לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' מאפי השבת- עוגיות שוקולד לבן וחמוציות'
מאפי השבת- עוגיות שוקולד לבן וחמוציות
<< ההודעה הנוכחית
23/01/2011 | 18:09
61
145
האמת שבמקור אלה עוגיות אגוזים עם שוקולד לבן וחמוציות
וחשבתי שזה יהיה נחמד להכין לילדי המשפחה (בכל זאת חגגנו את טו בשבט רק לפני כמה ימים), אבל עניין האגוזים לא נראה לי כל כך כי חלקם ילדים מאד קטנים. כל שבוע זה חלק אחר של הילדים במשפחה (ברוך ה' יש הרבה), והפעם הם היו קטנים, אז כמעט וויתרתי לגמרי על האגוזים, ובמקום שמתי יותר שוקולד צ'יפס לבן, חמוציות והוספתי קצת גם צימוקים בהירים (מהכהים כדאי להימנע השנה)
המתכון הוא של יעל גרטי ופשוט ערכתי בו שינויים קלים ופירוותתי אותו. גם הוספתי כפית תמצית פטל - וזה מאדדדדד הוסיף לעוגיות.
מוזר אבל הייתי בטוחה שצילמתי את העוגיות אבל לפי המצלמה כנראה רק חלמתי שצילמתי כי אין שום תמונות.
בכל מקרה - הילדים מאד אהבו אותם,
אפשר לראות את המתכון, וגם תמונה באתר של דנה20
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כיסוני בורקס במילוי ירקות ובוטנים'
כיסוני בורקס במילוי ירקות ובוטנים
23/01/2011 | 18:15
7
12
הכנתי שוב את שני סוגי הבצק שהכנתי פעם קודמת - אחד עם מחמאה והוא על הצד היותר פריך
והשני מהבצק שנתנה שירהק1 - שהוא רק עם שמן
שני הבצקים טובים, אבל לדעתי הבצק עם השמן יותר טעים. מוזר לי להגיד את זה כי אני דווקא אוהבת בצק פריך, אבל לכיסונים האלה זה פשוט יותר טעים. חוץ מזה שהבצק ממש נוח לעבודה.
בגלל ט"ו בשבט רציתי להכין עם מילוי שיהיה בו קצת אגוזים, אבל בסוף בעצת סבתא נעמי הוספתי בוטנים מטוגנים ומלוחים.
אז אמנם בוטנים נחשב לירק מבחינת ההלכה ולא לפרי העץ, אבל זה עדיין יבול הארץ, והבחירה היתה ממש טובה!
זה יצא מאד מאד טעים. תודה סבתא נעמי!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראה משגע, אפשר את המתכון של '
נראה משגע, אפשר את המתכון של
24/01/2011 | 17:40
2
4
הבצקים בבקשה?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וודאי שאפשר'
וודאי שאפשר
24/01/2011 | 21:23
1
7
לצפיה ב-'תודה רבה.'
תודה רבה.
25/01/2011 | 13:30
שמרתי!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'1winnie,אודה לך מאוד על מתכון לכיסוני בורקס '
1winnie,אודה לך מאוד על מתכון לכיסוני בורקס
24/01/2011 | 18:21
3
2
כיסוני בורקס במילוי ירקות ובוטנים עם הבצק של שירה...סליחה שאני מבקשת להטריח אותך אבל זה נראה מגרה ביותר ואני איה לך אסירת תודה על היענותך.
לא יכולה לעמוד בפני התמונה והתיאור שנתת... בברכה, טליה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' בבקשה - המתכון לכיסונים'
בבקשה - המתכון לכיסונים
24/01/2011 | 21:21
2
8
אין שום בעיה, גם נדמה לי שנתתי את הבצקים שבוע שעבר - שאז הכנתי עם מילוי תפח"א פטריות ובצל

בצק פריך לכיסונים
המתכון הוא של נירה שוויאר

ל 24-26 יחידות

4 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
100 גר מרגרינה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כוס מים
1 כפית מלח

מכניסים הכל לקערת המערבל ולשים במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק נדבק לידיים אז להוסיף מעט קמח.
*** אני הכנתי חצי כמות, כי הכנתי גם בצק אחר

