מתכונים בצבע - כתום

monday

New member
עוף בדלעת גזר ותפוחי אדמה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1621922 עוף בדלעת גזר ותפוחי אדמה / monday החומרים: 12 שוקי עוף 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות 3 שיני שום פרוסות דק 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים 4 גזרים חתוכים לקוביות 3/4 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות מלח פלפל לבן 2 כפיות פפריקה מתוקה 1 כפית מלאה כורכום 1 כוס יין אדום יבש 1 כף אבקת מרק פטריות הכנה: לטגן את הבצל עם השום עד לשקיפות, להוסיף את הגזר, העוף ותפוחי האדמה, לתבל ולבשל בערך 45 דקות או עד להתרככות תפוחי האדמה והגזר למחצה. לאחר מכן להוסיף אליהם את קוביות הדלעת, לתת רתיחה קטנה ולהעביר לאש נמוכה לעוד 20 דקות בערך. בהצלחה ובתיאבון
 

monday

New member
סלט גזר חי וחמוצים במיונז

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1545403 סלט גזר חי וחמוצים במיונז / monday החומרים: 9 גזרים בינוניים מגוררים גס רצועות מפלפל אדום גדול טרי 1 קופ` מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות 1 קופ` פטריות שמפיניון חתוכות מושרות במים רותחים ומאודות מעט בטיגון 3 כפות טבעות זיתים ירוקים או שחורים 3-4 כפות מיונז - אופציה 2 כפות חרדל דיז`ון 2 שיני שום כתושות 2-3 כפות מיץ לימון הכנה: לערבב הכל ביחד, להניח במקרר לפחות לשעה למיזוג טעמים ולהגיש. הערות monday: קל הכנה, זמין וטעים. וכמובן במתכון רשום כבר עם המיונז...אבל האפשרות נותרה בידכם... בתיאבון ותהנו מסלט נהדר שיכול לעלות לשולחן בכל זמן
 

לינדה7

New member
בטטות אפויות .../images/Emo240.gif

מנה בריאה וטעימה... מצרכים : ======== קילו בטטות ישרות ויפות . פלפל שחור גרוס רבע כוס שמן זית. כף מלח גס. טמין יבש כף. אופן ההכנה: ======== מקלפים את הבטטות פורסים לפרוסות עבות מפזרים עליהם מלח גס ומשאירים בצד. לוקחים תבנית פירקס מסדרים את הבטטות מפזרים מעל את הפלפל הגרוס ומעל את הטמין ואת השמן. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות .מוציאים מהתנור וישר מכסים בנייר כסף. ניתן כמנה ראשונה בתוספת טחינה ...או כתוספת למנה עיקרית תהנו ..ערב טוב לכולם באהבה לינדה.
 

monday

New member
סלט בטטות פטריות וחמוצים במיונז

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1594465 סלט בטטות פטריות וחמוצים במיונז / monday החומרים: כק``ג עד ק``ג וחצי מיני בטטות מבושלות במים רותחים 1 קופ` פטריות שמפיניון חתוכות 5 ביצים קשות 1 קופ` רצועות פלפל אדום מתוק 1 קופ` מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות 1 קופ` אפונה וגזר פטרוזיליה טריה קצוצה גס 2 כפיות חרדל דיז`ון 4-5 כפות מיונז הכנה: לאחר צינון הבטטות, קולפים וחותכים לקוביות. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים בעדינות לתערובת אחידה ושולחים למקרר כשעה להתמזגות הטעמים. מגישים כתוספת למנה עיקרית. בתיאבון
 

