לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1031610,316 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכונים בצבע - כתום'
מתכונים בצבע - כתום
<< ההודעה הנוכחית
24/08/2011 | 16:38
46
53
כל המתכונים הכתומים שלכם לכאן
בהצלחה....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כשמזכירים כתום, אני נזכרת בפרי הגדול - דלעת!'
כשמזכירים כתום, אני נזכרת בפרי הגדול - דלעת!
24/08/2011 | 17:33
4
4
אני אוהבת דלעת בכל צורה - כמילוי לפאי, בסלט בעיקר טרשי והכי הכי במרק קוסקוס ככה גדול ומתוק!
ותתפלאו בתפריט של חלי ממן הוא נחשב לירק חינמי!!!!

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחמניות דלעת - הכנתי ואהבתי!'
לחמניות דלעת - הכנתי ואהבתי!
24/08/2011 | 17:40
7
לחמניות דלעת/ מתוך "אצל שגב במטבח"
רכיבים:

950 גרם קמח לבן
שקית שמרים טריים
550 מ"ל מים
כוס מלאה ברצועות דקיקות של דלעת (מומלץ להשתמש במנדולינה או פומפייה)
4 כפות שמן זית
4 כפות שקדים קלויים
15 עלי בזיליקום טריים פרוסים דק
1 גבעול עלי אורגנו טריים

לציפוי הלחמניות :

4 כפות טימין קצוץ דק
4 שיני שום חתוכות לפרוסות
6 כפות שמן זית
1 כפית מרווה או פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות קוביות קטנות של דלעת שבושלו חמש דקות במים רותחים

להגשה :

שמן זית וחומץ בלסמי.
מעט קוביות קטנות של דלעת אפויה קלות או מבושלת.

אופן ההכנה :

מחממים תנור לחום של 210 מעלות .
מערבבים את השמרים עם הקמח.
מערבבים את המים עם הדלעת והשמן .
מוסיפים את המלח והפלפל למים המתובלים .
מוסיפים את המים המתובלים לתוך הקערה של שמרים ומערבבים.
מהרגע שכל התערובת מחוברת בצורה הומוגנית מתחיל שלב הלישה, יש ללוש את הכול כשבע דקות.
לאחר מכן מחלקים לכדורים קטנים ושווים בגודל של בקוטר של 5 ס"מ

(כדור טניס)
מניחים על תבנית מקומחת קלות ונותנים ללחמניות להכפיל את נפחן במקום חמים
תהליך זה ייקח בסביבות 30 דקות.

כאשר הלחמניות תפחו, מערבבים את כל הרכיבים של התערובת בקערה ומפזרים בכמות נדיבה מעל כל לחמנייה - שימו לב לא ללחוץ על הלחמניות על מנת שהאוויר לא ייפול.
מכניסים לתנור החם מהר וסוגרים את הדלת בשביל לשמור על הטמפרטורה.
זמן אפייה : כ- 25 דקות - עד גוון חום זהוב.
מומלץ לבדוק בעזרת קיסם כמו שבודקים עוגה .

מגישים עם צלוחית של שמן זית וחומץ בלסמי ומפזרים קוביות של דלעת מהתנור-מחבת.
יוכי: הכנתי ומאוד נהנינו מהטעם ומהמרקם, מרחנו בהרבה חמאה, שום ושמיר והתענגנו על כל ביס...ממליצה בחום.

קישור כולל סרטון וידאו באתר:

http://www.reshet.tv/content_page.aspx?dynamic_pag...

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק כתום מתאים לכם? אז קבלו מרק בתוך מרק'
מרק כתום מתאים לכם? אז קבלו מרק בתוך מרק
24/08/2011 | 17:43
11
מרק בתוך מרק/הרברונן

הכינה וצלמה: יוכי

למרק הכתום:
לטגן שני בצלים חתוכים גס ב 50 גרם חמאה ומעט שמן זית
להוסיף קוביות משלושה גזרים, שני תפ"א
וכמה בטטות שמנות
לאדות על אש נמוכה כחצי שעה
להוסיף מים רותחים כדי כיסוי ועוד 2 ס"מ
לתבל ב: מלח, פלפל שחור, שבבי שום, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון ומעט א` מרק ומעט אגוז מוסקט טחונטרי
לבשל לפחות שעה וחצי
לטחון היטב בבלנדר סטיק
להקרים עם מעט שמנת
יוצא סמיך מאוד ומאוד ארומטי

למרק הירוק:
לטגן שני בצלים חתוכים גס בשמן זית עם 2 שיני שום
להוסיף קוביות משני תפ"א
להוסיף מים
להוסיף 3 קופסאות שימורים של אפונה גרגרים, מסוננות
מלח, פלפל שחור, טימין יבש, רוזמרין יבש ומעט אבקת מרק עוף
לבשל חצי שעה ולהמשיך כמו המרק הקודם

לקרוטונים:
קרצתי צורת לבבות מפרוסות חלה יבשות משבת
וטיגנתי בשמן זית בו טיגנתי קודם קימל

לרצועות בטטה:
קולפים בקולפן בטטה לרצועות
מטגנים בשמן זית עד הזהבה ומייבשים

להגשה:
מוזגים מרק כתום
באמצע יוצקים מצקת של מרק ירוק בזהירות. נוצר עיגול בתוך עיגול
במרכז העיגול הפנימי את הקרוטון
לידי שתי רצועות בטטה
ומעט מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק

שווה שווה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק בבטות ופסטה..כמובן לאכול רק מול מזגן'
מרק בבטות ופסטה..כמובן לאכול רק מול מזגן
24/08/2011 | 17:47
1
4
מרק בטטות ופסטה/יוכי

מתאים ל 7-8 מנות

בטטה אחת גדולה -חתוך גס
3 עגבניות מקולפות - בינוניות - רבעים
2 גזרים מקולפים ופרוסים גס
בצל חתוך לרבעים
עלים וגבעול קצוץ מכרפס
מלח,פלפל, א.מרק, טימין,פפריקה מתוקה,מעט קינמון
כפית סוכר
כ 2 כפות שמן
חצי חב` פסטה מכל סוג - לבשל במים ולסנן.


