מתכונים בצבע - כתום

../images/Emo126.gifמתכונים בצבע - כתום../images/Emo126.gif

כל המתכונים הכתומים שלכם לכאן בהצלחה....
 

יוכי68

New member
כשמזכירים כתום, אני נזכרת בפרי הגדול - דלעת!

אני אוהבת דלעת בכל צורה - כמילוי לפאי, בסלט בעיקר טרשי והכי הכי במרק קוסקוס ככה גדול ומתוק! ותתפלאו בתפריט של חלי ממן הוא נחשב לירק חינמי!!!!
 

יוכי68

New member
לחמניות דלעת - הכנתי ואהבתי!../images/Emo140.gif

לחמניות דלעת/ מתוך "אצל שגב במטבח" רכיבים: 950 גרם קמח לבן שקית שמרים טריים 550 מ"ל מים כוס מלאה ברצועות דקיקות של דלעת (מומלץ להשתמש במנדולינה או פומפייה) 4 כפות שמן זית 4 כפות שקדים קלויים 15 עלי בזיליקום טריים פרוסים דק 1 גבעול עלי אורגנו טריים לציפוי הלחמניות : 4 כפות טימין קצוץ דק 4 שיני שום חתוכות לפרוסות 6 כפות שמן זית 1 כפית מרווה או פטרוזיליה קצוצה דק 3 כפות קוביות קטנות של דלעת שבושלו חמש דקות במים רותחים להגשה : שמן זית וחומץ בלסמי. מעט קוביות קטנות של דלעת אפויה קלות או מבושלת. אופן ההכנה : מחממים תנור לחום של 210 מעלות . מערבבים את השמרים עם הקמח. מערבבים את המים עם הדלעת והשמן . מוסיפים את המלח והפלפל למים המתובלים . מוסיפים את המים המתובלים לתוך הקערה של שמרים ומערבבים. מהרגע שכל התערובת מחוברת בצורה הומוגנית מתחיל שלב הלישה, יש ללוש את הכול כשבע דקות. לאחר מכן מחלקים לכדורים קטנים ושווים בגודל של בקוטר של 5 ס"מ (כדור טניס) מניחים על תבנית מקומחת קלות ונותנים ללחמניות להכפיל את נפחן במקום חמים תהליך זה ייקח בסביבות 30 דקות. כאשר הלחמניות תפחו, מערבבים את כל הרכיבים של התערובת בקערה ומפזרים בכמות נדיבה מעל כל לחמנייה - שימו לב לא ללחוץ על הלחמניות על מנת שהאוויר לא ייפול. מכניסים לתנור החם מהר וסוגרים את הדלת בשביל לשמור על הטמפרטורה. זמן אפייה : כ- 25 דקות - עד גוון חום זהוב. מומלץ לבדוק בעזרת קיסם כמו שבודקים עוגה . מגישים עם צלוחית של שמן זית וחומץ בלסמי ומפזרים קוביות של דלעת מהתנור-מחבת. יוכי: הכנתי ומאוד נהנינו מהטעם ומהמרקם, מרחנו בהרבה חמאה, שום ושמיר והתענגנו על כל ביס...ממליצה בחום. קישור כולל סרטון וידאו באתר: http://www.reshet.tv/content_page.aspx?dynamic_page_id=431
 

