לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת המלצה השבועית'
פינת המלצה השבועית
<< ההודעה הנוכחית
14/02/2011 | 07:56
108
78
את הכללים זוכרים אבל בכל זאת בקצרה
משרשרים מתכונים שאהבתם ואתם רוצים שגם אנחנו נטעם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' "שורבה"-מרק עוף עם אורז'
"שורבה"-מרק עוף עם אורז
14/02/2011 | 08:03
1
5
לצפיה ב-''
14/02/2011 | 09:37
1
לצפיה ב-' קבב במחבת פסים'
קבב במחבת פסים
14/02/2011 | 08:20
6
12
בגלל שזה מה שאנחנו אוכלים היום ורוצה שגם אתם שתטעמו.

מצרכים:

1. 1/2 קילו בשר טחון  - אני טוחנת בבית את הבשר
2. מי שאוהב יכול להוסיף מעט שומן כבש, משדרג את הקציצות
3. 1 בצל גדול מגורר
4. פרוסת לחם שהושרתה במים ונסחטה – רק החלק הרך
5. 1 כפית מלח
6. 1 כפית כמון
7. 1 כפית בהרט
8. פטרוזיליה למי שאוהב
9. 1 ביצה
10. שמן רק למרוח את המחבת

הוראות הכנה:

1. להכניס לקערה: בשר, בצל, ביצה, פרוסת לחם, מלח, כמון, בהרט ולאחד את החומרים עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה, לא ללוש יותר מידי.
2. להניח בצד למנוחה ל-15 דקות
3. למרוח מחבת פסים בשמן, לחמם, להכין קציצות בצורה שאוהבים, לטגן משני הצדדים.
4. להגיש חם לצד אורז לבן, מקרוני, פירה או סתם להכניס לפיתה עם חומוס.
5. בתיאבון.








אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בתיה פשוט מושלם'
בתיה פשוט מושלם
14/02/2011 | 09:35
1
לצפיה ב-'בתיה-שאלה-גם לי מחבת פסים'
בתיה-שאלה-גם לי מחבת פסים
14/02/2011 | 10:52
2
3
והשתמשתי בו רק פעם אחת- האם שמטגנים עליו קבב/קציצות -יש עשן? פעם שעברה שבעלי הכין על המחבת
סטיק-יצא הרבה עשן -ומאז לא נגעתי במחבת.תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא, אצלי לא יוצא עשן, ואני משתמשת הרבה'
לא, אצלי לא יוצא עשן, ואני משתמשת הרבה
14/02/2011 | 14:05
1
3
במחבת הזו, אני צולה עליה גם חזה עוף, סטייקים, ירקות, שורפת בה גם חצילים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה בתיה-פשוט לשמן קצת עם נייר מגבת'
תודה בתיה-פשוט לשמן קצת עם נייר מגבת
14/02/2011 | 14:11
3
לחמם מחבת היטב ואז פשוט לשים מעל?תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הצעת ייעול'
הצעת ייעול
16/02/2011 | 13:59
1
5
ותרי על הלחם ועל הביצה וזה ישפר את הקבב.
יש הסבורים שהביצה "מדביקה" את הקבב כדי שהוא לא ייתפרק. ובכן, הוא לא ייתפרק גם בלי הביצה.
בהצלחה...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' תודה אנסה את זה'
תודה אנסה את זה
16/02/2011 | 18:10
2
לצפיה ב-'שבלולי קצף בריבה\אהרוני'
שבלולי קצף בריבה\אהרוני
14/02/2011 | 10:35
7
7
מצרכים:


4 חלבונים

כוס סוכר

תמצית וניל

1 בצק שמרים מותפח

4\3 כוס ריבת משמש חלקה

אבקת סוכר לבזיקה



אופן הכנה:  


מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של סוכר עד שמתקבל קצף יציב.
מערבבים לתוכו את הוניל.
מרדדים את הבצק לעלה דק ומלבני.
מורחים עליו את הריבה ואחר כך את הקצף בשכבה דקה.
מגלגלים לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
חותכים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
מורחים בביצה ואופים בחום של 180 מעלות, כחצי שעה.
בוזקים אבקת סוכר מעל.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מה זה 1 בצק שמרים מותפח? חבילת בצק'
מה זה 1 בצק שמרים מותפח? חבילת בצק
14/02/2011 | 10:44
6
35
שמרים שקונים מוכנה?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
14/02/2011 | 10:47
1
לצפיה ב-'לא. זה בצק בסיסי שאהרוני משתמש בו'
לא. זה בצק בסיסי שאהרוני משתמש בו
14/02/2011 | 14:39
4
6
ואם אני זוכרת נכון זה מ600 גר קמח

מתי מוכרים בצק שמרים מוכן?
הרי הבצק פשוט יתקלקל מהמפעל לקונה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני, קודם כול תודה. שנית, אם אני לא'
וויני, קודם כול תודה. שנית, אם אני לא
14/02/2011 | 15:11
3
5
טועה ראיתי במקררים ליד בצק העלים המגולגל - גם בצק שמרים.
אבל אני צריכה לבדוק את זה עוד פעם.
היה עוד סוג בצק, מלבד בצק העלים - אבל אולי זה היה בצק פריך?
בכל אופן, בזמן האחרון אני ממש לא סובלת בצק עלים.
ובצק פריך ובצק שמרים אני מעדיפה להכין לבד.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אם יש הייתי נזהרת מלקנות'
אם יש הייתי נזהרת מלקנות
14/02/2011 | 15:18
2
4
משום ששמרים מתים בהקפאה, וכדי שזה לא יקרה עד שקונה ישתמש, אני לא יודעת מה הם מכניסים בפנים.....

בכל מקרה אהרוני בהרבה מתכונים שלו משתמש במונח "בצק שמרים בסיסי" - כמות שלמה או חצי
ויש לו מתכון קבוע כזה - איך להכין את הבצק.
לפחות כך הוא עשה בתוכנית הקודמת שלו בערוץ 10
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אמרתי לך שהוא מעצבן!!! מה, זה ספר בישול שאני'
אמרתי לך שהוא מעצבן!!! מה, זה ספר בישול שאני
14/02/2011 | 15:37
1
4
אלך לדפדף כדי לחפש?
בכל מקרה, אולי אני עושה לו עוול, אבל בגלל שנכוויתי עם מתכונים שלו - אני די מתרחקת מהם.
אם אני טועה ויש הרבה מרוצים - אז הבעיה אצלי ואתו הסליחה.
(ולמה הוא לא קולע צמות לפני שהוא נוגע בידיים באוכל? כל פעם נדמה לי שאו-טו-טו הולכות לנשור לו שערות לתוך האוכל!!!)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחחחחחחחחחחחחח הרגת אותי עכשיו '
חחחחחחחחחחחחחח הרגת אותי עכשיו
14/02/2011 | 15:47
4
לא מזמן אחת הגולשות (בפורום שכן) אמרה את אותו הדבר על הידים שלו
אני לא מבינה אגב למה הוא חייב לערבב תמיד את הסלט עם הידיים. הוא לא שמע על כפות עירבוב לסלט?

אבל למרות זאת אני אוהבת לראות אותו מבשל. לדעתי הוא מבין הבשלנים האסתטיים בטלוויזיה (חוץ מעניין ערבוב הסלט)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת כרישה\אהרוני'
פשטידת כרישה\אהרוני
14/02/2011 | 10:37
320
מצרכים:

5 כרישות מנוקות, מבושלות ומסוננות

5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומבושלים מראש

60 גרם חמאה

5 עלי מרווה

1 בצל פרוס

2 שיני שום קצוצות

1 כף קליפת לימון

מלח

פלפל גרוס

1 מיכל שמנת

3 ביצים

3 כפות קמח

2 כוסות  חלב

100 גרם גבינת צ'דר /פרמזן

מעט פירורי לחם



אופן הכנה:

שמים את החמאה, מרווה ושום במחבת רחבה, מאדים את הבצל, תפוחי האדמה והכרישה כשלוש דקות.
מערבבים את החלב, שמנת, ביצים, גבינה, קמח ותבלינים.
מוסיפים את תערובת הבצל ותפוחי האדמה (אחרי שהתערובת התקררה מעט).
מעבירים את תערובת הכרישה לכלי חסין חום ומפזרים מעל מעט פירורי לחם וגבינה.
אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כיסונים ממולאים ירקות'
כיסונים ממולאים ירקות
14/02/2011 | 11:37
2
34
בצק לכיסונים - הביאה שירהק1

2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים חמים

ללוש טוב ולרדד.


