לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99639,963 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת המלצה השבועית'
פינת המלצה השבועית
<< ההודעה הנוכחית
09/11/2011 | 07:59
45
26
לכל החדשים פה משרשרים מתכונים שניסינו , אהבנו ורוצים שגם שאר חברינו יהנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת חלב\מלאישה'
עוגת חלב\מלאישה
09/11/2011 | 09:45
7
עוגת חלב בניחוח וניל

חומרים- לתבנית 26

6 ביצים

2 כוסות סוכר

2 כפיות תמצית וניל

180 גרם חמאה

1 כוס חלב

3 כוסות קמח

3 כפיות אבקת אפיה

לקישוט

1 שקית אבקת סוכר

2-3 כפות מים חמים

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים את הביצים, הסוכר ותצית וניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-8 דקות , עד לקבלת קרם תפוח ובהיר.

3. בינתיים שמים בסיר קטן את החמאה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים בזרם דק לקערת הקרם ומערבלים לקרם אחיד. עוצרים את פעולת המערבל, מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית לקבלת עיסה אחידה.

4 יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פרורים לחים מוציאים ומצננים.

5. זורים אבקת סוכר ומגישים , או אם רוצים מכינים זיגוג: מערבבים את האבקת סוכר עם המים החמים כך שיתקבל נוזל סמיך (אפשר להוסיף מים או אבקת סוכר לפי צורך). מזלפים עם העוגה ומגישים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סינבון \אביבה ממאסטר שף'
סינבון \אביבה ממאסטר שף
09/11/2011 | 09:48
54
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)
200 מ"ל חלב
80 גרם סוכר (½ -6 כפות)
80 גרם חמאה
קורט מלח
2 ביצים

- פרסומת -
למילוי:
80 גרם חמאה רכה
145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)
2 כפות קינמון

לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר (½ -1 כוסות)
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח

אופן הכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.

2. בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).

3. מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.

4. בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.

5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).

6. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.

7. על משטח מקומח מעט, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפה חצילים\אהרוני'
מאפה חצילים\אהרוני
09/11/2011 | 09:49
2
5
מצרכים:
1 לחם שאור לבן חתוך לקוביות
שמן זית
2 שיני שום קצוצות
שמן זית
1 חציל גדול חתוך לקוביות
1 בצל אדום חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
1 קופסה עגבניות שרי מסוננת
2 כפות טימין
חצי כוס זיתי קלמטה פרוסים
חצי כוס צנוברים קלויים
150 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גר פרמזן
150 גרם אמנטל מגורדת גס
2כוסות חלב
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
מעט פירורי לחם

אופן הכנה:
- מערבבים את קוביות הלחם עם שמן זית ושום וקולים עד שהם זהובים
- טורפים את הביצים, חלב, מלח ופלפל
- מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד שהם זהובים מעט ומסננים
- מערבבים בקערה את החצילים, עגבניות, קוביות לחם, צנוברים, גבינות, בצל, שום וטימין
- שמים בכלי חסין חום
- יוצקים פנימה את תערובת החלב והביצים, מפזרים מעל מעט גבינה מגורדת (פטה) ומעט פירורי לחם ואופים בחום של 180 מעלות כשעה
- מגישים עם פסטו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אחלה מתכונים הבאת לנו היום '
אחלה מתכונים הבאת לנו היום
09/11/2011 | 13:06
1
4
אהבת את העוגת חלב בניחוח וניל? גנבת לי את ההמלצה לא חשוב
יש לי עוד הרבה מה להמליץ
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגה מצוינת:)'
עוגה מצוינת:)
09/11/2011 | 16:35
6
לצפיה ב-'כדורי גבינה ושוקולד - מתכון של'
כדורי גבינה ושוקולד - מתכון של
09/11/2011 | 10:09
4
7
פלפלית  ושדרוגים של קרן אברהם הלוי - לקחתי מהבלוג של קרן.

http://blog.tapuz.co.il/besiatadishmaya/images/%7B...