monday

New member
קליפות הדרים ממולאים בסלט טונה מפנק

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1871485&r=1 קליפות הדרים ממולאים בסלט טונה מפנק / monday החומרים: קליפות הדרים סחוטים מסוגים שונים: קלמנטינה, תפוזינה, לימון, תפוז וכו` לסלט טונה מפנק: 2 קופ` טונה מסוננות משמן 4 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות כ-4 גזרים בינוניים מגוררים גס 1 פלפל אדום חי חתוך לקוביות מלח פלפל שחור גרוס מיץ מחצי לימון טרי 1 כף שמן זית 2 כפות טחינה ביתית - אופציה הכנה: כשעונת ההדרים בשפע, לוקחים את כל סוגי ההדרים שיש לכם וסחטתם מהם מיץ, בשביל הגשה יפה ויוצאת דופן, מגישים בתוכם סלט. במקרה שלי החלטתי למלא בסלט טונה מפנק ונפלא. אז ככה זה הולך: את קליפות ההדרים שסחטנו שומרים בצד, כמובן כמה שבא לכם למלא...בקערה מערבבים את כל חומרי הסלט, חוץ מהטחינה. אם רוצים מהטחינה להוסיף, בחלק מהסלט מוסיפים לו את הטחינה ומערבבים את הטונה ביחד עם הטחינה. לוקחים את קליפות ההדרים וממלאים בתוכם מסלט הטונה ה``בריא`` והמועט בקלוריות ומגישים. אם יש שאוהבים את סלט הטונה עם הטחינה, מוסיפים ממנו לסלט הטונה וממלאים בקליפות ההדרים ומגישים. יוצא סלט נפלא בשני הטעמים. בתיאבון, ויש לכם כבר רעיון לעונת ההדרים...
 

monday

New member
סלט גזר מרוקאי

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1913704&r=1 סלט גזר מרוקאי / בני סיידא החומרים: כ-1/2 ק"ג גזר 2 שיני שום שלמות מעט קינמון 1/2 כפית כמון 1/2 כפית פפריקה מתוקה פלפל אדום חריף או צ`ילי חריף גרוס לפי הטעם 1 לימון סחוט טיפהל`ה סוכר מלח פלפל שמן זית פטרוזיליה קצוצה הכנה: שוטפים ומקלפים את הגזר. מרתיחים אותו במים עם שיני השום השלמות עד שהגזר מתרכך אבל לא רך מדי. מסננים, זורקים את השום ופורסים את הגזר. מערבבים את התבלינים עם מיץ הלימון, הסוכר והמלח ויוצקים על הגזר, משאירים במקרר. מוסיפים שמן זית ופטרוזיליה ממש לפני ההגשה. ונהנים מסלט שמתאים עם כל מנה עיקרית.... בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
סלט חצילים בטטות וחסה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1857567&r=1 סלט חצילים בטטות וחסה / monday החומרים: 2 חצילים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות וצלויים ללא שמן - כמו שאתם יודעים כבר 2 בטטות גדולות מבושלות וחתוכות לקוביות עלי חסה שטופים מיובשים וקרועים לחתיכות גסות כ-200 גר` גבינת פטה חתוכה לקוביות מעט מלח פלפל שחור גרוס מעט שמן זית לזילוף מעל 2 כפות חומץ בלסמי הכנה: חותכים את החצילים לפרוסות, ואחרי הצליה לרבעים. מטגנים מעל מחבת ללא טיפת שמן. בינתיים מבשלים את הבטטות במים כ-40 דקות עד להתרככותם. פורסים את החצילים לקוביות. לאחר צינון הבטטות חותכים גם אותם לקוביות ושמים אותם לתוך קערה גדולה. מוסיפים את החסה ואת גבינת הפטה. מתבלים במלח, פלפל וחומץ בלסמי ומערבבים בעדינות הכל יחדיו. מגישים בטמפ` החדר ומזלפים מעל הכל לפני ההגשה שמן זית. בתיאבון
 