מלית ירקות - את הרעיון ואת רוב הביצוע של מלית הירקות לקחתי מדליה - אילנית12
בצל חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד להזהבה (אצלי זה עד להשחמה)
כרבע כרוב קטן חתוך לרצועות
2-3 גזרים בינוניים מגוררים במגרדת גסה
פלפל כתום קטן חתוך לרצועות דקות
פלפל אדום קטן חתוך לרצועות דקות
חופן נבטים
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל
1 כף סויה
קמצוץ סוכר
מטגנים את הירקות, מתבלים - טועמים תיבול ומתקנים, אם צריך. מניחים להצטנן)

לקרוץ עיגולים מהבצק, להניח כפית מהירקות באמצע ולסגור לכיסונים.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות עד שמזהיב.

הערה: אני ניסיתי לטעום כיסון אחד אחרי האפייה ולא אהבתי את הבצק. הוא היה פריך ולא טעים לי.
אבלללל
אחרי יומיים בהקפאה וחימום על הפלטה - היה לבצק טעם לגמרי אחר - הוא היה רך ועדין וגרף מחמאות.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אהבתי ומרוב שאהבתי העברתי למחברת המתכונים '
אהבתי ומרוב שאהבתי העברתי למחברת המתכונים
14/02/2011 | 11:45
1
5
לצפיה ב-'תודה, יקירתי'
תודה, יקירתי
14/02/2011 | 11:52
3
לצפיה ב-'כיסונים ממולאים תפוחי אדמה ופטריות'
כיסונים ממולאים תפוחי אדמה ופטריות
14/02/2011 | 11:51
9
17
אותו בצק כיסונים של שירהק1
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים חמים - ללוש ולרדד

מלית (אני מכינה גם בתור מילוי לבצק עלים. לא יודעת למי לתת את הקרדיט)
קופסת פטריות משומרות חתוכות (אפשר טריות)
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ורתוחים
בצל אחד חתוך לקוביות קטנות
1 כף שטוחה אבקת מרק
מלח (מי שלא משתמש באבקת מרק יוסיף עוד מלח)
פלפל
(אני הוספתי מעט כמון - לא חייבים)

לטגן את הבצל עד להזהבה
להוסיף את הפטריות ולטגן
למעוך את תפוחי האדמה, להוסיף את הפטריות עם הבצל והשמן ולעבד למחית חלקה.
לתבל
לקרוץ מרובעים מהבצק, לשים באמצע מלית ולקפל למלבנים - או לכל צורה שרוצים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה יופי של כיסונים '
איזה יופי של כיסונים
14/02/2011 | 13:47
2
6
גם השניים נראים נהדר - כמו בורקסים!

וזאת המלית שאני גם מאד אוהבת.

בקשר לבצק, אני כמובן מאד מסכימה שהוא טעים הרבה יותר אחרי הקפאה וחימום על הפלטה.
אבל גם לדעתי צריך להוסיף לו מעט מלח. לא הרגשת?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני, את צודקת. למילוי מלוח הוספתי'
וויני, את צודקת. למילוי מלוח הוספתי
14/02/2011 | 14:43
1
6
כפית שטוחה מלח - נדמה לי שזה היה בהמלצתך.
שכחתי מזה - נהייתי סנילית, מה לעשות?
בכל אופן, שירה הביאה את הבצק כאופציה למתוקים ולמלוחים. מן הסתם למלית מתוקה צריך להוסיף מעט סוכר.
ולא הרגשתי כי כבר הוספתי מראש - חחח.
המצחיק הוא שהם נטרפו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כי זה באמת בצק מצויין'
כי זה באמת בצק מצויין
14/02/2011 | 15:00
3
הוא לא פריך, אבל הוא מאדדדדד טעים
וזה ממש מוזר שהוא טעים הרבה יותר אחרי חימום על הפלטה. צריך לקרוא לו "בצקלטה"

אגב מתכון כמעט זהה מופיע בYNET ושם מוסיפים גם טיפה פלפל וגם קצת אבקת אפייה (?)
ודרך ההכנה טיפונת שונה. לא מבינה בשביל מה - כי הבצק יוצא מצויין כאשר פשוט מערבבים כמו ששירהק1 נתנה לנו.
אבל בעז"ה פעם הבאה אני רוצה להכין כמו שרוזה (linar) מכינה

ואני חושבת שאפשר להמתיק אותו טיפה בשביל מאפים מתוקים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חמודים ומפתים הקטנים הללו'
חמודים ומפתים הקטנים הללו
14/02/2011 | 13:48
1
6
לצפיה ב-' יש להן צורה מושחתת לחלוטין, אה?'
יש להן צורה מושחתת לחלוטין, אה?
14/02/2011 | 14:44
2
לצפיה ב-'שני הסוגים נראים טעימים מאוד'
שני הסוגים נראים טעימים מאוד
14/02/2011 | 15:21
2
2
אני אוהבת מאפים מלוחים
(חלושעס)

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שמתי לב שאת אוהבת להשתמש'
שמתי לב שאת אוהבת להשתמש
14/02/2011 | 15:41
1
4
בכמון בתבשילים שלך - אני מתה על כמון,
וחוץ מבמאכלים איטלקיים, אני שמה אותו כמעט בכל דבר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אוהבת מאוד, כשזה מתאים'
אוהבת מאוד, כשזה מתאים
14/02/2011 | 17:51
1
בכלל, אני אוהבת אוכל מתובל
שזה האנטיתזה לאוכל שגדלתי עליו (חד"א של הקיבוץ )
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקוה שתשימי לב -'
מקוה שתשימי לב -
17/02/2011 | 20:27
2
המתכון נראה מעולה ואני הולכת להכין בעז"ה, שאלתי האם מרחת ביצה מעל הכיסונים?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה לימונית של אילנית 12'
עוגת גבינה לימונית של אילנית 12
14/02/2011 | 12:02
4
23
עוגת גבינה לימונית /אילנית12

לתבנית בנונית כמו בתמונה.)
או כוסות גבוהים יפים (אם מארחים)

לטבילה: כוס עם כפית נס קפה+מים רותחים ללא סוכר

חומרים:
500 גרם גבינה 5%
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר או לפי הטעם.
גרידת לימון
2 כפות  מיץ מלימון טרי או יותר, לפי הטעם.
1 שקית סוכר וניל
1 אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס  חלב קר
ביסקווטים פטי בר
לבזיקה על העוגה:פרורי ביסקווטים.

הכנה:

לטבול 2- או 3 שכבות של ביסקוטים בנס קפה.
להקציף שמנת מתוקה,כוס חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים את הגבינה  מיץ הלימון עם הגרידה הסוכר ,סוכר וניל .מערבבים בעדינות
ומשטחים על העוגה.
מפזרים מעל פרורי ביסקוויט.
משהים לילה במקרר. ואוכלים במזלג/כפית
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגה מעולההההההה'
עוגה מעולההההההה
14/02/2011 | 14:10
1
6
אני זוכרת שהמלצת עליה לפני המון זמן, ובזכותך החלטתי להכין אותה לסיום ארוחת ששי שאכלנו חלבי (באחד מערבי הקיץ)

זאת פשוט עוגה נהדרת!
הטעם הלימוני בשילוב עם הגבינה - יאמיייייייייייייייייייייייייי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה יקירה'
תודה יקירה
14/02/2011 | 14:47
2
לצפיה ב-'נשמעת נהדרת. בכלל, לדליה יש כמה מתכונים ממש'
נשמעת נהדרת. בכלל, לדליה יש כמה מתכונים ממש
14/02/2011 | 14:47
5
נהדרים - קלים וטעימים.
אומצה להכנה בקרוב.
אני הכנתי מתכון אחר של עוגת גבינה שלך - גם עם לימון, אבל היא אפויה.
גם טעימה מאודדדד.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון נפלא בכל וריאציה, מומלץ!'
מתכון נפלא בכל וריאציה, מומלץ!
14/02/2011 | 17:53
9
לצפיה ב-' עוגת תפוחים ופירורים'
עוגת תפוחים ופירורים
14/02/2011 | 13:59
4
18
שהכנתי לשבת
אני מאד רציתי עוגת פירורים, ואחת מבנות הדודות הצעירות ביקשה עוגת תפוחים
אז שילבתי את שני הדברים ביחד

