מאפי השבת- עוגיות שוקולד לבן וחמוציות

1winnie

New member
../images/Emo212.gif מאפי השבת- עוגיות שוקולד לבן וחמוציות

האמת שבמקור אלה עוגיות אגוזים עם שוקולד לבן וחמוציות וחשבתי שזה יהיה נחמד להכין לילדי המשפחה (בכל זאת חגגנו את טו בשבט רק לפני כמה ימים), אבל עניין האגוזים לא נראה לי כל כך כי חלקם ילדים מאד קטנים. כל שבוע זה חלק אחר של הילדים במשפחה (ברוך ה' יש הרבה), והפעם הם היו קטנים, אז כמעט וויתרתי לגמרי על האגוזים, ובמקום שמתי יותר שוקולד צ'יפס לבן, חמוציות והוספתי קצת גם צימוקים בהירים (מהכהים כדאי להימנע השנה) המתכון הוא של יעל גרטי ופשוט ערכתי בו שינויים קלים ופירוותתי אותו. גם הוספתי כפית תמצית פטל - וזה מאדדדדד הוסיף לעוגיות. מוזר אבל הייתי בטוחה שצילמתי את העוגיות אבל לפי המצלמה כנראה רק חלמתי שצילמתי כי אין שום תמונות. בכל מקרה - הילדים מאד אהבו אותם, אפשר לראות את המתכון, וגם תמונה באתר של דנה20
 

1winnie

New member
כיסוני בורקס במילוי ירקות ובוטנים

הכנתי שוב את שני סוגי הבצק שהכנתי פעם קודמת - אחד עם מחמאה והוא על הצד היותר פריך והשני מהבצק שנתנה שירהק1 - שהוא רק עם שמן שני הבצקים טובים, אבל לדעתי הבצק עם השמן יותר טעים. מוזר לי להגיד את זה כי אני דווקא אוהבת בצק פריך, אבל לכיסונים האלה זה פשוט יותר טעים. חוץ מזה שהבצק ממש נוח לעבודה. בגלל ט"ו בשבט רציתי להכין עם מילוי שיהיה בו קצת אגוזים, אבל בסוף בעצת סבתא נעמי הוספתי בוטנים מטוגנים ומלוחים. אז אמנם בוטנים נחשב לירק מבחינת ההלכה ולא לפרי העץ, אבל זה עדיין יבול הארץ, והבחירה היתה ממש טובה! זה יצא מאד מאד טעים. תודה סבתא נעמי!
 

טליה80

New member
1winnie,אודה לך מאוד על מתכון לכיסוני בורקס

כיסוני בורקס במילוי ירקות ובוטנים עם הבצק של שירה...סליחה שאני מבקשת להטריח אותך אבל זה נראה מגרה ביותר ואני איה לך אסירת תודה על היענותך. לא יכולה לעמוד בפני התמונה והתיאור שנתת... בברכה, טליה
 

