פינת המלצה השבועית

וויני

היחס בין המלח לסוכר חמותי ז"ל היתה שמה שקית סוכר וניל ועוד כף סוכר רגיל לגבי מלח 2 כפות מלח אני לשה את הבצק בבוקר והחצי השני פותח אותו בשעות הערב המוקדמות (סוד ההצלחה של ג'חנון זה המנוחה הראשונה שלו) יותר קל לעבוד איתו (הוא אינו חוזר) מתכון מדויק אכתוב מחר עם החצי השני אין לנו מתכון מסודר כי הוא עושה לפי איך שראה בבית ואני לשה לפי מה שראיתי את חמותי. ותודה על ההפצה של הקובנה שלי. וזה בערך מה שקורה עם החלות שלך אצלי
 

1winnie

New member
קודם כל תודה על הנכונות ../images/Emo13.gif

וזה ממש לא דחוף. יקח לי עוד זמן עד שאני אנסה שוב ונראה לי שקודם אני אכין שוב קובנה בתבנית הזאת. אבל בכל זאת אני מתכוונת להכין שוב וכבר אני רואה איזה שוני בעניין המלח. כי במתכון שלקחתי היה כתוב כפית מלח. ועם כל הכבוד זה לא מספיק זה היה פשוט חסר טעם. לאחר שהכנתי את הבצק, נתתי לו לנוח וכל חצי שעה לשתי מעט שוב (3 פעמים עשיתי את זה) ואז הכנסתי ללילה למקרר. וגם שמתי את הסיר עם הקובנות לכמה שעות במקרר לפני שהנחנו על הפלטה בכל מקרה אני אשמח למתכון מכם, אבל זה באמת לא דחוף אם זה יהיה לי דחוף פתאום, אני "אציק" לך, כמו שעשיתי עם הקובנה
תודה!!
 

רותי410

New member
עכשיו הלכתי להציץ במתכון הגחנון של

אמא שלי - שהגיע אלי מגורם שלישי. במתכון שלה יש חצי כפית מלח על כ-630 גרם קמח. אני לא יודעת עד כמה המתכון מדויק - לי הוא לא הצליח כל כך. אבל מי שהכינה אמר שיצא נהדר. והגחנון של אמא שלי היה מתוק ולא מלוח. באמת יש כל מיני גרסאות. בכל אופן, אני יכולה להעיד שהיא הייתה מכינה גחנון אלוהי - רק שאני חושבת שלא היה לה מתכון ממש מדויק, אלא בעיקר "לפי הרגש", כך שייתכן שהמרכיבים לא ממש מדודים ומדויקים. ובהצלחה עם המתכון של חמותה של אושרת. אולי אם יצליח לך, גם אני אנסה את כוחי עוד פעם. לא ניתן לגחנון לנצח אותנו, נכון? (ואני חושבת שזה לא רק עניין של מתכון מדויק אלא גם עניין של מיומנות. לדעת כמה פעמים ללוש וכמה פעמים לתת לבצק לנוח ובאיזה מרקם בדיוק צריך להיות הבצק - כל זה מצריך הרבה ניסיון.)
 

1winnie

New member
רותי תודה!

רק עכשיו ראיתי את התגובה הזאת שלך, כי כרגיל תפוז לא הודיע לי במתכון של אמא שלך יש יותר מלח מהמתכון ממנו עשיתי. והמלח בבצק הוא לא רק לטעם מלוח, אלא הוא מאזן את הטעמים בבצק דווקא ללוש, ולתת לבצק לנוח - עשיתי. והרבה אבל הטעם עצמו היה פשוט תפל. לא מלוח, ולא מתוק, פשוט בלי טעם. אבל את צודקת!! לא ניתן לג'חנון לנצח אותנו
 
וויני יופי של דברים! הטארט נראית מעולה

אני רוצה לנסות אבל אין לי תבנית מתאימה, כדאי להכין בתבנית חד פעמית? לגבי הוספת סולת לחלות- כמה, מתי והאם להשרות אותן קודם במים?
 