monday

New member
נודלס עם גזר וקישואים ברוטב חרדל

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1508021 נודלס עם גזר וקישואים ברוטב חרדל / monday החומרים: 3 גזרים גדולים 3 קישואים 2 כפות שמן זית 1 חב` אטריות נודלס לרוטב: 2 כפות חומץ בן יין לבן 1 כף חרדל דיז`ון גרגרים 1/2 כפית מלח 6 כפות שמן זית קורט פלפל שחור 1 כף פטרוזיליה קצוצה אופן הכנה: קולפים את הגזרים וממשיכים להסיר רצועות בקולפן מצד אחד עד שמגיעים ל"לב" הגזר. מסובבים חצי סיבוב וממשיכים להסיר רצועות. עושים כך מארבעת הצדדים של כל גזר. מסירים רצועות מהקישואים. מאדים כ-5 דקות את רצועות הגזר והקישואים, תוך כדי ערבוב וכיסוי הסיר עד להתרככות הרצועות. לאחר שהרצועות רכות מספיק מוציאים מהסיר ומעבירים לקערה. בינתיים מכינים את הרוטב: מניחים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, ומנערים עד שמתקבל רוטב אחיד. בסוף מכינים את הנודלס: מבשלים את הנודלס כ-2-3 דקות, ומעבירים למסננת, שוטפים במים קרים להפסקת הבישול, מעבירים לקערה ומתבלים את הנודלס ברוטב הסויה ובשמן השומשום ומערבבים. לאחר התיבול מקפיצים מעט את הנודלס ומגישים עם הירקות מעל. את הרוטב מוזגים מעל כל המנה. הערות monday: זה נראה הרבה עבודה אבל ההסבר יותר ארוך מההכנה. תיהנו ממנה כייפית של נודלס עם ירקות שמתאימה לקיץ העמוס שלנו...
** המתכון במקורו הוא של רותי קינן ומובא כאן בגרסה שלי. בתיאבון ולהנאה
 

monday

New member
קיפוד ``עמק`` ``גלבוע`` או כל גבינה קשה אחרת

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1877351 קיפוד ``עמק`` ``גלבוע`` או כל גבינה קשה אחרת / חוברת תנובה החומרים: 30-40 קוביות בנות 1/2 1 ס"מ מגבינות ``עמק`` ``גלבוע`` או כל גבינה אחרת 30-40 פרוסות בנות 1/2 ס"מ מלפפון טרי 30-40 קוביות פלפל אדום מתוק מלח 30-40 קסמי עץ הכנה: כגוף ה``קיפוד`` אפשר להשתמש באשכולית גדולה, פומלה, מלון בינוני או חציל גדול. חתכו את בסיס גוף הקיפוד והציבו על צלחת הגשה גדולה או מגש. לאחר חיתוך המלפפונים לפרוסות וקוביות הפלפל האדום, מפזרים מלח מעליהם. מניחים אותם מעל נייר מגבת לספיגת הנוזלים. קחו קיסם עץ העבירו אותו דרך חתיכת הפלפל האדום קודם ואח"כ דרך קוביית הגבינה הצהובה. ביד השניה שימו במרכז ``גוף`` הקיפוד פרוסת מלפפון ועתה תקעו במרכז פרוסת המלפפון את קיסם העץ עם הפלפל האדום וקוביית הגבינה. המשיכו כך וכסו את כל ``גוף`` הקיפוד. הקפידו שפרוסות המלפפון תהיינה צמודות זו לזו כדי שיווצרו מעגלים מעגלים מסביב ל``גוף`` הקיפוד. הערה: במקום הגמבה אפשר להשתמש גם בענבים קטנים מזן ``סולטנינה`` או ענבי מוסקט קטנים. אם משתמשים כבסיס בחציל אפשר לוותר על פרוסות המלפפון. בתיאבון ויש לכם רעיונות לפרי הדר...קל מאוד להכנה ומתאים לאירוח
 

monday

New member
בטטות ותפוחי אדמה אפויים ברכז רימונים וסוכר

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1598048 בטטות ותפוחי אדמה אפויים ברכז רימונים וסוכר חום / monday החומרים: 3-4 בטטות גדולות חתוכות לפרוסות גדולות כ-6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לחצאים למרינדה: 1/4 כוס רכז רימונים 3 כפות חומץ בן יין אדום 1/2 כוס סוכר חום דמררה 1/3 כוס שמן זית מלח כחצי כפית לקישוט: גרעיני דלעת טבעיים וקלויים אופן הכנה: לערבב את כל חומרי המרינדה לתערובת אחידה בקערה גדולה, ( התערובת יוצאת כמו מעיין ריבה ). לתוך הקערה להוסיף את הבטטות ותפוחי האדמה החתוכים ולנער אותם כך שיכוסו היטב כולם במרינדה. להעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, לכסות מעל בנייר אלומיניום ולאפות בחום של 175 מעלות כשעה עם כיסוי נייר האלומיניום. לאחר מכן להסיר את הנייר, להפוך מעט את הבטטות ותפוחי האדמה כך שישחימו יפה מכל צדדיהם. מגישים בתוספת גרעיני דלעת טבעיים וקלויים. בתיאבון
 