יוכי68

New member
מרק כתום מתאים לכם? אז קבלו מרק בתוך מרק

מרק בתוך מרק/הרברונן הכינה וצלמה: יוכי למרק הכתום: לטגן שני בצלים חתוכים גס ב 50 גרם חמאה ומעט שמן זית להוסיף קוביות משלושה גזרים, שני תפ"א וכמה בטטות שמנות לאדות על אש נמוכה כחצי שעה להוסיף מים רותחים כדי כיסוי ועוד 2 ס"מ לתבל ב: מלח, פלפל שחור, שבבי שום, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון ומעט א` מרק ומעט אגוז מוסקט טחונטרי לבשל לפחות שעה וחצי לטחון היטב בבלנדר סטיק להקרים עם מעט שמנת יוצא סמיך מאוד ומאוד ארומטי למרק הירוק: לטגן שני בצלים חתוכים גס בשמן זית עם 2 שיני שום להוסיף קוביות משני תפ"א להוסיף מים להוסיף 3 קופסאות שימורים של אפונה גרגרים, מסוננות מלח, פלפל שחור, טימין יבש, רוזמרין יבש ומעט אבקת מרק עוף לבשל חצי שעה ולהמשיך כמו המרק הקודם לקרוטונים: קרצתי צורת לבבות מפרוסות חלה יבשות משבת וטיגנתי בשמן זית בו טיגנתי קודם קימל לרצועות בטטה: קולפים בקולפן בטטה לרצועות מטגנים בשמן זית עד הזהבה ומייבשים להגשה: מוזגים מרק כתום באמצע יוצקים מצקת של מרק ירוק בזהירות. נוצר עיגול בתוך עיגול במרכז העיגול הפנימי את הקרוטון לידי שתי רצועות בטטה ומעט מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק שווה שווה
 

יוכי68

New member
מרק בבטות ופסטה..כמובן לאכול רק מול מזגן../images/Emo6.gif

מרק בטטות ופסטה/יוכי מתאים ל 7-8 מנות בטטה אחת גדולה -חתוך גס 3 עגבניות מקולפות - בינוניות - רבעים 2 גזרים מקולפים ופרוסים גס בצל חתוך לרבעים עלים וגבעול קצוץ מכרפס מלח,פלפל, א.מרק, טימין,פפריקה מתוקה,מעט קינמון כפית סוכר כ 2 כפות שמן חצי חב` פסטה מכל סוג - לבשל במים ולסנן. ההכנה: בסיר רחב וגדול לשים את כל הירקות החתוכים ולבשל ללא תבלינים כרבע שעה או עד להתרככות הגזר והבטטה. להעביר את הירקות לקערה ע"י כף מחוררת ולרסק בבלנדר מוט ועכשיו אזהרה המרק חם וכאשר עובדים עם הבלנדר הידני יש סיכוי סביר ביותר שחלק מהמרק יתפזר ויעוף החוצה ואז הכוויה קשה אז ראו הוזהרתם! ממליצה לקרר מעט את הירקות ואז לטחון! לאחר שטחנו בזהירות, מוסיפים את הירקות המרוסקים לסיר עם המים , ומוסיפים עוד מים לפי רמת הסמיכות הרצויה. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים את הפסטה לסיר עם הירקות ומוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, א. מרק, פפריקה מתוקה,קינמון, מעט טימין, שמן וסוכר. מבשלים עוד כמה דקות ואוכלים חם! מי שרוצה לעדן את המרק יכול להוסיף שמנת לבישול ולהקרים.
 

ady18

Well-known member
עוף עם גזר- אהרוני

פרסומת מצרכים: 6 כרעיים חצויות 8 גזרים חתוכים לאורכם 1 בצלים אדומים חתוכים לשישיות 1/4 כוס שמן זית 2 כפות סירופ מייפל 2 כפות ארוגנו מלח פלפל אופן הכנה: •מערבבים את השמן, מייפל, אורגנו, מלח ופלפל. •יוצקים על הגזרים והעוף ומערבבים. •מניחים בתבנית התנור בשכבה אחת ומכסים בנייר כסף. •אופים בחום של 190 מעלות כעשרים דקות. •מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה.
 

ady18

Well-known member
קציצות גזר- גיל חובב

המצרכים: חצי קילו בשר טחון 4 גזרים מגוררים דק - סחוטים היטב היטב מנוזלים בצל קצוץ סחוט היטב שלא יהיו בו נוזלים 3 שיני שום כתושות חצי כוס סולת חצי כוס שמיר או ירק אחר שאוהבים מלח פלפל שחור צרים קציצות מארכות טובלים בביצה טרופה ואחר כך בסולת ומטגנים מכל הצדדים בשמן בגובה של 1 ס"מ. מכינים רוטב במחבת עם השמן שנשאר מוסיפים למחבת קופסה של 800 גרם עגבניות כתושות 4 או יותר שיני שום כתושות כוס מים רותחים 4 גזרים חתוכים לפרוסות מרתיחים את הרוטב מנמיכים להבה ומכניסים את הקציצות מבשלים כ-35 דקות על להבה קטנה.
 

