פינת המלצה השבועית

1winnie

New member
כן, זאת עוגה/פאי מאד טעימה

ומאד קלה להכנה השונה בה הוא סוג הבצק שהוא לא כמו בצק רגיל של פאי. אני זוכרת שהכנתי אותה די בתחילת דרכי באפייה (חחחחח) והיא "חיזקה" אותי כי היא גם קלה להכנה, גם ניראית יפה וגם מאד טעימה! בקשר לעוגיות עבאדי - ממש מוזר לי שלחברה שלך הבצק קשה לעיבוד. דווקא הוא באמת אחד הבצקים הכי קלים. תגידי לה שתעשה אותו במיקסר, ותוך 2 דקות הוא מוכן. אני בדיוק מוסיפה לרשימת הקניות שלי את הבירה, כי מלאי העוגיות האלה עומדות להיגמר, ואני תמיד אוהבת שיש עוגיות כאלה בבית. אגב - הבנתי שגם פשטידת הפרווה שלה - בטטה ובצל היא פשטידה מומלצת
 

רותי410

New member
היא אמרה שהחיתוך והגלגול לכעכים

קשה. עד אז היא הייתה מכינה מבצק אחר שהיה יותר קל לטיפול. בינתיים שיניתי את דעתי בקשר לעוגות - התבקשתי להכין עוגת מיץ, וראיתי היום עוגת מיץ קלמנטינות בבלוג של DANAM20, ואני חושבת להכין אותה במקום. נקווה שעד יום רביעי אני לא אשנה שוב את דעתי. אפרופו בטטה. את זוכרת שהעלית כאן למישהי שני מתכונים של פשטידה/קיש בטטה? את הקיש של פירגה כבר הכנתי קודם פעמיים - והיה מעולה. את הפשטידה האחרת שהכנתי והיו עליה המון מחמאות של נותנת המתכון - אני ממממששש לא אהבתי. והיתר - הדעות חלוקות. חלק אמרו שהיא טעימה רצח, וחלק לא אהבו - מה שמוכיח שוב את נכונות הפתגם " על טעם וריח". נכנסת עכשיו לבלוג לחפש את הפשטידה. תודה
 

1winnie

New member
באמת שאני לא מבינה....

אם היא מתכוונת שקשה להכין ממנו עיגולים עם חור, אז אפשר פשוט לעשות רצועה בצורה האות "ע" (בכתב ולא בדפוס) וכך אני עושה אבל באמת שאני לא מבינה למה קשה לה לחתוך אותו. לא צריך אפילו סכין, תולשים חתיכות בצק עם היד. אני יודעת על איזו עוגת מיץ את מדברת!
אני "סימנתי" לי אותה כאשר ראיתי אותה בגליון השף, וגם אני כמו דנה לא אוהבת קלמנטינות אבל משום מה העוגה הזאת ניראתה לי מאד. זה שילוב מעניין ואם דנה ממליצה אז.... לא יודעת אם אכין השבוע, כי אני עוד לא יודעת כמה אנשים ואיזה אנשים נהיה אני לא זוכרת איזה קישורים לקישים העלתי
זה עם גבינה או פרווה?
 

רותי410

New member
עם גבינת פרמזן למעלה. רק שאני שמתי

גבינת עמק בשל בעיות בידוץ. וזו פשטידת בטטות מהבלוג "פשוט מבשלת" של רחלי (והפשטידה היא של אייל מהעבודה שלה) - זה המידע שיש לי בדף שהדפסתי. אני תיכף אעלה תמונה שלה. דרך אגב, התמונה של הפשטידה שהכנתי שונה לחלוטין מהפשיטדה בתמונה המקורית. למה? נשגב מבינתי. אז ככה!! וגם אני לא אוהבת קלמנטינות, אבל אחרי עוגת הקלמנטינות והקוקוס של פירגה - אני מאמצת אותן בהתלהבות לעוגות. ננסה ונראה - מה יכול להיות? ותודה על המידע על הפשיטה בבלוג של מירב (CooknBake). אמנם הפשטידה כמו שהיא לא ממש לטעמי (יותר מדי בצל ולא מטוגן - אבל אפשר לעשות וריאציה שונה), אבל מצאתי עוף ברוטב טריאקי - וזוממת להכין לסעודת פורים. חחח
 

