פינת המלצה השבועית

פינת המלצה השבועית


לכל החדשים פה משרשרים מתכונים שניסינו , אהבנו ורוצים שגם שאר חברינו יהנו
 

ady18

Well-known member
עוגת חלב\מלאישה

עוגת חלב בניחוח וניל חומרים- לתבנית 26 6 ביצים 2 כוסות סוכר 2 כפיות תמצית וניל 180 גרם חמאה 1 כוס חלב 3 כוסות קמח 3 כפיות אבקת אפיה לקישוט 1 שקית אבקת סוכר 2-3 כפות מים חמים אופן ההכנה 1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומשמנים את התבנית. 2. שמים את הביצים, הסוכר ותצית וניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-8 דקות , עד לקבלת קרם תפוח ובהיר. 3. בינתיים שמים בסיר קטן את החמאה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים בזרם דק לקערת הקרם ומערבלים לקרם אחיד. עוצרים את פעולת המערבל, מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית לקבלת עיסה אחידה. 4 יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פרורים לחים מוציאים ומצננים. 5. זורים אבקת סוכר ומגישים , או אם רוצים מכינים זיגוג: מערבבים את האבקת סוכר עם המים החמים כך שיתקבל נוזל סמיך (אפשר להוסיף מים או אבקת סוכר לפי צורך). מזלפים עם העוגה ומגישים
 

ady18

Well-known member
סינבון \אביבה ממאסטר שף

המרכיבים: לבצק: 500 גרם קמח (4 כוסות) 1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם) 200 מ"ל חלב 80 גרם סוכר (½ -6 כפות) 80 גרם חמאה קורט מלח 2 ביצים - פרסומת - למילוי: 80 גרם חמאה רכה 145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה) 2 כפות קינמון לציפוי: 100 גרם גבינת שמנת 60 גרם חמאה רכה 180 גרם אבקת סוכר (½ -1 כוסות) 1/2 כפית תמצית וניל קורט מלח אופן הכנה: 1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים. 2. בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי). 3. מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים. 4. בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית. 5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר). 6. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות. 7. על משטח מקומח מעט, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
 

ady18

Well-known member
מאפה חצילים\אהרוני

מצרכים: 1 לחם שאור לבן חתוך לקוביות שמן זית 2 שיני שום קצוצות שמן זית 1 חציל גדול חתוך לקוביות 1 בצל אדום חתוך לקוביות 2 שיני שום פרוסות 1 קופסה עגבניות שרי מסוננת 2 כפות טימין חצי כוס זיתי קלמטה פרוסים חצי כוס צנוברים קלויים 150 גרם גבינת פטה מפוררת 150 גר פרמזן 150 גרם אמנטל מגורדת גס 2כוסות חלב 3 ביצים מלח פלפל שחור מעט פירורי לחם אופן הכנה: - מערבבים את קוביות הלחם עם שמן זית ושום וקולים עד שהם זהובים - טורפים את הביצים, חלב, מלח ופלפל - מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד שהם זהובים מעט ומסננים - מערבבים בקערה את החצילים, עגבניות, קוביות לחם, צנוברים, גבינות, בצל, שום וטימין - שמים בכלי חסין חום - יוצקים פנימה את תערובת החלב והביצים, מפזרים מעל מעט גבינה מגורדת (פטה) ומעט פירורי לחם ואופים בחום של 180 מעלות כשעה - מגישים עם פסטו
 
אחלה מתכונים הבאת לנו היום

אהבת את העוגת חלב בניחוח וניל? גנבת לי את ההמלצה לא חשוב יש לי עוד הרבה מה להמליץ
 