ההכנה:

בסיר רחב וגדול לשים את כל הירקות החתוכים ולבשל ללא תבלינים כרבע שעה
או עד להתרככות הגזר והבטטה.
להעביר את הירקות לקערה ע"י כף מחוררת ולרסק בבלנדר מוט ועכשיו אזהרה
המרק חם וכאשר עובדים עם הבלנדר הידני יש סיכוי סביר ביותר שחלק מהמרק יתפזר ויעוף החוצה
ואז הכוויה קשה אז ראו הוזהרתם! ממליצה לקרר מעט את הירקות ואז לטחון!

לאחר שטחנו בזהירות, מוסיפים את הירקות המרוסקים לסיר עם המים ,
ומוסיפים עוד מים לפי רמת הסמיכות הרצויה.

במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
מוסיפים את הפסטה לסיר עם הירקות ומוסיפים
תבלינים: מלח, פלפל, א. מרק, פפריקה מתוקה,קינמון, מעט טימין, שמן וסוכר.
מבשלים עוד כמה דקות ואוכלים חם!

מי שרוצה לעדן את המרק יכול להוסיף שמנת לבישול ולהקרים.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי שאפו על המתכונים הנפלאים '
יוכי שאפו על המתכונים הנפלאים
24/08/2011 | 18:41
לצפיה ב-'עוף עם גזר- אהרוני'
עוף עם גזר- אהרוני
24/08/2011 | 18:45
50
פרסומת מצרכים:

6 כרעיים חצויות

8 גזרים חתוכים לאורכם

1 בצלים אדומים חתוכים לשישיות

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סירופ מייפל

2 כפות ארוגנו

מלח

פלפל



אופן הכנה:

•מערבבים את השמן, מייפל, אורגנו, מלח ופלפל.
•יוצקים על הגזרים והעוף ומערבבים.
•מניחים בתבנית התנור בשכבה אחת ומכסים בנייר כסף.
•אופים בחום של 190 מעלות כעשרים דקות.
•מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות גזר- גיל חובב'
קציצות גזר- גיל חובב
24/08/2011 | 18:47
9
המצרכים:
חצי קילו בשר טחון
4 גזרים מגוררים דק - סחוטים היטב היטב מנוזלים
בצל קצוץ סחוט היטב שלא יהיו בו נוזלים
3 שיני שום כתושות
חצי כוס סולת
חצי כוס שמיר או ירק אחר שאוהבים
מלח
פלפל שחור
צרים קציצות מארכות
טובלים בביצה טרופה ואחר כך בסולת
ומטגנים מכל הצדדים בשמן בגובה של 1 ס"מ.
מכינים רוטב במחבת עם השמן שנשאר
מוסיפים למחבת קופסה של 800 גרם עגבניות כתושות
4 או יותר שיני שום כתושות
כוס מים רותחים
4 גזרים חתוכים לפרוסות
מרתיחים את הרוטב מנמיכים להבה ומכניסים את הקציצות
מבשלים כ-35 דקות על להבה קטנה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טארט דלעת עם גרעינים'
טארט דלעת עם גרעינים
24/08/2011 | 19:27
3


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



טארט דלעת עם גרעינים   /  רות סירקיס


החומרים לבצק פריך עם מרגרינה:
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח
175 גר` מרגרינה קרה
2-3 כפות מים קרים מאוד


למלית ולרוטב:
500 גר` דלעת קלופה
1/2 כוס שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום פרוסות
2 ביצים טרופות
1 כף חרדל
1 כף דבש
1 כף רוטב סויה
1/4 כוס מים
2 כפות שטוחות קורנפלור
מלח פלפל שחור
קורט פפריקה חריפה


לקישוט:
2 כפות גרעיני דלעת טבעיים קלופים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה



תבנית טארט בקוטר 22 ס``מ ובעומק 3 ס``מ.

הכנת הבצק הפריך עם מרגרינה:
* שמים את הקמח והמלח במעבד מזון. חותכים את המרגרינה לחתיכות גדולות
ומוסיפים.

* מפעילים כמה פעמים, בפולסים, עד שהקמח והמרגרינה הופכים לפירורים
אחידים.

* יוצקים את המים הקרים דרך הפתח במכסה מעבד המזון.

* ממשיכים להפעיל רק עד שהבצק מתגבש. מפסיקים מיד ומוציאים
את הבצק.

* עוטפים בניילון נצמד ושומרים לפחות חצי שעה במקרר.


הכנת המלית:
* בסכין חדה חותכים את הדלעת לפרוסות דקות. את הפרוסות חותכים
למלבנים בגודל 3X4 ס``מ. משמנים תבנית גדולה ושטוחה ומניחים עליה
את מלבני הדלעת. מזלפים מעט משמן הזית וזורים מלח ופלפל.
שמים בתנור בחום בינוני-גבוה של 190 מעלות. אופים
במשך 15-20 דקות או עד שהדלעת משחימה קלות.

* במחבת גדולה מחממים את שאר השמן ומטגנים את הבצל והשום.
מתבלים במלח ופלפל.

* מרדדים את הבצק ומתאימים אותו לתבנית העגולה. מקפלים את
עודפי הבצק פנימה ומיישרים יפה את השוליים. מעבירים את הבצל
והשום לתחתית הקלתית ועורכים עליהם את מלבני הדלעת.

* מערבבים בקערה את הביצים עם החרדל, הדבש, הסויה, המים והקורנפלור.
מתבלים במלח, פלפל וקורט פפריקה חריפה. יוצקים על הדלעת באופן שווה.
זורים חלק מגרעיני הדלעת והפטרוזיליה.

* שמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, ואופים
במשך 45 עד 55 דקות, או עד שהבצק מזהיב יפה והמלית נראית מוצקה.

* מקשטים בשאר גרעיני הדלעת והפטרוזיליה ומגישים.


