לא יכבה בלילה נרה זה בשבילך

monday

New member
סלט חצילים בטטות וחסה

סלט חצילים בטטות וחסה / monday החומרים: 2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות וצלויים ללא שמן - כמו שאתם יודעים כבר 2 בטטות גדולות מבושלות וחתוכות לקוביות עלי חסה שטופים מיובשים וקרועים לחתיכות גסות כ-200 גר` גבינת פטה חתוכה לקוביות מעט מלח פלפל שחור גרוס מעט שמן זית לזילוף מעל 2 כפות חומץ בלסמי הכנה: חותכים את החצילים לפרוסות בקליפתם ומטגנים מעל מחבת ללא טיפת שמן. בינתיים מבשלים את הבטטות במים כ-40 דקות עד להתרככותם. פורסים את החצילים לקוביות. לאחר צינון הבטטות חותכים גם אותם לקוביות ושמים אותם לתוך קערה גדולה. מוסיפים את החסה ואת גבינת הפטה. מתבלים במלח, פלפל וחומץ בלסמי ומערבבים בעדינות הכל יחדיו. מגישים בטמפ` החדר ומזלפים מעל הכל לפני ההגשה שמן זית. בתיאבון
 

1winnie

New member
זה הסלט הבא שיש לי בתור

בדיוק בשביל זה קניתי חצילים, ואני מקווה שהחצילים המנומרים יהיו בסדר כי החצילים הרגילים לא נראו טוב אני רק צריכה לקנות מחר שוב בטטות, כי הכנסתי אותן היום למרק שהכנתי
 

monday

New member
עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות

עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות / monday החומרים: עגבניות כמס' הסועדים ביצים כמס' הסועדים מלח פלפל שחור חתיכת חמאה פרוסות פרומעז כמס' הסועדים גבינה צהובה מגוררת לקישוט: טבעות בצל ירוק הכנה: מוציאים את תוכן העגבניות, הופכים את העגבניות כדי שיצאו כל הנוזלים. מתבלים את פנים העגבניות במלח ופלפל שחור. מחליקים פנימה לכל עגבניה חתיכת חמאה ומעל שוברים ביצה, מוסיפים בצד העגבניה, פרוסת גבינת פרומעז. מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ושולחים לאפיה לחצי שעה בחום בינוני של 180 מעלות או עד שהביצה נקרשת והגבינה התרככה מעט. לפני סיום המאפה, מוציאים ומוסיפים מעל הכל גבינה צהובה מגוררת ואופים עוד כדקה רק עד להמסת הגבינה מעל. הערות monday: לגבי גבינת הפרומעז לא חייב...רק אם רוצים כתוספת ואת יכולה בהחלט להוריד מהמתכון בתיאבון
 
וואו זה נראה מעדן!

אני הולכת לנסות את זה מחר בבוקר! גם לי יש אותה הבעיה כמעט.. בעלי עובד בלילה ומגיע הבייתה רעב כמו זאב.. ולפעמים בבוקר כשאני עוד שותה קפה הוא מחמם לעצמו שאריות משבת או אפילו מכין סטייק! והוא מת על ביצים אז את זה אני בטוח אנסה!
 

monday

New member
ארוחת בוקר משודרגת

ביצה אפויה ב``קן`` לחמניה / monday החומרים: לחמניות גדולות עגולות כמס` האנשים ביצים כמס` האנשים טבעות גבינת ``פרומעז`` או כל גבינה קשה אחרת מעט חמאה למריחה בשולי הלחמניה בצל ירוק או עירית קצוצים מלח פלפל פתיתי גבינת פרמזן או מוצרלה מגוררת להקרמה הכנה: קחו לחמניות עגולות ושמנמנות, חתכו לכל לחמניה את ה``כובע``. השאירו את ה``כובע`` בצד. בעדינות הוציאו את תוכן הלחם עד מעט מתוכן הלחמניה, צרו מעיין ``קערית מרק``, אבל לא קערית עמוקה. שברו ביצה שלמה אל תוך הלחמניה, הניחו לצד הביצה, טבעת גבינת ``פרומעז``. תבלו במלח ופלפל, אפו בתבנית מרופדת בנייר אפיה עד שרואים שהביצה מעט עשויה. 5 דקות לפני סיום האפיה, הוציאו את הלחמניות מהתנור. פזרו את גבינת המוצרלה המגוררת. מחזירים לתנור לעוד כ-2 דקות הקרמה ומוציאים. מפזרים מעל עירית קצוצה או טבעות בצל ירוק לא לשכוח את ה``כובע`` להשלמת המאפה הנהדר, מכסים בעדינות מעל הביצה, ומגישים עם הפתעה בתוך הלחמניה. בתיאבון
 