הבצק השני - בצק משמן בלבד - שנתנה שירהק1
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים.
*** אני הוספתי גם 1/2 כפית מלח
פשוט לשים בידיים. הוא הספיק לי לכ 12 כיסונים

מחלקים את הבצק , ומכל חלק יוצרים כדור אותו מרדדים לעלה. שמים במרכז העלה כף מהמלית וסוגרים לחצי עיגול - או מלבן. מהדקים את השולים עם מזלג, מניחים בתבנית (על נייר אפייה), מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום אם רוצים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהם מזהיבים (כ 20 דקות).
משחררים מנייר האפיה כשהם חמים ומצננים על רשת.

מילוי ירקות ובוטנים
שמן זית לטיגון
1 גזר חתוך לגפרורים
1-2 בצל גדול חתוך לקוביות
רצועות כרוב עם גזר משקית – בערך 1/3 חבילה. (אם זה רק כרוב, אז להוסיף עוד גזר חתוך אחד)
מעט פטריות מקופסא
½ כוס בוטנים מטוגנים מומלחים קצוצים גס
** אפשר להוסיף נבטים  - אני לא הוספתי
שמן שומשום
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
1 כף רוטב סויה
ביצה טרופה
שומשום לקישוט

במחבת רחבה עם מעט שמן טיגנתי  את הבצל עד לשקיפות ואז הוספתי מעט פטריות וטיגנתי כמה דקות (אין צורך ביותר כי הן רכות). יחד עם הפטריות הוספתי גם טיפה שמן שומשום ועירבבתי. הוצאתי לקערה.
***אם משתמשים בפטריות טריות אז כדאי לטגן קצת יותר.
באותה מחבת טיגנתי את הגזר (הוספתי קצת שמן) ואחרי כמה דקות הוספתי את הכרוב והגזר וקצת שמן שומשום. טיגנתי עוד כ2 דקות והוספתי לקערה עם הבצל והפטריות.
לאחר שהצטנן מעט הוספתי את הבוטנים ורוטב צ'ילי מתוק וכף רוטב סויה ועירבבתי.
לאחר טעימה כדאי לראות אם צריך גם מלח - זה עניין של טעם

תמונות נוספות של הכיסונים

  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'1winnie , ת ו ד ה ! את אלופה! ומקסימה! '
1winnie , ת ו ד ה ! את אלופה! ומקסימה!
24/01/2011 | 22:17
1
4
לצפיה ב-'תודה לך ותהני!!'
תודה לך ותהני!!
24/01/2011 | 22:32
1
לצפיה ב-'פאי פקאן נהדר'
פאי פקאן נהדר
23/01/2011 | 18:23
1
8
שבוע שעבר הכנתי את חיתוכיות האגוזים בקרמל, והפעם הכנתי פאי פקאן.
זה במיוחד לאשה המדהימה במשפחה שלנו שאני מאד(!) אוהבת ואצלם אנחנו אוכלים כמעט כל סוף שבוע. היא מתה על אגוזים, במיוחד פקאנים.
בעיקרון הפאי מבוסס רק על פקאנים, אבל הוספתי גם קצת אגוזי קשיו
הפאי מתוק ומאדדדד וגם הוא מכיל קרמל מתוק - יאמייייייי

תמונות נוספות של הפאי פקאן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מתכון לפאי פקאן'
מתכון לפאי פקאן
24/01/2011 | 09:57
8
פאי פקאן - 1winnie
תבנית 24 מתפרקת

לבצק:
200 גר קמח
1 כף (10 גר) אבקת נוגט
20 גר סוכר דק
קורט מלח
120 גר מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 כף מים קרים מאד

במעבד מזון מערבבים את הקמח+אבקת נוגט+הסוכר+המלח. מוסיפים את המחמאה ומעבדים מעט, עד שמתקבלת תערובת פירורית. טורפים את החלמון עם המים הקרים, מוסיפים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. מוציאים ומעבדים מעט ביד לעיגול שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר

