לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכונים פרווה/חלבי ל 9 הימים'
מתכונים פרווה/חלבי ל 9 הימים
<< ההודעה הנוכחית
25/07/2011 | 07:43
37
684
שרשור לכן את כל המתוכנים המיוחדים שלכם ל-9 הימים.
תמונות כמובן יתקבלו בברכה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מאפה גבינות וירקות'
מאפה גבינות וירקות
25/07/2011 | 10:31
9
62
מהבלוג של מגי

מאפה נפלא וקל מאוד להכנה (מעין פאי סגור) - מגי
למרות האפייה הכרוכה בהכנתו, מתאים מאוד לימים חמים אלו, בתוספת סלט - זו ארוחה שלמה
מתכון לקלתית (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
250 גר' קמח לחם
כ-130 מ"ל מים פושרים
3 גר' שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית שבבי פלפלים שונים (צ'ילי וכד')
1/2 כפית אורגנו יבש (אופציוני ולפי בחירה, אפשר כל תבלין יבש אחר)
שמן למריחה של המאפה
מלח גס לזריה על המאפה ועוד עשבי תיבול לפי בחירה
בקערה ללוש את כל החומרים יחד לבצק רך ולא דביק (אני הכנתי במעבד מזון בלהב פלדה).
לחלק את הבצק לשני חלקים: 2/3 לתחתית ו- 1/3 לכיסוי.
לשמן ולקמח תבנית.
על משטח מקומח מעט לרדד את החלק הגדול יותר של הבצק לעלה דק ובעזרת המערוך להניח על התבנית, להדק מעט לשולי התבנית ולהניח לשוליים "לצאת" החוצה מהתבנית. למלא בירקות קלויים, גבינות ועשבי תיבול.
לרדד את החלק הקטן יותר של הבצק לעלה דק. להניח על המלית. לקפל את שולי הבצק של החלק התחתון פנימה ולהדק מעט.
למרוח שמן זית על המאפה, לפזר מעט מלח גס ואם רוצים אפשר לפזר עשבי תיבול מיובשים (רוזמרין, אורגנו, טימין וכד').
מלית
1 חציל גדול פרוס וקלוי בתנור (אופציונלי, אפשר להשתמש בכל ירק קלוי שרוצים - פלפלים, קישואים וכד')
2 כדורים גדולים של מוצרלה טריה וסחוטה היטב (אופציונלי, אפשר להשתמש בכל גבינה אחרת שרוצים)
כ-100 גר' גבינה בולגרית
פרוסות בצל סגול (או לבן לפי בחירה)
2 שיני שום כתושות (אפשר לא להוסיף)
עשבי תיבול טריים (אני שמתי זעתר)
זיתים שונים
צלפים (במידה ואוהבים)
להניח את הירקות, הגבינות והעשבים בשכבות.
לחמם תנור אפיה ל-190 מעלות. לאפות כ-35 דקות או עד שהמאפה זהוב למדי.
לחתוך את המאפה רק לאחר שצונן כ-10 דקות לפחות.

