לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99639,963 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'סדנא לפיתות עירקיות(נפתחות) בבקשה'
סדנא לפיתות עירקיות(נפתחות) בבקשה
<< ההודעה הנוכחית
07/11/2011 | 11:05
35
88
החומרים"   בתמונה הסיר עם הכדורים שחלקם מרודד
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
2 כפות שמרים יבשים או לחילופין 50 גרם שמרים טריים.
שתיים וחצי כוסות מים.פושרים לא חמים.
אופן ההכנה.:
לערבב את הקמח עם הסוכר והמלח כמה דקות להוסיף את השמרים והמים. וללוש בצק רך אך לא דביק.
לכסות את הבצק ולתת לו לנוח כ20 דקות. ללוש שוב ולהתפיח מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
הערה: לא חייב ללוש פעמים את הבצק. לתוצאה טובה יותר אני לשה שלוש פעמים
אחרי שהבצק תפח אני יוצרת כדורים במשקל של מאה גרם בערך ומכדררת את החלק העליון טובלת בשומשום.ושמה על מפת שולחן שאין בה שימוש. (לא שמה על קמח כדי שלא ישרף בסיר.ומכסה נןתנת שו התפחה לכדורים בערך עשר דקות. מכוסה .
אחרי שהכדורים תפחו מרדדת ללא קמח לפיתה שמה שוב על המפה ומכסה להתפחה.
להכנת הסיר גריל. הדליקי להבה בינונית על נמוך .שימי את הסיר על הגז. הכניסי את כבל החשמל של מכסה הסיר לחשמל וכסי את הסיר השאירי לחימום הסיר כמה דקות.
לידיעתכן החימום מלמטה של הסיר והחימום של הגריל מלמעלה יוצר את הכיס של הפיתה.אז לא לוותר על הסיר שעל הגז..
אחרי כמה דקות של חימום הסיר הרימי את המכסה ביד אחת וביד השניה קחי פיתה ותניחי אותה בזהירות בסיר.לא למהר זהירות שלא תקבלי כוויה מהסיר.
שמת את הפיתה בסיר כסי אותו עם מכסה הגריל. דקה אחת הפיתה מוכנה
הוציאי עם כף רחבה.ושימי לקירור מכוסה. זהירות לא ביד הפיתה חמההה אשששש
בהצלחה
יש שאלות אני עדיין כאן

טובה

אוכל כשר >>
לצפיה ב-' להמחשה יותר טובה עוד כדורים'
להמחשה יותר טובה עוד כדורים
07/11/2011 | 11:08
24
19
ופיתות מרודדות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' הפיתה נאפית בסיר כנסו'
הפיתה נאפית בסיר כנסו
07/11/2011 | 11:15
19
26
כשהפיתה כמעט מוכנה תשמעו את פיצפוצי השומשום. לא חייב שומשום רק מי שרוצה
לאפות עד הזהבה קלה .אסור לעזוב את הסיר אפילו שניה. מעבר לדקה תקבלו גחלים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' הפיתות מוכנות - סוף הסיפור פיתות'
הפיתות מוכנות - סוף הסיפור פיתות
07/11/2011 | 11:38
18
21
לקח קצת זמן כי היתה לי שיחת טלפון.
והמתכון נראה מסובך אבל אם תתחילי תראי שזה קלי קלות. והעיקר ממכר......
תודה שהקשבתן לי

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'על הסדנא ועל השיתוף...'
על הסדנא ועל השיתוף...
07/11/2011 | 11:44
7
טובה"לה תודה יקירה על המתכון המדהים .מבטיחה לנסות אותו עוד היום או יום אחר השבוע ב"ה..

אוהבתתתתתתתתתתתת   אותךךךךךךךךךךךךך.....

באהבה לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טובהל'ה מתוקה, הסדנא עושה חשק '
טובהל'ה מתוקה, הסדנא עושה חשק
07/11/2011 | 11:52
6
איזה יופי יצאו לך הפיתות ועוד עם השיטה של הסומסום ברידוד.
אני מריחה עד לכאן את ריח הפיתות... זו רק אני או שנידמה לי?