הערות monday למתכון:
את המתכון הבאתי לכם ככתבו וכלשונו. אבל אני הכנתי בתבנית פאי
בקוטר 26 ס``מ, כך שתדעו גם אם אין לכם תבנית בקוטר הנ``ל כמו שלי
אין, בהחלט אפשרי להכנה. השתמשתי בדלורית לצורך המתכון, כמובן לא
השתמשתי בחצי כוס שמן זית כמו שמצויין במתכון, אלא מעט זרזוף על
קוביות הדלעת ו-2 כפות שמן זית לטיגון הבצל והשום. כמו כן השתמשתי
בחרדל דיז`ון...ואת המרגרינה שהשתמשתי כאן, לא לסכול אותי באבנים....
אבל פשוט רציתי את הטארט כתוספת למנה עיקרית ולכן השימוש במרגרינה,
כי אין לצערנו ברירה אחרת. מעודפי הבצק הכנתי בעזרת חותכן עוגיות
בצורת לב אשר פיזרתי מעל קוביות הדלעת לקישוט ביחד עם גרעיני
הדלעת והפטרוזיליה הקצוצה. אפיתי שעה ו-5 דקות אבל כל אחת והתנור
שלה, כמובן צריכים לבדוק.


בהצלחה ובתיאבון



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט גזר פקנטי '
סלט גזר פקנטי
24/08/2011 | 19:29
2
10
סלט גזר פיקנטי

מאת: סימונה 5ו   03/08/05 | 06:26

חצי קילו גזר
מים לבישול
חצי כפית מלח
2-3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית שום כתוש
מעט מלח

רוחצים את הגזרים ומבשלים במים עד שהגזר רך אבל לא רך מדי.
מסננים ומקררים,פורסים את הגזר לטבעות.
מחממים שמן ושום במחבת ,מסירים מהאש לפני שהשום מזהיב.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב,מכניסים את טבעות הגזר ואת מיץ הלימון.
מחזירים לאש מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מצננים ושומרים במקרר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט גדר: אני לא יודעת כמויות לפי ראות עינכם'
סלט גדר: אני לא יודעת כמויות לפי ראות עינכם
24/08/2011 | 21:11
1
10
גזר מגורר בפומפיה עבה או גפרורים במנדולינה
גמבה אדומה קצוצה קטן
מלפפון חמוף קצוץ קטן
כמה שיני שום
כוסברה ירוקה קצוצה
אפשר פלפל חריף( לא חובה)
מערבבים הכל מוסיפים שמן מלח ולימון סחוט.
ונהנים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה על השיתוף'
תודה על השיתוף
24/08/2011 | 21:22
1
לצפיה ב-'וכחלק מהכנת הטארט'
וכחלק מהכנת הטארט
24/08/2011 | 19:34
4


הנה הטארט עם יצירות הבצק שלי לפני אפיה...פשוט נשאר לי עודף מהבצק...
אז החלטתי לשחק איתו...וזה מה יצא...


הנה יש לכם גם כאן קישור כדי לראות סדנת הכנה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


תיהנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גזר'
עוגת גזר
24/08/2011 | 19:35
4
עוגת גזר

חומרים

1כוס שמן

2 כוסות סוכר חום

4 ביצים

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח רגיל

2 כפיות קינמון

2 כפיות מחוקות אבקת אפיה

3 כוסות גזר מגורד

1 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

1 כפית ציפורן

250 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

1. מגרדים את הגזר

2. לערבב ביחד את השמן, הסוכר, והביצים על לקבלת תערובת חלקה.

3. בקערה נפרדת מנפים כל כל החומרים היבשים

4. מערבבים את החומרים היבשים לתוך התערובת של השמן.

5. מוספים את הגזר ומערבבים שוב

6. אופים בתנור במשך 45-60 דקות בחום של 170.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט גזר '
סלט גזר
24/08/2011 | 19:39
23

סלט גזר:
4 גזרים  אשר בעזרת קולפן יצרתי רצועות דקות וארוכות
בצל ירוק רק חלק ירוק
4 שיני שום
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפ לבן
2  כפות שמן קנולה

מערבבים הכול יחדיו משאירים במקרר כמה שעות לפחות לספיגת טעמים.



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט דלעת תמרים וסילאן'
סלט דלעת תמרים וסילאן
24/08/2011 | 19:41
1
2


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



סלט דלעת תמרים וסילאן  / פסקל פרץ רובין


החומרים:
3 כפות שמן זית
2 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל נגיסה
3 כפות גרעיני דלעת טבעיים ( ירוקים ) קלופים
3/4 כוס סילאן
6 תמרים ( רצוי מג`הול ) קצוצים לקוביות קטנות
3 כפות עלי טרגון ( ללא הגבעולים ) קצוצים
מלח גס



אופן הכנה:
מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית, ומאדים קוביות דלעת כ-5
דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות אך לא מאבדות את
צורתן. מעבירים לקערה ומצננים. קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה על
להבה בינונית, עד שהם מזהיבים בקצוות.
מוסיפים לקערת הדלעת סילאן, תמרים, טרגון ומלח גס ומערבבים בעדינות.
עד כאן אפשר להכין מראש. סמוך להגשה מערבבים קלות, כדי לפזר
את הרוטב ששקע בתחתית הקערה, ומפזרים גרעיני דלעת קלויים.
מגישים עם קוסקוס או בורגול.


הערות monday למתכון:
כמות הדלעת נראית גדולה, אך היא מצטמקת בבישול.


בהצלחה ובתיאבון




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דליה את זה אני מכינה לראש השנה '
דליה את זה אני מכינה לראש השנה
24/08/2011 | 19:46
1
תודה על המתכון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פלחי בטטה בעשבי תיבול '
פלחי בטטה בעשבי תיבול
24/08/2011 | 19:45
4
חומרים:
4 בטטות שטופות היטב, חתוכות לרבעים.
עשבי תיבול  לפי טעם (אני משתמשת באורגנו וטימין)אפשר רוזמרין.
מלח/פלפל לפי טעם
שמן זית

אופן ההכנה
שמים את הפלחי בטטה בתבנית חד פעמית
מפזרים עשבי תיבול מעל , את המלח והפלפל והשמן זית
מערבבים הכל ומכנסים לתנור בחום של 180 מעלות בערך 35 דקות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט קוסקוס בטטות ובצלים צבעוניים במרינדה'
סלט קוסקוס בטטות ובצלים צבעוניים במרינדה
24/08/2011 | 19:49
5