מאפה קל וטעים

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הכנתי היום. יצא טעייםםם. אם כי הכנסתי'
הכנתי היום. יצא טעייםםם. אם כי הכנסתי
25/07/2011 | 16:50
2
31
מעט שינויים - כורח השעה - לפי מה שטעים ולפי הגבינות שהיו לי בבית.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'והמאפה חתוך'
והמאפה חתוך
25/07/2011 | 16:53
1
24
לצפיה ב-'רותי נראה טעים כל הכבוד משקיענית'
רותי נראה טעים כל הכבוד משקיענית
25/07/2011 | 18:38
8
לצפיה ב-'נראה מצוין,תודה על ההמלצה'
נראה מצוין,תודה על ההמלצה
25/07/2011 | 17:28
1
6
לצפיה ב-' יעל וטובה'
יעל וטובה
25/07/2011 | 23:27
6
לצפיה ב-'תודה רותי הכי כיף לי שלא צריך ללוש בצק'
תודה רותי הכי כיף לי שלא צריך ללוש בצק
25/07/2011 | 18:55
3
12
מספיק בעבודה .אני חושבת שאלך על זה.חחח בלי ללוש נהדר...
תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני רוצה לנסות את זה - למרות שביקשו'
אני רוצה לנסות את זה - למרות שביקשו
25/07/2011 | 23:28
2
8
ממני דווקא את הפיצה הרגילה.
נראה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי מנסיון שלי תלכי ...'
רותי מנסיון שלי תלכי ...
26/07/2011 | 00:15
1
9
על מה שמבקשים. ככה לא תשמעי תלונות בהזדמנות אחרת תעשי את המרשם השני.
ליל מנוחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
26/07/2011 | 10:04
לצפיה ב-'פיצה בבצק ללא לישה'
פיצה בבצק ללא לישה
25/07/2011 | 10:34
3
29
פיצה מבצק ללא לישה /Jim Lahey
(לקוח מהבלוג של מגי - כל ההערות שלה)
לאחר שכבש את כל הרשת עם הלחם ללא לישה שלו, הגיעה גם זמנה של הפיצה. בצק נפלא, רך, גמיש אוורירי ומפתיע מאוד. במאמץ מועט מאוד, מקבלים תוצאות מעולות.
הבצק מספיק לשתי פיצות בקוטר כ-40 ס"מ או שתי פיצות מאורכות 33X45 ס"מ. אני הכנתי אחת עגולה גדולה ואחת מאורכת עם תפוחי אדמה.
500 גר' קמח לחם מסוג שטיבל 2 (3.5 כוסות ועוד מעט )
10 גר'שמרים יבשים = 2.5 כפיות שטוחות
5 גר'מלח = 1 כפית שטוחה
3 גר'סוכר = 3/4 כפית
300 גר'מים = 1.3 כוסות
בקערה שמים את הקמח, מלח, סוכר ושמרים (אין חשש, אפשר לערבב מלח ושמרים יבשים יחד), מוסיפים את המים ומערבבים בכף עץ. לערבב כדקה – עד שהחומרים מתאחדים ותו לא.בסופו של תהליך מתקבל בצק דביק מעט.לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח לפחות שעתיים. במידה וקר, כדאי להדליק תנור אפיה ל-50 מעלות למשך 10 דקות, לכבות ולהמתין דקותיים ואז להכניס את קערת הבצק להתפחה.
לחמם תנור לחום מקסימלי (250 מעלות במידת האפשר).
להעביר את הבצק למשטח מקומח ולחלק לשניים (שתי פיצות). לשמן נייר אפיה. בעדינות להעביר את הבצק על נייר האפיה המשומן. לשטח בעזרת כף יד או מערוך עד לקבלת משטח בצק בעובי כ-3 מ"מ.
במידה והבצק מתכווץ, להניח לכמה דקות ואז לחזור על פעולת השיטוח/רידוד (דבר שקורה מעט מאוד בסוג בצק זה, משום שהגלוטן חלש מאוד).
למרוח רוטב עגבניות ולהשאיר קצוות בצק ריקים, לפזר מעל גבינה (לפי בחירה, אפשר גם לא) ותוספות. כדי לקבל קצוות אפויים יפה, כדאי למרוח שמן זית במברשת על קצוות הבצק הריקים.
לאפות כ-13-15 דקות, עד שהגבינה מבעבעת וקצוות הפיצה אפויים.  

פיצה מבצק ללא לישה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי תודה על השיתוף'
רותי תודה על השיתוף
25/07/2011 | 13:39
2
נקרא טעים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אפשר גם להכין פיצה ביתית מבצק דומה לשק"מ'
אפשר גם להכין פיצה ביתית מבצק דומה לשק"מ
25/07/2011 | 18:45
1
8
1 גביע גבינה לבנה 9% או 5%
1 חמאה
2 וחצי כוסות קמח תופח .(או קמח אסם קטו)
קורט מלח.
שאר השלבים כמו בכל פיצה.
הכמות נותנת 2 פיצות עגולות, טעם שונה מפיצת שמרים אבל טעים מאד ומזין ומשביע.
הילדים שלי מאד אהבו בילדות שלהם.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נשמע קל. אני מניחה שמה ששונה'
נשמע קל. אני מניחה שמה ששונה
25/07/2011 | 23:30
3
זה העובדה שלא צריך לחכות להתפחה ואפשר להכין מיד את הפיצה.
זה גם יתרון כשאין יותר מדי זמן.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת פסטה וגבינות'
פשטידת פסטה וגבינות
25/07/2011 | 10:50
3
22
החמרים:
חבילה פסטה, קרניים,( או צנורות חלוליםאחרים) מבושלת אלדנטה.
תערובת גבינות לפי הטעם:גבינה לבנה, קוטג', פטה, וקשקבל.
3 ביצים
בערך 3כפות קמח
זיתים חתוכים(אם רוצים)
עשבי תיבול בטעם איטלקי( לא חובה)
אופן ההכנה:
מערבבים את הגבינות יחד, מוסיפים, ביצים וקמח, זיתים ועשבי תיבול, לתערובת אחידה. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית (אני אופה בפיירקס) משומנת בחמאה. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. באמצע התהליך אפשר לפזר למעלה קשקבל מגורדת.בתיאבון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טעים תודה'
טעים תודה
25/07/2011 | 13:37
3
לצפיה ב-'סבתא רות נראה טעים נשמע קל להכנה מה.....'
סבתא רות נראה טעים נשמע קל להכנה מה.....
25/07/2011 | 18:43
1
8
לשים במקום פטה וקשקבל לא אוהבת אותם. וכמה גבינה וקוטג' לשים .
תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לטובה'
לטובה
25/07/2011 | 19:42
4
בעיקרון כל גבינה שאת אוהבת. אני אוהבת לערבב גבינות פיקנטיות עם הגבינה הלבנה הרגילה. אני מכניסה בערך חצי קוטג' וחצי גבינה לבנה. ולפעמים אני מכינה רק מגבינות עיזים מסוגים שונים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות טונה -ניקי ב'
קציצות טונה -ניקי ב
25/07/2011 | 10:59
2
31
קציצות טונה עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות- ניקי ב