למילוי - מבוסס על המתכון הזה
235 גר סוכר חום כהה
175 מ"ל (כמעט 3/4 כוס) גולדן סירופ/סירופ תירס כהה
1 כף יין אדום
65  גר מחמאה
3 ביצים מוקצפות במזלג
¼ כפית מלח
65 מ"ל (טיפונת יותר מ¼ כוס) שמנת מתוקה
220-240 גר אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס *** ראה הערה למטה
(הוספתי קצת אגוזי קשיו לתערובת)

לרדד את הבצק, בין 2 ניירות אפייה מקומחים מעט, לעיגול בקוטר של כ- 33 ס"מ ולהעביר לתבנית. להבריש שאריות קמח ולחתוך בשולי התבנית את הבצק העודף. להדק לתבנית ולדפנות – בעזרת האצבעות.
לעטוף בניילון נצמד ולקרר שוב ל 30 דקות במקרר לפני שממלאים במילוי.
לחמם תנור ל 180 מעלות
בסיר מעל האש להמיס את הסוכר+גולדן סירופ+יין ומחמאה תוך כדי בחישה מתמדת. להסיר מהאש, לצנן.
שהתערובת פושרת – לערבב פנימה את הביצים + מלח + שמנת מתוקה לתערובת אחידה.
להסיר את הניילון מהתבנית, לפזר מעל את אגוזי הפקאן הקצוצים ולשפוך מעל את התערובת.
לאפות 40-45 דקות בשליש התחתון של התנור עד שהמילוי מתייצב (קיסם שננעץ באמצע יוצא נקי). אם דפנות הפאי משחימות קודם – לכסות עם נייר אלומניום (עם חור באמצע).
לצנן על רשת.

***כדי לקלות את אגוזי הפקאן - מפזרים על תבנית ומכניסים ל 10 דקות לתנור שחומם ל 180 מעלות, עד שמזהיב מעט

תמונות נוספות של הפאי
  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת מוס תותים ללא ג'לטין, עם בסיס ביסקוויטים'
עוגת מוס תותים ללא ג'לטין, עם בסיס ביסקוויטים
23/01/2011 | 18:34
9
10
העוגת מוס של לינדה (שהיא פרסמה לפני כשבועיים) נתנה לי השראה כי היא מאד מצאה חן בעיני.
חשבתי בהתחלה להכין עם שזיפים משומרים, אבל עכשיו עונת התותים ואף פעם לא הכנתי עוגה עם תותים  אז זאת בהחלט היתה הזדמנות.
אני גם לא משתמשת בג'לטין, אז הייתי צריכה להחליף במייצב אחר - והשתמשתי בחמאת קקאו (לא לטעות - אמנם קוראים לה "חמאת" קקאו אבל היא פרווה) וגם הוספתי מעט פודינג וניל להקצפת השמנת המתוקה.
אז זה היה קצת טריקי אבל זה הצליח
דבר נוסף הוא שרציתי בסיס בסיקוויטים ולא עוגת ספוג.

רק שהעוגה יצאה לי מאדדדד גבוהה (בתמונה רואים את החלק שהוא מעבר לגובה התבנית...) נראה לי שאפשר היה להוריד מכמות השמנת המתוקה, אבל אף אחד לא התלונן כי היא יצאה טעימה מאד. זאת גם עוגה ממש לא "כבדה" וזה היה מצויין לאחר הארוחה הכל-כך עמוסה שהיתה לנו (באמת הפעם כמות האוכל הרקיעה שחקים אצלנו)

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אהבתי את הכול, ואני כבר זוממת'
אהבתי את הכול, ואני כבר זוממת
23/01/2011 | 19:11
3
3
להכין את הכיסונים האלה. בייחוד שהבצק עשוי משמן!!!
אולי אפילו השבוע. אשמח לדעת איך בדיוק הכנת את המלית.
אבל איך הצלחת להגיע לתוצאה כזאת עם העוגה ובלי ג'לטין?
מה זה החמאת קקאו הזאת? זה לא חמאה וזה גם לא נראה קקאו במיוחד, אז איך זה נראה ומה זה בדיוק עושה לעוגה?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הנה כמה תשובות'
הנה כמה תשובות
23/01/2011 | 20:08
2
5
למילוי של הכיסונים -
טיגנתי במחבת עם מעט שמן זית 2 בצלים בינוניים עד לשקיפות ואז הוספתי מעט פטריות (פשוט נשאר לי מקופסא שהשתמשתי למשהו אחר) וטיפה שמן שומשום וטיגנתי עוד כ 2-3 דקות. הוצאתי לקערה.
באותה מחבת טיגנתי גזר חתוך לגפרורים (הוספתי קצת שמן) ואחרי כמה דקות הוספתי את כ 1/3 שקית של כרוב וגזר וקצת שמן שומשום. טיגנתי עוד כ2 דקות והוספתי לקערה עם הבצל והפטריות.
לאחר שהצטנן מעט הוספתי 1/2 כוס  בוטנים קצוצים וכ 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק וכף רוטב סויה
אפשר להוסיף מלח - אבל כדאי לטעום קודם.
****אם היתה שקית רק של כרוב, אז הייתי שמה יותר גזר.