תמונות נוספות של העוגה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני, אני מגיבה כאן לכל העוגות - פשוט נהדרות'
וויני, אני מגיבה כאן לכל העוגות - פשוט נהדרות
14/02/2011 | 14:52
3
10
אני מתה על עוגת תפוחים ואני אוהבת מאודדד פירורים - אז מבחינתי, זה שילוב קטלני.
נדמה לי שרק פעם אחת הכנתי עוגת תפוחים עם שטרויזל.
הבלונדיז גם מהממים.
אבל בעיני - גולת הכותרת זו עוגת הפקאן.
לא הייתי מתנגדת למתכון - יש לי פקאנים בבית ולא צריך לרוץ לקנות.
אם גם שאר המצרכים יהיו זמינים - אולי זו תהיה עוגת השבת.
(בתנאי שאין שם סירופ תירס ונוגט וחמאת קקאו - ואנלאזוכרת עוד אילו מרכיבים שאני לא מכירה).
בכל מקרה - היא נראית
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבהההההההה '
תודה רבהההההההה
14/02/2011 | 15:26
2
2
לא יודעת מה קרה לי אבל בזמן האחרון נורא בא כל הזמן עוגת פירורים
ויש לי כבר כמה מתכונים אבל איכשהו לא יוצא להכין אותן
הפעם הייתי סגורה על עוגה כזאת עד שהגיעה הבקשה גם של עוגת תפוחים

הצחקתי אותי (כרגיל!) עם הפאי. אין סירופ תירס וכו', אבל כן יש אבקת נוגט.
אני פשוט אוהבת להוסיף אותה לכל הבצקים הפריכים. אבל זה לא חובה ואפשר להכין יופי גם בלעדיה
לא הגיע הזמן שתקני אותה? רק תיזהרי לא להתאהב בה ולאכול אותה כמו שהיא....!

אני תיכף אעלה מתכון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני לא יודעת מה ההבדל בין אבקת נוגט ובין'
אני לא יודעת מה ההבדל בין אבקת נוגט ובין
14/02/2011 | 15:34
1
3
קרם נוגט - יש לי קרם נוגט די הרבה זמן במקרר וכבר חשבתי לזרוק אותו - אבל הרחתי וטעמתי והכול בסדר.
ניתן לו צ'אנס עוד כמה זמן ואם לא - להזביל.
השתמשתי בו פעם אחת ולא נפלתי מהכיסא - ואני סתם מתקמצנת לזרוק אותו!!!
מן הסתם יש הבדל בין שני המוצרים.
אם אני אקנה אבקה כזאת (וזה יהיה רק בגללך!!!) זה יהיה רק אחרי פסח - עד אז, אני לא מתכוונת לקנות כל מיני "חיות" מוזרות.
יש לי בתכנון גם את חמאת הקקאו. ברגע שהבנתי (ואני מקווה שהבנתי נכון) שהיא מחליפה את הג'לטין הזכור לרע, אני מפנטזת עליה.
רק שאני צריכה למצוא מבודצת. קרם הנוגט הוא בהכשר רגיל וזה די שם לי מקלות בגלגלים.  אז נראה.
הרגע קיבלתי בקשה לעוגה טעימה.
נראה לי שאכין את עוגת הגבינה של אילנית, אבל אני צריכה עוד עוגה בלי גבינה כי המבקשים לא אוהבים.
טוב, אני אלך לעשות חיפוש למתכון קל - אין לי יותר מדי זמן לבזבז, לצערי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאבקת הנוגט מכינים את קרם הנוגט'
מאבקת הנוגט מכינים את קרם הנוגט
14/02/2011 | 15:54
2
האבקה ניראית כמו אבקת קקאו, רק בצבע הרבה יותר בהיר.
אני אגלה לך סוד -עוד לא ניסיתי  קרם נוגט.
נראה לי שאת יכולה אבל להשתמש בו כמילוי לכרוכיות, או אפילו לאזני המן(!)

האבקה מאד טעימה, כך שתזהרי לא לנשנש אותה כמו שהיא
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חיתוכיות בלונדיס שוקולד לבן ואגוזים'
חיתוכיות בלונדיס שוקולד לבן ואגוזים
14/02/2011 | 14:08
6
15
הפעם זה מתכון שלקחתי מהאתר של בטי קרוקר

מתכון קליל, ואני אישית אוהבת שוקולד לבן

תמונות נוספות של החיתוכיות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כרגיל נראה מהמם.'
כרגיל נראה מהמם.
14/02/2011 | 14:56
5
2
מה עם מתכון בעברית לאלה שייקח להם שנה רק לקרוא את המתכון באנגלית?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' בבקשה - מתכון לחיתוכיות שוקולד לבן ואגוז''
בבקשה - מתכון לחיתוכיות שוקולד לבן ואגוז'
14/02/2011 | 15:59
4
4
תירגמתי לך (תרגום חופשי) את המתכון

חיתוכיות שוקולד לבן ואגוזים - מתכון של בטי קרוקר

תבנית 33X23  36 חיתוכיות

2 כוסות דחוסות סוכר חום
113 גר חמאה רכה
2 כפיות תמצית וניל
½ כפית תמצית רום
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 ביצים
340 גר שוקולד לבן קצוץ
1 כוס אגוזים קצוצים
לציפוי
85 גר שוקולד מריר קצוץ
1 כפית שמן

לחמם תנור ל 175 מעלות ולשמן את התבנית
לערבב בקערה קטנה את הקמח+אבקת אפייה+מלח
בקערת המיקסר להקציף במהירות בינונית סוכר חום וחמאה. להוסיף ביצה ולהקציף ואז להוסיף את השניה ושוב להקציף.. להוסיף את הוניל והרום ולהקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
במהירות נמוכה להוסיף את תערובת הקמח ולערבב לאיחוד.
להוסיף ידנית את השוקולד הקצוץ והאגוזים ולערבב.
להעביר לתבנית, להדק וליישר ולאפות 25-30 דקות עד להזהבה ויציבות הבלונדיס
לקרר לשעתיים לפחות.
להמיס בזהירות במיקרו את השוקולד והשמן.
לצפות את הבלונדיס. אפשר להכניס לשקית ניילון ולחתוך את הקצה ואז להזליף פסים. להניח לציפוי להתקשות.
לחתוך 6 שורות על 6 שורות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אלפי תודות, גם על טארט הפקאן'
אלפי תודות, גם על טארט הפקאן
14/02/2011 | 17:19
3
2
נשלח לגורמים המתאימים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' את מצחיקה אותי עם הביטוי הזה'
את מצחיקה אותי עם הביטוי הזה
14/02/2011 | 18:44
2
1
לצפיה ב-'אז להמשיך איתו או להפסיק??'
אז להמשיך איתו או להפסיק??
15/02/2011 | 16:23
1
1
אגב יש לי בשבילך מתכון שנראה לי חבל"ז, מה דעתך?
http://food.walla.co.il/?w=/1114/1759972
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' תמשיכי אם זה מה שאת עושה (חחחח)'
תמשיכי אם זה מה שאת עושה (חחחח)
15/02/2011 | 22:32
1
תודה על הקישור!
אני חושבת שזה יכול להיות יופי של מילוי לפאי

יש לי 2 חבילות ביסקוויטים (אולי יותר) שאני צריכה להשתמש לפני פXX  וחשבתי לעשות מהן תחתית לפאי, כך שהמילוי שבקישור יכול להתאים נהדר
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טארט שוקולד פקאן'
טארט שוקולד פקאן
14/02/2011 | 14:17
22
13
גם את זה הכנתי לסיום ארוחות שבת, והאמת היא שבקושי הצלחתי לשמור חתיכה בצד למוצ"ש כדי לצלם

הטארט יצא מאד מאד טעים
בשבת חיממנו חלק על הפלטה, כי כמה רצו לאכול אותו חם.
אני אישית מעדיפה אותו קר. בכל מקרה הוא נזלל

את הפקאנים קליתי קצת בתנור, ופיזרתי על הקלתית, מתחת למילוי השוקולד.