monday

New member
סלט קולרבי מאודה

סלט קולרבי מאודה / monday החומרים: 2-3 קולרבי קלופים וחתוכים לצ'יפסים מעט מים 1 כפית שטוחה כמון 2-3 שיני שום פרוסות 1 כף שמן זית 1 כפית שטוחה כורכום מלח פלפל שחור פטרוזיליה קצוצה לקישוט הכנה: מטגנים טיגון קל את פרוסות השום, מוסיפים את חתיכות הקולרבי עם מעט מים. מוסיפים את כל חומרי התיבול. מבשלים עד לצמצום הנוזלים והתרככותם, ( בערך כ-20 דקות ). מפזרים את הפטרוזיליה מעל הסלט, ומגישים חם כתוספת למנה עיקרית. הערות monday: גם כאן את יכולה להסיר את שיני השום, קצת יאבד הטעם הפיקנטי...אבל אם לא אוהבים אין הרבה מה לעשות... בתיאבון
 

monday

New member
כרעי עוף ברוטב מתוק חמוץ

כרעי עוף ברוטב מתוק חמוץ / monday החומרים: 7 כרעי עוף טרי נקיים ושטופים לרוטב: 1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק 1/3 כוס חומץ בן יין אדום 1/3 כוס סויה 1/3 כוס קטשופ 1 כפית שום כתוש 1 כפית חרדל דיז'ון מעט מלאה טיפהל'ה מלח פלפל שחור לפיזור מעל העוף ותפוחי האדמה: פתיתי פטרוזיליה יבשים לתוספת לעוף: תפוחי אדמה בצלים פרוסים לרצועות הכנה: להשרות את כרעי העוף לילה במקרר, להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ולכסות בנייר אלומיניום. לאפות בחום של 180 מעלות כ-45 דקות, להסיר את הנייר ולאפות עוד כ-20 דקות, כאשר הופכים צד כל 10 דקות להשחמה יפה. מגישים בלווית תפוחי אדמה ובצלים פרוסים. אפשר כמובן להגיש את העוף עם סלט קוסקוס או אורז או מגוון ירקות מבושלים כתוספת. הערות monday: שוב לגבי התוספת לעוף כמובן את יכולה עם כל ירק אחר להוסיף לתפוחי האדמה ולהוריד את הבצל... בתיאבון
 

monday

New member
עוף בתנור במרינדה

עוף בתנור במרינדה / monday החומרים: 1 עוף שלם או מחולק 1 בצל גדול חתוך לחצאי טבעות החומרים למרינדה: 2 כפות שמן זית 2 כפות דבש 2 כפות חומץ בן יין לבן פפריקה חריפה פפריקה מתוקה 1/2 כפית כמון 1 כפית צ'ילי גרוס מלח פלפל שחור כפית שטוחה בזיליקום יבש למראה יפה לעוף: גבעולי טימין טריים - לא חובה הכנה: מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה. מעסים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם חומרי המרינדה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מעל העוף מפזרים את טבעות הבצל, מכסים בנייר כסף, ואופים שעה בחום בינוני של 175 מעלות. מסירים את הנייר וממשיכים לצלות עוד כ-15 דקות מכל צד עד להשחמה יפה. אם בא לכם מפזרים מעל העוף עלעלי טימין טריים להגשה יפה. הערות monday: גם כאן טבעות הבצל באות רק בתור יופי לפיזור מעל העוף וכמובן כטעם למי שאוהב... בתיאבון
 

monday

New member
עוף במייפל

עוף במייפל / monday החומרים: חלקי עוף שונים לרוטב: 1/2 כוס סירופ מייפל 2/3 כוס מים 2 כפות שמן קנולה 2 כפיות שום כתוש 2 כפות סויה 2 כפות רוטב צ`ילי מתוק פלפל שחור גרוס מלח למי שרוצה יותר מלוח הכנה: לערבב את כל חומרי המרינדה, ולהשרות לכמה שעות במקרר למיזוג הטעמים. להעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה עם המרינדה. לאפות בחום של 180 מעלות עם כיסוי נייר אלומיניום כחצי שעה. להסיר את הנייר, להפוך את העוף לצידו השני ולהמשיך לאפות עוד כ-30 דקות עד להשחמה יפה. העוף יוצא עסיסי ולא יבש, וטעם המרינדה בתוכו גן עדן בתיאבון
 

