כרוב כמעט שלם ממולא כל טוב

נמושקה1

New member
כרוב כמעט שלם ממולא כל טוב

זו החידה וזהו פשרה והקדמה אקדים ואומר למה אני נותנת את הסדנא בלילה.כ מפני שאני יוצאת מוקדם בבוקר לעבודה,וכשאני חוזרת ומתישבת ליד המחשב הרבה זמן אני נדבקת לכסא. ועוד קצת הקדמה על המתכון: את הרעיון שאבתי מחוברת על השולחן ושיניתי אותו.הופיע במילוי בשרטחון ,אנשובי ביצים ,חזה עוף.פרות יבשים.בשר אני לא אוהבת..אנשובי ובשר? לא הולך דגים ובשר. ולכן אתן את מה שאני הכנתי ואתם תשתוללו לפי מה שבני הבית אוהבים. הרבה עבודה ומתאים לאירוח.אבל כדי להאכיל אורחים צריך לנסות קודם את התבשיל אז בני הבית היו שפני ניסיון שלי.ואמרו לא רק ל אירוח!.וכשהם יבקשו שוב שהם יכינו
את העבם הזה מכינים לשמחות.יצא מעדן חומרים: כרוב אחד גדול ויפה. למילוי הכרוב: בצל קצוץ לקוביות חופן צימוקים חופן חמוציות 3-4 מישמשים חתוכים לקוביות קטנות 4 שיזיפים יבשים מגולענים חופן קטן של צנוברים קלויים 200 גרם כבד צלוי חתוך לקוביות 300 גרם חזה עוף טחון כוס אורז פיטרוזיליה פלפל שחור מלח רוטב צילי מתוק כמובן את הכל אתם יכולים לשנות לפי טעמכם לציר הכרוב הממולא: שתי קופסאות רסק עגבניות קורט סוכר מיץ מחצי לימון בצל קצוץ דק שתי כפות דבש כף סילאן פלפל שחור מלח. כמובן אלו שלא אוהבים מתוק שיורידו את המתוק אבל...את הקורט סוכר להשאיר כדי לשבור את החומציות של הרסק אופן ההכנה: להרתיח מים בסיר גדול.להוציא את הקלח מהכרוב.כשהמים רותחים להכניס בזהירות את הכרוב ולהרתיח כ8 דקות.להוציא את הכרוב ולתת לו להתקרר.בנתיים מכינים את המילוי. המילוי:: לטגן את הבצל,להוסיף את העוף הטחון לטגו עד שמשנה צבעו.להוסיף את הכבדים הצלויים לטגן עוד כמה דקות להוסיף את שאר המצרכים והתיבול לטגן עוד עמה דקות.ולצנן. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל להוסיף את הרסק הסוכר מלח ופלפל שחור לטגן כמה דקות.להוסיף את שאר המצרכים ומים. המים צריכים לכסות את חצי וקצת יותר מהכרוב בשעת הבישול כאן מתחילה המלאכה
הפשילו שרוולים.לקחת קערה ולהניח בה בד חיתול או כל בד אחר כשהבד יוצא מהשוליים של הקערה. להתחיל לפרק את הכרוב ולהניח את העלים בחפיפה מסביב לדפנות הקערה.כשאתם מרגישים שהנחתם מספיק עלים ונשארו העלים הקטנים.סיימתם.שימו גם כמה עלים באמצע.עכשו אפשר לשים את המילוי .ולקשור את החיתול כמה שיותר צמוד לכרוב . הביאו לרתיחה את הציר והכניסו את הכרוב הקשור בבד. הביאו שוב לרתיחה .והנמיכו את הלהבה.לבשל שעה וחצי.כשמידי פעם אתם מנענים את הסיר כדי שהציר יחלחל לתוך הכרוב. להוציא את הכרוב מהסיר לשים במסננת להגרת הנוזלים אחרי שהתקרר מוציאים את הכרוב על צלחת בזהירות. בזמן ההגשה שמים את הרוטב על הכרוב. אז עכשו יש לי לא רק כלים בשריים וחלבי. יש לי גם חיתול חלבי לגבינת שמנת.ויש לי גם חיתול בשרי
הרבה עבודה אבל טעים ומרשים..תהנו
טובה. קודם התוצאה
 

נמושקה1

New member
1 הוצאת הגזע מהכרוב

לרוקן יותר ממה שנראה בתמונה כי לא רוקנתי מספיק והיה קשה לי להפריד את העלים
 

נמושקה1

New member
3 הנחת העלים

כאן מכיוון שלא בישלתי מספיק את הכרוב לא הצלחתי כל כך לצלם את ההנחה המדויקת של העלים אבל עם המילוי זה הסתדר
 

נמושקה1

New member
10 ועוד אחת וזהו


תודה לכם שהאזנתם לי
ועכשו אלך לישון עוד שעתיים קמים לעבודה. ניפגש כשאחזור
בנתיים תהנו
טובה
 

לינדה7

New member
טובה"לה ..את גדולההההההההה


השארת אותי על הלשון בחוץ מרוב התפארות
ת-ו-ד-ה
יום נעים
לינדה
 

ninga 3

New member
טובל'ה, אפשר ביסון
ניראה פנטסטי טעים

ממש ניראה טוב ופרזנטטיבי מאוד לאירוח. תודה לך יקרה
גילה
 
וואו, איזה רעיון גאוני


אני לא מגיבה פה לעיתים קרובות, אך למראה הכרוב לא יכולתי להתאפק. באמת רעיון גאוני, כל הכבוד לך טובה.
 

נמושקה1

New member
סבתא רות תודה
ולמה את לא איתנו?

אז טוב שהעלתי את הסדנא של הכרוב ככה רואים ושומעים את כולם
באמת זכרתי שיש גם סבתא רות.
אז בואי השתתפי ושתפי אותנו גם במעשי ידייך תודה לך על הפירגון
טובה
 
קצת קשה לי לשתף בתמונות

כי אני אף פעם לא חושבת על זה לצלם את המוצר המוגמר. בשבוע שעבר הכנתי עוף שלם, בלי עצמות, ממולא ויצא מעולה ויפהפה, אך בכלל לא חשבתי לצלם אותו, אולי באמת חבל.
 

נמושקה1

New member
וואוו כמה חבל סבתא רות


נשמח לראת את מעשי ידייך בתמונות תחשבי על זה.
שבת שלום טובה
 
למעלה