חמאת קקאו ניראית כמו מטבעות שוקולד לבן, וביא בין הייתר משמשת כמייצב צמחי.
את ציפוי השוקולד המתפצפץ של הקרמבו עושים עם חמאת קקאו (שמוסיפים לשוקולד מומס).
ממיסים אותה (ואז היא ניראית כמו שמן) ואז מוסיפים אותה בעדינות וצריך להשתמש בכמות קטנה.
הטיפשות שלי היתה שהוספתי אותה בבת אחת לרסק הקר של התותים - וכמובן שישר נוצרו לי גושים לבנים בתערובת.
בהתחלה נבהלתי ואז פשוט חיממתי בזהירות את התערובת (תוך בחישה נמרצת) כדי להמיס בחזרה את חמאת הקקאו, וזה הסתדר יופי(!) התערובת היתה חלקה
אח"כ הוספתי אותה לשמנת המוקצפת, קיררתי והקצפתי שוב את הכל ביחד.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה רבה על המתכון. זה פחות'
תודה רבה רבה על המתכון. זה פחות
23/01/2011 | 22:54
1
4
או יותר מה שחשבתי (רק חשבתי להוסיף גם נבטים).
ותודה רבה עוד יותר על ההרצאה המלומדת (מה שמבהיר שמאוד חשוב להבין תהליכים כדי שאפשר יהיה לדעת איך לצאת מפלונטר אם משהו משתבש. והשימוש בחמאת קקאו הוא בערך כמו השימוש בג'לטין, נכון? נראה לי שזו אותה פעולה. גם לי יצאו כאלה גבשושיות לבנות - אבל בתערובת של גבינה - לעוגת גבינה קרה. ו-א. לא ראיתי אותן. ב. אי אפשר לבשל על הכיריים תערובת גבינה לעוגה - קרה או לא קרה. אז היא יצאה בעעעעע).
ואת יודעת מה? עדיף אמנם שלא יהיו תאונות כלשהן, אבל אם הן קורות, זו ממש הרגשה של ניצחון כשמצליחים לצאת מהן!!!
אני אנסה לחפש חמאת קקאו מבודצת.
תודה, שוב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי - שלי מבודצת, אז אני מקווה שיש גם בת"א'
רותי - שלי מבודצת, אז אני מקווה שיש גם בת"א
24/01/2011 | 08:28
1
כי את שלי הזמנתי מהחנות הקבועה שלי שהיא באזור חיפה.
העבודה עם חמאת הקקאו היא לא כמו הג'לטין כי לא ממיסים אותה במים. פשוט ממיסים אותה לבד. היא כמו מטבעות שוקולד  רק לוקח להם הרבה יותר זמן להתרכך. אני תמיד ממיסה במיקרו אבל בעדינות - רק ל15 שניות כל פעם, מערבבת ואז מכניסה שוב למיקרו.

ואת צודקת - שמתגברים על בעיה/תקלה אז באמת יש תחושה של ניצחון וזה כייף!!
כמו העוגה שניהלתי איתה קרב לפני כמה שבועות וניצחתי אותה בגדול.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה תמונה יפה '
איזה תמונה יפה
23/01/2011 | 19:41
1
1
איפה קונים חמאת קקאו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
23/01/2011 | 22:13
1
חמאת קקאו קונים בחנויות שמתמחות לאפייה.
היא מגיעה במטבעות וניראית כמו מטבעות שוקולד לבן.