רותי410

New member
אופס. פשטידה, כמובן, ולא פשיטה. למרות שבקלות

אפשר לעשות פשיטה על הבלוג שלה. יש המון דברים שנראים טעימים.
 

1winnie

New member
תודה שהזכרת לי על הפשטידות האלה

סימנתי לי אותם עוד פעם, כי אני מתה על בטטות אגב - אייל זה הבן הקטן שלה התמונה שהעלת היא שלך? כי היא ניראית דווקא בדיוק כמו התמונה שבמתכון אני עדיין לא יודעת איזה עוגה/עוגות אכין לשבת, אבל בדיוק קיבלתי היום בדואר קופון לקניית קלמנטינות ממש הצחיק אותי. והיות ומחר צפוי גשם אז במקום לסוע ל"רמח לוי" או "אושר עד" אני מתכננת לסוע לסופר הרגיל בקניון וזאת הזדמנות להשתמש בקופון
 

רותי410

New member
חחח. וויני, שלא מסתכלת על מחירים, מנצלת

קופון!!! התמונה היא של הפשטידה שלי. אצלי היא צהובה - רואים את הצהוב של הגבינה. אצלה, למיטב זיכרוני, היא כתומה שזופה והרבה יותר חתיכית - או, כמו שקוקי אומרת, שיקסית! בבלוג היא כתבה על טיול מהעבודה ועל אייל ששלף פשטידה וכולם התעלפו ממנה - אז חשבתי שזה מישהו מהעבודה. ואם את מתה על בטטות - קיש הבטטות של פירגה הוא מעולה. אם את מתכוונת לנסות - כדאי לחתוך את הבטטות קצת פחות עבה ולהרתיח קצת יותר זמן - מעדן!! מחר אני הולכת להכין את עוגת הקלמנטינות. היום הכנתי את עוגיות הבוהן - מתכון של קרין גורן, המלצה של דליה (מאנדיי). לא יצאו לי מוצלחות כמו שלה. כאילו לא נאפו מספיק. וגם הרבה מהן נשברו לי - הן עוגיות מאוד עדינות. רציתי לנסות כדי לשלוח במשלוח מנות לפורים - אבל הן לא מתאימות. בצ'יק הן נשברות. אז עכשיו נשארתי עם עוגיות הריבה שלה (מתכון של דודו חמוד, שאני מתה על עוגת הגבינה שלו). פייווו - השרשור הזה תופס כמעט את כל הדף!
 

1winnie

New member
לפחות לנצל את הקופון ../images/Emo6.gif

אם אני הולכת שוב לסופר הרגיל אני מחכה לשמוע איך העוגה! למרות שאולי אני צריכה לצפות שבעיניך היא לא תמצא חן כדי שבעיני כן חחחחחחחחחחחחחחחחחח רותי - אני מציעה שתגשי לרופא עיניים, כי הפשטידה שלך ניראית בדיוק כמו הפשטידה של רחלי וכנראה שיש לה גם אייל בעבודה... ותודה - אני תיכף אסתכל במתכון של פירגה. נתתי היום 10 משלוחי מנות מוקדמים (כמו בתמונה) וגם משלוחי מנות של לחמניות חלב שהכנתי. אני מאד אוהבת את עוגיות טביעת-אצבע (כך הן נקראות במקור, תרגום מאנגלית כמובן), והן יוצאות נהדר כאשר מכינים מהמתכון המקורי, ולא מזה המועתק של גורן. אפשר להכין אותן בהרבה צורות ובכמה מילויים, והן דווקא מאד טובות ולא מתפוררות. פעם אחרונה שהכנתי אותן עשיתי אותן עם שוקולד ובמילוי גנאש שוקולד - מתכון של מ. סטיוארט. השרשור הזה תופס לי שורה אחת (!), כי הוא "מקופל" אצלי, כמו שדליה (אילנית12) לימדה אותנו בעבר.
 