monday

New member
צימעס גזר

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1632372 צימעס גזר / monday החומרים: 1 כוס מים מעט שמן קנולה 2 כפות סוכר חום 2 כפות דבש ½ כפית קינמון קורט מלח מיץ מ-½ לימון 800 גר` גזר גמדי קפוא אופן הכנה: ליצוק את המים עם שמן לסיר, להוסיף את הגזר ביחד עם כל הפירות היבשים ולהרתיח. להוסיף סוכר, דבש, קינמון, מלח ומיץ לימון ולהרתיח שוב. לבשל עד שכמות המים מתאדה. הערות monday למתכון: אני הוספתי לצימעס את שדרוג הפירות היבשים, על המתיקות שנמצאת גם כך בגזר...ניסיתי, והפירות היבשים באמת יוצאים רכים ועסיסיים לאכילה ביחד עם כל הרוטב שעוטף אותם. הוספתי 180 גר` משמשים מיובשים ו-180 גר` שזיפים מיובשים שגלענתי וקצצתי. מומלץ לנסות ! מקור המתכון: אמא של fairy_mi והובא בגרסא שלי בתיאבון
 

monday

New member
פירה תפוחי אדמה או בטטות בפורמה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1716808 פירה תפוחי אדמה או בטטות בפורמה / monday החומרים: 4-5 תפוחי אדמה גדולים וקלופים או בטטות 1 קופ' פטריות שמפיניון חתוכות דק 2 בצלים גדולים קצוצים מלח פלפל הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה או הבטטות עד להתרככותם. בינתיים מטגנים במחבת את הבצלים עד לשקיפותם, מוסיפים אליהם את הפטריות ומטגנים ביחד עוד מס' דקות. מועכים את פירה הבטטות לחוד ואת תפוחי האדמה לחוד, ( במידה ורוצים משניהם ). לוקחים פורמה עגולה או בצורת פורמת לב, ושמים שכבת פירה בתחתית הפורמה. מעל מכסים בשכבה די עבה של תערובת הבצל והפטריות, ומעל מכסים בשכבה נוספת של הפירה. מרימים את הפורמה בעדינות ומפזרים מעל לקישוט פטרוזיליה יבשה. אפשר להגיש מסביב בתוספת רוטב עגבניות, או כאמור להגיש עם רוטב הצ'ילי המתוק והדבש שהכנתי בלווית נתחי חזה העוף. בתיאבון עם ממש מנה בכלום עבודה...ורק העיצוב עושה את הWOW
 

monday

New member
מאפה תפוחי אדמה ובטטות בריבה וצי'לי

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1760912&r=1 מאפה תפוחי אדמה ובטטות בריבה וצי'לי / monday החומרים: 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפרוסות 6 בייבי בטטות חתוכים לפרוסות או לאורכם לרוטב: 3 כפות שמן זית 2 כפות מלאות ריבת מישמש 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק 1 כפית חרדל דיז'ון כפית מלח שטוחה פלפל שחור גרוס פפריקה חריפה פפריקה מתוקה אופן הכנה: מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל הבטטות ותפוחי האדמה החתוכים. מערבבים היטב שכולם יכוסו ברוטב. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפיה את הבטטות ותפוחי האדמה. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-40 דקות. בתיאבון
 

monday

New member
בטטות ברוטב ריבת צ`ילי

http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1618497 בטטות ברוטב ריבת צ`ילי החומרים: 6 בטטות בינוניות חתוכים לקוביות לרוטב: 1/4 כוס שמן זית 6 כפות רוטב ריבת צ`ילי 2 כפות קטשופ 1 כפית מלאה חרדל דיז`ון גרגרים 5 כפות רוטב סויה 1 כפית פפריקה מתוקה מעט מלח פלפל שחור פתיתי פטרוזיליה יבשים אופן הכנה: מערבבים את כל חומרי הרוטב חוץ מהפטרוזיליה. מוסיפים את הבטטות ומערבבים היטב שהכל יכוסה. משרים לשעה וחצי עד שעתיים כדי שהטעמים יתמזגו. אופים בחום של 175 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום כ-45 דקות. מסירים את הנייר ואופים עוד כ-20 דקות עד להשחמה יפה. מעט לפני סיום האפיה מפזרים את פתיתי הפטרוזיליה ומגישים עם נתחי חזה עוף שרויים באותו רוטב. בתיאבון
 

