סינבון \אביבה ממאסטר שף
המרכיבים: לבצק: 500 גרם קמח (4 כוסות) 1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם) 200 מ"ל חלב 80 גרם סוכר (½ -6 כפות) 80 גרם חמאה קורט מלח 2 ביצים - פרסומת - למילוי: 80 גרם חמאה רכה 145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה) 2 כפות קינמון לציפוי: 100 גרם גבינת שמנת 60 גרם חמאה רכה 180 גרם אבקת סוכר (½ -1 כוסות) 1/2 כפית תמצית וניל קורט מלח אופן הכנה: 1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים. 2. בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי). 3. מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים. 4. בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית. 5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר). 6. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות. 7. על משטח מקומח מעט, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.