המנה המומלצת עליכם מתפריט החג

יוכי68

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהמנה המומלצת עליכם מתפריט החג../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

ספרו לנו מה היתה המנה המומלצת ביותר מתפריט החג, מה אהבו המסובים? כמובן צרפו מתכון מסודר ואם יש תמונה - הרי זה משובח!
 

יוכי68

New member
אני ממליצה על חזה עוף ממולא בירקות וקשיו

מנה יפה, קלה להכנה וטעימה מאוד! המסובים מאוד אהבו! חזה עוף ממולא בירקות וקשיו/יוכי
2 פרפרי חזה עוף (לחצות כל חזה לשניים - לנקות משומן ועצמות)
2 גזרים חתוכים לגפרורים דקים וקצרים
גמבה קצוצה
בצל ירוק קצוץ
בצל קצוץ
כרפס קצוץ
קשיו/סוג אחר של אגוזים
מלח, פלפל, מעט סילאן
מעט שמן
קמח תפו"א /קמח רגיל שלא בפסח
ביצה טרופה ההכנה: לאחר ניקוי החזות - מתקבלות 4 חזות עוף שמנמנים. יוצרים כיס בכל אחד מהחזות ע"י החדרת סכין חדה לאורך החזות - מבלי לקרוע (כיס!). בסיר קטן מחממים שמן ומקפיצים קלות את הירקות (להתחיל עם הבצל) ולבסוף להוסיף תבלינים וקשיו שבור. למלא את הכיסים במילוי - בנדיבות לעטוף כל חזה בקמח תפו"א/רגיל ולאחר מכן בביצה טרופה ולטגן קלות משני הצדדים בשמן לא עמוק. להכין רוטב... אני הכנתי רוטב עגבניות פשוט, אפשר רוטב פטריות - נהדר! להכנת הרוטב: בצל מטוגן כרפס קצוץ מלח, פלפל, מעט פפריקה מתוקה, מעט כמון, מעט א. מרק כף רסק עגבניות ומים . לטגן את הבצל, להוסיף תבלינים ורסק עגבניות. להוסיף אל הרוטב את החזות המטוגנים והממולאים ולבשל כ 20 דק' עם הרוטב. מנה נ-ה-ד-ר-ת! תהנו
יוכי
 

ady18

Well-known member
חזה עוף ממולא בכבדים\עכבר העיר

חזה עוף ממולא בכבד קצוץ עם עגבניות ואפונת שלג -------------------------------------------------------------------------------- מתכון של יוגב ירוס שמפשט אותו כך: חובטים בחזה עוף, מניחים על הכתיתה הדקה שנוצרה, צינור של מילוי כבד עוף ומגלגלים לצורת רולדה. את הרולדה מבשלים כשהיא עוד עטופה בניילון נצמד. חותכים כל רולדה לשני מדליונים וצורבים אותם קלות במחבת. התוצאה היא מעדן חגיגי ומרשים. מרכיבים לרוטב: 2 כוסות יין לבן כ- 10 יחידות אפונת שלג, קטומות (ניתן להשיג עכשיו בשווקים) 2 עלי דפנה 2 ענפי טימין כ- 10 יחידות עגבניות שרי מנומרות חצויות (ניתן להשיג עכשיו בשווקים) כ- 40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות לחזות העוף: שלוש חזות עוף, נקיים משומן, סחוסים וגידים ומופרדים לאונות 300 גר' כבדי עוף, נקיים מנימים 1 בצל לבן, קלוף וקצוץ לקוביות 40 גרם חמאה כפית עלי טימין 1 ביצה מלח ים גס/ פלפל שחור גרוס שמן זית ההכנה: 1. מכינים את המילוי: שמים את הביצה במים פושרים ומבשלים על אש בינונית גבוהה למשך שמונה דקות בדיוק ומצננים. 2. בינתיים, מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא מקבל גוון שקוף, מוסיפים את הכבדים ומטגנים על להבה גבוהה, משחימים היטב מכל הצדדים. חשוב מאוד שהכבדים לא יעברו את דרגת הצלייה מדיום ויישארו נאים למחצה. מוסיפים את הטימין, ממליחים, מפלפלים ומצננים. 3. קולפים את הביצה וקוצצים אותה. מעבירים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים גם אותם. מקפלים יחד את הכבדים והביצים ומתקנים תיבול במקרה הצורך. הרכבה: 1. פורסים כל אונת חזה לשלוש פרוסות (כמו שניצל), מכסים בניילון ומרדדים מעט בעזרת פטיש שניצל ממש בעדינות. נזהרים שהבשר לא יקרע. 2. מותחים יריעת ניילון נצמד גדולה על משטח עבודה ועליה מניחים את שלושת פרוסות החזה המושטחות, כאשר כל פרוסה נחה מעט על זו שלצידה. ממליחים ומפלפלים. מסדרים מעין "צינור" מוארך של מחית הכבדים לאורך קצה הכתיתות. בעזרת הניילון הנצמד, מגלגלים את כל החבילה לרולדה הדוקה מאוד, כמו סוכריה. ממשיכים כך עם שאר הפרוסות. שומרים במקרר. (ניתן לשמור בקירור עד יומיים לפני ההגשה או במקפיא עד שבועיים, חשוב להפשיר לחלוטין לפני הבישול). לרוטב: שמים בסיר קטן את היין הלבן ומביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים פנימה את עלי הדפנה והטימין ומבשלים כ-15 דקות. מוסיפים את העגבניות החצויות ומבשלים כדקה, מוסיפים בהדרגה את החמאה ובסוף את אפונת השלג ומלח לפי טעם. בישול העוף: מרתיחים מים בסיר ומנמיכים את הלהבה כך שהמים יישארו בבעבוע עדין. מניחים במים את הרולדות (כשהן עוד עטופות בניילון, לא לפחד) ומבשלים למשך שמונה דקות. שולים את הרולדות מהמים ומניחים להן לנוח חמש דקות נוספות. מסירים את הניילון מהרולדות ופורסים כל אחת לשני מדליונים, מחממים מחבת עם שלוש כפות שמן זית ומזהיבים מעט את מדליוני העוף. להגשה: מסדרים את מדליוני העוף על צלחת הגשה, יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים
 