והמתכון

כדורי גבינה ושוקולד מטריפים – מתכון של פלפלית גרסה של קרן
המצרכים
• גביע גבינה לבנה  
• 250 גרם ביסקוויטים טחונים במג'ימיקס או מרוסקים בתוך שקית בעזרת פטיש שניצלים.
• 50 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר
• 1 שקית סוכר וניל
• חצי כוס סוכר
הוראות ההכנה:
• מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים עד אחידות. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לזמן של שעה לכל הפחות. מוציאים וקורצים בידיים לחות כדורים בגודל של שזיף. מניחים אותם על מגש ונועצים קיסם במרכז כל כדור. מכסים בשקית (למניעת ספיחת ריחות לוואי מהמקפיא) ומכניסים להקפאה של כשעה.
כעת אפשרויות הציפוי הן כרצונכם:
ניתן להמיס 150 גר' שוקולד לבן/מריר +כף שמן בפולסים קצרים במיקרוגל עד המסה מלאה, לטבול את הכדורים בשוקולד, לנער קלות ולהניח על נייר אפייה (מעל מגש כדי שתוכלו להרים בקלות את הכדורים כדי להכניס למקפיא)
או אפשרות נוספת: להמיס 1 וחצי חבילת קליק סגול + חצי חבילת שוקולד חלב + כף שמן בפולסים קצרים במיקרוגל תוך ערבוב מדי פעם עד המסה מלאה ולטבול את הכדורים בתוך השוקולד המומס* (ראו הערות למטה). אפשרות נוספת לציפוי היא המסה של 150 גר' שוקולד לבן + כף שמן באותה השיטה.
אם אתם פרפקציוניסטים ומפריע לכם החור שנוצר כאשר מסירים את הקיסמים, זלפו מעט שוקולד מומס בעזרת כפית על מקום הנעיצה ופזרו מעט אגוזים/פיסטוקים מרוסקים או נעצו אגוז לוז במקום הקיסם. אחסנו במקפיא עד השימוש
הערות על המתכון:
♣אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון ובביסקיוויטים בטעם שוקולד.
♣חשוב מאוד- פעמים רבות הכנתי את המתכון הנ"ל. בתחילה, כשביקשתי להמיס את השוקולד, זה היה בקערת זכוכית שהונחה על סיר עם מים רותחים (מה שנקרא בעגה המקצועית "בן מארי"), חשוב לי לציין כי שיטה זו לא צלחה לי פעמיים. השוקולד המומס נקרש במהירות עוד טרם החלתי במלאכת טבילת הכדורים. להבדיל מפילפלית שדווקא המליצה על המסת השוקולד על אש ישירה, אני העדפתי לבחור בהמסה במיקרוגל. השיטה הכי טובה לדעתי, אשר צלחה לי פעמים רבות. מכניסים את השוקולד כשהוא שבור לחתיכות, עם כף שמן ובפולסים קצרים של כ- 15 שניות כ"א, עד שהגעתי להמסה אחידה של השוקולד שלא נקרש לי כלל כל זמן העבודה.
♣בחלק מהכדורים, על ציפוי השוקולד הלבן, זילפתי זילופים עדינים משאריות השוקולד המריר שהומס. מומלץ להכין כמות כפולה. מתחסל במהירות.

כל ההערות הן של קרן.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי אלה עוגיות מדהימות '
רותי אלה עוגיות מדהימות
09/11/2011 | 10:14
1
4
פעם הכנתי אותן אבל אחרי שחיסלתי כמט לבד. התרחקתי.
תודה על השיתוף ותודה לקרן אברהםגם

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה, טובה'לה. ואכן, הן'
תודה, טובה'לה. ואכן, הן
09/11/2011 | 10:17
חוסלו במהירות האור (אני אכלתי שתיים!!)
ובהחלט תודה לקרן.
אני רוצה לנסות להכין גם את הפחזניות שלה.
בעצם - של יוכי.
היא נתנה ליוכי מחמאה ענקית כשאמרה שהן היחידות שהצליחו לה.
אז תודה ליוכי ולקרן - וכשאכין (אם יצליח לי), אני אודה להן שוב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חייבת להצטרף להמלצה. כי הכנתי אותם'
חייבת להצטרף להמלצה. כי הכנתי אותם
09/11/2011 | 16:41
והכדורים האלה פשוט היו הצלחה ענקיתתתתתתתתתתת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כמה שזה נראה טעיםםםםם יאמממי '
כמה שזה נראה טעיםםםםם יאמממי
10/11/2011 | 00:08
לצפיה ב-'מעטפת בצק לזית - או, כשמן'
מעטפת בצק לזית - או, כשמן
09/11/2011 | 10:15
4
6
ה"ספרותי" - בית לזית.