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



סלט קוסקוס בטטות ובצלים צבעוניים במרינדה  /  monday



החומרים לקוסקוס:
1 חב` קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון


לירקות:
כ-800 גר` בטטות מבושלות ופרוסות לטבעות בינוניות
3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
2 כפות שמן זית לטיגון
1/2 כפית מלח


למרינדה:
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות רכז רימונים


הכנת הקוסקוס:
מניחים בקערה את הקוסקוס מהשקית.
בינתיים מרתיחים מים, מערבבים בקערה עם הקוסקוס את השמן, המלח,
אבקת מרק הבצל, הפפריקה, הכורכום, הכמון והמלח. מערבבים הכל
היטב יחד, וכשרותח מוזגים מיד מעל הקוסקוס. מערבבים מעט את
הקוסקוס וסוגרים מיד עם מכסה מעל הקוסקוס ל-5-6 דקות לספיגת הנוזלים.
כשמוכן לוקחים מזלג ומפוררים את הקוסקוס.



הכנת הירקות:
מקלפים את הבטטות, בסיר עם מים מבשלים את הבטטות עד לדרגת
אל - דנטה, מבשלים עד לרתיחה ואח``כ עוד כ-20 דקות, כמובן בודקים..
בינתיים עד שהבטטות מתבשלות, מטגנים במחבת את רצועות הבצל הלבן והבצל
הסגול עד להתרככותם ושקיפותם. לאחר שהתרככו הבצלים, מעבירים אותם
לקערה, מוסיפים את הבטטות הפרוסות וטבעות הבצל הירוק. מתבלים במלח
ומעל הכל יוצקים את חומרי המרינדה. מערבבים בעדינות הכל יחדיו ומוסיפים
לקוסקוס המוכן. מגישים בתור סלט בפני עצמו או כתוספת למנה עיקרית.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוף ממולא בקוסקוס ובטטות'
עוף ממולא בקוסקוס ובטטות
24/08/2011 | 20:04
1
2


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
תמונות נוספות בקישור


עוף ממולא בקוסקוס ובטטות  /  monday


החומרים:
1/2 1 ק``ג עוף טרי שלם


למרינדה:
4 כפות שמן זית
3 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז`ון
2 כפות מלאות קטשופ
2 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס


למלית הקוסקוס:
1 חב` קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון


לירקות:
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
3 כפות שמן זית
2 בטטות בינוניות קלופות


הכנת העוף:
מנקים את העוף היטב, מורחים במרינדה ומשרים לילה במקרר.


הכנת הירקות:
מטגנים עם שמן הזית את רצועות הבצל עד להשחמה יפה. בינתיים מבשלים
את הבטטות כ-15 דקות לחצי בישול, ומוציאים מהמים. פורסים את
הבטטות לחצאי טבעות.


הכנת מלית הקוסקוס:
מתבלים את הקוסקוס בכל חומרי התיבול, מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן
שבו, את הבטטות ומערבבים בעדינות הכל ביחד, שיכנס שמן הבצל ותערובת
התבלינים לתערובת אחידה. אחרי שהקוסקוס ספוג מהשמן, מוזגים כוס מים
רותחים ומערבבים מיד כדקה, ערבוב עדין, וסוגרים את הסיר עם מכסה
ומעמידים ל-5 דקות של אידוי.
מרימים את המכסה ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג.
ממלאים את העוף המושרה במרינדה, קושרים אותו, ואופים כשעה על
חום של 180 מעלות, כאשר לאחר 30 דקות אפיה הופכים לצד השני
עד להשחמה יפה.


בהצלחה ובתיאבון



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דליה אין על המתכונים שלך '
דליה אין על המתכונים שלך
24/08/2011 | 20:06
1
לצפיה ב-'עוף בדלעת גזר ותפוחי אדמה'
עוף בדלעת גזר ותפוחי אדמה
24/08/2011 | 20:15
3


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



עוף בדלעת גזר ותפוחי אדמה  /  monday


החומרים:
12 שוקי עוף
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
3 שיני שום פרוסות דק
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
4 גזרים חתוכים לקוביות
3/4 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
מלח
פלפל לבן
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית מלאה כורכום
1 כוס יין אדום יבש
1 כף אבקת מרק פטריות


הכנה:
לטגן את הבצל עם השום עד לשקיפות, להוסיף את הגזר, העוף ותפוחי האדמה,
לתבל ולבשל בערך 45 דקות או עד להתרככות תפוחי האדמה והגזר למחצה.
לאחר מכן להוסיף אליהם את קוביות הדלעת, לתת רתיחה קטנה ולהעביר
לאש נמוכה לעוד 20 דקות בערך.


בהצלחה ובתיאבון




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט גזר חי וחמוצים במיונז'
סלט גזר חי וחמוצים במיונז
24/08/2011 | 20:26
1
1


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



סלט גזר חי וחמוצים במיונז  /  monday


החומרים:
9 גזרים בינוניים מגוררים גס
רצועות מפלפל אדום גדול טרי
1 קופ` מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
1 קופ` פטריות שמפיניון חתוכות מושרות במים רותחים ומאודות מעט בטיגון
3 כפות טבעות זיתים ירוקים או שחורים
3-4 כפות מיונז - אופציה
2 כפות חרדל דיז`ון
2 שיני שום כתושות
2-3 כפות מיץ לימון


הכנה:
לערבב הכל ביחד, להניח במקרר לפחות לשעה למיזוג טעמים ולהגיש.


הערות monday:
קל הכנה, זמין וטעים. וכמובן במתכון רשום כבר עם המיונז...אבל האפשרות
נותרה בידכם...

בתיאבון ותהנו מסלט נהדר שיכול לעלות לשולחן בכל זמן


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בטטות אפויות .'
בטטות אפויות .
24/08/2011 | 20:35
4
מנה בריאה וטעימה...
   מצרכים :
========
קילו בטטות  ישרות ויפות .
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית.
כף מלח גס.
טמין יבש כף.

אופן ההכנה:
========
מקלפים  את הבטטות פורסים לפרוסות עבות מפזרים עליהם מלח גס ומשאירים בצד.
לוקחים תבנית פירקס מסדרים את הבטטות מפזרים מעל את הפלפל הגרוס ומעל את הטמין ואת השמן.
אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות .מוציאים מהתנור וישר מכסים בנייר כסף.