ady18

Well-known member
עוגת ריבת חלב דודו אוטמזגין

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ): למסה ראשונה: 150 גרם חמאה/מחמאה 70 גרם (6 כפות שטוחות) סוכר 200 גרם (מ-11 ביצים מס' +1) חלמונים למסה שניה: 300 גרם (מ-6 ביצים מס' +1) חלבונים 120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר בנוסף: 260 גרם (כ-3 כוסות) קוקוס (לבן) טחון לגנאש ריבת חלב: 1 אריזה (250 מ"ל) שמנת מתוקה 250 גרם (כ-7 כפות גדושות) ריבת חלב איכותית או, לגנאש שוקולד חלבי: 1 אריזה (250 מ"ל) שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריר איכותי או, לגנאש שוקולד פרווה: 250 גרם שוקולד מריר פרווה 250 מ"ל שמנת צמחית לקצפת לקישוט: פניני שוקולד או פולי קקאו גרוסים (צילום: אסף אמברם) אופן ההכנה: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בחמאה/ מחמאה מומסת. מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת עיסה חלקה ומוסיפים חלמונים בהדרגה. מקציפים עד לקבלת עיסה חלקה. בקערה נקיה ויבשה מקציפים חלבונים: מתחילים מהקצפת החלבונים בלבד וכעבור דקה מתחילים להוסיף את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב. מאחדים את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים ומערבבים ידנית בעדינות, בעזרת מרית, עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים קוקוס ומערבבים ידנית, בעזרת מרית, עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח אך נקי. מוציאים ומצננים. אחרי שהעוגה הצטננה היטב בטמפרטורת החדר מעבירים אותה לצינון יסודי במקרר, כדי שניתן יהיה לחתוך אותה לרוחבה, במשך שעתיים לפחות - או לילה. מוציאים את העוגה מהמקרר וחותכים אותה לרוחבה, בעזרת סכין מסור (סכין משוננת גדולה). מניחים את החלק העליון בצד, במקום נקי ויבש. מכינים גנאש, אחד מבין השלושה שלעיל: לגנאש ריבת חלב: מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה. יוצקים לקערה ומוסיפים ריבת חלב. מערבבים עד לקבלת קרם חלק. לגנאש שוקולד חלבי: מניחים שוקולד קצוץ בקערה. מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים ברציפות עד לקבלת נוזל חלק, ללא גושים. לגנאש שוקולד פרווה: מניחים שוקולד ושמנת צמחית בקערית שניתן להכניס למיקרוגל. מפעילים ל-40 שניות, מוציאים ומערבבים. מכניסים שוב ל-40 שניות, מוציאים ומערבבים ברציפות, עד שמתקבל נוזל חלק. מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מהגנאש שהכנתם במרכז העוגה, מניחים את החלק העליון של העוגה, מהדקים ומצפים במחצית השניה של הגנאש. מצננים במקרר שעתיים לפחות, להתייצבות לפני ההגשה
 