גם כן לקוח מהבלוג של קרן אברהם הלוי

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

כדורי בצק גבינה במילוי זיתים - קרן

מצרכים:
3 כוסות קמח
גביע שמנת 27%
גביע גבינת נפוליאון טבעית (לאוהבי הטעמים, ניתן להמיר בגבינת נפוליאון עם שום-שמיר או עם זיתים או להוסיף קצת גבינה פיקנטית)
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
מעט פפריקה גרוסה או מעט צ'ילי
מעט פלפל שחור גרוס
ניתן גם להוסיף מעט עשבי תיבול מיובשים כגון טימין, אורגנו, רוזמרין קצוץ דק ועוד.. (אני לא הוספתי)
כ-60 זיתים ללא חרצנים
1 פרוסה של גבינה צהובה חתוכה לחתיכות דקות בגודל חור הזית
ביצה טרופה עם כף שמן זית
מעט מלח גס (מעדיפה לשים מלח רגיל ולצמצם את כמות המלח הגס במעטפת)
100 גר' שומשום קלוי על מחבת ללא שמן (ניתן לערבב ביחד עם שומשום שחור)

הכנה:
מכניסים לקערה או למעבד מזון את הקמח, השמנת, הגבינה, החמאה והתבלינים ולשים בחוזקה או מפעילים עד איחוד החומרים. הבצק יהיה מאוד דביק בשלב הזה, אך אל דאגה- לאחר קירור הוא יהיה נוח לעבודה.
עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות. בינתיים מכינים את הזיתים - מכניסים לכל חור זית - "מקל" גבינה צהובה בגודל החור.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל של חצי ביצה לערך, פותחים ומכניסים לתוכו זית ועוטפים בבצק (ייתכן מאוד שתהיו זקוקים למעט קמח נוסף לקימוח הידיים בשלבי הכידרורים). מגלגלים ביד לכדור קטן ומניחים בצד. כשמסיימים להכין את כל הכדורים, מכניסים אחד אחר השני לטבילה בביצה הטרופה ובשומשום הקלוי וממשיכים לגלגל את הכדור על כף היד כדי להחדיר את השומשום לתוך הבצק. מניחים את כל הכדורים במרווח מה אחד מהשני על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובשלב זה זורים מעל כל הכדורים שבתבנית -מעט מלח גס (זהירות עם המלח, לא לזרות הרבה). אם יש צורך והמלח אינו נתפס על הכדורים, גלגלו בעדינות את הכדורים בתבנית כדי שהמלח יחדור קלות לתוכן.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחחח אנחנו על אותו הקו - כדורים מדהימים!!'
חחחח אנחנו על אותו הקו - כדורים מדהימים!!
09/11/2011 | 16:42
3
1
ויוצאת כמות גדולה מאד
בעז"ה זה מתוכנן שוב לששי בערב - כי יש לנו ארוחה חלבית (נכון לעכשיו......)

כדורים מומלצים בחוםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גם אני הכנתי אותם...'
גם אני הכנתי אותם...
09/11/2011 | 18:02
2
ניחטפו כמו גרעינים...

ערב נעים
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רציתי להגיד לך שתפסיקי להכין מה'
רציתי להגיד לך שתפסיקי להכין מה
09/11/2011 | 19:08
1
1
שאני מכינה!!!
אבל אז נזכרתי שבעצם הכנת אותם לפני - אז אני מפני אלי את הנזיפה!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחחחחחחחח '
חחחחחחחחח
09/11/2011 | 19:46
1
לצפיה ב-'קציצות בשר'
קציצות בשר
09/11/2011 | 10:27
7
7
אני לא יודעת למי להודות על המתכון.
חלק לקחתי ממה שזכור לי מאמא שלי.
חלק לקחתי מפירגה (תודה פירגה על הרעיון להוסיף אורז ולהוסיף כף או שתיים סלט חומוס)
וחלק לקחתי ממישהי בשם אורלי - שמישהו העלה מתכון שלה - נדמה לי בפורום מתכונים - לפני הרבה זמן.
(אז תודה אורלי על הרעיון להוסיף חרדל לתערובת).
לא זוכרת כרגע מתכון מסודר - אבל אם מישהו ירצה, אנסה לזכור ובערב אכתוב את המתכון.