משתמשים בה גם הרבה לפרלינים עד כמה שאני יודעת
וכמו שכתבתי לרותי - עושים ממנה את ציפוי השוקולד המתפצפץ שיש לקרמבו

לא רחוק ממך יש את מר קייק (בנתניה) ואפשר להשיג את זה אצלהם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' את מתעללת סידרתית'
את מתעללת סידרתית
23/01/2011 | 20:00
1
הכל מדהים!!!

יישר כוח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' תודהההההה'
תודהההההה
23/01/2011 | 22:15
2
לצפיה ב-'חלות פיסטוקים - קליעת צמה מ6 רצועות'
חלות פיסטוקים - קליעת צמה מ6 רצועות
23/01/2011 | 18:46
8
9
הרעיון להכניס פיסטוקים לחלות הוא לא שלי, אבל המתכון עצמו כן.
בעבר, די בתחילת אפיית החלות שלי, הכנתי חלות עם קשיו טחון בבצק (וגם קצת על החלות) אבל הפעם החלטתי על פיסטוק.
זה התאים כמובן לט"ו בשבט.
המליחות העדינה של הפיסטוקים עם מתיקות החלה נותנים שילוב מאד מעניין ומאד טעים.
ביום ששי היינו פחות אנשים אז הכנתי חלה אחת גדולה וקלעתי אותה מ 6 רצועות (בנוסף היו גם כמובן הרבה לחמניות אז לא היה חסר)

צילמתי גם לפני שהכנסתי לתנור. אז כך ניראית החלה אחרי התפיחה השניה (ולפני שמרחתי עליה תערובת ביצה מתוקה ושומשום)
אפשר לראות את הפיסטוק שבבצק
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וכך ניראתה החלה לאחר האפייה'
וכך ניראתה החלה לאחר האפייה
23/01/2011 | 18:49
6
8
לצפיה ב-'וואווו, הנשימה נעתקה מפי!!'
וואווו, הנשימה נעתקה מפי!!
23/01/2011 | 19:05
5
4
איזו דוגמנית מהממת.
אני מצטערת שאני חוזרת על עצמי, אבל החלות שלך, וויני, נראות כל כך מקצועיות שלא הייתי מאמינה שהן לא מקונדיטוריה.
בשבוע שעבר מישהי הציעה לי לבוא וללמד אותי לעשות הפרשת חלה - ואמרתי לה שיש כאן יועצת מקצועית, כך שאם ארצה לנסות לקלוע וכו' - יש לי ממי לקחת דוגמה.
והפרשת חלה אני יודעת לעשות - למרות שאף פעם לא עשיתי. יש לי ספרים.
איכשהו אני לא מגיעה לזה אף פעם!
אבל החלה שלך באמת מהממת!!!
(אלו פיסטוקים מלוחים? או שקנית פיסטוקים לא קלויים?)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' תודה רבההההההה'
תודה רבההההההה
23/01/2011 | 19:52
4
2
תודההההההה

בכוונה קניתי פיסטוקים קלויים ומלוחים. כל הרעיון הוא שילוב של מליחות עדינה מהפיסטוקים עם מתיקות החלה.

ואני רוצה לעודד אותך לעשות הפרשת חלה בקרוב.
את תאהבי את זה, זה מאד מרגש....!
ואין הרבה מה ללמוד. התפילות לפני ההפרשה זה משהו שאני עושה בכל מקרה כאשר אני לשה את הבצק (גם אם אני לא מפרישה).

יאללה רותייייייייייייייייי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טוב, אני ארים את הכפפה מתישהו.'
טוב, אני ארים את הכפפה מתישהו.
23/01/2011 | 20:09
3
3
לא השבוע, אבל אולי בקרוב.
אני רק מקווה שיצא טוב כי חלות מכשני ק"ג קמח זה המון - ולא נעים לתת משהו לא מוצלח.
אני אלך בהתחלה על המתכון הכי קל, בלנ"ד.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יופיייייי'
יופיייייי
23/01/2011 | 22:20
2
2
צריך סבלנות ואהבה, זה הכל.
זה לא מסובך, ואין לי ספק בכלל שיצא לך טעים.
סה:כ זה מאד דומה לקובנה, רק הקליעה שונה