ניתן כמנה ראשונה בתוספת טחינה ...או כתוספת למנה עיקרית

תהנו ..ערב טוב לכולם
באהבה לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט בטטות פטריות וחמוצים במיונז'
סלט בטטות פטריות וחמוצים במיונז
24/08/2011 | 20:40
2


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


סלט בטטות פטריות וחמוצים במיונז  /  monday


החומרים:
כק``ג עד ק``ג וחצי מיני בטטות מבושלות במים רותחים
1 קופ` פטריות שמפיניון חתוכות
5 ביצים קשות
1 קופ` רצועות פלפל אדום מתוק
1 קופ` מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
1 קופ` אפונה וגזר
פטרוזיליה טריה קצוצה גס
2 כפיות חרדל דיז`ון
4-5 כפות מיונז


הכנה:
לאחר צינון הבטטות, קולפים וחותכים לקוביות. מוסיפים את כל שאר החומרים,
מערבבים בעדינות לתערובת אחידה ושולחים למקרר כשעה להתמזגות הטעמים.
מגישים כתוספת למנה עיקרית.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קליפות הדרים ממולאים בסלט טונה מפנק'
קליפות הדרים ממולאים בסלט טונה מפנק
24/08/2011 | 20:47
2


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


קליפות הדרים ממולאים בסלט טונה מפנק  /  monday


החומרים:
קליפות הדרים סחוטים מסוגים שונים: קלמנטינה, תפוזינה, לימון, תפוז וכו`


לסלט טונה מפנק:
2 קופ` טונה מסוננות משמן
4 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
כ-4 גזרים בינוניים מגוררים גס
1 פלפל אדום חי חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון טרי
1 כף שמן זית
2 כפות טחינה ביתית - אופציה


הכנה:
כשעונת ההדרים בשפע, לוקחים את כל סוגי ההדרים שיש לכם וסחטתם
מהם מיץ, בשביל הגשה יפה ויוצאת דופן, מגישים בתוכם סלט. במקרה
שלי החלטתי למלא בסלט טונה מפנק ונפלא. אז ככה זה הולך:
את קליפות ההדרים שסחטנו שומרים בצד,
כמובן כמה שבא לכם למלא...בקערה מערבבים את כל חומרי הסלט,
חוץ מהטחינה. אם רוצים מהטחינה להוסיף, בחלק מהסלט מוסיפים לו
את הטחינה ומערבבים את הטונה
ביחד עם הטחינה. לוקחים את קליפות ההדרים וממלאים בתוכם מסלט
הטונה ה``בריא`` והמועט בקלוריות ומגישים.
אם יש שאוהבים את סלט הטונה עם הטחינה, מוסיפים ממנו לסלט
הטונה וממלאים בקליפות ההדרים ומגישים. יוצא סלט נפלא בשני הטעמים.


בתיאבון, ויש לכם כבר רעיון לעונת ההדרים...



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט גזר מרוקאי'
סלט גזר מרוקאי
24/08/2011 | 20:57
6


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


סלט גזר מרוקאי  /  בני סיידא


החומרים:
כ-1/2 ק"ג גזר
2 שיני שום שלמות
מעט קינמון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פלפל אדום חריף או צ`ילי חריף גרוס לפי הטעם
1 לימון סחוט
טיפהל`ה סוכר
מלח פלפל
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה


הכנה:
שוטפים ומקלפים את הגזר. מרתיחים אותו במים עם שיני השום השלמות
עד שהגזר מתרכך אבל לא רך מדי. מסננים, זורקים את השום ופורסים את
הגזר. מערבבים את התבלינים עם מיץ הלימון, הסוכר והמלח ויוצקים על הגזר,
משאירים במקרר. מוסיפים שמן זית ופטרוזיליה ממש לפני ההגשה. ונהנים
מסלט שמתאים עם כל מנה עיקרית....


בתיאבון ולהנאה




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט חצילים בטטות וחסה'
סלט חצילים בטטות וחסה
24/08/2011 | 21:05
2


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


סלט חצילים בטטות וחסה  /  monday


החומרים:
2 חצילים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות וצלויים ללא שמן - כמו שאתם יודעים כבר
2 בטטות גדולות מבושלות וחתוכות לקוביות
עלי חסה שטופים מיובשים וקרועים לחתיכות גסות
כ-200 גר` גבינת פטה חתוכה לקוביות
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לזילוף מעל
2 כפות חומץ בלסמי


הכנה:
חותכים את החצילים לפרוסות, ואחרי הצליה לרבעים. מטגנים מעל מחבת
ללא טיפת שמן. בינתיים מבשלים את הבטטות במים כ-40 דקות עד להתרככותם.
פורסים את החצילים לקוביות. לאחר צינון הבטטות חותכים גם אותם לקוביות
ושמים אותם לתוך קערה גדולה. מוסיפים
את החסה ואת גבינת הפטה. מתבלים במלח, פלפל וחומץ בלסמי ומערבבים
בעדינות הכל יחדיו. מגישים בטמפ` החדר ומזלפים מעל הכל לפני ההגשה שמן זית.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נודלס עם גזר וקישואים ברוטב חרדל'
נודלס עם גזר וקישואים ברוטב חרדל
24/08/2011 | 21:18
4


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


נודלס עם גזר וקישואים ברוטב חרדל / monday


החומרים:
3 גזרים גדולים
3 קישואים
2 כפות שמן זית
1 חב` אטריות נודלס


לרוטב:
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף חרדל דיז`ון גרגרים
1/2 כפית מלח
6 כפות שמן זית
קורט פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה:
קולפים את הגזרים וממשיכים להסיר רצועות בקולפן מצד אחד עד שמגיעים
ל"לב" הגזר. מסובבים חצי סיבוב וממשיכים להסיר רצועות. עושים כך מארבעת
הצדדים של כל גזר. מסירים רצועות מהקישואים. מאדים כ-5 דקות את רצועות
הגזר והקישואים, תוך כדי ערבוב וכיסוי הסיר עד להתרככות הרצועות. לאחר
שהרצועות רכות מספיק מוציאים מהסיר ומעבירים לקערה.