(הבעיה היחידה שהייתה לי היא שהצורה שלהן לא הכי נשמרה והן טיפה התפרקו לי. אבל אני חושבת שזה בגלל ששמתי רק ביצה אחת - במסגרת הסלידה שלי מביצים. אבל קראתי במקום כלשהו שאפשר ליצור תערובת יציבה גם בלי ביצים. אם מישהו יודע משהו על כך, אשמח אם תאירו את עיני.)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותיקה שיחקת אותה עם המתכונים '
רותיקה שיחקת אותה עם המתכונים
09/11/2011 | 13:07
1
3
תודה על השיתוף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה לך, יקירתי - תמיד יודעת'
תודה לך, יקירתי - תמיד יודעת
09/11/2011 | 19:09
לצפיה ב-'רותי,אחלה תוצרת טעימה'
רותי,אחלה תוצרת טעימה
09/11/2011 | 16:16
1
לצפיה ב-'תודה, דליוש'
תודה, דליוש
09/11/2011 | 19:07
לצפיה ב-'רותי יקירה, נראה טעים מאוד '
רותי יקירה, נראה טעים מאוד
10/11/2011 | 00:11
2
מה זה משנה הצורה העיקר שיצא לך טעים. לא הייתי מתנגדת לחסל...הכלללללל ...


אפרת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אפרתוש, חמודה, תודה רבה'
אפרתוש, חמודה, תודה רבה
10/11/2011 | 09:26
1
על הפרגונים שלך.
אני לא מגיעה לקרסוליים שלך, כמובן, אבל תמיד נחמד לשמוע.
ובטח ובטח לקבל פרגונים ממומחית כמוך.

חשבתי עלייך אתמול - ראיתי שנעלמת.
אבל אני לא רוצה להציק ולקרוא לך - תיכנסי מתי שיש לך חשק וכוח.
מקווה שזה יהיה יום-יום - כי פירוש הדבר שאת מרגישה טוב יותר - בכל אופן, מספיק טוב כדי להיכנס ולתת אות חיים.
מאחלת לך שתמשיכי להיות מסוגלת ליצור את התוצרים המדהימים שלך.
שהקב"ה ייתן לך רפואה שלמה - ולפני זה, כוח להתמודד וכוחות להמשיך ולעסוק במה שאת אוהבת.
בחזרה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי יקירה, עוד "מנת ייתר" של חיזוקים נתת לי'
רותי יקירה, עוד "מנת ייתר" של חיזוקים נתת לי
10/11/2011 | 10:07
כשאני נכנסת כאן לפורום וקוראת את תגובתכם לגביי, אני מתמלאת באוויר לנשימה וכוחות מחודשים.
קיבלתי היום "מנת ייתר" של חיזוקים גם מטובהל'ה המקסימה ועכשיו גם ממך
וואו, מרגש אותי מאוד שאתן חושבות עליי ודואגות לי. באמת מעריכה זאת מאוד ומרוגשת מאוד
כולכן כאן בפורום נשים שלא יתואר במילים, המעשים שלכן מדברות בעד עצמן.

רותיל'ה, נתת לי מחמאה ענקית   
אני לא רואה את עצמי כמומחית בבישולים, אני רק אוהבת את זה מאוד.
כשאוהבים משהו מאוד זה מתבטא בעשייה ובתוצאה.

רותיל'ה, את כן בשלנית נפלאה ורואים את אהבתך לאוכל דרך התמונות שאת מצלמת למאכלים שלך
כל אחת מיוחדת לעצמה ומתמחת במשהו מסויים, וכאן כולכן בפורום בשלניות נפלאותתתתת

קבלי ענקקקק
אפרת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שקשוקה עשירה '
שקשוקה עשירה
09/11/2011 | 15:45
3
שקשוקה עשירה

חומרים

1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקביות

1 גמבה נקייה מגרעינים וחתוכה לקביות

1 בצל חותך לקוביות

1 שן שום חתוכה לקביות

3 עגבניות גדולות קלופות מקליפתם וחתוכות (אפילו גס)

1 קופסת רסק עגבניות קטנה

5 ביצים

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט כורכום

1/2 כפית פפריקה חריפה

מלח לפי טעם

אופן ההכנה

1. מאדים את הבצל והשום עד הזהבה, מוספים את התפוחי אדמה וערבבים כל הזמן כדי שתפוחי אדמה לא ידבקו שכשתפוחי האדמה קצת השחימו אפשר להוסיף את הגמבה וממשיכים לערבב , מוספים את הרסק עם כל התבלינים ומערבבים שכמתחיל לבעבע מוספים את העגבניות מערבבים ומקטינים את האש נותנים לרוטב להתבשל על שהעגבניות "נמסו", שוברים את הביצה אחת אחת, אנחנו לא אוהבים לראות את החלמון "זז" אז אני סוגרת את המכסה שגם הוא יתבשל אך מי שאוהב זז שישאיר מכסה פתוח.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ערוק בגירסה בשרית'
ערוק בגירסה בשרית
09/11/2011 | 15:47
2
6
"ערוק" -גרסה בשרית