רותי410

New member
כדורי גבינה ושוקולד - מתכון של

פלפלית ושדרוגים של קרן אברהם הלוי - לקחתי מהבלוג של קרן. http://blog.tapuz.co.il/besiatadishmaya/images/{1C67256E-00AE-4112-B3AB-39B03A23DE6D}.jpg והמתכון כדורי גבינה ושוקולד מטריפים – מתכון של פלפלית גרסה של קרן המצרכים • גביע גבינה לבנה • 250 גרם ביסקוויטים טחונים במג'ימיקס או מרוסקים בתוך שקית בעזרת פטיש שניצלים. • 50 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר • 1 שקית סוכר וניל • חצי כוס סוכר הוראות ההכנה: • מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים עד אחידות. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לזמן של שעה לכל הפחות. מוציאים וקורצים בידיים לחות כדורים בגודל של שזיף. מניחים אותם על מגש ונועצים קיסם במרכז כל כדור. מכסים בשקית (למניעת ספיחת ריחות לוואי מהמקפיא) ומכניסים להקפאה של כשעה. כעת אפשרויות הציפוי הן כרצונכם: ניתן להמיס 150 גר' שוקולד לבן/מריר +כף שמן בפולסים קצרים במיקרוגל עד המסה מלאה, לטבול את הכדורים בשוקולד, לנער קלות ולהניח על נייר אפייה (מעל מגש כדי שתוכלו להרים בקלות את הכדורים כדי להכניס למקפיא) או אפשרות נוספת: להמיס 1 וחצי חבילת קליק סגול + חצי חבילת שוקולד חלב + כף שמן בפולסים קצרים במיקרוגל תוך ערבוב מדי פעם עד המסה מלאה ולטבול את הכדורים בתוך השוקולד המומס* (ראו הערות למטה). אפשרות נוספת לציפוי היא המסה של 150 גר' שוקולד לבן + כף שמן באותה השיטה. אם אתם פרפקציוניסטים ומפריע לכם החור שנוצר כאשר מסירים את הקיסמים, זלפו מעט שוקולד מומס בעזרת כפית על מקום הנעיצה ופזרו מעט אגוזים/פיסטוקים מרוסקים או נעצו אגוז לוז במקום הקיסם. אחסנו במקפיא עד השימוש הערות על המתכון: ♣אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון ובביסקיוויטים בטעם שוקולד. ♣חשוב מאוד- פעמים רבות הכנתי את המתכון הנ"ל. בתחילה, כשביקשתי להמיס את השוקולד, זה היה בקערת זכוכית שהונחה על סיר עם מים רותחים (מה שנקרא בעגה המקצועית "בן מארי"), חשוב לי לציין כי שיטה זו לא צלחה לי פעמיים. השוקולד המומס נקרש במהירות עוד טרם החלתי במלאכת טבילת הכדורים. להבדיל מפילפלית שדווקא המליצה על המסת השוקולד על אש ישירה, אני העדפתי לבחור בהמסה במיקרוגל. השיטה הכי טובה לדעתי, אשר צלחה לי פעמים רבות. מכניסים את השוקולד כשהוא שבור לחתיכות, עם כף שמן ובפולסים קצרים של כ- 15 שניות כ"א, עד שהגעתי להמסה אחידה של השוקולד שלא נקרש לי כלל כל זמן העבודה. ♣בחלק מהכדורים, על ציפוי השוקולד הלבן, זילפתי זילופים עדינים משאריות השוקולד המריר שהומס. מומלץ להכין כמות כפולה. מתחסל במהירות.
כל ההערות הן של קרן.
 

נמושקה1

New member
רותי אלה עוגיות מדהימות


פעם הכנתי אותן אבל אחרי שחיסלתי כמט לבד.
התרחקתי. תודה על השיתוף ותודה לקרן אברהםגם
טובה
 

רותי410

New member
תודה, טובה'לה. ואכן, הן

חוסלו במהירות האור (אני אכלתי שתיים!!) ובהחלט תודה לקרן. אני רוצה לנסות להכין גם את הפחזניות שלה. בעצם - של יוכי. היא נתנה ליוכי מחמאה ענקית כשאמרה שהן היחידות שהצליחו לה. אז תודה ליוכי ולקרן - וכשאכין (אם יצליח לי
), אני אודה להן שוב.
 

