סדנא לפיתות עירקיות(נפתחות) בבקשה
החומרים"
בתמונה הסיר עם הכדורים שחלקם מרודד 1 ק"ג קמח כף מלח כף סוכר 2 כפות שמרים יבשים או לחילופין 50 גרם שמרים טריים. שתיים וחצי כוסות מים.פושרים לא חמים. אופן ההכנה.: לערבב את הקמח עם הסוכר והמלח כמה דקות להוסיף את השמרים והמים. וללוש בצק רך אך לא דביק. לכסות את הבצק ולתת לו לנוח כ20 דקות. ללוש שוב ולהתפיח מכוסה עד שיכפיל את נפחו. הערה: לא חייב ללוש פעמים את הבצק. לתוצאה טובה יותר אני לשה שלוש פעמים
אחרי שהבצק תפח אני יוצרת כדורים במשקל של מאה גרם בערך ומכדררת את החלק העליון טובלת בשומשום.ושמה על מפת שולחן שאין בה שימוש. (לא שמה על קמח כדי שלא ישרף בסיר.ומכסה נןתנת שו התפחה לכדורים בערך עשר דקות. מכוסה . אחרי שהכדורים תפחו מרדדת ללא קמח לפיתה שמה שוב על המפה ומכסה להתפחה. להכנת הסיר גריל. הדליקי להבה בינונית על נמוך .שימי את הסיר על הגז. הכניסי את כבל החשמל של מכסה הסיר לחשמל וכסי את הסיר השאירי לחימום הסיר כמה דקות. לידיעתכן
החימום מלמטה של הסיר והחימום של הגריל מלמעלה יוצר את הכיס של הפיתה.אז לא לוותר על הסיר שעל הגז.. אחרי כמה דקות של חימום הסיר הרימי את המכסה ביד אחת וביד השניה קחי פיתה ותניחי אותה בזהירות בסיר.
לא למהר זהירות שלא תקבלי כוויה מהסיר. שמת את הפיתה בסיר כסי אותו עם מכסה הגריל.
דקה אחת הפיתה מוכנה הוציאי עם כף רחבה.ושימי לקירור מכוסה.
זהירות לא ביד הפיתה חמההה אשששש בהצלחה
יש שאלות אני עדיין כאן
טובה