בינתיים מכינים את הרוטב:
מניחים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, ומנערים עד שמתקבל רוטב אחיד.


בסוף מכינים את הנודלס:
מבשלים את הנודלס כ-2-3 דקות, ומעבירים למסננת, שוטפים במים קרים
להפסקת הבישול, מעבירים לקערה ומתבלים את הנודלס ברוטב הסויה ובשמן
השומשום ומערבבים. לאחר התיבול מקפיצים מעט את הנודלס ומגישים עם
הירקות מעל. את הרוטב מוזגים מעל כל המנה.


הערות monday:
זה נראה הרבה עבודה אבל ההסבר יותר ארוך מההכנה.
תיהנו ממנה כייפית של נודלס עם ירקות שמתאימה לקיץ העמוס שלנו...


** המתכון במקורו הוא של רותי קינן ומובא כאן בגרסה שלי.



בתיאבון ולהנאה




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קיפוד ``עמק`` ``גלבוע`` או כל גבינה קשה אחרת'
קיפוד ``עמק`` ``גלבוע`` או כל גבינה קשה אחרת
24/08/2011 | 21:30
2


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


קיפוד ``עמק`` ``גלבוע`` או כל גבינה קשה אחרת  /  חוברת תנובה


החומרים:
30-40 קוביות בנות 1/2 1 ס"מ מגבינות ``עמק`` ``גלבוע``
או כל גבינה אחרת
30-40 פרוסות בנות 1/2 ס"מ מלפפון טרי
30-40 קוביות פלפל אדום מתוק
מלח
30-40 קסמי עץ


הכנה:
כגוף ה``קיפוד`` אפשר להשתמש באשכולית גדולה, פומלה, מלון בינוני או חציל גדול.
חתכו את בסיס גוף הקיפוד והציבו על צלחת הגשה גדולה או מגש.

לאחר חיתוך המלפפונים לפרוסות וקוביות הפלפל האדום, מפזרים מלח מעליהם.
מניחים אותם מעל נייר מגבת לספיגת הנוזלים.
קחו קיסם עץ העבירו אותו דרך חתיכת הפלפל האדום קודם
ואח"כ דרך קוביית הגבינה הצהובה.
ביד השניה שימו במרכז ``גוף`` הקיפוד פרוסת מלפפון ועתה תקעו במרכז
פרוסת המלפפון את קיסם העץ עם הפלפל האדום וקוביית הגבינה. המשיכו
כך וכסו את כל ``גוף`` הקיפוד. הקפידו שפרוסות המלפפון תהיינה צמודות
זו לזו כדי שיווצרו מעגלים מעגלים מסביב ל``גוף`` הקיפוד.


הערה:
במקום הגמבה אפשר להשתמש גם בענבים קטנים מזן ``סולטנינה``
או ענבי מוסקט קטנים. אם משתמשים כבסיס בחציל
אפשר לוותר על פרוסות המלפפון.


בתיאבון ויש לכם רעיונות לפרי הדר...קל מאוד להכנה ומתאים לאירוח




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בטטות ותפוחי אדמה אפויים ברכז רימונים וסוכר '
בטטות ותפוחי אדמה אפויים ברכז רימונים וסוכר
24/08/2011 | 21:45
3


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


בטטות ותפוחי אדמה אפויים ברכז רימונים וסוכר חום / monday



החומרים:
3-4 בטטות גדולות חתוכות לפרוסות גדולות
כ-6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לחצאים


למרינדה:
1/4 כוס רכז רימונים
3 כפות חומץ בן יין אדום
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1/3 כוס שמן זית
מלח כחצי כפית


לקישוט:
גרעיני דלעת טבעיים וקלויים


אופן הכנה:
לערבב את כל חומרי המרינדה לתערובת אחידה בקערה גדולה,
( התערובת יוצאת כמו מעיין ריבה ). לתוך הקערה להוסיף את
הבטטות ותפוחי האדמה החתוכים ולנער אותם כך שיכוסו היטב
כולם במרינדה.
להעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, לכסות מעל בנייר
אלומיניום ולאפות בחום של 175 מעלות כשעה עם כיסוי נייר
האלומיניום. לאחר מכן להסיר את הנייר, להפוך מעט את הבטטות
ותפוחי האדמה כך שישחימו יפה מכל צדדיהם. מגישים בתוספת
גרעיני דלעת טבעיים וקלויים.


בתיאבון



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'צימעס גזר '
צימעס גזר
24/08/2011 | 21:55
2


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


צימעס גזר / monday


החומרים:
1 כוס מים
מעט שמן קנולה
2 כפות סוכר חום
2 כפות דבש
½ כפית קינמון
קורט מלח
מיץ מ-½ לימון
800 גר` גזר גמדי קפוא


אופן הכנה:
ליצוק את המים עם שמן לסיר, להוסיף את הגזר ביחד עם כל הפירות
היבשים ולהרתיח. להוסיף סוכר, דבש, קינמון, מלח ומיץ לימון ולהרתיח שוב.
לבשל עד שכמות המים מתאדה.



הערות monday למתכון:
אני הוספתי לצימעס את שדרוג הפירות היבשים, על המתיקות שנמצאת גם
כך בגזר...ניסיתי, והפירות היבשים באמת יוצאים רכים ועסיסיים לאכילה ביחד
עם כל הרוטב שעוטף אותם. הוספתי 180 גר` משמשים מיובשים ו-180 גר`
שזיפים מיובשים שגלענתי וקצצתי. מומלץ לנסות !


