סדנא לפיתות עירקיות(נפתחות) בבקשה

נמושקה1

New member
סדנא לפיתות עירקיות(נפתחות) בבקשה

החומרים" בתמונה הסיר עם הכדורים שחלקם מרודד 1 ק"ג קמח כף מלח כף סוכר 2 כפות שמרים יבשים או לחילופין 50 גרם שמרים טריים. שתיים וחצי כוסות מים.פושרים לא חמים. אופן ההכנה.: לערבב את הקמח עם הסוכר והמלח כמה דקות להוסיף את השמרים והמים. וללוש בצק רך אך לא דביק. לכסות את הבצק ולתת לו לנוח כ20 דקות. ללוש שוב ולהתפיח מכוסה עד שיכפיל את נפחו. הערה: לא חייב ללוש פעמים את הבצק. לתוצאה טובה יותר אני לשה שלוש פעמים
אחרי שהבצק תפח אני יוצרת כדורים במשקל של מאה גרם בערך ומכדררת את החלק העליון טובלת בשומשום.ושמה על מפת שולחן שאין בה שימוש. (לא שמה על קמח כדי שלא ישרף בסיר.ומכסה נןתנת שו התפחה לכדורים בערך עשר דקות. מכוסה . אחרי שהכדורים תפחו מרדדת ללא קמח לפיתה שמה שוב על המפה ומכסה להתפחה. להכנת הסיר גריל. הדליקי להבה בינונית על נמוך .שימי את הסיר על הגז. הכניסי את כבל החשמל של מכסה הסיר לחשמל וכסי את הסיר השאירי לחימום הסיר כמה דקות. לידיעתכן החימום מלמטה של הסיר והחימום של הגריל מלמעלה יוצר את הכיס של הפיתה.אז לא לוותר על הסיר שעל הגז.. אחרי כמה דקות של חימום הסיר הרימי את המכסה ביד אחת וביד השניה קחי פיתה ותניחי אותה בזהירות בסיר.לא למהר זהירות שלא תקבלי כוויה מהסיר. שמת את הפיתה בסיר כסי אותו עם מכסה הגריל. דקה אחת הפיתה מוכנה הוציאי עם כף רחבה.ושימי לקירור מכוסה. זהירות לא ביד הפיתה חמההה אשששש בהצלחה
יש שאלות אני עדיין כאן
טובה
 

נמושקה1

New member
הפיתה נאפית בסיר כנסו

כשהפיתה כמעט מוכנה תשמעו את פיצפוצי השומשום. לא חייב שומשום רק מי שרוצה
לאפות עד הזהבה קלה .אסור לעזוב את הסיר אפילו שניה. מעבר לדקה תקבלו גחלים.
 

נמושקה1

New member
הפיתות מוכנות - סוף הסיפור פיתות

לקח קצת זמן כי היתה לי שיחת טלפון. והמתכון נראה מסובך אבל אם תתחילי תראי שזה קלי קלות. והעיקר ממכר......
תודה שהקשבתן לי
טובה
 

לינדה7

New member
על הסדנא ועל השיתוף...


טובה"לה תודה יקירה על המתכון המדהים .מבטיחה לנסות אותו עוד היום או יום אחר השבוע ב"ה.. אוהבתתתתתתתתתתתת אותךךךךךךךךךךךךך..... באהבה לינדה.
 
טובהל'ה מתוקה, הסדנא עושה חשק


איזה יופי יצאו לך הפיתות ועוד עם השיטה של הסומסום ברידוד. אני מריחה עד לכאן את ריח הפיתות... זו רק אני או שנידמה לי?
מקסים, מקסים ושוב פעם מקסיםםםםםםםםם
תודה על הסדנא
אפרת
 

נמושקה1

New member
תודה בנות זה בקטנה
אפרתוש

אכן הריח של השומשום הקלוי מטריף וגם הטעם. ולא העלתי הכנת הבצק .יצאתי מנקודת הנחה שללוש בצק אתן מומחיות.
ותודה אפרתוש תבורכי בהרבה בריאות.
ו
יופי שהצצת בי.
תודה לינדוש תצליחי
ו
תודה אושרתי ברוכה תהיי
ו
תודה לכן על הפירגון
טובה
 

נמושקה1

New member
טוב בגלל שלינדוש כל כך חמודה הסאלוף


מתכון פעם אחרונה ודיי
בתמונה הבצק מקווה שלא ארדם ליד המחשב
החומרים: 1 קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים \ או חמישים גרם שמרים טריים כף מלח \20 גרם 25 גרם סוכר אפשר פחות אבל טעים קצת מתקתק אופן ההכנה. מים חמימים 3 כוסות ואולי יותר. לערבב את הסוכר והמלח והקמח.להוסיף את השמרים והמים ולהקציף עם הגיטרה.. הבצק צריך לצאת דיסתי אבל לא נוזלי.להשאיר להתפחה 20 דקות להקציף שוב. 3 פעמים לחזור על תהליך ההקצפה. ולתת לבצק להכפיל את נפחו. זהירות הוא גולש. האפיה. להכין קערה עם מים .לשמן קלות מחבת טפלון בגודל מכסה סיר הגריל. להדליק את להבת הגז הבינוני על נמוך. לחמם את המחבת .להכניס החשמל של מכסה סיר הגריל.. להרטיב את הידיים במים לקחת חופן מהבצק ולשים במחבת לישר את הבצק למרוח מעט שמן ולכסות עם מכסה הגריל . לוקח כמה דקות עד שנאפה. בהצלחה לינדוש.
טובה
 

נמושקה1

New member
והתוצאה אתם מכירים

חברה התעיפתי. מחר בלי נדר מתכון החידה
להתראות
טובה
 

לינדה7

New member
טובה"לה את גדולהההההההההההההההה..


תודה ענקית אשה מקסימה על המתכון והסדנא ..
מצטערת שרק עכשיו ניכנסתי לפורום ומצאתי את המטמון שקוראים לו סאלוף של מנושקה ...
באהבה לינדה
 
למעלה