1winnie

New member
../images/Emo41.gif בבקשה - המתכון לכיסונים

אין שום בעיה, גם נדמה לי שנתתי את הבצקים שבוע שעבר - שאז הכנתי עם מילוי תפח"א פטריות ובצל בצק פריך לכיסונים המתכון הוא של נירה שוויאר ל 24-26 יחידות 4 כוסות קמח 1/2 כוס שמן 100 גר מרגרינה רכה חתוכה לקוביות 1/2 כוס מים 1 כפית מלח מכניסים הכל לקערת המערבל ולשים במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק נדבק לידיים אז להוסיף מעט קמח. *** אני הכנתי חצי כמות, כי הכנתי גם בצק אחר הבצק השני - בצק משמן בלבד - שנתנה שירהק1 2 כוסות קמח 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מים רותחים. *** אני הוספתי גם 1/2 כפית מלח פשוט לשים בידיים. הוא הספיק לי לכ 12 כיסונים מחלקים את הבצק , ומכל חלק יוצרים כדור אותו מרדדים לעלה. שמים במרכז העלה כף מהמלית וסוגרים לחצי עיגול - או מלבן. מהדקים את השולים עם מזלג, מניחים בתבנית (על נייר אפייה), מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום אם רוצים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהם מזהיבים (כ 20 דקות). משחררים מנייר האפיה כשהם חמים ומצננים על רשת. מילוי ירקות ובוטנים שמן זית לטיגון 1 גזר חתוך לגפרורים 1-2 בצל גדול חתוך לקוביות רצועות כרוב עם גזר משקית – בערך 1/3 חבילה. (אם זה רק כרוב, אז להוסיף עוד גזר חתוך אחד) מעט פטריות מקופסא ½ כוס בוטנים מטוגנים מומלחים קצוצים גס ** אפשר להוסיף נבטים - אני לא הוספתי שמן שומשום 2 כפות רוטב צ`ילי מתוק 1 כף רוטב סויה ביצה טרופה שומשום לקישוט במחבת רחבה עם מעט שמן טיגנתי את הבצל עד לשקיפות ואז הוספתי מעט פטריות וטיגנתי כמה דקות (אין צורך ביותר כי הן רכות). יחד עם הפטריות הוספתי גם טיפה שמן שומשום ועירבבתי. הוצאתי לקערה. ***אם משתמשים בפטריות טריות אז כדאי לטגן קצת יותר. באותה מחבת טיגנתי את הגזר (הוספתי קצת שמן) ואחרי כמה דקות הוספתי את הכרוב והגזר וקצת שמן שומשום. טיגנתי עוד כ2 דקות והוספתי לקערה עם הבצל והפטריות. לאחר שהצטנן מעט הוספתי את הבוטנים ורוטב צ'ילי מתוק וכף רוטב סויה ועירבבתי. לאחר טעימה כדאי לראות אם צריך גם מלח - זה עניין של טעם תמונות נוספות של הכיסונים
 

1winnie

New member
פאי פקאן נהדר

שבוע שעבר הכנתי את חיתוכיות האגוזים בקרמל, והפעם הכנתי פאי פקאן. זה במיוחד לאשה המדהימה במשפחה שלנו שאני מאד(!) אוהבת ואצלם אנחנו אוכלים כמעט כל סוף שבוע. היא מתה על אגוזים, במיוחד פקאנים. בעיקרון הפאי מבוסס רק על פקאנים, אבל הוספתי גם קצת אגוזי קשיו הפאי מתוק ומאדדדד וגם הוא מכיל קרמל מתוק - יאמייייייי תמונות נוספות של הפאי פקאן
 