מקסים, מקסים ושוב פעם מקסיםםםםםםםםם
תודה על הסדנא
אפרת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טובהלה אחלה סדנא הבאת לנו היום '
טובהלה אחלה סדנא הבאת לנו היום
07/11/2011 | 12:10
15
5
תודה על שיתוף .....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה בנות זה בקטנה אפרתוש '
תודה בנות זה בקטנה אפרתוש
07/11/2011 | 12:33
14
17
אכן הריח של השומשום הקלוי מטריף וגם הטעם.
ולא העלתי הכנת הבצק .יצאתי מנקודת הנחה שללוש בצק אתן מומחיות.
ותודה אפרתוש תבורכי בהרבה בריאות.ו יופי שהצצת בי.
תודה לינדוש תצליחיו
תודה אושרתי ברוכה תהייו
תודה לכן על הפירגון

טובה

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינדוש רוצה את הסאלוף?'
לינדוש רוצה את הסאלוף?
07/11/2011 | 12:34
13
11
לצפיה ב-'כן..'
כן..
07/11/2011 | 12:44
12
4
מתי

באהבה לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עכשו זה טוב יקירתי ?'
עכשו זה טוב יקירתי ?
07/11/2011 | 12:58
11
7
לצפיה ב-'טוב בגלל שלינדוש כל כך חמודה הסאלוף'
טוב בגלל שלינדוש כל כך חמודה הסאלוף
07/11/2011 | 13:28
10
57
מתכון פעם אחרונה ודיי בתמונה הבצק
מקווה שלא ארדם ליד המחשב
החומרים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים \ או חמישים גרם שמרים טריים
כף מלח \20 גרם
25 גרם סוכר אפשר פחות אבל טעים קצת מתקתק
אופן ההכנה.
מים חמימים 3 כוסות ואולי יותר.
לערבב את הסוכר והמלח והקמח.להוסיף את השמרים והמים ולהקציף עם הגיטרה..
הבצק צריך לצאת דיסתי אבל לא נוזלי.להשאיר להתפחה 20 דקות להקציף שוב.  3 פעמים לחזור על תהליך ההקצפה. ולתת לבצק להכפיל את נפחו. זהירות הוא גולש.
האפיה.
להכין קערה עם מים .לשמן קלות מחבת טפלון בגודל מכסה סיר הגריל. להדליק את להבת הגז הבינוני על נמוך. לחמם את המחבת .להכניס החשמל של מכסה סיר הגריל..
להרטיב את הידיים במים לקחת חופן מהבצק ולשים במחבת לישר את הבצק למרוח מעט שמן ולכסות עם מכסה הגריל . לוקח כמה דקות עד שנאפה.
בהצלחה לינדוש.

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' הבצק תופח'
הבצק תופח
07/11/2011 | 13:36
9
19
לצפיה ב-' הבצק ביד'
הבצק ביד
07/11/2011 | 13:40
8
17
צילמתי לבד לא יצא אי אי אי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מריחת שמן על הסאלוף'
מריחת שמן על הסאלוף
07/11/2011 | 13:44
7
23
לצפיה ב-' המכסה על המחבת'
המכסה על המחבת
07/11/2011 | 13:49
6
27
לצפיה ב-' המחשה של המחבת'
המחשה של המחבת
07/11/2011 | 13:58
5
42
לצפיה ב-' והתוצאה אתם מכירים'
והתוצאה אתם מכירים
07/11/2011 | 14:05
4
17
חברה התעיפתי. מחר בלי נדר מתכון החידה
להתראות

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טובה"לה את גדולהההההההההההההההה..'
טובה"לה את גדולהההההההההההההההה..
07/11/2011 | 17:08
3
5
תודה ענקית אשה מקסימה על המתכון והסדנא ..

מצטערת שרק עכשיו ניכנסתי לפורום ומצאתי את המטמון שקוראים לו סאלוף של מנושקה ...

באהבה לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי לינדוש'
יוכי לינדוש
08/11/2011 | 10:19
2
1
על הפרגון ועל הכל.