מקור המתכון: אמא של fairy_mi והובא בגרסא שלי


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פירה תפוחי אדמה או בטטות בפורמה'
פירה תפוחי אדמה או בטטות בפורמה
24/08/2011 | 22:03
4


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



פירה תפוחי אדמה או בטטות בפורמה / monday


החומרים:
4-5 תפוחי אדמה גדולים וקלופים או בטטות
1 קופ' פטריות שמפיניון חתוכות דק
2 בצלים גדולים קצוצים
מלח פלפל


הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה או הבטטות עד להתרככותם. בינתיים מטגנים
במחבת את הבצלים עד לשקיפותם,
מוסיפים אליהם את הפטריות ומטגנים ביחד עוד מס' דקות. מועכים את
פירה הבטטות לחוד ואת תפוחי האדמה לחוד, ( במידה ורוצים משניהם ).
לוקחים פורמה עגולה או בצורת פורמת לב, ושמים שכבת פירה בתחתית
הפורמה. מעל מכסים בשכבה די עבה של תערובת הבצל והפטריות,
ומעל מכסים בשכבה נוספת של הפירה. מרימים את הפורמה בעדינות
ומפזרים מעל לקישוט פטרוזיליה יבשה. אפשר להגיש מסביב בתוספת
רוטב עגבניות, או כאמור להגיש עם רוטב הצ'ילי המתוק והדבש
שהכנתי בלווית נתחי חזה העוף.


בתיאבון עם ממש מנה בכלום עבודה...ורק העיצוב עושה את הWOW



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפה תפוחי אדמה ובטטות בריבה וצי'לי'
מאפה תפוחי אדמה ובטטות בריבה וצי'לי
24/08/2011 | 22:10
3


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



מאפה תפוחי אדמה ובטטות בריבה וצי'לי / monday


החומרים:
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפרוסות
6 בייבי בטטות חתוכים לפרוסות או לאורכם


לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות מלאות ריבת מישמש
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית חרדל דיז'ון
כפית מלח שטוחה
פלפל שחור גרוס
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה


אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל הבטטות ותפוחי האדמה החתוכים.
מערבבים היטב שכולם יכוסו ברוטב.
מניחים בתבנית תנור עם נייר אפיה את הבטטות ותפוחי האדמה.
אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-40 דקות.


בתיאבון





אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בטטות ברוטב ריבת צ`ילי'
בטטות ברוטב ריבת צ`ילי
24/08/2011 | 22:17
3


http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=...


בטטות ברוטב ריבת צ`ילי


החומרים:
6 בטטות בינוניות חתוכים לקוביות


לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
6 כפות רוטב ריבת צ`ילי
2 כפות קטשופ
1 כפית מלאה חרדל דיז`ון גרגרים
5 כפות רוטב סויה
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט מלח
פלפל שחור
פתיתי פטרוזיליה יבשים


אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב חוץ מהפטרוזיליה. מוסיפים את הבטטות ומערבבים
היטב שהכל יכוסה. משרים לשעה וחצי עד שעתיים כדי שהטעמים יתמזגו. אופים
בחום של 175 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום כ-45 דקות. מסירים את הנייר ואופים
עוד כ-20 דקות עד להשחמה יפה. מעט לפני סיום האפיה מפזרים את פתיתי
הפטרוזיליה ומגישים עם נתחי חזה עוף שרויים באותו רוטב.


בתיאבון





אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לביבות בטטות אפויות של דליה'
לביבות בטטות אפויות של דליה
24/08/2011 | 22:24
4


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



לביבות בטטות אפויות של דליה / monday


החומרים:
2 בטטות גדולות
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כפות שמן זית לטיגון
כפית מלח שטוחה
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
קורט אגוז מוסקט
כף בזיליקום טרי קצוץ
1/2 זר פטרוזיליה קצוצה


למיטבל השמנת:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות מלאות גבינה לבנה 5%
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
מעט שמן זית לזילוף מעל המיטבל

                            

הכנת הלביבות:
מבשלים את הבטטות ותפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככותם. בינתיים מטגנים
את הבצלים עד להזהבה קלה. לאחר בישול הבטטות ותפוחי האדמה, מקלפים
ומועכים אותם למחית חלקה.
מוסיפים את הבצל המטוגן ואת כל שאר החומרים. לוקחים תבנית תנור מרופדת
בנייר אפיה, ובעזרת כף מניחים מתערובת תפוחי האדמה, מסדרים בעדינות
לביבות במרחק מה אחת מהשניה.
אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות. הופכים בזהירות לצידם השני ואופים
עוד 15 דקות או עד להשחמתם. מגישים עם המיטבל לצידם, או כתוספת
לצד ארוחה עיקרית.


הכנת המיטבל:
מערבבים יחדיו מיכל שמנת חמוצה עם גבינה, מוסיפים לתוכם את טבעות הבצל
הירוק ומערבבים הכל. מגישים בצלוחית נאה, מזלפים מעט שמן זית מעל המיטבל
ומקשטים בטבעות בצל ירוק.


בתיאבון



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין'
גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין
24/08/2011 | 22:31
1


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין  /  monday


החומרים:
10-12 גזרים חתוכים באמצע לשניים
5-7 לפתות


לבשר הטחון:
1 ק``ג בשר בקר ועוף טחון מעורבבים יחדיו
2 בצל חי קצוץ דק
1 חב` כוסברה קצוצה דק דק
1/2 חב` פטרוזיליה קצוצה דק דק
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית שום כתושה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 ביצים
6 כפיות קמח מצה


לציפוי והברשה:
4 כפות שמן זית
4 כפיות מלאות סילאן


לרוטב היין:
4 עגבניות מעט רכות חלוטות וחתוכות לקוביות
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
4-5 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כפית מלאה אבקת מרק פטריות
1/4 כפית סוכר
1 כוס מים מהברז
2 כפות רסק עגבניות
מעט כמון
מלח פלפל שחור
כפית בזיליקום יבש

הכנת הגזרים  והלפתות:
מרוקנים את תוכן הגזרים בעדינות ואת הלפתות. את תוכן
הלפתות והגזרים אפשר לצרף אל רוטב היין ולבשל אותם
יחדיו. מניחים בצד ומכינים בינתיים את הבשר הטחון
ואח``כ את הרוטב.


הכנת הבשר הטחון:
לתוך קערה להכניס את הבשר הטחון עם כל שאר החומרים
וללוש ביד לתערובת אחידה. למלא את הגזרים והלפתות,
להניח על נייר אפיה ולהבריש בתערובת השמן זית והסילאן.
לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כשעה בחום של 175 מעלות.
להסיר את הנייר לאחר שעה ולאפות עוד כ-20 דקות
למעט השחמה.