1winnie

New member
../images/Emo41.gif מתכון לפאי פקאן

פאי פקאן - 1winnie תבנית 24 מתפרקת לבצק: 200 גר קמח 1 כף (10 גר) אבקת נוגט 20 גר סוכר דק קורט מלח 120 גר מחמאה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון 1 כף מים קרים מאד במעבד מזון מערבבים את הקמח+אבקת נוגט+הסוכר+המלח. מוסיפים את המחמאה ומעבדים מעט, עד שמתקבלת תערובת פירורית. טורפים את החלמון עם המים הקרים, מוסיפים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. מוציאים ומעבדים מעט ביד לעיגול שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר למילוי - מבוסס על המתכון הזה 235 גר סוכר חום כהה 175 מ"ל (כמעט 3/4 כוס) גולדן סירופ/סירופ תירס כהה 1 כף יין אדום 65 גר מחמאה 3 ביצים מוקצפות במזלג ¼ כפית מלח 65 מ"ל (טיפונת יותר מ¼ כוס) שמנת מתוקה 220-240 גר אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס *** ראה הערה למטה (הוספתי קצת אגוזי קשיו לתערובת) לרדד את הבצק, בין 2 ניירות אפייה מקומחים מעט, לעיגול בקוטר של כ- 33 ס"מ ולהעביר לתבנית. להבריש שאריות קמח ולחתוך בשולי התבנית את הבצק העודף. להדק לתבנית ולדפנות – בעזרת האצבעות. לעטוף בניילון נצמד ולקרר שוב ל 30 דקות במקרר לפני שממלאים במילוי. לחמם תנור ל 180 מעלות בסיר מעל האש להמיס את הסוכר+גולדן סירופ+יין ומחמאה תוך כדי בחישה מתמדת. להסיר מהאש, לצנן. שהתערובת פושרת – לערבב פנימה את הביצים + מלח + שמנת מתוקה לתערובת אחידה. להסיר את הניילון מהתבנית, לפזר מעל את אגוזי הפקאן הקצוצים ולשפוך מעל את התערובת. לאפות 40-45 דקות בשליש התחתון של התנור עד שהמילוי מתייצב (קיסם שננעץ באמצע יוצא נקי). אם דפנות הפאי משחימות קודם – לכסות עם נייר אלומניום (עם חור באמצע). לצנן על רשת. ***כדי לקלות את אגוזי הפקאן - מפזרים על תבנית ומכניסים ל 10 דקות לתנור שחומם ל 180 מעלות, עד שמזהיב מעט תמונות נוספות של הפאי
 

1winnie

New member
עוגת מוס תותים ללא ג'לטין, עם בסיס ביסקוויטים

העוגת מוס של לינדה (שהיא פרסמה לפני כשבועיים) נתנה לי השראה כי היא מאד מצאה חן בעיני. חשבתי בהתחלה להכין עם שזיפים משומרים, אבל עכשיו עונת התותים ואף פעם לא הכנתי עוגה עם תותים אז זאת בהחלט היתה הזדמנות. אני גם לא משתמשת בג'לטין, אז הייתי צריכה להחליף במייצב אחר - והשתמשתי בחמאת קקאו (לא לטעות - אמנם קוראים לה "חמאת" קקאו אבל היא פרווה) וגם הוספתי מעט פודינג וניל להקצפת השמנת המתוקה. אז זה היה קצת טריקי אבל זה הצליח דבר נוסף הוא שרציתי בסיס בסיקוויטים ולא עוגת ספוג. רק שהעוגה יצאה לי מאדדדד גבוהה (בתמונה רואים את החלק שהוא מעבר לגובה התבנית...) נראה לי שאפשר היה להוריד מכמות השמנת המתוקה, אבל אף אחד לא התלונן כי היא יצאה טעימה מאד. זאת גם עוגה ממש לא "כבדה" וזה היה מצויין לאחר הארוחה הכל-כך עמוסה שהיתה לנו (באמת הפעם כמות האוכל הרקיעה שחקים אצלנו)
 

רותי410

New member
אהבתי את הכול, ואני כבר זוממת

להכין את הכיסונים האלה. בייחוד שהבצק עשוי משמן!!! אולי אפילו השבוע. אשמח לדעת איך בדיוק הכנת את המלית. אבל איך הצלחת להגיע לתוצאה כזאת עם העוגה ובלי ג'לטין? מה זה החמאת קקאו הזאת? זה לא חמאה וזה גם לא נראה קקאו במיוחד, אז איך זה נראה ומה זה בדיוק עושה לעוגה?
 