ady18

Well-known member
גלילות סינטה במילוי פטריות ובצל אהרוני

מצרכים: 8 פרוסות דקות של סינטה ללא שומן מצרכים למילוי: 3 כפות שמן זית 1 בצל גדול קצוץ דק 1 כף תימין 3 עלי מרווה קצוצים 2 שיני שום קצוצות 1 סלסלת פורטבלו קצוצות עבה 1 סלסלת שמפיניון קצוצות מלח פלפל 1/2 כוס פטרוזיליה 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים אופן הכנה: •מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל, שום ומרווה כשתי דקות. •מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה. •מעבירים לקערה ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה והאגוזים. •פורשים שתי פרוסות סינטה חופפות אלה לאלה, מורחים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים. •מניחים על נייר אפיה, מניחים בקצה מהמילוי, מגלגלים לגליל הדוק. •צורבים על מחבת טפלון משני צדדים.
 

יוכי68

New member
המלצה נוספת: ארטישוק ממולא עם פולים ואפונה

מנה מוצלחת ביותר - נחטפה בחג: תחתיות ארטישוק ממולא בתוספת פולים,אפונה וכרפס/יוכי שקית תחתיות ארטישוק קפוא 0אפשר מקופסא או טרי) חצי שקית אפונה קפואה חצי שקית פולים קפואים חופן נכבד של כרפס כולל גבעולים בצל קצוץ מעט שמן תערובת למילוי הארטישוק (ראו בהמשך) מעט מיץ לימון מלח, פלפל, מעט כורכום, מעט א. מרק מים ההכנה: למלא את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר שלהלן: תערובת בשר/עוף: כשליש ק"ג בשר עוף טחון או בשר בקר טחון חופן כוסברה קצוצה חופן פטרוזיליה קצוצה בצל גדול קצוץ דק מלח, פלפל, כמון, מעט כורכום מעט שמן לערבב הכל היטב ולמלא את התחתיות. לטגן במעט שמן את תחתיות הארטישוק לאחר שטבלנו בקמח תפו"א/בקמח רגיל ובביצה טרופה. בסיר רחב ושטוח לטגן בצל קצוץ, להוסיף את תחתיות הארטישוק ומסביב את הפולים, האפונה, הכרפס, להוסיף תבלינים ומעט מיץ לימון - להוסיף מים עד ממחצית גובה התחתיות . לבשל עד לצמצום נוזלים כ3/4 השעה בערך עם סיר מכוסה - להבה נמוכה. שיהיה לשובע - מנה מומלצת ביותר!
יוכי
 

שוקו בת

New member
עוף עם שקדים,

-עוף עם שקדים, מצרכים הדרושים:עוף שלם מחולק ונקי ללא העור1/2 כוס יין לבן(לא חייב) 1/4 כוס שמן אגוזים(או שמן אחר) 5-4 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות קטנות 5-4 ת.אדמה קלופים וחתוכים לרבעים 2 בצלים קצוצים 1 פלפל גמבה קלוף וחתוך לקוביות 250 גר` קלופים . להכנה. שמים את השמן, הבצל והעגבניות, ולאחר 15 שעה מוסיפים את השקדים ומביאים לרתיחה קלה, מוסיפים את העוף, ואת הפלפל גמבה, ולבסוף את ת. אדמה, ולא מכסים עד הסוף (במים) רק חצי סיר, ממלחים לפי הטעם. (המתכון הוא לפסח, אך יכול להיות לכל השנה בתוספת תבלינים)
 
עוף בזיתים

אך הפעם גם אין תמונות כי הכנתי סמוך לשבת ונגמר במהלך השבת אבל מבטיחה ברגע שאצליח אשתף גם בתמונה חומרים: 2 שיני שום חתוכות 2 קופסאות רסק עגבניות 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית כמון מלח/פלפל לפי טעם 6 כרעיים אופן ההכנה מבשלים את הזיתים עד רתיחה שופכים את המים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת. בסיר רחב מחממים מעט שמן מוספים את שיני השום מטגנים קלות, מוספים את הרסק והתבלינים ונותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה . מוספים את הכרעיים ומים עד כיסוי הכרעיים נותנים לזה להתבשל 45 דקות על אש בינוני מוספים את הזיתים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות הערה: אם רואים שיש עדיין הרבה מים לבשל את 15 דקות הנוספות עם מכסה חצי פתוח. מצטערת שאין תמונה חוסל כבר בערב שבת ... אבל מבטיחה להעלות תמונה כתהיה כי יש לזה צבע נפלא וטעם יאמיייייייי
 
למעלה