monday

New member
לביבות בטטות אפויות של דליה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1848117&r=1 לביבות בטטות אפויות של דליה / monday החומרים: 2 בטטות גדולות 2-3 תפוחי אדמה בינוניים 2 בצלים סגולים קצוצים 2 כפות שמן זית לטיגון כפית מלח שטוחה פלפל שחור כפית פפריקה מתוקה קורט אגוז מוסקט כף בזיליקום טרי קצוץ 1/2 זר פטרוזיליה קצוצה למיטבל השמנת: 1 מיכל שמנת חמוצה 2 כפות מלאות גבינה לבנה 5% 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות דקות מעט שמן זית לזילוף מעל המיטבל הכנת הלביבות: מבשלים את הבטטות ותפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככותם. בינתיים מטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה. לאחר בישול הבטטות ותפוחי האדמה, מקלפים ומועכים אותם למחית חלקה. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת כל שאר החומרים. לוקחים תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, ובעזרת כף מניחים מתערובת תפוחי האדמה, מסדרים בעדינות לביבות במרחק מה אחת מהשניה. אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות. הופכים בזהירות לצידם השני ואופים עוד 15 דקות או עד להשחמתם. מגישים עם המיטבל לצידם, או כתוספת לצד ארוחה עיקרית. הכנת המיטבל: מערבבים יחדיו מיכל שמנת חמוצה עם גבינה, מוסיפים לתוכם את טבעות הבצל הירוק ומערבבים הכל. מגישים בצלוחית נאה, מזלפים מעט שמן זית מעל המיטבל ומקשטים בטבעות בצל ירוק. בתיאבון
 

monday

New member
גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1868392&r=1 גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין / monday החומרים: 10-12 גזרים חתוכים באמצע לשניים 5-7 לפתות לבשר הטחון: 1 ק``ג בשר בקר ועוף טחון מעורבבים יחדיו 2 בצל חי קצוץ דק 1 חב` כוסברה קצוצה דק דק 1/2 חב` פטרוזיליה קצוצה דק דק 1 כפית מלח 1 כפית כמון 1 כפית פלפל שחור 1 כפית שום כתושה 1 כפית פפריקה מתוקה 2 ביצים 6 כפיות קמח מצה לציפוי והברשה: 4 כפות שמן זית 4 כפיות מלאות סילאן לרוטב היין: 4 עגבניות מעט רכות חלוטות וחתוכות לקוביות 2 בצלים בינוניים קצוצים גס 4-5 שיני שום קצוצות 2 כפות שמן זית 1/2 כוס יין אדום יבש 1 כפית מלאה אבקת מרק פטריות 1/4 כפית סוכר 1 כוס מים מהברז 2 כפות רסק עגבניות מעט כמון מלח פלפל שחור כפית בזיליקום יבש הכנת הגזרים והלפתות: מרוקנים את תוכן הגזרים בעדינות ואת הלפתות. את תוכן הלפתות והגזרים אפשר לצרף אל רוטב היין ולבשל אותם יחדיו. מניחים בצד ומכינים בינתיים את הבשר הטחון ואח``כ את הרוטב. הכנת הבשר הטחון: לתוך קערה להכניס את הבשר הטחון עם כל שאר החומרים וללוש ביד לתערובת אחידה. למלא את הגזרים והלפתות, להניח על נייר אפיה ולהבריש בתערובת השמן זית והסילאן. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כשעה בחום של 175 מעלות. להסיר את הנייר לאחר שעה ולאפות עוד כ-20 דקות למעט השחמה. הכנת רוטב היין: מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה ולקראת סוף הטיגון להוסיף את שיני השום הקצוצות, העגבניות הקצוצות וכל שאר החומרים. אם רוצים מוסיפים גם את תוכן הגזרים והלפתות. מבשלים כחצי שעה ומגישים עם הגזר והלפת הממולאים. הערות monday למתכון: אין צורך לבשל קודם את הלפת או הגזר. יש צורך לבחור כמה שאפשר בגזר רחב כדי שיהיה קל יותר להוציא את התוכן ולחתוך את הגזר רק עד איפה שהצד השני גם רחב, כי צריך להוציא את תוכן הגזר משני צדדיו ולהשאיר את הגזר חלול. בתיאבון עם מנת מעדן
 