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אבל לא עשיתי קובנה - אולי רק פעם אחת או'
אבל לא עשיתי קובנה - אולי רק פעם אחת או
23/01/2011 | 22:57
1
2
פעמיים. חחחח
ולא התפללתי על הבצק - אבל זה כבר עניין אחר.
סבלנות ואהבה, אני חושבת שלא חסר (אולי קצת סבלנות....)
ואחרי שאכין - ארוץ לדווח (נראה לי שזה יהיה יותר דיווח משדה הקרב - אבל למה להקדים את המאוחר?)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אין תרוצים יותר '
אין תרוצים יותר
24/01/2011 | 08:32
2
את יודעת לעבוד עם שמרים, אז אין לך יותר תירוצים
זה כייף וזאת התעלות - נראה לי שתאהבי את זה.

ואם את צריכה עזרה בענייני סדר הפרשה - תכתבי לי מסר ואני אעביר לך בשמחה. יש את זה מסודר בצורה מאד יפה באחד מספרי החלות שלי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ועוד תמונה לאחר האפייה'
ועוד תמונה לאחר האפייה
23/01/2011 | 18:59
9
לצפיה ב-'חלות פיסטוקים - קליעה מ4 רצועות'
חלות פיסטוקים - קליעה מ4 רצועות
23/01/2011 | 18:55
1
3
היות וקלעתי חלה אחת מ6 רצועות, אז אמרתי לעצמי - למה שאני לא אקלע הפעם את שאר החלות בקליעה דומה.
החלות הרגילות שלי הם תמיד בקליעה של 4 - אז קלעתי אותם הפעם בשיטה שהייתי קולעת פעם, שהיא בדיוק כמו הקליעה של 6 (ובשונה מהשיטה שאני קולעת בד"כ)

אז כך ניראות החלות אחרי התפיחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וכך ניראית החלה לאחר האפייה'
וכך ניראית החלה לאחר האפייה
23/01/2011 | 18:57
5
לצפיה ב-'לחמניית אשכול ענבים'
לחמניית אשכול ענבים
23/01/2011 | 19:02
2
6
אותו בצק - עם פיסטוקים, ולכבוד ט"ו  בשבט הכנתי בצורת אשכול ענבים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקסים!'
מקסים!
23/01/2011 | 22:26
1
חבל שבתפוז אין כפתור LIKE כמו בפייסבוק...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה לך '
תודה לך
24/01/2011 | 08:10
מה שלומך?
שמחה לראות אותך שוב בפורום
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ולחמניות בעיצובי פרחים שונים'
ולחמניות בעיצובי פרחים שונים
23/01/2011 | 19:04
2
6
הילדים מאד אוהבים את זה, ואני נהנית לשמח אותם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה יופי!!! עכשיו אני מבינה למה היית לחוצה'
איזה יופי!!! עכשיו אני מבינה למה היית לחוצה
23/01/2011 | 19:07
1
1
בשבוע שעבר
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה!!! הלחץ היה בגלל עוגת התותים'
תודה!!! הלחץ היה בגלל עוגת התותים
23/01/2011 | 19:42
2
כי הייתי צריכה לאלתר את עניין ייצוב העוגה. אני יודעת להשתמש עם חמאת הקקאו, אבל עוד לא עשיתי את זה עם התותים.
כמעט התפקשש לי כי עשיתי טעות מטומטמת אבל תיקנתי אותה, והעוגה יצאה יציבה