הכנת רוטב היין:
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה ולקראת סוף הטיגון
להוסיף את שיני השום הקצוצות, העגבניות הקצוצות וכל
שאר החומרים. אם רוצים מוסיפים גם את תוכן הגזרים
והלפתות. מבשלים כחצי שעה ומגישים עם הגזר והלפת
הממולאים.


הערות monday למתכון:
אין צורך לבשל קודם את הלפת או הגזר. יש צורך לבחור כמה שאפשר בגזר רחב
כדי שיהיה קל יותר להוציא את התוכן ולחתוך את הגזר רק עד איפה שהצד השני
גם רחב, כי צריך להוציא את תוכן הגזר משני צדדיו ולהשאיר את הגזר חלול.



בתיאבון עם מנת מעדן



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תבשיל קישואים וגזר'
תבשיל קישואים וגזר
24/08/2011 | 22:38
2


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


תבשיל קישואים וגזר


החומרים:
1 כף שמן זית
1 בצל יבש פרוס לטבעות
8 קישואים בינוניים קלופים ופרוסים לעיגולים בעובי בינוני
4 גזרים קלופים פרוסים לעיגולים דקיקים
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות


לרוטב:
כ-1/4 כפית מלח
2-3 שיני שום כתוש
3 כפות רוטב סויה
4 כפות קטשופ
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כפית פפריקה חריפה


אופן הכנה:
שמים את שמן  הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה קטנה עד
לשקיפותם. מוסיפים את הגזר, הקישואים ורצועות הפלפלים. מוסיפים את חומרי
הרוטב, מכסים את הסיר, ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי.
מערבבים בעדינות מדי פעם, בוחשים וממשיכים לבשל עד שהגזר מתרכך
( אך לא רך מדי ).


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלסלאות תפוזים ממולאים בפירות'
סלסלאות תפוזים ממולאים בפירות
24/08/2011 | 22:49
2


http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=...



סלסלאות תפוזים ממולאים בפירות / monday


החומרים:
תפוזים, אשכוליות או כל פרי הדר אחר אהוב עליכם


למלית:
פירות העונה חתוכים לקוביות


לקישוט:
דובדבנים מסוכרים


אופן הכנה:
לקחת תפוזים או כל פרי אחר, להשתדל לקחת פרי שעומד על בסיסו ישר...לחתוך משני צידיו
חלק מהפרי ולהשאיר כ-2 ס''מ רוחב לידית התפוז. אחרי כן בזהירות להוציא את תוכן התפוז
ואפשר כמובן להשתמש בו כמלית אח''כ עם יתר הפירות.
אם רוצים יוצרים את דוגמת המשולשים שיצרתי...אם לא כמובן חלק...יאכל באותה מידה...


בתיאבון עם מנת קינוח נהדרת לחורף...שדרך אגב בזמן זה אפשר להכין עם אבטיח אישי כמובן...




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק דלעת'
מרק דלעת
24/08/2011 | 22:56
3
4


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...


מרק דלעת


החומרים:
1/2 1 כוסות חומוס שהושרו 24 שעות לפני במים
2 בצלים קצוצים גס
3 שיני שום פרוסות ומטוגנות קל
1 כף שמן זית
1 ק"ג דלורית חתוכה לקוביות או דלעת
3 גזרים חתוכים לקטעים עבים
2 בטטות חתוכים לפרוסות עבות
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
1 כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 חב' פטרוזיליה טריה קצוצה גס


הכנה:
מבשלים את החומוס בנפרד לשלוש שעות במים ללא שום תיבול, או עד
להתרככות. בינתיים מטגנים את הבצלים עד להזהבה יפה, לקראת סוף
הטיגון, מוסיפים את שיני השום ומטגנים גם אותם קלות.
בינתיים בסיר בנפרד מבשלים את הדלעת, הבטטות, הגזרים ותפוחי
האדמה. מוסיפים את הפטרוזיליה, את התבלינים וחלק מהבצל המטוגן
ושיני השום המטוגנות.
נותנים רתיחה ראשונית, מנמיכים את האש לאש קטנה, וממשיכים
לבשל כשעה וחצי או עד שרואים את רכות
הירקות. את גרגרי החומוס מוסיפים לתערובת המרק, לאחר
שהתבשלו היטב והם רכים. ( אם רוצים משאירים חלק
מהחומוס כגרגרים בפני עצמם לתערובת המרק, חלק מהפטרוזיליה
כעלים טריים קצוצים גס, ומעט מתערובת הבצל והשום המטוגן שמים
במרכז הצלחת ומרגישים את הטעם הנפלא של הבצל המטוגן
עם גרגרי החומוס השלמים ).
לוקחים מוט בלנדר ומרסקים את כל הירקות כולל גרגרי החומוס.
מגישים חם ונהנים ממרק טעים ובריא.


בתיאבון ותיהנו ממעדני הכתומים שלי....


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וואווווו מה הולך פה עם הכתום הזה ?'
וואווווו מה הולך פה עם הכתום הזה ?
25/08/2011 | 00:09
3
בשלניות ענקיות אתן

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מנדיי'
מנדיי
25/08/2011 | 16:34
1

בס"ד

את מוכנה לאמץ אותי???

למה מזה בא לי עכשיו כמעט על כל מה שהעלית עכשיו!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בשמחה ובאהבה'
בשמחה ובאהבה
25/08/2011 | 19:35


מותק, אשמח לאמץ אותך ולא רק בשביל המתכונים....

תכיני ותיהני ממתכונים נהדרים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דליה איזו הפצצה מגרה - כל הכבוד לך יקירתי'
דליה איזו הפצצה מגרה - כל הכבוד לך יקירתי
25/08/2011 | 08:17
1
2
לצפיה ב-'איזה שרשור מהמם!! הכל כל כך טעים!!'
איזה שרשור מהמם!! הכל כל כך טעים!!
25/08/2011 | 16:42
הלכתי לסופר במיוחד וקניתי גזרים ובטטות!! יאללה למטבח!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'השרשור מופיע בהודעות הנבחרות'
השרשור מופיע בהודעות הנבחרות
25/08/2011 | 08:21
1
1
לצפיה ב-'תודה יוכי'
תודה יוכי
25/08/2011 | 12:35

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