חומרים לקציצות:

2 קופסאות טונה מפוררות
2 תפוחי אדמה מגורדים
1 גזר גדול מגורד
1 בצל גדול מגורד
50 ג' פירורי לחם
2 כפיות שום כתוש
2 ביצים טרופות
מל"פ , אבקת מרק

חומרים לרוטב:

1 בצל חתוך לקוביות
2 כפיות שום כתוש
1 קופסקת עגבניות קוביות
1 רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
2 כפות אבקת מרק
מלח, פלפל
סוכר לפי הטעם
4 כוסות מים.
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:
לערבב את הטונה יחד עם תפוחי אדמה מגורדים, בצל מגורר, גזר , פירורי לחם , שום , ביצים, מלח, פלפל, כף אבקת מרק.
ליצור קציצות ולטגן.

הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל, להוסיף שום.
להוסיף את קוביות העגבניות, רסק , מים, תבלינים.
שהרוטב רותח להכניס את תפוחי האדמה החתוכים.
לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים.
בסביבות החצי שעה.
להוסיף את קציצות הטונה, לבשל 10 דקות ולסגור.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נקרא טעים אני עושה משהו דומה אך בלי הרוטב '
נקרא טעים אני עושה משהו דומה אך בלי הרוטב
25/07/2011 | 13:36
1
7
לצפיה ב-'אפשר את המתכון?'
אפשר את המתכון?
25/07/2011 | 15:16
6
לצפיה ב-' יש לי המון- מתכון: נזיד גרגירי חומוס'
יש לי המון- מתכון: נזיד גרגירי חומוס
25/07/2011 | 21:40
4
31
עוד כמה רעיונות:קיצ'רי-אורז ועדשים,קציצות קוסקוס,תבשיל במיה,מג'דרה,ממרח שעועית,חמין צמחוני,ועוד
כל המתכונים בבלוג
בקטגוריה מאכלים צמחונים



נזיד חומוס/אילנית12
חומרים:

1 כוס גרגירי  חומוס מבושל (אפשר מקופסא) 2 עגבניות  אדומות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
שום כתוש לפי הטעם.

מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
חופן כוסברה טריה קצוצה.

הכנה:מטגנים את הבצל,מוסיפים את שאר הירקות,
מוסיפים את החומוס והתבלינים,מוסיפים מעט מים בערך חצי כוס.
מבשלים על אש קטנה כ20 דקות.
מצויין עם אורז.


.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דליה סנזיד נראה נפלא '
דליה סנזיד נראה נפלא
25/07/2011 | 21:47
1
7
ובשביל זה יש את השרשור את מוזמנת להעלות כמה שאת רוצה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה אושרת אשתדל להעלות,פשוט תפוז אצלי איטי'
תודה אושרת אשתדל להעלות,פשוט תפוז אצלי איטי
25/07/2011 | 21:53
3
ולוקח זמן עד שעולים התמונות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נשמע נהדר. קל וטעים. באמת מצוין עם'
נשמע נהדר. קל וטעים. באמת מצוין עם
25/07/2011 | 23:32
1
7
אורז. רעיון מצוין לתשעת הימים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רותי'
תודה רותי
26/07/2011 | 09:25
2
לצפיה ב-'פיתות עם זעתר'
פיתות עם זעתר
25/07/2011 | 21:57
6
20
פיתות עם זעתר



אין כמו  ריח שמתפשט בבית של  של פיתות  ביתיות .