הלחץ לא היה בגלל החלות, למרות שאחרי שהכנתי את בצק הפיסטוקים, פתאום נבהלתי קצת שאולי זה לא יתאים לילדים
אבל הם אכלו קצת לחמניות עוד לפני כניסת השבת ומאד התלהבו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ועוד לחמניות פרחים'
ועוד לחמניות פרחים
23/01/2011 | 19:07
2
19
לצפיה ב-'ויני אני כל שבוע יכתוב לך שאת כשרונית'
ויני אני כל שבוע יכתוב לך שאת כשרונית
23/01/2011 | 19:44
1
4
לצפיה ב-'תודה רבההההה '
תודה רבההההה
23/01/2011 | 22:14
4
לצפיה ב-'יני היקרה, דברים נפלאים, מדהימים - אין מילים!'
יני היקרה, דברים נפלאים, מדהימים - אין מילים!
23/01/2011 | 19:17
14
3
איזה קליעות מושלמות - זהו...חייבת לנסות!!!!
הכל נראה ממש טוב הועבר להודעות המובחרות (נא הוסיפי מתכונים)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ויני - כמובן!'
ויני - כמובן!
23/01/2011 | 19:18
3
לצפיה ב-'למה,למה את בלחץ כל הזמן?'
למה,למה את בלחץ כל הזמן?
23/01/2011 | 20:06
2
1
אין מצב שיתפקשש לך.
אפיה זה דבר כיפי אל תתני לזה להלחיץ אותך.
הכל נראה נהדר
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאיוש, אני מבינה אותה!! גם אני תמיד'
מאיוש, אני מבינה אותה!! גם אני תמיד
23/01/2011 | 20:12
בלחץ. רק שלי הרבה פעמים מתפקשש (עייני ערך עוגת הפרה).
ויש אנשים שמתפקדים טוב בלחץ - לא אני. אני מעדיפה להיות רגועה.
אצלך זה כיפי כי את כבר מאוד מיומנת. וגם, כנראה, טיפוס לא לחוץ.
עד היום אני זוכרת באיזה לחץ הכנתי את אוזני המן הראשונות שלי ואת הזוועה שיצאה לי - ויש לי צמרמורת.
אבל אני מסכימה אתך שוויני, עם רמת ההצלחות שלה, כבר לא צריכה להיות לחוצה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זה לחץ חיובי, לא לחץ שלילי'
זה לחץ חיובי, לא לחץ שלילי
23/01/2011 | 22:26
3
את צודקת! אפייה זה דבר מהנה מאד, וזאת גם הסיבה שתמיד כייף לי במטבח - אני אוהבת את זה
אבל אני טיפוס כזה - אני צריכה להיות קצת "לחוצה" ואז אני בפוקוס זה כאילו מפעיל אותי
אם אני רגועה מדי זה כבר ברור לי ששום דבר לא יצליח לי, חוץ מזה שברגע שאני רגועה, החצי נכנס ממש ללחץ (חחחחחחחחחחח למרות שאני רצינית)

תודה רבה לך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה יוכי '
תודה רבה יוכי
23/01/2011 | 22:09
9
1
אני אשתדל (ב"נ) להעלות מחר מתכונים (אני גמורה מעייפות היום)

הקליעות הפעם הן לא הקליעות הרגילות שלי, זאת קליעה מ4 רצועות בשיטה שהפעם הייתי קולעת
אבל זה נחמד לשנות מדי פעם
תודה לך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני זה שאת ברמה מקצועית'
וויני זה שאת ברמה מקצועית
23/01/2011 | 22:23
8
2


זה כבר ידוע לי ממזמן, אבל עכשיו הפכת להיות גם צלמת מקצועית ועל כך
אני שמחה מאוד.

הכל נראה נפלא ברמות ואשמח לקבל הדרכה איך עושים את הצמה מ-6 רצועות
אם יש סדנא לראות איך עושים זאת אפילו מאתר אחר אם יש לך במקרה
אשמח לקבל ותודה

ערב נפלא ותודה על מאפי הבית הנהדרים שלך, כמובן מחכים למתכונים




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה כישרון יש לך , אלופה, נהנייתי מתמונה '
איזה כישרון יש לך , אלופה, נהנייתי מתמונה
24/01/2011 | 09:07
3
1
לתמונה , פשוט מדהים  ומפתיע כל פעם מחדש מה שאת מכינה.
תבורכי ורק בריאות .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וואו וויני, הפעם באמת הפצצת אותנו '
וואו וויני, הפעם באמת הפצצת אותנו
24/01/2011 | 09:41
1
2
בתמונות מהממותשל מאכלים מהממים אני כבר מתביישת להכניס את ה2וחצי תמונות שלי. סתאאאם, אבל באמת עלית על כולנו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודהההההההה '
תודהההההההה
24/01/2011 | 15:17
1
ולא למצוא תירוצים - תעלי תמונות בבקשה, אני מאד אוהבת לראות אותן!
חוץ מזה שאני אוהבת לראות איך את מקשטת - זה כישרון באמת מיוחד שיש לך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבהההההה לך '
תודה רבהההההה לך
24/01/2011 | 15:00
2
לצפיה ב-'תודה רבה דליה '
תודה רבה דליה
24/01/2011 | 14:59
3
סליחה שלא הגבתי עד עכשיו... הייתי גמורה מעייפות אתמול, והבוקר קמתי עם מרץ ויצאתי לסידורים (או כפי שהחצי קורא לזה "לגיהוצים")