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'WOW זה מדהיםםםם'
WOW זה מדהיםםםם
08/11/2011 | 10:32
1
1
לצפיה ב-'תודה אילנית'
תודה אילנית
08/11/2011 | 10:38
לצפיה ב-'אז את אלו את מרדדת עם מערוך?'
אז את אלו את מרדדת עם מערוך?
07/11/2011 | 15:54
3
3
לצפיה ב-'דיתה אלו סאלוף'
דיתה אלו סאלוף
07/11/2011 | 16:26
2
11
הבצק נוזלי.אי אפשר לרדד אותם
את הפיתות העירקיות הנפתחות אני מרדדת

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה יופי של פיתות וסאלוף, סדנאות מעולות.'
איזה יופי של פיתות וסאלוף, סדנאות מעולות.
07/11/2011 | 16:37
1
19
כל הכבוד
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אמא אוהבת'
אמא אוהבת
08/11/2011 | 10:21
2
תודה על הפרגון

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היי נמושקה.'
היי נמושקה.
07/11/2011 | 19:13
8
4
תודה על המתכון, אבל הפיתות האלה הן פיתות
רגילות ולא פיתות ערקיות. פיתות ערקיות עד כמה
שאני מכירה הן גדולות מאד, קרנצ'יות ולא נפתחות.

אנא הסבירי, כי יכול להיות שאני טועה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הכל נראה מדהים'
הכל נראה מדהים
07/11/2011 | 19:53
7
4
ממש מתחשק להכין
ופתות עירקיות נקראות גם אש תנור
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נוגה, נראה ששרשרת למקום הלא נכון.'
נוגה, נראה ששרשרת למקום הלא נכון.
07/11/2011 | 19:57
6
2
לצפיה ב-'העיקר המשמעות'
העיקר המשמעות
07/11/2011 | 20:10
5
4
ויש גם תגובה על הפיתות העירקיות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' '
07/11/2011 | 20:37
3
1
ואיפה התגובה על הפיתות?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שפיתות עירקיות נקראות אש תנור'
שפיתות עירקיות נקראות אש תנור
07/11/2011 | 21:05
2
7
לצפיה ב-'נוגה סיבכת אותי '
נוגה סיבכת אותי
07/11/2011 | 21:46
1
5
אני יודעת שלפיתה ערקית קוראים 'אש-תנור'
אבל מה שנמושקה אפתה זה פיטות רגילות, לא
פיתה ערקית. פיתה ערקית היא גדולה מאד וקרנצ'ית
והיא גם לא נפתחת. הפיתה הזו של נמושקה נפתחת
וקטנה. יש מבין?

אני מקווה שנמושקה תענה לשאלתי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הבנתי אותך מצוין'
הבנתי אותך מצוין
07/11/2011 | 22:20
2
רק חידדתי את השאלה שלך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נהורית נגה ורותי'
נהורית נגה ורותי
08/11/2011 | 10:32
5
יפה לכן תודה על הפרגון
ואתן צודקות זו לא פיתה עירקית הטעות הזאת רודפת אותי כבר שנים. כי גיסתי  העירקית קנתה לי מתנה את הסיר גריל ולימדה אותי את הפיתות להכין. כמובן שידרגתי אותן.ומכאן הדבקתי להן את השם פיתה עירקית.
ונהורית זו לא סתם פיתה .זו ה"פיתה". תוספת השומשום נותנת המון.ומה עוד שאת ממלאה אותה לא יורד עליך זרם של טחינה

רותי -כל מתכון ניתן לשיניו ושידרוג.ושתדעי לך שהמעט סוכר נותן לשמרים  תפיחה נאה.וקצת צבע. וקצת טעם
יום קסום לכן תודה על התיקון. ובהזדמנות ניתן לכם גם מתכון אש תנור....

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אין עלייך טובלה היקרה, פשוט שרשור מעולה!'
אין עלייך טובלה היקרה, פשוט שרשור מעולה!
07/11/2011 | 21:02
3
אצרף להודעות הנבחרות
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