חומרים:

½ ק'ג בשר טחון
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים קצוצים
2 ביצים
1 תפוח אדמה גדול מגורר וסחוט
½ כוס פירורי לחם
½ כפית מלח
פלפל שחור,
תבלין בהראט


אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומטגנים כדורים שטוחים ככל האפשר.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראות יפה מאוד, אושרתי. אבל בעצם'
נראות יפה מאוד, אושרתי. אבל בעצם
09/11/2011 | 19:12
1
2
אלו הן קציצות בשר, נכון?
רק שקורים להן ערוק - זה בעיראקית?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זה מעין קציצות לביבות '
זה מעין קציצות לביבות
09/11/2011 | 19:22
2
ערוק זה בעירקית אני מניחה, שכחת אני תימניה לבנה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק ירקות עם גריסים ..מי לא אוהב מרק..'
מרק ירקות עם גריסים ..מי לא אוהב מרק..
09/11/2011 | 18:01
8
3
|המצרכים :
חצי כוס גריסים שטופים.
3גזרים,
2קישואים,
2בצלים,
2כולורבי
כמה עלים של סלרי,
כמה עלים של שמיר .
4כפות שמן ,
כף אבקת מרק עוף.
כפית פלפל שחור,
כפית מלח.

אופן ההכנה:
לפרוס את הבצלים לקוביות קטנות ולהכניס לסיר הבישול עם תוספת השמן לטגן מעט להוסיף את יתר הירקות.
שחתוכים לקוביות קטנות או קוביות להמשיך לטגן אותם מעט מין סוג של אידוי להוסיף את הגריסים לערבב היטב
ולאחר מכן להוסיף את התבלינים ומים עד 3/4 גובה הסיר לתת רתיחה להמניך את האש ולהמשיך לבשל עד שכל הירקות
מבושלים כולל הגריסים ..

ערב נעים
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אוי, אני מחכה כבר לימים גשומים'
אוי, אני מחכה כבר לימים גשומים
09/11/2011 | 19:11
כדי להכין מרק עם גריסים!!
אין כמו מרק ביום גשם קר.
ותודה על המתכון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינדה יאמייי '
לינדה יאמייי
09/11/2011 | 19:23
1
מתאים לי עכשו צלחת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה בנות על הפירגון...תודה על המתכונים שהעלת'
תודה בנות על הפירגון...תודה על המתכונים שהעלת
09/11/2011 | 19:34
1
שהעלתם ושיתפת אותנו ....

ערב נעים לכולם
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינדה את יכולה לצלם לי איך נראים גריסים'
לינדה את יכולה לצלם לי איך נראים גריסים
09/11/2011 | 20:08
1
3

בס"ד

?? או את החבילה??

וגם באותה הזדמנות איך נראים עדשים??

אין לי מושג פשוט.  תודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ערב טוב שוקו...'
ערב טוב שוקו...
09/11/2011 | 20:20
2
אם זה לא דחוף ..מחר על הבוקר ב"ה הצלם לך את העדשים ואת הגריסים אוקי..

ערב נעים
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק מעולה לחורף '
מרק מעולה לחורף
09/11/2011 | 22:13
3
אני אישית מאדדדדדדד אוהבת מרק גריסים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חבל על הזמן כמה טעים מרק גריסים '
חבל על הזמן כמה טעים מרק גריסים
10/11/2011 | 00:07
אוהבת מאוד מרק גריסים ובדיוק היום אכלתי לצהריים מרק גריסים כשהתארחתי אצל הוריי.
תודה על המתכון, מאמינה שהמרק הזה כבר יתבשל בימים אלו במטבח שלי

