פינת המלצה השבועית

רותי410

New member
אני לא יודעת מה ההבדל בין אבקת נוגט ובין

קרם נוגט - יש לי קרם נוגט די הרבה זמן במקרר וכבר חשבתי לזרוק אותו - אבל הרחתי וטעמתי והכול בסדר. ניתן לו צ'אנס עוד כמה זמן ואם לא - להזביל. השתמשתי בו פעם אחת ולא נפלתי מהכיסא - ואני סתם מתקמצנת לזרוק אותו!!! מן הסתם יש הבדל בין שני המוצרים. אם אני אקנה אבקה כזאת (וזה יהיה רק בגללך!!!) זה יהיה רק אחרי פסח - עד אז, אני לא מתכוונת לקנות כל מיני "חיות" מוזרות. יש לי בתכנון גם את חמאת הקקאו. ברגע שהבנתי (ואני מקווה שהבנתי נכון) שהיא מחליפה את הג'לטין הזכור לרע, אני מפנטזת עליה. רק שאני צריכה למצוא מבודצת. קרם הנוגט הוא בהכשר רגיל וזה די שם לי מקלות בגלגלים. אז נראה. הרגע קיבלתי בקשה לעוגה טעימה. נראה לי שאכין את עוגת הגבינה של אילנית, אבל אני צריכה עוד עוגה בלי גבינה כי המבקשים לא אוהבים. טוב, אני אלך לעשות חיפוש למתכון קל - אין לי יותר מדי זמן לבזבז, לצערי.
 

1winnie

New member
מאבקת הנוגט מכינים את קרם הנוגט

האבקה ניראית כמו אבקת קקאו, רק בצבע הרבה יותר בהיר. אני אגלה לך סוד -עוד לא ניסיתי קרם נוגט. נראה לי שאת יכולה אבל להשתמש בו כמילוי לכרוכיות, או אפילו לאזני המן(!) האבקה מאד טעימה, כך שתזהרי לא לנשנש אותה כמו שהיא
 

שושו5

New member
כרגיל נראה מהמם.

מה עם מתכון בעברית לאלה שייקח להם שנה רק לקרוא את המתכון באנגלית?
 

1winnie

New member
../images/Emo41.gif בבקשה - מתכון לחיתוכיות שוקולד לבן ואגוז'

תירגמתי לך (תרגום חופשי) את המתכון
חיתוכיות שוקולד לבן ואגוזים - מתכון של בטי קרוקר תבנית 33X23 36 חיתוכיות 2 כוסות דחוסות סוכר חום 113 גר חמאה רכה 2 כפיות תמצית וניל ½ כפית תמצית רום 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה ¼ כפית מלח 2 ביצים 340 גר שוקולד לבן קצוץ 1 כוס אגוזים קצוצים לציפוי 85 גר שוקולד מריר קצוץ 1 כפית שמן לחמם תנור ל 175 מעלות ולשמן את התבנית לערבב בקערה קטנה את הקמח+אבקת אפייה+מלח בקערת המיקסר להקציף במהירות בינונית סוכר חום וחמאה. להוסיף ביצה ולהקציף ואז להוסיף את השניה ושוב להקציף.. להוסיף את הוניל והרום ולהקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות נמוכה להוסיף את תערובת הקמח ולערבב לאיחוד. להוסיף ידנית את השוקולד הקצוץ והאגוזים ולערבב. להעביר לתבנית, להדק וליישר ולאפות 25-30 דקות עד להזהבה ויציבות הבלונדיס לקרר לשעתיים לפחות. להמיס בזהירות במיקרו את השוקולד והשמן. לצפות את הבלונדיס. אפשר להכניס לשקית ניילון ולחתוך את הקצה ואז להזליף פסים. להניח לציפוי להתקשות. לחתוך 6 שורות על 6 שורות
 

1winnie

New member
../images/Emo6.gif תמשיכי אם זה מה שאת עושה (חחחח)

תודה על הקישור! אני חושבת שזה יכול להיות יופי של מילוי לפאי יש לי 2 חבילות ביסקוויטים (אולי יותר) שאני צריכה להשתמש לפני פXX וחשבתי לעשות מהן תחתית לפאי, כך שהמילוי שבקישור יכול להתאים נהדר
 