את יודעת - אני מסתכלת היום על הצילומים של פעם וזה פשוט נורא כי כמעט כל תמונה אינה חדה....
צילום עדיין לא מושך אותי אבל לפחות המאפים קצת יותר טוב

בקשר לקליעה מ6 - לא ראיתי באתרים אחרים את סוג הקליעה הזה. יש לי אותו בספרי החלות שלי
שוב - יש כמה שיטות לקליעה מ 6, אני אוהבת את זאת כי היא קליעה גבוהה.
אני אנסה לאייר ולהעלות לפה (למרות שאני איומה בלצייר) ואם אני לא אצליח, אז אני אכתוב לך ותשלחי לי במסר את המייל שלך ואני אוכל להעביר לך צילום.

תודה רבה לך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה חמודה'
תודה רבה חמודה
24/01/2011 | 15:39
2


אין צורך להתנצל....הכל בסדר, איזה יופי שמחה לראות שאת רואה קודם
כל את ההבדל בחדות...זה הבדל ענק בין המצלמה לבין פלאפון והוא עושה יפה
יפה את ההבדל הענק הזה !

לא נורא בקשר לצילומים הקודמים, הרי אנחנו חוזרים כך או אחרת על דברים שאנחנו
מכינות...ואז המצלמה מופיעה בכל הדרה, והפעם בחדות וביופי המנה...

אין בעיה אשמח לתת לך את המייל שלי, כי אני באמת זקוקה לראות את ההסבר
אחד לאחד, עם איור לא כל כך מסתדר לי, אז כבר שולחת לך

ותודה על הרצון הטוב ועל ההסבר...אולי בזכות זה אצא מהשמרים הכבדים האלו...




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בשמחה רבה'
בשמחה רבה
24/01/2011 | 15:48
1
הפחד הזה משמרים הוא סתם משהו שהכניסו לנו לראש
מזל שלא ידעתי שאמורים לפחד מהם.....

אני אשמח מאד לשלוח לך. אני אעשה את זה יותר מאוחר, כי אני חייבת לאכול משהו (ועוד לא עשיתי את זה היום....)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קחי את הזמן'
קחי את הזמן
24/01/2011 | 16:15


וממש לא דחוף...בזמנך הפנוי ביותר

ממש לא בסדר שעד עכשיו לא הכנסת כלום לפה....זה מה שנקרא ''הסנדלר הולך יחף''

עם כל המטעמים שלך את ראשונה יקירה


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דברים מקסימים'
דברים מקסימים
24/01/2011 | 12:28
1
1
לצפיה ב-'תודההההההה'
תודההההההה
24/01/2011 | 15:18
3
לצפיה ב-'נשמע חבל"ז, שמרתי את המתכון!'
נשמע חבל"ז, שמרתי את המתכון!
24/01/2011 | 17:39
3
4
לצפיה ב-'הכוונה לעוגיות עם השוקולד הלבן, כמובן!!'
הכוונה לעוגיות עם השוקולד הלבן, כמובן!!
24/01/2011 | 17:39
2
3
לצפיה ב-'מעצבן אותי שאני לא מוצאת את התמונות'
מעצבן אותי שאני לא מוצאת את התמונות
24/01/2011 | 21:04
1
1
משום מה אני בטוחה שצילמתי אבל הן לא נמצאות במצלמה אז אני לא מבינה....
אולי מרוב אפיות ומתוקים אני משתגעת....?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא יודעת, אולי. מזל שאני לא '
לא יודעת, אולי. מזל שאני לא
25/01/2011 | 13:32
אופה מתוקים
בכל מקרה התמונה בקישור שצירפת נראית מהמם.
מקווה לנסות בקרוב.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