monday

New member
טארט דלעת עם גרעינים

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1863507&r=1 טארט דלעת עם גרעינים / רות סירקיס החומרים לבצק פריך עם מרגרינה: 1/2 1 כוסות קמח רגיל 1/2 כפית מלח 175 גר` מרגרינה קרה 2-3 כפות מים קרים מאוד למלית ולרוטב: 500 גר` דלעת קלופה 1/2 כוס שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ 2 שיני שום פרוסות 2 ביצים טרופות 1 כף חרדל 1 כף דבש 1 כף רוטב סויה 1/4 כוס מים 2 כפות שטוחות קורנפלור מלח פלפל שחור קורט פפריקה חריפה לקישוט: 2 כפות גרעיני דלעת טבעיים קלופים 2 כפות פטרוזיליה קצוצה תבנית טארט בקוטר 22 ס``מ ובעומק 3 ס``מ. הכנת הבצק הפריך עם מרגרינה: * שמים את הקמח והמלח במעבד מזון. חותכים את המרגרינה לחתיכות גדולות ומוסיפים. * מפעילים כמה פעמים, בפולסים, עד שהקמח והמרגרינה הופכים לפירורים אחידים. * יוצקים את המים הקרים דרך הפתח במכסה מעבד המזון. * ממשיכים להפעיל רק עד שהבצק מתגבש. מפסיקים מיד ומוציאים את הבצק. * עוטפים בניילון נצמד ושומרים לפחות חצי שעה במקרר. הכנת המלית: * בסכין חדה חותכים את הדלעת לפרוסות דקות. את הפרוסות חותכים למלבנים בגודל 3X4 ס``מ. משמנים תבנית גדולה ושטוחה ומניחים עליה את מלבני הדלעת. מזלפים מעט משמן הזית וזורים מלח ופלפל. שמים בתנור בחום בינוני-גבוה של 190 מעלות. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהדלעת משחימה קלות. * במחבת גדולה מחממים את שאר השמן ומטגנים את הבצל והשום. מתבלים במלח ופלפל. * מרדדים את הבצק ומתאימים אותו לתבנית העגולה. מקפלים את עודפי הבצק פנימה ומיישרים יפה את השוליים. מעבירים את הבצל והשום לתחתית הקלתית ועורכים עליהם את מלבני הדלעת. * מערבבים בקערה את הביצים עם החרדל, הדבש, הסויה, המים והקורנפלור. מתבלים במלח, פלפל וקורט פפריקה חריפה. יוצקים על הדלעת באופן שווה. זורים חלק מגרעיני הדלעת והפטרוזיליה. * שמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, ואופים במשך 45 עד 55 דקות, או עד שהבצק מזהיב יפה והמלית נראית מוצקה. * מקשטים בשאר גרעיני הדלעת והפטרוזיליה ומגישים. הערות monday למתכון: את המתכון הבאתי לכם ככתבו וכלשונו. אבל אני הכנתי בתבנית פאי בקוטר 26 ס``מ, כך שתדעו גם אם אין לכם תבנית בקוטר הנ``ל כמו שלי אין, בהחלט אפשרי להכנה. השתמשתי בדלורית לצורך המתכון, כמובן לא השתמשתי בחצי כוס שמן זית כמו שמצויין במתכון, אלא מעט זרזוף על קוביות הדלעת ו-2 כפות שמן זית לטיגון הבצל והשום. כמו כן השתמשתי בחרדל דיז`ון...ואת המרגרינה שהשתמשתי כאן, לא לסכול אותי באבנים....
אבל פשוט רציתי את הטארט כתוספת למנה עיקרית ולכן השימוש במרגרינה, כי אין לצערנו ברירה אחרת. מעודפי הבצק הכנתי בעזרת חותכן עוגיות בצורת לב אשר פיזרתי מעל קוביות הדלעת לקישוט ביחד עם גרעיני הדלעת והפטרוזיליה הקצוצה. אפיתי שעה ו-5 דקות אבל כל אחת והתנור שלה, כמובן צריכים לבדוק. בהצלחה ובתיאבון
 