תמונות נוספות של הטארט
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'או לה לה איזה כישרונות כאן היום'
או לה לה איזה כישרונות כאן היום
14/02/2011 | 14:45
1
איזה דברים נפלאים חברות מקסימות, רותי, אושרתי, וויני... את מי עוד שכתיהרגתן אותי!!!
ואני רצה להכין פיצה - או טו טו הנכדים באים.

המשך יום נהדר,
רוזה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני העוגות כל אחת ואחת נפלאות '
וויני העוגות כל אחת ואחת נפלאות
14/02/2011 | 14:46
3
2
אני מבקשת את המתכון של העוגת פרורים תפוחים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' בבקשה - מתכון לעוגת תפוחים ופירורים'
בבקשה - מתכון לעוגת תפוחים ופירורים
14/02/2011 | 15:08
2
18
עוגת תפוחים ופירורים - 1winnie

תבנית בינונית חד פעמית  20X30 (או משהו דומה)

280 גר קמח (= 2 כוסות)
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתיה
1/3 כפית מלח
½ כוס שמן
140 גר סוכר חום בהיר (3/4 כוס פחות 2 כפיות)
2 ביצים (אפשר M)
125 מ"ל מעדן סויה בטעם וניל
125 מ"ל חלב סויה בטעם וניל
1 כפית תמצית תפוחים (קלבדוס) - לא חובה אבל מאד מוסיף

לתפוחים
3 תפוחי עץ גראנד קלופים ומגולענים
70 גר סוכר חום בהיר  (בערך 1/3 כוס)
2-3 כפות מיץ לימון

לפירורים:
60 גר קמח   (חצי כוס פחות כף)
80 גר סוכר חום בהיר  (חצי כוס פחות כף גדושה)
100 גר' אגוזים
½ כפית קינמון טחון
50 גר' מחמאה קרה חתוכה

הכנת הפירורים: קוצצים במעבד מזון את האגוזים, מוסיפים את הקמח, הסוכר, והקינמון ומערבבים.. מוסיפים את חתיכות המחמאה ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים, מניחים בצד.
הכנת התפוחים: חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2X2  ס"מ, מניחים בקערה. מערבבים את הסוכר ומיץ הלימון ומניחים בצד.
הכנת העוגה ואפייה: מחממים את התנור ל-180° ומשמנים את התבנית
מערבבים בקערה את הקמח+אבקת אפיה+סודה לשתיה+המלח
מערבבים את מעדן הסויה והחלב סויה
מקציפים במהירות בינונית את הביצים והסוכר (140 גר), מוסיפים את השמן בהדרגה ומקציפים היטב.
במהירות איטית מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם תערובת המעדן והחלב, מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח. מערבבים רק עד איחוד
מערבבים ידנית את תערובת התפוחים.
יוצקים לתבנית ומחליקים, מפזרים מעל את תערובת הפירורים ומכניסים לאפיה של כ 40 דקות, עד שפני העוגה זהובים  וצידיה מתחילים להתנתק מדפנות התבנית). קיסם צריך לצאת נקי מאמצע העוגה
מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.

***לגרסה חלבית אפשר כמובן להחליף לחמאה, את מעדן הסויה לשמנת חמוצה ואת חלב הסויה לחלב רגיל
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה יקרתי'
תודה יקרתי
14/02/2011 | 15:25
לצפיה ב-'שמרתי לי. תודה.'
שמרתי לי. תודה.
14/02/2011 | 15:44
לצפיה ב-'נראה חבל"ז.'
נראה חבל"ז.
14/02/2011 | 14:57
16
גם פה אשמח למתכון, תודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בבקשה - מתכון לטארט שוקולד ופקאן'
בבקשה - מתכון לטארט שוקולד ופקאן
14/02/2011 | 15:41
15
12
טארט שוקולד ופקאן - 1winnie
אני אפיתי בתבנית פאי נשלפת 25 (אפשר גם 26, כי תבנית הפאי 25 היא גבוהה יותר)

לבצק:
280 גר קמח לבן
2 כפות אבקת נוגט - למי שאין אפשר להחליף בעוד 2 כפות קמח
100 גר אבקת סוכר
קורט מלח
200 גרם מחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה מס' 2
שעועית יבשה כמשקולת לאפייה

למלית:
150 גרם אגוזי פקאן טבעיים 300 גרם שוקולד מריר
200 גרם מחמאה
קורט מלח
3 ביצים
2 חלמונים
75 גר סוכר  (1/3 כוס פחות 2 כפיות)

הכנת הבצק:
מערבבים קמח, אבקת סוכר ומלח במעבד מזון. מוסיפים קוביות מחמאה ומעבדים לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות.
מרדדים את הבצק (בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות), ומרפדים את התבנית כולל את הדפנות. מיישרים את השוליים ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים נייר אפייה על גבי הבצק, מפזרים שעועית יבשה ומכניסים לתנור. אופים במשך 16 דקות, מוציאים ומסירים את נייר הכסף עם השעועית ואופים במשך 7 דקות נוספות מוציאים ומצננים (לא מכבים את התנור).

קליית האגוזים: מניחים אגוזי פקאן בתבנית תנור קטנה וקולים (באותה טמפרטורה של 180 מעלות) במשך עשר דקות. מוציאים ומניחים בצד.

הכנת המלית ממיסים בזהירות במיקרו (או בבאן מארי) את השוקולד+מחמאה+קורט מלח, תוך ערבוב עד לקבלת עיסה חלקה. מצננים במשך 10-15 דקות.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מקציפים ביצים+חלמונים+סוכר עד לקבלת עיסה תפוחה ובהירה. מקפלים את תערובת השוקולד בעדינות.
מפזרים פקאנים קלויים על גבי הקלתית האפויה ויוצקים מעליהם את עיסת השוקולד. מיישרים את גובה העיסה בעזרת מרית ומכניסים לתנור.
אופים במשך 20-25 דקות או עד שמרכז העוגה רוטט קלות, אך שולי העוגה יציבים מאוד.
מוציאים ומצננים היטב לטמפרטורת החדר, במשך כשעתיים .
מעבירים למקרר לצינון של שעה לפחות, כדי לייצב את הטארט.

אם אין אבקת נוגט - אפשר להחליף ל 2כפות קמח נוספות (סה"כ קמח יהיה 300 גר)
אנחנו אוהבים שבצק הפאי הוא אפוי טוב (הוא יותר פריך כך), מי שאוהב פחות יכול להפחית טיפה מזמן האפייה ללא המשקולת

תמונות נוספות של הטארט
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה, שומרת את זה לימים שיתחשק'
תודה, שומרת את זה לימים שיתחשק
14/02/2011 | 15:51
14
לי להרגיש מושחתת (בגלל ה- 400 גרם מחמאה והשוקולד!!!),
אבל הפאי בהחלט מפתה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יש לי רעיון לעוגה בשבילך'
יש לי רעיון לעוגה בשבילך
14/02/2011 | 16:39
13
4
הכנתי את מחפשת עוגה (לשבת?) ויש לך גם הרבה פקאנים
אז זאת עוגה שהכנתי כמה פעמים (מאדדדד אהבו אותה), והיא מאד קלה להכנה
הבצק דומה לבצק של פאי, אבל לא בדיוק
ואת יכולה להכין עם שילוב אגוזים או רק פקאנים.