1winnie

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

לגבי הטארט - אפשר להכין בתבנית חד פעמית, בעבר הכנתי כך עד שקניתי תבניות נשלפות. מה שאני אוהבת בתבניות האלה זה שקל מאד להוציא את הטארט/פאי, והבצק מקבל דוגמא יפה מסביב. מעין סלסולים כאלה (חחחח סלסולים....) ולגבי הגודל - גודל 25 הוא לא גודל שגרתי בכלל בתבניות האלה, וגם קשה להשיג, אני קיבלתי במתנה ולכן יש לי וזאת התבנית שבגללה כמעט נפלתי למקווה... התבנית הזאת היא יותר גבוהה מהרגילות, לכן כתבתי שתבנית פאי 26 תתאים גם היא. אם יש לך תבנית חד פעמית בגודל כזה - אין שום בעיה. לגבי הסולת - לא צריך להשרות, משתמשים כמו קמח. פשוט מחליפים חלק מכמות הקמח בסולת. יש לי חלות שהכנתי עם הרבה סולת - 1/3 מכמות הקמח (500 גר קמח לבן + 250 גר סולת), והכנתי ככה גם פעם עם סולת מלאה ובחלות האלה יש הרבה פחות - כ 100 גר סולת יחסית יש בחלות האלה גם הרבה ביצים (חלמונים), רק שהכמויות השתנו לי תוך כדי הכנה (מהכמויות שתיכננתי), ולכן המתכון לא מסודר לי. אמנם כתבתי לי את ההוספות אבל רק בערך, בלי כמויות מדוייקות. בעז"ה אני אכין את המתכון הזה שוב בקרוב, ואז יהיה לי מתכון מסודר יותר
 
תודה וויני, גם אני אוהבתאת הנישלפות

אבל שלי חלבית ואני לא יודעת אם אקנה בקרוב עוד תבניות מהסוג הזה, למרות שממש נידלקתי על טארטים בזמן באחרון. לגבי החלות אנסה להחליף כמות קטנה ונראה איך ילך, תודה על הטיפ.
 

linar1

New member
וויני, שאלה לי../images/Emo2.gif

האם בלחמניות יש סולת רגילה או קמח סולת(סמולינה) ואודה לך על המתכון.
 

1winnie

New member
הלחמניות והחלות הן מאותו בצק

והשתמשתי בסולת רגילה פעם קודמת שהכנתי חלות (ולחמניות) השתמשתי בסולת מלאה כי זה מה שהיה לי. אבל אז גם השתמשתי בכמות יחסית גדולה של סולת (יחס של 1:2 בין הקמח לסולת). אבל בזמן האחרון אני פשוט מוסיפה מעט סולת - כחצי כוס עד כוס לקילו קמח באותה צורה אני מוסיפה לפעמים סובין-שיבולת שועל - וכך עשיתי בלחמניות חלב שהכנתי היום. פשוט קצת לחלות האלה אין לי מתכון מסודר. כתבתי לי מתכון אבל הפעם הכמויות השתנו לי תוך כדי הכנה, וגם השתמשתי בקצת קמח שיפון
 

יוכי68

New member
מרק חרירה - מרק המשי../images/Emo3.gif../images/Emo41.gif

מרק חרירה - מרק המשי נוסח יוכי בסיר גדול: טיגון בצל קצוץ להוסיף עוף/בשר לטעם להוסיף לסיר עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות להוסיף מס' עלים וגבעולים קצוצים מכרפס טרי להוסיף חופן נכבד של גרגרי חומוס שרויים להוסיף כוס עדשים חום/כתום - כדאי להשרות מעט במים לפני לערבב את כל הנ"ל בסיר להוסיף: פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומעט כמון אם רוצים...לערבב עם התבלינים כדקה ולהוסיף מים בכמות שלמעלה ממחצית הסיר...לבשל כשעה פלוס עד לריכוך ואז להוסיף מלח, מרק עוף. בכוס יש לשים 3 כפות גדושות קמח ולהוסיף מים כ 2/3 כוס- לערבב היטב ולשפוך את הבלילה לסיר הרותח תוך כדי ערבוב - עד להסמכה. להוסיף כלימון אחד סחוט - כדאי להוסיף את הלימון הסחוט כולל הקליפה פנימה לתוך המרק......לטעום ולתקן תיבול....לשובע!!!!!. אם רוצים אפשר להוסיף גם איטריות דקות (מדובר בסיר גדולללללל) מזין.........טעים..........כולם אהבו!!!!!!!!!!!!! כדאי!!!!!!!!!!!!!!
 

linar1

New member
או יוכי יקרה../images/Emo141.gif../images/Emo106.gif

המרק זה כבר הרבה זמן בראש שלי...בעלי בלי סוף מספר שהם אכלו בעבודה ואני פשוט חייבת לעשות אצלנו!!!
 

רותי410

New member
יוכי, יש לי שאלה - אני לא כל כך מבינה

בעניינים האלה. אפשר לשמור את השרשור הזה, אבל מצונזר? זאת אומרת, רק את רשימת המתכונים (והתמונות, כמובן)? בלי כל מה שמסביב? כדי שיהיו רשימות רק של מתכונים - למי שמחפש? (למרות שזה משעשע לקרוא גם תגובות. השבוע חיפשתי מתכונים לפסח ונקלעתי לשרשור מתכוני פסח בקישורים - נדמה לי. או במאמרים. וכמה דמויות עלו שוב מן האוב והיה לי נחמד לקרוא שוב את חילופי הדברים.
 
למעלה