בס"ד ?? או את החבילה?? וגם באותה הזדמנות איך נראים עדשים?? אין לי מושג פשוט. תודה.
 

לינדה7

New member
ערב טוב שוקו...


אם זה לא דחוף ..מחר על הבוקר ב"ה הצלם לך את העדשים ואת הגריסים אוקי.. ערב נעים
לינדה
 

1winnie

New member
מרק מעולה לחורף


אני אישית מאדדדדדדד אוהבת מרק גריסים
 
חבל על הזמן כמה טעים מרק גריסים


אוהבת מאוד מרק גריסים ובדיוק היום אכלתי לצהריים מרק גריסים כשהתארחתי אצל הוריי. תודה על המתכון, מאמינה שהמרק הזה כבר יתבשל בימים אלו במטבח שלי
אפרת
 

m e א נ י

New member
לינדה, תודה רבה על המתכון, עכשיו הוא מתבשל...

על האש... וקוראים לי תקווה
שבת שלום ומבורך, בשורות טובות לכולם
 

shlomits

New member
עוגת וניל של קרין גורן

מהספר "סודות מתוקים 2".בדרך כלל אני בכלל לא מציצה לכיוון של עוגות מהסוג הבחוש "פשוט"- אם זה לא עם שוקולד או דברים מעניינים בפנים, זה ממש לא מדבר אלי, אבל החצי מאד אוהב עוגות כאלה והאמת, שזו ממש מוצלחת- רכה ונימוחה. מאד קל לפרוות אותה- המרכיב היחידי שהיא מכילה הוא שמנת מתוקה אבל השתמשתי בקצפת צמחית של השף הלבן ויצא מצויין. הכנתי פעם אחת "סתם" ופעם השניה גנבתי ציפוי מייפל-קפה ממתכון אחר באותו ספר וגם אז יצא ממש טעים. נראה לי שהיא תיכנס לארסנל הקבוע. עוגת וניל "אום כולתום" 6 ביצים בטמפ' החדר 1.5 כוסות סוכר (בגלל שהשמנת הצמחית כבר מומתקת, הכנסתי רק כוס סוכר) 3/4 כוס שמן 1 מיכל שמנת מתוקה (כאמור, שמתי צמחית) 2 כוסות קמח - 280 גר' כף אבקת אפיה 1 חב' אינסטנט פודינג וניל 0.5 כוס קוקוס במתכון אמורים להכין אותה בתבנית סיליקון שושנה, ולכן היא כותבת לשמן בהמון חמאה. אני הכנתי בתבנית רגילה, שימנתי כרגיל עם מעט מרגרינה ומעליה פיזרתי סוכר. מחממים תנור ל 160 מעלות במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוזגים את השמנת המתוקה בזרם דק תוך כדי הקצפה, מורידים מהירות ומוסיפים קמח,אבקת אפיה,פודינג וקוקוס. מקיפים לאט עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ואופים עד שהועה שחומה וריחנית, קיסם יוצא יבש. ציפוי מייפל קפה- 2 כפות שמנת מתוקה, 2 כפות סירופ מייפל, כפית אבקת נס קפה ו3.4 כוס אבקת סוכר, לערבב את השמנת עם המייפל והקפה, להמיס במיקרו 20-30 שניות שהקפה יימס, להוסיף את הסוכר ולטרוף. הציפוי אמור להתקשות אחרי שעה, אצלי הוא לא כל כך התקשה אבל עדיין היה טעים מאד.
 

רותי410

New member
נשמע ממש טוב. רק יש לי שאלה

שלושת רבעי כוס סוכר פלוס שמנת מתוקה צמחית פלוס סירופ מייפל - זה לא מתוק מדי? העוגה לא יוצאת מתוקה מדי? ולמה אום כולתום? זו עוגה שלא נגמרת אף פעם?
 

shlomits

New member
לא...

הציפוי יוצא מתוק אבל העוגה עצמה לא מתוקה מידי, אז זה משתלב טוב ביחד (לדעתי) היא קוראת לעוגה אום כולתום כי היא מביאה אותה לשיעורי ריקודי בטן....
 
למעלה