עוגה (כמו פאי) אגוזים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה, וויני, קראתי ואהבתי. בכלל,'
תודה, וויני, קראתי ואהבתי. בכלל,
14/02/2011 | 23:45
12
1
אני אוהבת את המתכונים של מירב.
מתה על העוגיות שלה סטייל עבאדי.
נתתי את המתכון לחברה והיא הכינה - ומאז היא מקללת אותי, כי כולם רוצים שתכין רק אותם, והיא אומרת שהבצק קשה לעיבוד.
לכן גם לא ניסיתי להכין - אבל היא מביאה לי לפעמים. (אז מה איכפת לי שתקלל - העיקר שתביא משלוחים!!!)
השבוע אני כבר מסודרת - נכון להיום. אני חושבת להכין את עוגת הגבינה הלימונית של דליה ויש לי בצק שק"ם בהקפאה,
ואני אמלא אותו במשהו ואכין כרוכיות.
אבל אולי בשבוע הבא - כבר צירפתי את המתכון לתיקייה שלי.
נשמע ונראה מצוין. תודה, שוב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כן, זאת עוגה/פאי מאד טעימה'
כן, זאת עוגה/פאי מאד טעימה
15/02/2011 | 09:54
11
2
ומאד קלה להכנה
השונה בה הוא סוג הבצק שהוא לא כמו בצק רגיל של פאי.
אני זוכרת שהכנתי אותה די בתחילת דרכי באפייה (חחחחח) והיא "חיזקה" אותי כי היא גם קלה להכנה, גם ניראית יפה וגם מאד טעימה!

בקשר לעוגיות עבאדי - ממש מוזר לי שלחברה שלך הבצק קשה לעיבוד. דווקא הוא באמת אחד הבצקים הכי קלים.
תגידי לה שתעשה אותו במיקסר, ותוך 2 דקות הוא מוכן.
אני בדיוק מוסיפה לרשימת הקניות שלי את הבירה, כי מלאי העוגיות האלה עומדות להיגמר, ואני תמיד אוהבת שיש עוגיות כאלה בבית.

אגב - הבנתי שגם פשטידת הפרווה שלה - בטטה ובצל היא פשטידה מומלצת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היא אמרה שהחיתוך והגלגול לכעכים'
היא אמרה שהחיתוך והגלגול לכעכים
15/02/2011 | 10:11
10
2
קשה. עד אז היא הייתה מכינה מבצק אחר שהיה יותר קל לטיפול.
בינתיים שיניתי את דעתי בקשר לעוגות - התבקשתי להכין עוגת מיץ, וראיתי היום עוגת מיץ קלמנטינות בבלוג של DANAM20, ואני חושבת להכין אותה במקום.
נקווה שעד יום רביעי אני לא אשנה שוב את דעתי.

אפרופו בטטה. את זוכרת שהעלית כאן למישהי שני מתכונים של פשטידה/קיש בטטה?
את הקיש של פירגה כבר הכנתי קודם פעמיים - והיה מעולה.
את הפשטידה האחרת שהכנתי והיו עליה המון מחמאות של נותנת המתכון - אני ממממששש לא אהבתי.
והיתר - הדעות חלוקות. חלק אמרו שהיא טעימה רצח, וחלק לא אהבו - מה שמוכיח שוב את נכונות הפתגם " על טעם וריח".
נכנסת עכשיו לבלוג לחפש את הפשטידה.
תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'באמת שאני לא מבינה....'
באמת שאני לא מבינה....
15/02/2011 | 10:29
9
1
אם היא מתכוונת שקשה להכין ממנו עיגולים עם חור, אז אפשר פשוט לעשות רצועה בצורה האות "ע" (בכתב ולא בדפוס)
וכך אני עושה
אבל באמת שאני לא מבינה למה קשה לה לחתוך אותו. לא צריך אפילו סכין, תולשים חתיכות בצק עם היד.

אני יודעת על איזו עוגת מיץ את מדברת!
אני "סימנתי" לי אותה כאשר ראיתי אותה בגליון השף, וגם אני כמו דנה לא אוהבת קלמנטינות
אבל משום מה העוגה הזאת ניראתה לי מאד. זה שילוב מעניין ואם דנה ממליצה אז....
לא יודעת אם אכין השבוע, כי אני עוד לא יודעת כמה אנשים ואיזה אנשים נהיה

אני לא זוכרת איזה קישורים לקישים העלתי
זה עם גבינה או פרווה?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עם גבינת פרמזן למעלה. רק שאני שמתי'
עם גבינת פרמזן למעלה. רק שאני שמתי
15/02/2011 | 11:08
8
4
גבינת עמק בשל בעיות בידוץ.
וזו פשטידת בטטות מהבלוג "פשוט מבשלת" של רחלי (והפשטידה היא של אייל מהעבודה שלה) - זה המידע שיש לי בדף שהדפסתי.
אני תיכף אעלה תמונה שלה. דרך אגב, התמונה של הפשטידה שהכנתי שונה לחלוטין מהפשיטדה בתמונה המקורית. למה? נשגב מבינתי. אז ככה!!

וגם אני לא אוהבת קלמנטינות, אבל אחרי עוגת הקלמנטינות והקוקוס של פירגה - אני מאמצת אותן בהתלהבות לעוגות.
ננסה ונראה - מה יכול להיות?

ותודה על המידע על הפשיטה בבלוג של מירב (CooknBake). אמנם הפשטידה כמו שהיא לא ממש לטעמי (יותר מדי בצל ולא מטוגן - אבל אפשר לעשות וריאציה שונה), אבל מצאתי עוף ברוטב טריאקי - וזוממת להכין לסעודת פורים. חחח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אופס. פשטידה, כמובן, ולא פשיטה. למרות שבקלות'
אופס. פשטידה, כמובן, ולא פשיטה. למרות שבקלות
15/02/2011 | 11:11
2
אפשר לעשות פשיטה על הבלוג שלה. יש המון דברים שנראים טעימים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה שהזכרת לי על הפשטידות האלה'
תודה שהזכרת לי על הפשטידות האלה
15/02/2011 | 22:21
6
סימנתי לי אותם עוד פעם, כי אני מתה על בטטות
אגב - אייל זה הבן הקטן שלה
התמונה שהעלת היא שלך? כי היא ניראית דווקא בדיוק כמו התמונה שבמתכון

אני עדיין לא יודעת איזה עוגה/עוגות אכין לשבת, אבל בדיוק קיבלתי היום בדואר קופון לקניית קלמנטינות
ממש הצחיק אותי. והיות ומחר צפוי גשם אז במקום לסוע ל"רמח לוי" או "אושר עד" אני מתכננת לסוע לסופר הרגיל בקניון וזאת הזדמנות להשתמש בקופון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחח. וויני, שלא מסתכלת על מחירים, מנצלת'
חחח. וויני, שלא מסתכלת על מחירים, מנצלת
15/02/2011 | 23:36
5
קופון!!!
התמונה היא של הפשטידה שלי.
אצלי היא צהובה - רואים את הצהוב של הגבינה.
אצלה, למיטב זיכרוני, היא כתומה שזופה והרבה יותר חתיכית - או, כמו שקוקי אומרת, שיקסית!
בבלוג היא כתבה על טיול מהעבודה ועל אייל ששלף פשטידה וכולם התעלפו ממנה - אז חשבתי שזה מישהו מהעבודה.

ואם את מתה על בטטות - קיש הבטטות של פירגה הוא מעולה.
אם את מתכוונת לנסות - כדאי לחתוך את הבטטות קצת פחות עבה ולהרתיח קצת יותר זמן - מעדן!!

מחר אני הולכת להכין את עוגת הקלמנטינות.
היום הכנתי את עוגיות הבוהן - מתכון של קרין גורן, המלצה של דליה (מאנדיי).
לא יצאו לי מוצלחות כמו שלה. כאילו לא נאפו מספיק.
וגם הרבה מהן נשברו לי - הן עוגיות מאוד עדינות.
רציתי לנסות כדי לשלוח במשלוח מנות לפורים - אבל הן לא מתאימות. בצ'יק הן נשברות.
אז עכשיו נשארתי עם עוגיות הריבה שלה (מתכון של דודו חמוד, שאני מתה על עוגת הגבינה שלו).
פייווו - השרשור הזה תופס כמעט את כל הדף!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לפחות לנצל את הקופון '
לפחות לנצל את הקופון
16/02/2011 | 00:11
4
2
אם אני הולכת שוב לסופר הרגיל
אני מחכה לשמוע איך העוגה!  למרות שאולי אני צריכה לצפות שבעיניך היא לא תמצא חן כדי שבעיני כן  חחחחחחחחחחחחחחחחחח

רותי - אני מציעה שתגשי לרופא עיניים, כי הפשטידה שלך ניראית בדיוק כמו הפשטידה של רחלי
וכנראה שיש לה גם אייל בעבודה...