1winnie

New member
חייבת להצטרף להמלצה. כי הכנתי אותם

והכדורים האלה פשוט היו הצלחה ענקיתתתתתתתתתתת
 

רותי410

New member
מעטפת בצק לזית - או, כשמן

ה"ספרותי" - בית לזית. גם כן לקוח מהבלוג של קרן אברהם הלוי http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1844115 כדורי בצק גבינה במילוי זיתים - קרן מצרכים: 3 כוסות קמח גביע שמנת 27% גביע גבינת נפוליאון טבעית (לאוהבי הטעמים, ניתן להמיר בגבינת נפוליאון עם שום-שמיר או עם זיתים או להוסיף קצת גבינה פיקנטית) 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות מעט פפריקה גרוסה או מעט צ'ילי מעט פלפל שחור גרוס ניתן גם להוסיף מעט עשבי תיבול מיובשים כגון טימין, אורגנו, רוזמרין קצוץ דק ועוד.. (אני לא הוספתי) כ-60 זיתים ללא חרצנים 1 פרוסה של גבינה צהובה חתוכה לחתיכות דקות בגודל חור הזית ביצה טרופה עם כף שמן זית מעט מלח גס (מעדיפה לשים מלח רגיל ולצמצם את כמות המלח הגס במעטפת) 100 גר' שומשום קלוי על מחבת ללא שמן (ניתן לערבב ביחד עם שומשום שחור) הכנה: מכניסים לקערה או למעבד מזון את הקמח, השמנת, הגבינה, החמאה והתבלינים ולשים בחוזקה או מפעילים עד איחוד החומרים. הבצק יהיה מאוד דביק בשלב הזה, אך אל דאגה- לאחר קירור הוא יהיה נוח לעבודה. עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות. בינתיים מכינים את הזיתים - מכניסים לכל חור זית - "מקל" גבינה צהובה בגודל החור. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל של חצי ביצה לערך, פותחים ומכניסים לתוכו זית ועוטפים בבצק (ייתכן מאוד שתהיו זקוקים למעט קמח נוסף לקימוח הידיים בשלבי הכידרורים). מגלגלים ביד לכדור קטן ומניחים בצד. כשמסיימים להכין את כל הכדורים, מכניסים אחד אחר השני לטבילה בביצה הטרופה ובשומשום הקלוי וממשיכים לגלגל את הכדור על כף היד כדי להחדיר את השומשום לתוך הבצק. מניחים את כל הכדורים במרווח מה אחד מהשני על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובשלב זה זורים מעל כל הכדורים שבתבנית -מעט מלח גס (זהירות עם המלח, לא לזרות הרבה). אם יש צורך והמלח אינו נתפס על הכדורים, גלגלו בעדינות את הכדורים בתבנית כדי שהמלח יחדור קלות לתוכן.
 

1winnie

New member
חחחח אנחנו על אותו הקו - כדורים מדהימים!!

ויוצאת כמות גדולה מאד בעז"ה זה מתוכנן שוב לששי בערב - כי יש לנו ארוחה חלבית (נכון לעכשיו......) כדורים מומלצים בחוםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
 

רותי410

New member
רציתי להגיד לך שתפסיקי להכין מה

שאני מכינה!!! אבל אז נזכרתי שבעצם הכנת אותם לפני - אז אני מפני אלי את הנזיפה!!!
 

רותי410

New member
קציצות בשר

אני לא יודעת למי להודות על המתכון. חלק לקחתי ממה שזכור לי מאמא שלי. חלק לקחתי מפירגה (תודה פירגה על הרעיון להוסיף אורז ולהוסיף כף או שתיים סלט חומוס) וחלק לקחתי ממישהי בשם אורלי - שמישהו העלה מתכון שלה - נדמה לי בפורום מתכונים - לפני הרבה זמן. (אז תודה אורלי על הרעיון להוסיף חרדל לתערובת). לא זוכרת כרגע מתכון מסודר - אבל אם מישהו ירצה, אנסה לזכור ובערב אכתוב את המתכון. (הבעיה היחידה שהייתה לי היא שהצורה שלהן לא הכי נשמרה והן טיפה התפרקו לי. אבל אני חושבת שזה בגלל ששמתי רק ביצה אחת - במסגרת הסלידה שלי מביצים. אבל קראתי במקום כלשהו שאפשר ליצור תערובת יציבה גם בלי ביצים. אם מישהו יודע משהו על כך, אשמח אם תאירו את עיני.)
 
למעלה