1winnie

New member
טארט שוקולד פקאן

גם את זה הכנתי לסיום ארוחות שבת, והאמת היא שבקושי הצלחתי לשמור חתיכה בצד למוצ"ש כדי לצלם הטארט יצא מאד מאד טעים בשבת חיממנו חלק על הפלטה, כי כמה רצו לאכול אותו חם. אני אישית מעדיפה אותו קר. בכל מקרה הוא נזלל את הפקאנים קליתי קצת בתנור, ופיזרתי על הקלתית, מתחת למילוי השוקולד. תמונות נוספות של הטארט
 

linar1

New member
או לה לה../images/Emo140.gif איזה כישרונות כאן היום

איזה דברים נפלאים חברות מקסימות, רותי, אושרתי, וויני... את מי עוד שכתי
הרגתן אותי
!!! ואני רצה להכין פיצה - או טו טו הנכדים באים. המשך יום נהדר, רוזה.
 

1winnie

New member
../images/Emo41.gif בבקשה - מתכון לעוגת תפוחים ופירורים

עוגת תפוחים ופירורים - 1winnie תבנית בינונית חד פעמית 20X30 (או משהו דומה) 280 גר קמח (= 2 כוסות) 2 כפיות אבקת אפיה ½ כפית אבקת סודה לשתיה 1/3 כפית מלח ½ כוס שמן 140 גר סוכר חום בהיר (3/4 כוס פחות 2 כפיות) 2 ביצים (אפשר M) 125 מ"ל מעדן סויה בטעם וניל 125 מ"ל חלב סויה בטעם וניל 1 כפית תמצית תפוחים (קלבדוס) - לא חובה אבל מאד מוסיף לתפוחים 3 תפוחי עץ גראנד קלופים ומגולענים 70 גר סוכר חום בהיר (בערך 1/3 כוס) 2-3 כפות מיץ לימון לפירורים: 60 גר קמח (חצי כוס פחות כף) 80 גר סוכר חום בהיר (חצי כוס פחות כף גדושה) 100 גר' אגוזים ½ כפית קינמון טחון 50 גר' מחמאה קרה חתוכה הכנת הפירורים: קוצצים במעבד מזון את האגוזים, מוסיפים את הקמח, הסוכר, והקינמון ומערבבים.. מוסיפים את חתיכות המחמאה ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים, מניחים בצד. הכנת התפוחים: חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מניחים בקערה. מערבבים את הסוכר ומיץ הלימון ומניחים בצד. הכנת העוגה ואפייה: מחממים את התנור ל-180° ומשמנים את התבנית מערבבים בקערה את הקמח+אבקת אפיה+סודה לשתיה+המלח מערבבים את מעדן הסויה והחלב סויה מקציפים במהירות בינונית את הביצים והסוכר (140 גר), מוסיפים את השמן בהדרגה ומקציפים היטב. במהירות איטית מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם תערובת המעדן והחלב, מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח. מערבבים רק עד איחוד מערבבים ידנית את תערובת התפוחים. יוצקים לתבנית ומחליקים, מפזרים מעל את תערובת הפירורים ומכניסים לאפיה של כ 40 דקות, עד שפני העוגה זהובים וצידיה מתחילים להתנתק מדפנות התבנית). קיסם צריך לצאת נקי מאמצע העוגה מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת. ***לגרסה חלבית אפשר כמובן להחליף לחמאה, את מעדן הסויה לשמנת חמוצה ואת חלב הסויה לחלב רגיל
 