ותודה - אני תיכף אסתכל במתכון של פירגה.

נתתי היום 10 משלוחי מנות מוקדמים (כמו בתמונה) וגם משלוחי מנות של לחמניות חלב שהכנתי.

אני מאד אוהבת את עוגיות טביעת-אצבע (כך הן נקראות במקור, תרגום מאנגלית כמובן), והן יוצאות נהדר כאשר מכינים מהמתכון המקורי, ולא מזה המועתק של גורן.
אפשר להכין אותן בהרבה צורות ובכמה מילויים, והן דווקא מאד טובות ולא מתפוררות.
פעם אחרונה שהכנתי אותן עשיתי אותן עם שוקולד ובמילוי גנאש שוקולד - מתכון של מ. סטיוארט.

השרשור הזה תופס לי שורה אחת (!), כי הוא "מקופל" אצלי, כמו שדליה (אילנית12) לימדה אותנו בעבר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני חושבת שהעוגה תמצא חן בעיני - כך שאולי לא'
אני חושבת שהעוגה תמצא חן בעיני - כך שאולי לא
16/02/2011 | 00:25
3
1
כדאי שתכיני.
אבל אני לא מתכוונת להשתמש ב-250 גרם חמאה - זה נראה מושחת וקולסטרולי מדי.
(למרות שיש לי המון חבילות במקפיא ואני רוצה לגמור את כולן לפני פ' האיום - את רואה, הפעם זכויות היוצרים הלשוניות הן שלך).

משלוח המנות שלך נראה נהדר - למרות שאני לא מבינה למה מעכשיו.
אני שולחת סמוך לחג, ומשתדלת לא להגזים במספר האנשים.
מעניין שבילדותי היה תמיד זרם של אנשים שבאים והולכים עם משלוח מנות.
אחר כך המנהג גווע להרבה שנים - ובשנים האחרונות הוא שוב התחדש אצלנו ואפילו צובר תאוצה.

אני אחפש את עוגיות טביעות האצבע של מרתה סטיוארט. לא צילמתי היום, אנסה לצלם מחר - למרות שהן לא נראות מי יודע מה.
וגם אין לי כוח להשקיע בגנאש - ואין לי מזרק. מילאתי בממרח חלווה ובממרח שוקולד.
(ובאמת לא צריך לקרוא להן עוגיות בוהן - כי בוהן זו האצבע הגדולה ברגל ולא ביד - תארי לך שעושים את השקערורית בעוגייה באצבע של הרגל בעעעעע!!!)
אבל מאנד(ל)י(ה) התלהבה מהן - ואני סומכת על הטעם שלה.

ואני כבר מרכיבה זוג משקפיים אחד. אז עוד זוג????
(ומה זה לחמניות חלב?)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אולי יקרה נס ושתינו נאהב את העוגה?'
אולי יקרה נס ושתינו נאהב את העוגה?
16/02/2011 | 08:45
2
1
רותי - זאת עוגה גדולה(!), ולכן כמות החמאה. אם תחלקי את הכמות ל2 ותכיני רק תבנית אחת אז פתאום כמות החמאה לא תראה כל כך גדולה.
בכל מקרה אפשר להחליף חלק לשמן, אבל אני לא הייתי מורידה מהכמות אחרת העוגה תצא יבשה.

בקשר למשלוחי מנות המוקדמים - כתבתי לך במסר אתמול.
לכן הכנתי כמה מנות כאלה (כ 10) בנוסף ללחמניות.
לחמניות חלב כי השתמשתי רק בחלב (לא במים), ובחמאה. המתקתי אותן עם מעט סילאן (גם בציפוי).
יצאו מאד טעימות ורכות.

הרסת אותי עם העוגיות והבוהן חחחחחחחחחחחחחח
אולי זה בגלל שגורן לא יודעת עברית תיקנית. אגב - את לא היחידה שמתלוננת על המתכון הזה, משום שבעבר התלוננו רבים באתר שלה.
זה המתכון של מרתה סטיוארט, והוא כולל גם וידאו מאחת התוכניות שלה בו היא אופה את העוגיות האלה. אני הכנתי אותו, רק לדעתי - לשים רק מעט(!) מלח
ויש גם מתכון מצויין פה  ויש מתכון אצל פיירי מיי (שימי לב אגב - אותה כמות חמאה לאותו כמות קמח כמו בעוגה)

ותא זקוקה לבדיקה חוזרת של המשקפיים - בגלל הפשטידה שהכנת. את העלבת אותה כי היא יצאה לך כמו של רחלי. בדקתי!

אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'הגבתי בשרשור חדש - לא בטוחה שתראי, לכן'
הגבתי בשרשור חדש - לא בטוחה שתראי, לכן
16/02/2011 | 10:51
1
1
אני כותבת גם כאן.
תודה על הקישורים - ואשמח לתשובות.
ושוב - עוגיות טביעת האגודל שלך נראות נהדר!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
16/02/2011 | 13:54
אני לא מקבלת הודעות על רוב התגובות שלך (תפוז ואת כבר הרבה זמן בכסאח )
אז באמת לא ראיתי. לא פה ולא במקום אחר. אני אחפש
תודה!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' רוצה להמליץ על הוספת סולת לבצקי חלות'
רוצה להמליץ על הוספת סולת לבצקי חלות
14/02/2011 | 16:08
2
5
לאופות חלות שביננו - רוצה להמליץ לכן על הוספת סולת לבצק
עשיתי את זה כבר כמה וכמה פעמים, וזה מוסיף משהו מאד מיוחד
לדעתי אפשר לשלב את הסולת כמעט בכל מתכון

זאת אחת החלות שהכנתי (בכוונה קטנה קצת מהרגיל), וגם הציפוי שעליה הוא סולת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'באמת קראתי המלצה נלהבת בפורום שכן'
באמת קראתי המלצה נלהבת בפורום שכן
14/02/2011 | 23:51
1
4
על חלה שמכילה סולת.
ובפירוש נכתב במתכון לא לוותר על סולת.
אולי אני אנסה.
אני אוספת ואוספת מתכוני חלות וממש פוחדת לנסות.
אבל מתישהו צריך לקפוץ למים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'למה לפחד? זה כייף'
למה לפחד? זה כייף
15/02/2011 | 10:04
3
יאללה - תנסי ותראי שעוד בסוף תאהבי את זה!
תנסי בהתחלה מתכון קל, ותראי שזה לא מסובך בכלל
את עושה דברים הרבה יותר מסובכים!
יאללה - לאפות חלה

אגב - אני חושבת שאני יודעת על איזה מתכון את מדברת, והוא מתכון נחמד מאד
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וגם הלחמניות האלה הן בשילוב עם סולת'
וגם הלחמניות האלה הן בשילוב עם סולת
14/02/2011 | 16:10
17
4
לצפיה ב-'נפלא וויני'
נפלא וויני
14/02/2011 | 16:19
16
1
לצפיה ב-'תודה אושרת'
תודה אושרת
14/02/2011 | 16:35
15
1
אני חייבת לשאול אותך משהו - את מכינה ג'חנון מדי פעם?
אני מתכוונת לא לקנוי, אלא כזה שמכינים לבד.
לך יש מתכון מנצח לקובנה ולכן במכה ראשונה! הצליח לי בלי שום בעייה. למרות שלא אכלתי את זה מעולם קודם
אז אולי גם ג'חנון את מכינה?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'השבת האחרונה אכלנו ג'חנון מעשי ידינו '
השבת האחרונה אכלנו ג'חנון מעשי ידינו
14/02/2011 | 16:42
5
3
להתאפר (למה ידינו כי אני מכינה את הבצק והחצי השני פותח ויוצר את הצורה הוא טוען שזה עבודה קשה מדי).
ג'חנון זה המון עבודה אבל עם תתעקשי הקליד לך מתכון ואיך עושים מה בכל שלב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני אשמח למתכון'
אני אשמח למתכון
14/02/2011 | 19:15
4
3
העניין הוא שהכנתי ג'חנון, במיוחד אחרי שקניתי (במקרה) סיר מיוחד לג'חנון וקובנה.
היו מתכונים בפורום השכן, ולשם שינוי הכנתי בדיוק כפי שכתוב
לא הכנסתי שום שינוי. כולל מנוחה של הבצק בלילה, ומנוחה של הסיר במקרר לפני ששמנו על הפלטה.
העניין הוא שהג'חנון קיבל צבע נהדר, הריח היה משגע, והטעם מאכזב לגמרי!!
נורא התאכזבתי. מזל שהחלות באמת יוצאות לי טוב והן נזללו והחצי המתוק שלי צחק ואמר שאין לג'חנון סיכוי ליד החלות שלי.