monday

New member
תבשיל קישואים וגזר

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1745496&r=1 תבשיל קישואים וגזר החומרים: 1 כף שמן זית 1 בצל יבש פרוס לטבעות 8 קישואים בינוניים קלופים ופרוסים לעיגולים בעובי בינוני 4 גזרים קלופים פרוסים לעיגולים דקיקים 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות לרוטב: כ-1/4 כפית מלח 2-3 שיני שום כתוש 3 כפות רוטב סויה 4 כפות קטשופ 2 כפות חומץ בן יין אדום 1 כפית פפריקה חריפה אופן הכנה: שמים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה קטנה עד לשקיפותם. מוסיפים את הגזר, הקישואים ורצועות הפלפלים. מוסיפים את חומרי הרוטב, מכסים את הסיר, ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי. מערבבים בעדינות מדי פעם, בוחשים וממשיכים לבשל עד שהגזר מתרכך ( אך לא רך מדי ). בתיאבון
 

monday

New member
סלסלאות תפוזים ממולאים בפירות

http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1644261 סלסלאות תפוזים ממולאים בפירות / monday החומרים: תפוזים, אשכוליות או כל פרי הדר אחר אהוב עליכם למלית: פירות העונה חתוכים לקוביות לקישוט: דובדבנים מסוכרים אופן הכנה: לקחת תפוזים או כל פרי אחר, להשתדל לקחת פרי שעומד על בסיסו ישר...לחתוך משני צידיו חלק מהפרי ולהשאיר כ-2 ס''מ רוחב לידית התפוז. אחרי כן בזהירות להוציא את תוכן התפוז ואפשר כמובן להשתמש בו כמלית אח''כ עם יתר הפירות. אם רוצים יוצרים את דוגמת המשולשים שיצרתי...אם לא כמובן חלק...יאכל באותה מידה...
בתיאבון עם מנת קינוח נהדרת לחורף...שדרך אגב בזמן זה אפשר להכין עם אבטיח אישי כמובן...
 

monday

New member
מרק דלעת

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1891428&r=1 מרק דלעת החומרים: 1/2 1 כוסות חומוס שהושרו 24 שעות לפני במים 2 בצלים קצוצים גס 3 שיני שום פרוסות ומטוגנות קל 1 כף שמן זית 1 ק"ג דלורית חתוכה לקוביות או דלעת 3 גזרים חתוכים לקטעים עבים 2 בטטות חתוכים לפרוסות עבות 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים 1 כף אבקת מרק בצל מלח פלפל שחור גרוס 1/2 חב' פטרוזיליה טריה קצוצה גס הכנה: מבשלים את החומוס בנפרד לשלוש שעות במים ללא שום תיבול, או עד להתרככות. בינתיים מטגנים את הבצלים עד להזהבה יפה, לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את שיני השום ומטגנים גם אותם קלות. בינתיים בסיר בנפרד מבשלים את הדלעת, הבטטות, הגזרים ותפוחי האדמה. מוסיפים את הפטרוזיליה, את התבלינים וחלק מהבצל המטוגן ושיני השום המטוגנות. נותנים רתיחה ראשונית, מנמיכים את האש לאש קטנה, וממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד שרואים את רכות הירקות. את גרגרי החומוס מוסיפים לתערובת המרק, לאחר שהתבשלו היטב והם רכים. ( אם רוצים משאירים חלק מהחומוס כגרגרים בפני עצמם לתערובת המרק, חלק מהפטרוזיליה כעלים טריים קצוצים גס, ומעט מתערובת הבצל והשום המטוגן שמים במרכז הצלחת ומרגישים את הטעם הנפלא של הבצל המטוגן עם גרגרי החומוס השלמים ). לוקחים מוט בלנדר ומרסקים את כל הירקות כולל גרגרי החומוס. מגישים חם ונהנים ממרק טעים ובריא. בתיאבון ותיהנו ממעדני הכתומים שלי....
 
למעלה