רותי410

New member
אני חושבת שהעוגה תמצא חן בעיני - כך שאולי לא

כדאי שתכיני. אבל אני לא מתכוונת להשתמש ב-250 גרם חמאה - זה נראה מושחת וקולסטרולי מדי. (למרות שיש לי המון חבילות במקפיא ואני רוצה לגמור את כולן לפני פ' האיום - את רואה, הפעם זכויות היוצרים הלשוניות הן שלך). משלוח המנות שלך נראה נהדר - למרות שאני לא מבינה למה מעכשיו. אני שולחת סמוך לחג, ומשתדלת לא להגזים במספר האנשים. מעניין שבילדותי היה תמיד זרם של אנשים שבאים והולכים עם משלוח מנות. אחר כך המנהג גווע להרבה שנים - ובשנים האחרונות הוא שוב התחדש אצלנו ואפילו צובר תאוצה. אני אחפש את עוגיות טביעות האצבע של מרתה סטיוארט. לא צילמתי היום, אנסה לצלם מחר - למרות שהן לא נראות מי יודע מה. וגם אין לי כוח להשקיע בגנאש - ואין לי מזרק. מילאתי בממרח חלווה ובממרח שוקולד. (ובאמת לא צריך לקרוא להן עוגיות בוהן - כי בוהן זו האצבע הגדולה ברגל ולא ביד - תארי לך שעושים את השקערורית בעוגייה באצבע של הרגל בעעעעע!!!) אבל מאנד(ל)י(ה) התלהבה מהן - ואני סומכת על הטעם שלה. ואני כבר מרכיבה זוג משקפיים אחד. אז עוד זוג???? (ומה זה לחמניות חלב?)
 

1winnie

New member
אולי יקרה נס ושתינו נאהב את העוגה?../images/Emo6.gif

רותי - זאת עוגה גדולה(!), ולכן כמות החמאה. אם תחלקי את הכמות ל2 ותכיני רק תבנית אחת אז פתאום כמות החמאה לא תראה כל כך גדולה. בכל מקרה אפשר להחליף חלק לשמן, אבל אני לא הייתי מורידה מהכמות אחרת העוגה תצא יבשה. בקשר למשלוחי מנות המוקדמים - כתבתי לך במסר אתמול. לכן הכנתי כמה מנות כאלה (כ 10) בנוסף ללחמניות. לחמניות חלב כי השתמשתי רק בחלב (לא במים), ובחמאה. המתקתי אותן עם מעט סילאן (גם בציפוי). יצאו מאד טעימות ורכות. הרסת אותי עם העוגיות והבוהן חחחחחחחחחחחחחח אולי זה בגלל שגורן לא יודעת עברית תיקנית. אגב - את לא היחידה שמתלוננת על המתכון הזה, משום שבעבר התלוננו רבים באתר שלה. זה המתכון של מרתה סטיוארט, והוא כולל גם וידאו מאחת התוכניות שלה בו היא אופה את העוגיות האלה. אני הכנתי אותו, רק לדעתי - לשים רק מעט(!) מלח ויש גם מתכון מצויין פה ויש מתכון אצל פיירי מיי (שימי לב אגב - אותה כמות חמאה לאותו כמות קמח כמו בעוגה) ותא זקוקה לבדיקה חוזרת של המשקפיים - בגלל הפשטידה שהכנת. את העלבת אותה כי היא יצאה לך כמו של רחלי. בדקתי!
 