בדקתי עוד מתכונים, ואני רואה באמת שלא היה מספיק מלח, וגם לא מספיק מתיקות.
לכן אני אשמח אם תפתחי אולי שרשור על ג'חנון, ותסבירי איך אתם עושים.
זה לא דחוף, אבל אני ממש אשמח

אגב - קישור למתכון הקובנות שלך (מהבלוג שלך כמובן) כבר נודד לפורומים באתרים אחרים.
בקרוב אולי אשקול לבקש תמלוגים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני '
וויני
14/02/2011 | 20:23
3
2
היחס בין המלח לסוכר חמותי ז"ל היתה שמה שקית סוכר וניל ועוד כף סוכר רגיל לגבי מלח 2 כפות מלח
אני לשה את הבצק בבוקר והחצי השני פותח אותו בשעות הערב המוקדמות (סוד ההצלחה של ג'חנון זה המנוחה הראשונה שלו)
יותר קל לעבוד איתו (הוא אינו חוזר) מתכון מדויק אכתוב מחר עם החצי השני אין לנו מתכון מסודר כי הוא עושה לפי איך שראה בבית ואני לשה לפי מה שראיתי את חמותי.
ותודה על ההפצה של הקובנה שלי. וזה בערך מה שקורה עם החלות שלך אצלי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קודם כל תודה על הנכונות '
קודם כל תודה על הנכונות
14/02/2011 | 20:46
2
1
וזה ממש לא דחוף. יקח לי עוד זמן עד שאני אנסה שוב
ונראה לי שקודם אני אכין שוב קובנה בתבנית הזאת.
אבל בכל זאת אני מתכוונת להכין שוב

וכבר אני רואה איזה שוני בעניין המלח. כי במתכון שלקחתי היה כתוב כפית מלח. ועם כל הכבוד זה לא מספיק
זה היה פשוט חסר טעם.
לאחר שהכנתי את הבצק, נתתי לו לנוח וכל חצי שעה לשתי מעט שוב (3 פעמים עשיתי את זה) ואז הכנסתי ללילה למקרר.
וגם שמתי את הסיר עם הקובנות לכמה שעות במקרר לפני שהנחנו על הפלטה

בכל מקרה אני אשמח למתכון מכם, אבל זה באמת לא דחוף
אם זה יהיה לי דחוף פתאום, אני  "אציק" לך, כמו שעשיתי עם הקובנה

תודה!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עכשיו הלכתי להציץ במתכון הגחנון של'
עכשיו הלכתי להציץ במתכון הגחנון של
14/02/2011 | 23:58
1
1
אמא שלי - שהגיע אלי מגורם שלישי.
במתכון שלה יש חצי כפית מלח על כ-630 גרם קמח.
אני לא יודעת עד כמה המתכון מדויק - לי הוא לא הצליח כל כך.
אבל מי שהכינה אמר שיצא נהדר.
והגחנון של אמא שלי היה מתוק ולא מלוח.
באמת יש כל מיני גרסאות.
בכל אופן, אני יכולה להעיד שהיא הייתה מכינה גחנון אלוהי - רק שאני חושבת שלא היה לה מתכון ממש מדויק, אלא בעיקר "לפי הרגש", כך שייתכן שהמרכיבים לא ממש מדודים ומדויקים.
ובהצלחה עם המתכון של חמותה של אושרת.
אולי אם יצליח לך, גם אני אנסה את כוחי עוד פעם.
לא ניתן לגחנון לנצח אותנו, נכון?
(ואני חושבת שזה לא רק עניין של מתכון מדויק אלא גם עניין של מיומנות. לדעת כמה פעמים ללוש וכמה פעמים לתת לבצק לנוח ובאיזה מרקם בדיוק צריך להיות הבצק - כל זה מצריך הרבה ניסיון.)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי תודה!'
רותי תודה!
16/02/2011 | 00:19
רק עכשיו ראיתי את התגובה הזאת שלך, כי כרגיל תפוז לא הודיע לי

במתכון של אמא שלך יש יותר מלח מהמתכון ממנו עשיתי.
והמלח בבצק  הוא לא רק לטעם מלוח, אלא הוא מאזן את הטעמים בבצק

דווקא ללוש, ולתת לבצק לנוח - עשיתי. והרבה
אבל הטעם עצמו היה פשוט תפל. לא מלוח, ולא מתוק, פשוט בלי טעם.

אבל את צודקת!! לא ניתן לג'חנון לנצח אותנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני, אני פשוט חולה על החלות ולחמניות שלך!!!'
וויני, אני פשוט חולה על החלות ולחמניות שלך!!!
14/02/2011 | 17:02
8
3
לצפיה ב-'וויני יופי של דברים! הטארט נראית מעולה'
וויני יופי של דברים! הטארט נראית מעולה
14/02/2011 | 17:52
2
2
אני רוצה לנסות אבל אין לי תבנית מתאימה, כדאי להכין בתבנית חד פעמית?
לגבי הוספת סולת לחלות- כמה, מתי והאם להשרות אותן קודם במים?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
14/02/2011 | 19:01
1
1
לגבי הטארט - אפשר להכין בתבנית חד פעמית, בעבר הכנתי כך עד שקניתי תבניות נשלפות. מה שאני אוהבת בתבניות האלה זה שקל מאד להוציא את הטארט/פאי, והבצק מקבל דוגמא יפה מסביב. מעין סלסולים כאלה (חחחח סלסולים....)
ולגבי הגודל - גודל 25 הוא לא גודל שגרתי בכלל בתבניות האלה, וגם קשה להשיג, אני קיבלתי במתנה ולכן יש לי
וזאת התבנית שבגללה כמעט נפלתי למקווה...
התבנית הזאת היא יותר גבוהה מהרגילות, לכן כתבתי שתבנית פאי 26 תתאים גם היא.
אם יש לך תבנית חד פעמית בגודל כזה - אין שום בעיה.

לגבי הסולת - לא צריך להשרות, משתמשים כמו קמח. פשוט מחליפים חלק מכמות הקמח בסולת.
יש לי חלות שהכנתי עם הרבה סולת - 1/3 מכמות הקמח (500 גר קמח לבן + 250 גר סולת), והכנתי ככה גם פעם עם סולת מלאה
ובחלות האלה יש הרבה פחות - כ 100 גר סולת
יחסית יש בחלות האלה גם הרבה ביצים (חלמונים), רק שהכמויות השתנו לי תוך כדי הכנה (מהכמויות שתיכננתי), ולכן המתכון לא מסודר לי. אמנם כתבתי לי את ההוספות אבל רק בערך, בלי כמויות מדוייקות.
בעז"ה אני אכין את המתכון הזה שוב בקרוב, ואז יהיה לי מתכון מסודר יותר
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה וויני, גם אני אוהבתאת הנישלפות'
תודה וויני, גם אני אוהבתאת הנישלפות
14/02/2011 | 21:18
1
אבל שלי חלבית ואני לא יודעת אם אקנה בקרוב עוד תבניות מהסוג הזה, למרות שממש נידלקתי על טארטים בזמן באחרון.
לגבי החלות אנסה להחליף כמות קטנה ונראה איך ילך, תודה על הטיפ.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודההההה '
תודההההה
14/02/2011 | 18:49
4
1
לצפיה ב-'וויני, שאלה לי'
וויני, שאלה לי
15/02/2011 | 15:45
3
4
האם בלחמניות יש סולת רגילה או קמח סולת(סמולינה) ואודה לך על המתכון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הלחמניות והחלות הן מאותו בצק'
הלחמניות והחלות הן מאותו בצק
15/02/2011 | 22:27
2
4
והשתמשתי בסולת רגילה
פעם קודמת שהכנתי חלות (ולחמניות) השתמשתי בסולת מלאה כי זה מה שהיה לי. אבל אז גם השתמשתי בכמות יחסית גדולה של סולת (יחס של 1:2 בין הקמח לסולת).
אבל בזמן האחרון אני פשוט מוסיפה מעט סולת - כחצי כוס עד כוס לקילו קמח
באותה צורה אני מוסיפה לפעמים סובין-שיבולת שועל - וכך עשיתי בלחמניות חלב שהכנתי היום. פשוט קצת