אפרת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינדה, תודה רבה על המתכון, עכשיו הוא מתבשל...'
לינדה, תודה רבה על המתכון, עכשיו הוא מתבשל...
11/11/2011 | 13:26
3
על האש...
וקוראים לי תקווה
שבת שלום ומבורך, בשורות טובות לכולם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת וניל של קרין גורן'
עוגת וניל של קרין גורן
09/11/2011 | 19:50
5
6
מהספר "סודות מתוקים 2".בדרך כלל אני בכלל לא מציצה לכיוון של עוגות מהסוג הבחוש "פשוט"- אם זה לא עם שוקולד או דברים מעניינים בפנים, זה ממש לא מדבר אלי, אבל החצי מאד אוהב עוגות כאלה והאמת, שזו ממש מוצלחת- רכה ונימוחה. מאד קל לפרוות אותה- המרכיב היחידי שהיא מכילה הוא שמנת מתוקה אבל השתמשתי בקצפת צמחית של השף הלבן ויצא מצויין. הכנתי פעם אחת "סתם" ופעם השניה גנבתי ציפוי מייפל-קפה ממתכון אחר באותו ספר וגם אז יצא ממש טעים. נראה לי שהיא תיכנס לארסנל הקבוע.
עוגת וניל "אום כולתום"
6 ביצים בטמפ' החדר
1.5 כוסות סוכר (בגלל שהשמנת הצמחית כבר מומתקת, הכנסתי רק כוס סוכר)
3/4 כוס שמן
1 מיכל שמנת מתוקה (כאמור, שמתי צמחית)
2 כוסות קמח - 280 גר'
כף אבקת אפיה
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
0.5 כוס קוקוס
במתכון אמורים להכין אותה בתבנית סיליקון שושנה, ולכן היא כותבת לשמן בהמון חמאה. אני הכנתי בתבנית רגילה, שימנתי כרגיל עם מעט מרגרינה ומעליה פיזרתי סוכר.

מחממים תנור ל 160 מעלות
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוזגים את השמנת המתוקה בזרם דק תוך כדי הקצפה, מורידים מהירות ומוסיפים קמח,אבקת אפיה,פודינג וקוקוס. מקיפים לאט עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ואופים עד שהועה שחומה וריחנית, קיסם יוצא יבש.
ציפוי מייפל קפה-
2 כפות שמנת מתוקה, 2 כפות סירופ מייפל, כפית אבקת נס קפה ו3.4 כוס אבקת סוכר, לערבב את השמנת עם המייפל והקפה, להמיס במיקרו 20-30 שניות שהקפה יימס, להוסיף את הסוכר ולטרוף. הציפוי אמור להתקשות אחרי שעה, אצלי הוא לא כל כך התקשה אבל עדיין היה טעים מאד.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נשמע ממש טוב. רק יש לי שאלה'
נשמע ממש טוב. רק יש לי שאלה
09/11/2011 | 21:10
3
3
שלושת רבעי כוס סוכר פלוס שמנת מתוקה צמחית פלוס סירופ מייפל - זה לא מתוק מדי?
העוגה לא יוצאת מתוקה מדי?

ולמה אום כולתום? זו עוגה שלא נגמרת אף פעם?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא...'
לא...
09/11/2011 | 21:23
2
2
הציפוי יוצא מתוק אבל העוגה עצמה לא מתוקה מידי, אז זה משתלב טוב ביחד (לדעתי)
היא קוראת לעוגה אום כולתום כי היא מביאה אותה לשיעורי ריקודי בטן....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
09/11/2011 | 22:24
1
לצפיה ב-' השרשור הזה פשוט... לאכול מהמסך '
השרשור הזה פשוט... לאכול מהמסך
10/11/2011 | 00:15
2
כבר נהייתי רעבה ועוד בשעה כזו מאוחרת שאני מסתכלת... אמאל'ה, הכל נראה טעיםםםםם


אפרת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יאמייייייייייייייייי טעים '
יאמייייייייייייייייי טעים
10/11/2011 | 11:01
תודה על השיתוף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וואו, איזה שרשור טעים, כל הכבוד למשקיעניות!'
וואו, איזה שרשור טעים, כל הכבוד למשקיעניות!
10/11/2011 | 17:33
1
1
תודה על השיתוף הטעים טעים של כל החברים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי תודה על הפרגון מכולם '
יוכי תודה על הפרגון מכולם
11/11/2011 | 08:48
1
אם תוכלי רק להעלות אותם להודעות נבחרות נשמח, נכון חברים????
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נוסף להודעות הנבחרות'
נוסף להודעות הנבחרות
10/11/2011 | 17:34
4

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