פיתות עם זעתר

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

חומרים:



1 ק"ג קמח  לבן מנופה

50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים.

3/4  כף מלח

1/2 כוס שמן קנולה

קורט סוכר

2 כוסות מים פושרים(להתחיל עם 1 1/2 כוסות)

למריחה:

שמן זית

תבלין זעתר

הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את הקמח, השמרים הסוכר,השמן מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את  המים  והמלח

לשים כ 10  דקות (במהירות נמוכה אם לשים במיקסר)

מכסים משאירים למנוחה שעה,לאחר שעה ללוש עוד כמה דקות ,ומשארים עוד חצי שעה למנוחה.

יוצרים כדורים  עגולים לא דקים מדי ,יוצרים גומות בעזרת האצבעות בבצק חוץ מהשוליים .מורחים שמן זית בנדיבות מפזרים זעתר ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 -190 מעלות.

הפיתות מוכנות אחרי  10-15 דקות או עד שהשוליים מזהיבות.

הערות:

טעים גם עם לבנה.

כמות 10 יחידות תלוי בגודל.

בקיץ התפיחה היא מהירה,בחורף ההתפחה לוקחת מעט יותר זמן.


בהצלחה/אילנית12
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יאמיייי!!! אוהבת מאוד כל מה שקשור לבצקי'
יאמיייי!!! אוהבת מאוד כל מה שקשור לבצקי
25/07/2011 | 23:34
2
לחם (לצערי)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אילנית אני ופיתות זעתר חברים'
אילנית אני ופיתות זעתר חברים
25/07/2011 | 23:53
1
3
תודה על המתכון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בכיף '
בכיף
26/07/2011 | 09:26
3
לצפיה ב-'נראה לי מתכון הרבה יותר מבטיח'
נראה לי מתכון הרבה יותר מבטיח
26/07/2011 | 08:09
2
6
מן הפיתות התימניות שלא הצליחו לי בשבוע שעבר.
ועוד דבר, אם רוצים שזו תהיה גם ארוחה מזינה, אפשר לפתוח ביצה עין במרכז כל פיתה, ויצאו לך פיתות כמו של אבולעפיה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בהחלט אפשר,שיהיה בהצלחה '
בהחלט אפשר,שיהיה בהצלחה
26/07/2011 | 09:25
1
לצפיה ב-'רעיון טוב. אבל מאחר שהביצים לא חברות שלי,'
רעיון טוב. אבל מאחר שהביצים לא חברות שלי,
26/07/2011 | 10:07
2
אני אתקע בפנים גבינה - פטה כבשים מעודנת 5 אחוז של גד - מתה עליה (ואני לא עושה פרסומת לגד, אבל לא טעמתי כמותה בחברות אחרות).
אני מרגישה השבוע כמו דג מחוץ למים בגלל החרם על מוצרי חלב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'השרשור מופיע בהודעות הנבחרות'
השרשור מופיע בהודעות הנבחרות
27/07/2011 | 10:49
1
4
לצפיה ב-'תודה יוכי '
תודה יוכי
27/07/2011 | 11:52
4
לצפיה ב-'אחר הצהריים דאיתי את רות סירקיס בערוץ האכל'
אחר הצהריים דאיתי את רות סירקיס בערוץ האכל
27/07/2011 | 19:18
10
מכינה 3 מאכלים שמתאימים ל9עת הימים
1 פריטטה (מחביתה וירקות)
2 קיש לורן - עם גבינת מוצרלה מעושנת וירקות (הבצק היה פשוט בצק שק"מ אבל עם חמאה ובחצאי כמויות)
3 מאפה טורקי של בצק פילו ממולא עלי מנגולד ויוגורט.
אין לי את המתכונים, אבל אני בטוחה שאפשר לראות באינטרנט. או בספר שלה "פשטידות עולמיות"
שראו אותו מדי פעם על המסך.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכוני פרווה מוצלים'
מתכוני פרווה מוצלים
28/07/2011 | 08:39
40
פה יש הרבה מתכוני פרווה מאד מוצלחים.
http://mamale.org.il/articles/category/38
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