1winnie

New member
../images/Emo41.gifבבקשה - מתכון לטארט שוקולד ופקאן

טארט שוקולד ופקאן - 1winnie אני אפיתי בתבנית פאי נשלפת 25 (אפשר גם 26, כי תבנית הפאי 25 היא גבוהה יותר) לבצק: 280 גר קמח לבן 2 כפות אבקת נוגט -
למי שאין אפשר להחליף בעוד 2 כפות קמח 100 גר אבקת סוכר קורט מלח 200 גרם מחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות 1 ביצה מס' 2 שעועית יבשה כמשקולת לאפייה למלית: 150 גרם אגוזי פקאן טבעיים 300 גרם שוקולד מריר 200 גרם מחמאה קורט מלח 3 ביצים 2 חלמונים 75 גר סוכר (1/3 כוס פחות 2 כפיות) הכנת הבצק: מערבבים קמח, אבקת סוכר ומלח במעבד מזון. מוסיפים קוביות מחמאה ומעבדים לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות. מרדדים את הבצק (בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות), ומרפדים את התבנית כולל את הדפנות. מיישרים את השוליים ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה לפחות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים נייר אפייה על גבי הבצק, מפזרים שעועית יבשה ומכניסים לתנור. אופים במשך 16 דקות, מוציאים ומסירים את נייר הכסף עם השעועית ואופים במשך 7 דקות נוספות מוציאים ומצננים (לא מכבים את התנור). קליית האגוזים: מניחים אגוזי פקאן בתבנית תנור קטנה וקולים (באותה טמפרטורה של 180 מעלות) במשך עשר דקות. מוציאים ומניחים בצד. הכנת המלית ממיסים בזהירות במיקרו (או בבאן מארי) את השוקולד+מחמאה+קורט מלח, תוך ערבוב עד לקבלת עיסה חלקה. מצננים במשך 10-15 דקות. מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים ביצים+חלמונים+סוכר עד לקבלת עיסה תפוחה ובהירה. מקפלים את תערובת השוקולד בעדינות. מפזרים פקאנים קלויים על גבי הקלתית האפויה ויוצקים מעליהם את עיסת השוקולד. מיישרים את גובה העיסה בעזרת מרית ומכניסים לתנור. אופים במשך 20-25 דקות או עד שמרכז העוגה רוטט קלות, אך שולי העוגה יציבים מאוד. מוציאים ומצננים היטב לטמפרטורת החדר, במשך כשעתיים . מעבירים למקרר לצינון של שעה לפחות, כדי לייצב את הטארט.
אם אין אבקת נוגט - אפשר להחליף ל 2כפות קמח נוספות (סה"כ קמח יהיה 300 גר)
אנחנו אוהבים שבצק הפאי הוא אפוי טוב (הוא יותר פריך כך), מי שאוהב פחות יכול להפחית טיפה מזמן האפייה ללא המשקולת תמונות נוספות של הטארט
 

רותי410

New member
תודה, שומרת את זה לימים שיתחשק

לי להרגיש מושחתת (בגלל ה- 400 גרם מחמאה והשוקולד!!!), אבל הפאי בהחלט מפתה.
 

1winnie

New member
יש לי רעיון לעוגה בשבילך

הכנתי את מחפשת עוגה (לשבת?) ויש לך גם הרבה פקאנים אז זאת עוגה שהכנתי כמה פעמים (מאדדדד אהבו אותה), והיא מאד קלה להכנה הבצק דומה לבצק של פאי, אבל לא בדיוק ואת יכולה להכין עם שילוב אגוזים או רק פקאנים. עוגה (כמו פאי) אגוזים
 

רותי410

New member
תודה, וויני, קראתי ואהבתי. בכלל,

אני אוהבת את המתכונים של מירב. מתה על העוגיות שלה סטייל עבאדי. נתתי את המתכון לחברה והיא הכינה - ומאז היא מקללת אותי, כי כולם רוצים שתכין רק אותם, והיא אומרת שהבצק קשה לעיבוד. לכן גם לא ניסיתי להכין - אבל היא מביאה לי לפעמים. (אז מה איכפת לי שתקלל - העיקר שתביא משלוחים!!!) השבוע אני כבר מסודרת - נכון להיום. אני חושבת להכין את עוגת הגבינה הלימונית של דליה ויש לי בצק שק"ם בהקפאה, ואני אמלא אותו במשהו ואכין כרוכיות. אבל אולי בשבוע הבא - כבר צירפתי את המתכון לתיקייה שלי. נשמע ונראה מצוין. תודה, שוב.
 
למעלה