סלט גזר פקנטי

סלט גזר פיקנטי מאת: סימונה 5ו 03/08/05 | 06:26 חצי קילו גזר מים לבישול חצי כפית מלח 2-3 כפות מיץ לימון 2 כפות שמן כפית פפריקה מתוקה חצי כפית פפריקה חריפה 1 כפית כמון 1 כפית שום כתוש מעט מלח רוחצים את הגזרים ומבשלים במים עד שהגזר רך אבל לא רך מדי. מסננים ומקררים,פורסים את הגזר לטבעות. מחממים שמן ושום במחבת ,מסירים מהאש לפני שהשום מזהיב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב,מכניסים את טבעות הגזר ואת מיץ הלימון. מחזירים לאש מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מצננים ושומרים במקרר.
 
סלט גדר: אני לא יודעת כמויות לפי ראות עינכם

גזר מגורר בפומפיה עבה או גפרורים במנדולינה גמבה אדומה קצוצה קטן מלפפון חמוף קצוץ קטן כמה שיני שום כוסברה ירוקה קצוצה אפשר פלפל חריף( לא חובה) מערבבים הכל מוסיפים שמן מלח ולימון סחוט. ונהנים
 
עוגת גזר

עוגת גזר חומרים 1כוס שמן 2 כוסות סוכר חום 4 ביצים 1 כוס קמח מלא 1 כוס קמח רגיל 2 כפיות קינמון 2 כפיות מחוקות אבקת אפיה 3 כוסות גזר מגורד 1 כפית אגוז מוסקט (לא חובה) 1 כפית ציפורן 250 גרם אגוזי מלך קצוצים אופן ההכנה 1. מגרדים את הגזר 2. לערבב ביחד את השמן, הסוכר, והביצים על לקבלת תערובת חלקה. 3. בקערה נפרדת מנפים כל כל החומרים היבשים 4. מערבבים את החומרים היבשים לתוך התערובת של השמן. 5. מוספים את הגזר ומערבבים שוב 6. אופים בתנור במשך 45-60 דקות בחום של 170.
 
סלט גזר

סלט גזר: 4 גזרים אשר בעזרת קולפן יצרתי רצועות דקות וארוכות בצל ירוק רק חלק ירוק 4 שיני שום מיץ מחצי לימון מלח פלפ לבן 2 כפות שמן קנולה מערבבים הכול יחדיו משאירים במקרר כמה שעות לפחות לספיגת טעמים.
 

monday

New member
סלט דלעת תמרים וסילאן

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1561547 סלט דלעת תמרים וסילאן / פסקל פרץ רובין החומרים: 3 כפות שמן זית 2 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל נגיסה 3 כפות גרעיני דלעת טבעיים ( ירוקים ) קלופים 3/4 כוס סילאן 6 תמרים ( רצוי מג`הול ) קצוצים לקוביות קטנות 3 כפות עלי טרגון ( ללא הגבעולים ) קצוצים מלח גס אופן הכנה: מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית, ומאדים קוביות דלעת כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות אך לא מאבדות את צורתן. מעבירים לקערה ומצננים. קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה על להבה בינונית, עד שהם מזהיבים בקצוות. מוסיפים לקערת הדלעת סילאן, תמרים, טרגון ומלח גס ומערבבים בעדינות. עד כאן אפשר להכין מראש. סמוך להגשה מערבבים קלות, כדי לפזר את הרוטב ששקע בתחתית הקערה, ומפזרים גרעיני דלעת קלויים. מגישים עם קוסקוס או בורגול. הערות monday למתכון: כמות הדלעת נראית גדולה, אך היא מצטמקת בבישול. בהצלחה ובתיאבון
 
פלחי בטטה בעשבי תיבול

חומרים: 4 בטטות שטופות היטב, חתוכות לרבעים. עשבי תיבול לפי טעם (אני משתמשת באורגנו וטימין)אפשר רוזמרין. מלח/פלפל לפי טעם שמן זית אופן ההכנה שמים את הפלחי בטטה בתבנית חד פעמית מפזרים עשבי תיבול מעל , את המלח והפלפל והשמן זית מערבבים הכל ומכנסים לתנור בחום של 180 מעלות בערך 35 דקות.
 

