פינת המלצה השבועית

רותי410

New member
../images/Emo41.gifכיסונים ממולאים תפוחי אדמה ופטריות

אותו בצק כיסונים של שירהק1 2 כוסות קמח 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מים חמים - ללוש ולרדד מלית (אני מכינה גם בתור מילוי לבצק עלים. לא יודעת למי לתת את הקרדיט) קופסת פטריות משומרות חתוכות (אפשר טריות) 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ורתוחים בצל אחד חתוך לקוביות קטנות 1 כף שטוחה אבקת מרק מלח (מי שלא משתמש באבקת מרק יוסיף עוד מלח) פלפל (אני הוספתי מעט כמון - לא חייבים) לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף את הפטריות ולטגן למעוך את תפוחי האדמה, להוסיף את הפטריות עם הבצל והשמן ולעבד למחית חלקה. לתבל לקרוץ מרובעים מהבצק, לשים באמצע מלית ולקפל למלבנים - או לכל צורה שרוצים.
 

1winnie

New member
איזה יופי של כיסונים ../images/Emo6.gif

גם השניים נראים נהדר - כמו בורקסים! וזאת המלית שאני גם מאד אוהבת. בקשר לבצק, אני כמובן מאד מסכימה שהוא טעים הרבה יותר אחרי הקפאה וחימום על הפלטה. אבל גם לדעתי צריך להוסיף לו מעט מלח. לא הרגשת?
 

רותי410

New member
וויני, את צודקת. למילוי מלוח הוספתי

כפית שטוחה מלח - נדמה לי שזה היה בהמלצתך. שכחתי מזה - נהייתי סנילית, מה לעשות? בכל אופן, שירה הביאה את הבצק כאופציה למתוקים ולמלוחים. מן הסתם למלית מתוקה צריך להוסיף מעט סוכר. ולא הרגשתי כי כבר הוספתי מראש - חחח. המצחיק הוא שהם נטרפו.
 

1winnie

New member
כי זה באמת בצק מצויין

הוא לא פריך, אבל הוא מאדדדדד טעים וזה ממש מוזר שהוא טעים הרבה יותר אחרי חימום על הפלטה. צריך לקרוא לו "בצקלטה" אגב מתכון כמעט זהה מופיע בYNET ושם מוסיפים גם טיפה פלפל וגם קצת אבקת אפייה (?) ודרך ההכנה טיפונת שונה. לא מבינה בשביל מה - כי הבצק יוצא מצויין כאשר פשוט מערבבים כמו ששירהק1 נתנה לנו. אבל בעז"ה פעם הבאה אני רוצה להכין כמו שרוזה (linar) מכינה ואני חושבת שאפשר להמתיק אותו טיפה בשביל מאפים מתוקים
 

רותי410

New member
../images/Emo51.gifשמתי לב שאת אוהבת להשתמש

בכמון בתבשילים שלך - אני מתה על כמון, וחוץ מבמאכלים איטלקיים, אני שמה אותו כמעט בכל דבר.
 

ילדיהגן

New member
אוהבת מאוד, כשזה מתאים

בכלל, אני אוהבת אוכל מתובל שזה האנטיתזה לאוכל שגדלתי עליו (חד"א של הקיבוץ
)
 
מקוה שתשימי לב -

המתכון נראה מעולה ואני הולכת להכין בעז"ה, שאלתי האם מרחת ביצה מעל הכיסונים?
 
עוגת גבינה לימונית של אילנית 12

עוגת גבינה לימונית /אילנית12 לתבנית בנונית כמו בתמונה.) או כוסות גבוהים יפים (אם מארחים) לטבילה: כוס עם כפית נס קפה+מים רותחים ללא סוכר חומרים: 500 גרם גבינה 5% 1 שמנת מתוקה 1 כוס סוכר או לפי הטעם. גרידת לימון 2 כפות מיץ מלימון טרי או יותר, לפי הטעם. 1 שקית סוכר וניל 1 אינסטנט פודינג וניל 3/4 כוס חלב קר ביסקווטים פטי בר לבזיקה על העוגה:פרורי ביסקווטים. הכנה: לטבול 2- או 3 שכבות של ביסקוטים בנס קפה. להקציף שמנת מתוקה,כוס חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינה מיץ הלימון עם הגרידה הסוכר ,סוכר וניל .מערבבים בעדינות ומשטחים על העוגה. מפזרים מעל פרורי ביסקוויט. משהים לילה במקרר. ואוכלים במזלג/כפית
 

1winnie

New member
עוגה מעולההההההה

אני זוכרת שהמלצת עליה לפני המון זמן, ובזכותך החלטתי להכין אותה לסיום ארוחת ששי שאכלנו חלבי (באחד מערבי הקיץ) זאת פשוט עוגה נהדרת! הטעם הלימוני בשילוב עם הגבינה - יאמיייייייייייייייייייייייייי
 

רותי410

New member
נשמעת נהדרת. בכלל, לדליה יש כמה מתכונים ממש

נהדרים - קלים וטעימים. אומצה להכנה בקרוב. אני הכנתי מתכון אחר של עוגת גבינה שלך - גם עם לימון, אבל היא אפויה. גם טעימה מאודדדד.
 

1winnie

New member
../images/Emo212.gif עוגת תפוחים ופירורים

שהכנתי לשבת אני מאד רציתי עוגת פירורים, ואחת מבנות הדודות הצעירות ביקשה עוגת תפוחים אז שילבתי את שני הדברים ביחד תמונות נוספות של העוגה
 

רותי410

New member
וויני, אני מגיבה כאן לכל העוגות - פשוט נהדרות

אני מתה על עוגת תפוחים ואני אוהבת מאודדד פירורים - אז מבחינתי, זה שילוב קטלני. נדמה לי שרק פעם אחת הכנתי עוגת תפוחים עם שטרויזל. הבלונדיז גם מהממים. אבל בעיני - גולת הכותרת זו עוגת הפקאן. לא הייתי מתנגדת למתכון - יש לי פקאנים בבית ולא צריך לרוץ לקנות. אם גם שאר המצרכים יהיו זמינים - אולי זו תהיה עוגת השבת. (בתנאי שאין שם סירופ תירס ונוגט וחמאת קקאו - ואנלאזוכרת עוד אילו מרכיבים שאני לא מכירה). בכל מקרה - היא נראית
 

1winnie

New member
תודה רבהההההההה ../images/Emo13.gif

לא יודעת מה קרה לי אבל בזמן האחרון נורא בא כל הזמן עוגת פירורים ויש לי כבר כמה מתכונים אבל איכשהו לא יוצא להכין אותן הפעם הייתי סגורה על עוגה כזאת עד שהגיעה הבקשה גם של עוגת תפוחים הצחקתי אותי (כרגיל!) עם הפאי. אין סירופ תירס וכו', אבל כן יש אבקת נוגט. אני פשוט אוהבת להוסיף אותה לכל הבצקים הפריכים. אבל זה לא חובה ואפשר להכין יופי גם בלעדיה לא הגיע הזמן שתקני אותה? רק תיזהרי לא להתאהב בה ולאכול אותה כמו שהיא....! אני תיכף אעלה מתכון
 
למעלה