1winnie

New member
הנה כמה תשובות

למילוי של הכיסונים - טיגנתי במחבת עם מעט שמן זית 2 בצלים בינוניים עד לשקיפות ואז הוספתי מעט פטריות (פשוט נשאר לי מקופסא שהשתמשתי למשהו אחר) וטיפה שמן שומשום וטיגנתי עוד כ 2-3 דקות. הוצאתי לקערה. באותה מחבת טיגנתי גזר חתוך לגפרורים (הוספתי קצת שמן) ואחרי כמה דקות הוספתי את כ 1/3 שקית של כרוב וגזר וקצת שמן שומשום. טיגנתי עוד כ2 דקות והוספתי לקערה עם הבצל והפטריות. לאחר שהצטנן מעט הוספתי 1/2 כוס בוטנים קצוצים וכ 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק וכף רוטב סויה אפשר להוסיף מלח - אבל כדאי לטעום קודם. ****אם היתה שקית רק של כרוב, אז הייתי שמה יותר גזר. חמאת קקאו ניראית כמו מטבעות שוקולד לבן, וביא בין הייתר משמשת כמייצב צמחי. את ציפוי השוקולד המתפצפץ של הקרמבו עושים עם חמאת קקאו (שמוסיפים לשוקולד מומס). ממיסים אותה (ואז היא ניראית כמו שמן) ואז מוסיפים אותה בעדינות וצריך להשתמש בכמות קטנה. הטיפשות שלי היתה שהוספתי אותה בבת אחת לרסק הקר של התותים - וכמובן שישר נוצרו לי גושים לבנים בתערובת. בהתחלה נבהלתי ואז פשוט חיממתי בזהירות את התערובת (תוך בחישה נמרצת) כדי להמיס בחזרה את חמאת הקקאו, וזה הסתדר יופי(!) התערובת היתה חלקה אח"כ הוספתי אותה לשמנת המוקצפת, קיררתי והקצפתי שוב את הכל ביחד.
 

רותי410

New member
תודה רבה רבה על המתכון. זה פחות

או יותר מה שחשבתי (רק חשבתי להוסיף גם נבטים). ותודה רבה עוד יותר על ההרצאה המלומדת (מה שמבהיר שמאוד חשוב להבין תהליכים כדי שאפשר יהיה לדעת איך לצאת מפלונטר אם משהו משתבש. והשימוש בחמאת קקאו הוא בערך כמו השימוש בג'לטין, נכון? נראה לי שזו אותה פעולה. גם לי יצאו כאלה גבשושיות לבנות - אבל בתערובת של גבינה - לעוגת גבינה קרה. ו-א. לא ראיתי אותן. ב. אי אפשר לבשל על הכיריים תערובת גבינה לעוגה - קרה או לא קרה. אז היא יצאה בעעעעע). ואת יודעת מה? עדיף אמנם שלא יהיו תאונות כלשהן, אבל אם הן קורות, זו ממש הרגשה של ניצחון כשמצליחים לצאת מהן!!! אני אנסה לחפש חמאת קקאו מבודצת. תודה, שוב
 

1winnie

New member
רותי - שלי מבודצת, אז אני מקווה שיש גם בת"א

כי את שלי הזמנתי מהחנות הקבועה שלי שהיא באזור חיפה. העבודה עם חמאת הקקאו היא לא כמו הג'לטין כי לא ממיסים אותה במים. פשוט ממיסים אותה לבד. היא כמו מטבעות שוקולד רק לוקח להם הרבה יותר זמן להתרכך. אני תמיד ממיסה במיקרו אבל בעדינות - רק ל15 שניות כל פעם, מערבבת ואז מכניסה שוב למיקרו. ואת צודקת - שמתגברים על בעיה/תקלה אז באמת יש תחושה של ניצחון וזה כייף!! כמו העוגה שניהלתי איתה קרב לפני כמה שבועות וניצחתי אותה בגדול.
 

1winnie

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

חמאת קקאו קונים בחנויות שמתמחות לאפייה. היא מגיעה במטבעות וניראית כמו מטבעות שוקולד לבן. משתמשים בה גם הרבה לפרלינים עד כמה שאני יודעת וכמו שכתבתי לרותי - עושים ממנה את ציפוי השוקולד המתפצפץ שיש לקרמבו לא רחוק ממך יש את מר קייק (בנתניה) ואפשר להשיג את זה אצלהם
 
למעלה