monday

New member
פשטידת פסטה ושמנת עם עשבי תיבול

פשטידת פסטה ושמנת עם עשבי תיבול / monday החומרים: 500 גר' פסטה פנה או כל צורה אחרת לתערובת הגבינה ועשבי תיבול: 1 גבינת קוטג' 2 ביצים גדולות 2 מיכלי שמנת חמוצה 9% 1 יוגורט 1 כפית מלח פפריקה מתוקה מעט פפריקה חריפה 1 כפית שטוחה בזיליקום יבש 1 כפית אורגנו יבש 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות או פטרוזיליה קצוצה מעט קינמון להקרמה וקישוט: גבינה צהובה מגוררת לפיזור - לא חובה פתיתי פטרוזיליה יבשה הכנה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן כ-6-7 דקות עד לדרגת אל-דנטה. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים כדי להפסיק בישול. לאחר שהפסטה התקררה מעט, מעבירים לקערה ומוסיפים לתוכה את כל חומרי תערובת הגבינה והתבלינים. מערבבים הכל יחדיו אופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש למשך כ-25 דקות. מוציאים, מפזרים את הגבינה הצהובה ואופים עוד כ-5 דקות עד להקרמת המאפה. מפזרים מעל פתיתי פטרוזיליה יבשה. בתיאבון
 

monday

New member
גראטן תפוחי אדמה בטעם חמוץ מתוק

גראטן תפוחי אדמה בטעם חמוץ מתוק / monday החומרים: 6 תפו"א גדולים למרינדה: 1 כף אבקת מרק פטריות 3 כפות שמן זית 1 כפית פפריקה מתוקה מלאה מלח פלפל שחור 2 כפות חומץ הדרים 2 כפות יין אדום מתוק לפיזור מעל: טימין טרי או יבש הכנה: לקלף את תפו"א, לפרוס לפרוסות לא עבות ולא דקות. בקערה לערבב את חומרי המרינדה, להכניס את פרוסות תפו"א פנימה ולערבב היטב שיכסה את הכל. לשים בתבנית פיירקס ולסדר בצורת קלפים חופפים ומעל לתבל בטימין יבש או טרי. לאפות בחום בינוני כשעה. בתיאבון
 

monday

New member
דלעת וגרגרי חומוס

דלעת וגרגרי חומוס / מגזין דרך האוכל החומרים: 1 כוס גרגרי חומוס מעט מלח 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן סויה 6 כוסות דלעת חתוכה לקוביות 2 כוסות מים או ציר ירקות 4 כפיות סוכר מיץ מלימון אחד מעט מלח פלפל שחור לפי הטעם הכנה: 1. משרים את גרגרי החומוס במים למשך לילה שלם. מבשלים אותם במשך שעה בסיר עם מים ומעט מלח עד שהם מוכנים. 2. מטגנים בסיר את הבצל עם השמן, עד שהבצל מזהיב. 3. מוסיפים את קוביות הדלעת ומאדים כמה דקות תוך כדי ערבוב. 4. מוסיפים את המים, הסוכר, מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם, מביאים לרתיחה. 5. מוסיפים את גרגרי החומוס ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהדלעת רכה ומוכנה, כ- 40-30 דקות. אם רוצים שמים תבשיל זה על מנת אורז. הערות monday: אפשר כמובן להכין גם עם שעועית לבנה ולשים על מנה של אורז ויש מנת מעדן... בתיאבון
 
איזו חמודהההההה ../images/Emo9.gif

יא, את פשוט מותק!!!!! איזה כיף לי לקרוא את כל המתכונים האלה!! חייבת להגיע הביתה ולהדפיס!!! תודה רבה רבה רבה!!!!! וואו, באמת נהדרת....
 

monday

New member
בכייף ובשמחה

רק לא להילחץ...אם תצטרכי עוד משהו באיזה תחום שהוא אשלח לך ברצון רב שימוש נעים וטוב
 

יוכי68

New member
דליה, אין עלייך, שרשור טעים טעים, פשוט נפלא!

הועבר להודעות הנבחרות
 
למעלה