לחלות האלה אין לי מתכון מסודר.
כתבתי לי מתכון אבל הפעם הכמויות השתנו לי תוך כדי הכנה, וגם השתמשתי בקצת קמח שיפון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה וויני!'
תודה וויני!
15/02/2011 | 23:15
1
2
לצפיה ב-''
15/02/2011 | 23:16
לצפיה ב-'מרק חרירה - מרק המשי'
מרק חרירה - מרק המשי
14/02/2011 | 17:00
2
11
מרק חרירה - מרק המשי נוסח יוכי

בסיר גדול:

טיגון בצל קצוץ
להוסיף עוף/בשר לטעם
להוסיף לסיר עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות
להוסיף מס' עלים וגבעולים קצוצים מכרפס טרי
להוסיף חופן נכבד של גרגרי חומוס שרויים
להוסיף כוס עדשים חום/כתום - כדאי להשרות מעט במים לפני

לערבב את כל הנ"ל בסיר להוסיף: פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומעט כמון אם רוצים...לערבב עם התבלינים כדקה ולהוסיף מים בכמות שלמעלה ממחצית הסיר...לבשל כשעה פלוס עד לריכוך ואז להוסיף מלח, מרק עוף.
בכוס יש לשים 3 כפות גדושות קמח ולהוסיף מים כ   2/3 כוס- לערבב היטב ולשפוך את הבלילה לסיר הרותח תוך כדי ערבוב - עד להסמכה.
להוסיף כלימון אחד סחוט - כדאי להוסיף את הלימון הסחוט כולל הקליפה פנימה לתוך המרק......לטעום ולתקן תיבול....לשובע!!!!!.

אם רוצים אפשר להוסיף גם איטריות דקות (מדובר בסיר גדולללללל)
מזין.........טעים..........כולם אהבו!!!!!!!!!!!!! כדאי!!!!!!!!!!!!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'או יוכי יקרה'
או יוכי יקרה
14/02/2011 | 17:04
2
המרק זה כבר הרבה זמן בראש שלי...בעלי בלי סוף מספר שהם אכלו בעבודה ואני פשוט חייבת לעשות אצלנו!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כבוד המנהלת המרק שלך נפלא '
כבוד המנהלת המרק שלך נפלא
14/02/2011 | 17:06
1
אפשר כף לטעום
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה שרשור נפלא, כל הכבוד לכולכם!!!'
איזה שרשור נפלא, כל הכבוד לכולכם!!!
14/02/2011 | 20:17
1
הכל נראה כל כך טעים!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי אפשרי להעלות אותו להודעות מובחרות או '
יוכי אפשרי להעלות אותו להודעות מובחרות או
14/02/2011 | 20:24
מאמרים?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נוסף להודעות הנבחרות 14/2/11'
נוסף להודעות הנבחרות 14/2/11
14/02/2011 | 22:43
10
3
לצפיה ב-'יוכי, יש לי שאלה - אני לא כל כך מבינה'
יוכי, יש לי שאלה - אני לא כל כך מבינה
14/02/2011 | 23:49
2
1
בעניינים האלה.
אפשר לשמור את השרשור הזה, אבל מצונזר?
זאת אומרת, רק את רשימת המתכונים (והתמונות, כמובן)?
בלי כל מה שמסביב? כדי שיהיו רשימות רק של מתכונים - למי שמחפש?

(למרות שזה משעשע לקרוא גם תגובות.
השבוע חיפשתי מתכונים לפסח ונקלעתי לשרשור מתכוני פסח בקישורים - נדמה לי. או במאמרים.
וכמה דמויות עלו שוב מן האוב והיה לי נחמד לקרוא שוב את חילופי הדברים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי, לא אוכל למחוק את ההודעות כי הן'
רותי, לא אוכל למחוק את ההודעות כי הן
15/02/2011 | 14:15
1
3
משורשרות להודעה הראשית וכמו שאמרת נחמד לקרוא את התגובות ולהיזכר, מה גם שלעיתים עולות אותן שאלות
בעניין ובשרשור כזה יש גם תגובות/תשובות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אה. או.קי., תודה.'
אה. או.קי., תודה.
15/02/2011 | 14:31
4
לצפיה ב-'יוכי תודה'
יוכי תודה
15/02/2011 | 12:47
6
1
לצפיה ב-'|מצרפת המלצה לפיצה'
|מצרפת המלצה לפיצה
16/02/2011 | 10:28
5
7
יצא לי פיצה שפשוט לא הספקתי למצמץ והיא נעלמה...כולם התפלו - הנכדים, הב והבעל, חתן שהגיע ממילואים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה יופי, רוזה!! ויש מתכון לדבר'
איזה יופי, רוזה!! ויש מתכון לדבר
16/02/2011 | 10:48
4
4
הטעים הזה?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי בבקשה'
רותי בבקשה
16/02/2011 | 11:56
3
5
מצרכים:

500 גר' פסטה - נמכר ברשתות של בשמות שונים, לדוג' של שטיבל או קמח פסטה מניטובה 00 איטלקי
4 כפות שמן זית או 80 מ"ל
כפית מלח
כף סוכר
חצי קוביה שמרים או כ 30 גר' משקית שמרים טריים
כ250 מ"ל מים חמימים
קופסת עגבניות מרוסקות - להכנת רוטב
כף שמן זית להכנת רוטב
250 גר' גבינת מוצרלה או כל גבינה שאהובה - לחתוך לפרוסות דקות
2-3 עגבניות טריות פרוסות ל3-4 טבעות
1-2 בצלים פרוסים לטבעות דקות
חופן בזיליקום קצוץ דק
2-3 כפיות אורגנו יבש לרוטב
100 גר' גבינה בולגרית מפוררת - לא חובה
אופן הכנה:

בקערה עמוקה לשים קמח וליצור שקע.
בקערה נפרדת לערבב את המים החממים עם שמרים מפוררים והוסיף סוכר ולערבב שוב.
להוסיף את תמיסת השמרים לתוך קערה עם הקמח ובהדרגה לערבב, להוסיף מלח ושמן זית וליצור בצק חלק ואלסטי.
להמתין לפחות שעתיים עד שהבצק מכפיל את עצמו ולעבד שוב קלות, ניתן לבצע התפחת הבצק במשך לילה במקרר, דבר שיתרום רבות לאיכות של הפיצה.
בקערה נוספת להכין רוטב מעגבניות מרוסקות, אבקת אורגנו, מלח ושמן זית.
להוציא את הבצק, לחלק ל 2 כדורים קטנים יותר או לפיצות אישיות ולרדד דק. הבצק יוצא מאוד נוח ונמתך בקלות גם בידיים.
לשמן את הנייר אפייה בתבנית בשמן זית ורק אחרי זה להניח את הבצק ולמתוח בעדינות.
למרוח את הרוטב על הבצק ולשמור על שוליים של כ1.5 ס"מ ללא מילוי, להניח פרוסות גבינה ואם רוצים גם קצת גבינה בולגרית ומעליה עגבניות, בצל ושב גבינה ולפזר בזיליקום.
לאפות את פיצה בתנור מאוד חם של כ250 מעלות בדרך כלל כ20 דקות. חשוב לשים לב שהשוליים משחימים בצבע זהוב חום בהיר ובדיקת קצה הפיצה בתחתית זהובה.
בתאבון!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה, רוזה'
תודה, רוזה
16/02/2011 | 12:13
2
לצפיה ב-'בכיף '
בכיף
16/02/2011 | 12:15
1
שמתי לב שחסרה מילה קמח לפסטה...מאוד חשוב!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחח. ראיתי. והוספתי כששמרתי את המתכון. תודה!'
חחח. ראיתי. והוספתי כששמרתי את המתכון. תודה!
16/02/2011 | 12:52
2

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