רותי410

New member
הגבתי בשרשור חדש - לא בטוחה שתראי, לכן

אני כותבת גם כאן. תודה על הקישורים - ואשמח לתשובות. ושוב - עוגיות טביעת האגודל שלך נראות נהדר!
 

1winnie

New member
תודה!

אני לא מקבלת הודעות על רוב התגובות שלך (תפוז ואת כבר הרבה זמן בכסאח
) אז באמת לא ראיתי. לא פה ולא במקום אחר. אני אחפש תודה!
 

1winnie

New member
../images/Emo159.gif רוצה להמליץ על הוספת סולת לבצקי חלות

לאופות חלות שביננו - רוצה להמליץ לכן על הוספת סולת לבצק עשיתי את זה כבר כמה וכמה פעמים, וזה מוסיף משהו מאד מיוחד לדעתי אפשר לשלב את הסולת כמעט בכל מתכון זאת אחת החלות שהכנתי (בכוונה קטנה קצת מהרגיל), וגם הציפוי שעליה הוא סולת
 

רותי410

New member
באמת קראתי המלצה נלהבת בפורום שכן

על חלה שמכילה סולת. ובפירוש נכתב במתכון לא לוותר על סולת. אולי אני אנסה. אני אוספת ואוספת מתכוני חלות וממש פוחדת לנסות. אבל מתישהו צריך לקפוץ למים.
 

1winnie

New member
למה לפחד? זה כייף

יאללה - תנסי ותראי שעוד בסוף תאהבי את זה! תנסי בהתחלה מתכון קל, ותראי שזה לא מסובך בכלל את עושה דברים הרבה יותר מסובכים! יאללה - לאפות חלה אגב - אני חושבת שאני יודעת על איזה מתכון את מדברת, והוא מתכון נחמד מאד
 

1winnie

New member
תודה אושרת

אני חייבת לשאול אותך משהו - את מכינה ג'חנון מדי פעם? אני מתכוונת לא לקנוי, אלא כזה שמכינים לבד. לך יש מתכון מנצח לקובנה ולכן במכה ראשונה! הצליח לי בלי שום בעייה. למרות שלא אכלתי את זה מעולם קודם אז אולי גם ג'חנון את מכינה?
 
השבת האחרונה אכלנו ג'חנון מעשי ידינו

להתאפר (למה ידינו כי אני מכינה את הבצק והחצי השני פותח ויוצר את הצורה הוא טוען שזה עבודה קשה מדי). ג'חנון זה המון עבודה אבל עם תתעקשי הקליד לך מתכון ואיך עושים מה בכל שלב
 

1winnie

New member
אני אשמח למתכון

העניין הוא שהכנתי ג'חנון, במיוחד אחרי שקניתי (במקרה) סיר מיוחד לג'חנון וקובנה. היו מתכונים בפורום השכן, ולשם שינוי הכנתי בדיוק כפי שכתוב לא הכנסתי שום שינוי. כולל מנוחה של הבצק בלילה, ומנוחה של הסיר במקרר לפני ששמנו על הפלטה. העניין הוא שהג'חנון קיבל צבע נהדר, הריח היה משגע, והטעם מאכזב לגמרי!! נורא התאכזבתי. מזל שהחלות באמת יוצאות לי טוב והן נזללו והחצי המתוק שלי צחק ואמר שאין לג'חנון סיכוי ליד החלות שלי. בדקתי עוד מתכונים, ואני רואה באמת שלא היה מספיק מלח, וגם לא מספיק מתיקות. לכן אני אשמח אם תפתחי אולי שרשור על ג'חנון, ותסבירי איך אתם עושים. זה לא דחוף, אבל אני ממש אשמח אגב - קישור למתכון הקובנות שלך (מהבלוג שלך כמובן) כבר נודד לפורומים באתרים אחרים. בקרוב אולי אשקול לבקש תמלוגים
 
למעלה