monday

New member
סלט קוסקוס בטטות ובצלים צבעוניים במרינדה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1546194 סלט קוסקוס בטטות ובצלים צבעוניים במרינדה / monday החומרים לקוסקוס: 1 חב` קוסקוס עבה 1 כוס מים רותחים 3 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח 2 כפיות אבקת מרק בצל 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית כמון לירקות: כ-800 גר` בטטות מבושלות ופרוסות לטבעות בינוניות 3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות 2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות 2 כפות שמן זית לטיגון 1/2 כפית מלח למרינדה: 2 כפות חומץ בלסמי 2 כפות רכז רימונים הכנת הקוסקוס: מניחים בקערה את הקוסקוס מהשקית. בינתיים מרתיחים מים, מערבבים בקערה עם הקוסקוס את השמן, המלח, אבקת מרק הבצל, הפפריקה, הכורכום, הכמון והמלח. מערבבים הכל היטב יחד, וכשרותח מוזגים מיד מעל הקוסקוס. מערבבים מעט את הקוסקוס וסוגרים מיד עם מכסה מעל הקוסקוס ל-5-6 דקות לספיגת הנוזלים. כשמוכן לוקחים מזלג ומפוררים את הקוסקוס. הכנת הירקות: מקלפים את הבטטות, בסיר עם מים מבשלים את הבטטות עד לדרגת אל - דנטה, מבשלים עד לרתיחה ואח``כ עוד כ-20 דקות, כמובן בודקים.. בינתיים עד שהבטטות מתבשלות, מטגנים במחבת את רצועות הבצל הלבן והבצל הסגול עד להתרככותם ושקיפותם. לאחר שהתרככו הבצלים, מעבירים אותם לקערה, מוסיפים את הבטטות הפרוסות וטבעות הבצל הירוק. מתבלים במלח ומעל הכל יוצקים את חומרי המרינדה. מערבבים בעדינות הכל יחדיו ומוסיפים לקוסקוס המוכן. מגישים בתור סלט בפני עצמו או כתוספת למנה עיקרית. בתיאבון
 

monday

New member
עוף ממולא בקוסקוס ובטטות

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1540163 תמונות נוספות בקישור עוף ממולא בקוסקוס ובטטות / monday החומרים: 1/2 1 ק``ג עוף טרי שלם למרינדה: 4 כפות שמן זית 3 כפות דבש 2 כפות חרדל דיז`ון 2 כפות מלאות קטשופ 2 כפות חומץ בלסמי מלח פלפל שחור גרוס למלית הקוסקוס: 1 חב` קוסקוס עבה 1 כוס מים רותחים 1/2 כפית מלח 2 כפיות אבקת מרק בצל 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית כמון לירקות: 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות 3 כפות שמן זית 2 בטטות בינוניות קלופות הכנת העוף: מנקים את העוף היטב, מורחים במרינדה ומשרים לילה במקרר. הכנת הירקות: מטגנים עם שמן הזית את רצועות הבצל עד להשחמה יפה. בינתיים מבשלים את הבטטות כ-15 דקות לחצי בישול, ומוציאים מהמים. פורסים את הבטטות לחצאי טבעות. הכנת מלית הקוסקוס: מתבלים את הקוסקוס בכל חומרי התיבול, מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן שבו, את הבטטות ומערבבים בעדינות הכל ביחד, שיכנס שמן הבצל ותערובת התבלינים לתערובת אחידה. אחרי שהקוסקוס ספוג מהשמן, מוזגים כוס מים רותחים ומערבבים מיד כדקה, ערבוב עדין, וסוגרים את הסיר עם מכסה ומעמידים ל-5 דקות של אידוי. מרימים את המכסה ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג. ממלאים את העוף המושרה במרינדה, קושרים אותו, ואופים כשעה על חום של 180 מעלות, כאשר לאחר 30 דקות אפיה הופכים לצד השני עד להשחמה יפה. בהצלחה ובתיאבון
 
למעלה