לא יכבה בלילה נרה זה בשבילך

monday

New member
../images/Emo124.gif לא יכבה בלילה נרה זה בשבילך

ובעצם לטובת כולם, פותחת שרשור למנות חמות שקל להכינן וכמובן לא יקרות, ויהיה לך מבחר להכנה. מעבר לזה לדעתי עלייך לשבת ולדבר עם החצי השני וכך הכל יובן. בדיבורים אנחנו פותרים הכל אבל אם תשמרי בבטן, הצד השני לא ידע על כך ואז תשארי מתוסכלת וחבל...לדבר לדבר לדבר זה חשוב לזוגיות ובכלל לדרך החיים שלנו, ובודאי בודאי עם הבעל שהוא הדבר הכי קרוב אלינו !!! אז לטובת העניין אעלה כאן מתכונים שיעזרו לך ובודאי גם לעוד אנשים אטריות עם גזר ברוטב יין / monday החומרים: 1 חב' אטריות רחבות (400 גר') לרוטב: 2 בצלים גדולים קצוצים גס 4 גזרים מגוררים גס 2 קוביות תיבוליות פטריות 1 כף רוטב סויה 1/2 כוס יין אדום יבש מעט מלח פלפל שחור מעט פטרוזיליה יבשה הכנה: מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. הכנת הרוטב: במחבת מטגנים את הבצלים עד להזהבה יפה. מוסיפים את הגזר והתיבוליות אל הבצלים ומטגנים אותם עד שהתיבוליות נמסות והגזר מתרככים. מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ומבשלים על אש נמוכה מס' דקות נוספות עד לתערובת אחידה. בקערה שמים את האטריות ומערבבים עם תערובת הירקות המוכנה ומגישים בתור תוספת. בתיאבון
 

monday

New member
אטריות עם כרוב

אטריות עם כרוב / ד ר ו מ י ת החומרים: כרוב אחד קטן או חצי כרוב גדול חצי שקית אטריות מרובעות שמן קנולה או שומן אווז פלפל שחור מלח הכנה: קוצצים דק את הכרוב. מאדים על להבה נמוכה ומתבלים בהרבה פלפל שחור ובמלח עד שהכרוב רך. מערבבים מדי פעם. מבשלים את האטריות במי מלח, שוטפים במים קרים ומסננים. מוסיפים לכרוב ומבשלים יחד עוד מס' דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. הערות: אפשר ואפילו רצוי להכין את הכרוב יום לפני ההגשה. לבשל טרי את האטריות ולבשל את הכרוב עם האטריות עד שהתבשיל חם ומוכן. בתיאבון
 

monday

New member
נגיסי עוף במעטפת שומשום

נגיסי עוף במעטפת שומשום / מאתר פסטו החומרים: 4 יח' חזה עוף נקי 1 ביצה טרופה 1/3 כוס מים 1/3 כוס קמח 1/2 1 כפות שומשום 1/2 כפית מלח הכנה: מחממים מחבת וקולים את השומשום כ- 2 דקות בערבוב. מייבשים וחותכים את חזה העוף לקוביות בגודלx3 3 ס"מ או לרצועות ברוחב 2 ס"מ. מערבבים בקערה את הביצה הטרופה עם המים הקמח עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את המלח והשומשום ומערבבים היטב. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני. טובלים כל קוביית עוף בבלילה ומניחים בשמן. מטגנים עד להזהבה ומוציאים לספיגת עודף השמן על נייר מגבת. בתיאבון
 

monday

New member
נגיסי אטריות

נגיסי אטריות / לינדוש שלנו החומרים: חבילה של אטריות דקות מבושלות לפי ההוראות שבאריזה 6-8 ביצים כף פלפל שחור כף מלח כף סוכר כף אבקת מרק הכנה: להכניס את האטריות לקערה גדולה להוסיף את הביצים ואת התבלינים לערבב היטב ולתת לנוח מעט. בינתיים לחמם שמן במחבת, לקחת בעזרת כף מהעיסה לסדר עיגול יפה ויציב ולהניח בשמן החם. לטגן משני הצדדים. להניח בנייר מגבת לספיגת השמן ( האמת שאין בכלל ) ניתן לאפות מהעיסה פשטידה. בתיאבון
 

monday

New member
אנטיפסטי ירקות קלאסי

אנטיפסטי ירקות קלאסי / דב לוסקי החומרים: קישוא בינוני פלפל אדום מתוק חציל גזר למשרה: שמן זית חומץ בלסמי 3 שיני שום ריחן טרי מלח פלפל שחור גרוס הכנה: חותכים את הקישוא והחציל לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. מפזרים קצת מלח ומניחים בצד ל- 20 דקות. קולים את הפלפלים (השלמים) בגריל ל- 20 דקות, מוציאים ומכניסים לשקית פלסטיק. אחרי שהפלפלים מתקררים קצת, מקלפים בזהירות את הקליפה, מוציאים את הזרעים וחותכים לפרוסות נאות. חותכים את הגזר לאורכו לקבלת מעין גפרורים עבים. מטגנים במחבת עם שמן זית למשך 2-3 דקות. שוטפים את פרוסות הקישוא והחציל מהמלח ומייבשים קלות. את החצילים מכניסים לגריל ל 10 דקות, והקישואים מקבלים טיגון של דקה מכל צד. הכנת המשרה: מערבבים את חומרי המשרה ומכניסים את כל הירקות פנימה. מערבבים בזהירות ומשאירים לנוח לפחות שעה. מגישים עם פרוסות לחם או טוסט. בתיאבון
 

monday

New member
אפונה ברוטב מתובל

אפונה ברוטב מתובל / monday החומרים: 1 שקית אפונה קפואה ומופשרת - 800 גר' 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גסות 2 כפות שמן זית 1 כפית שום כתוש 3-4 כפות גדושות רסק עגבניות 3 כפות גדושות אריסה 1/2 כפית כמון 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה 1/2 1 כוסות מים הכנה: מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים לסיר את האפונה המופשרת ואת כל שאר החומרים. מבשלים על אש גבוהה עד לנקודת הרתיחה ואז מקטינים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כ-15 דקות עם מכסה סגור. הערות monday: הבנתי שבעלך לא אוהב שום ובצל, את בהחלט יכולה להסיר ולא להוסיף גם כך עם כל התיבול יצא לך מצויין. בתיאבון:
 

monday

New member
בואיקוס-עוגיות

בואיקוס-עוגיות / רות אוליבר החומרים: 200 גרם חמאה 500 גרם קמח תופח 1 קוטג' 1 שמנת חמוצה 2 ביצים 250 גרם גבינה בולגרית 50 גרם קשקבל מגוררת דק הכנה: 1. ללוש את החומרים במערבל (לטעום מה חסר). אם יצא דליל מדי להוסיף עוד טיפה קמח ( לא לעשות בטון ). 2. ליצור עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ, אפשר בעזרת כפית על נייר אפיה. 3. לגרד מעל קשקבל ולאפות בחום 180 מעלות עד שמזהיב. 4. לצנן להכניס לכלי אטום. את הקומפוזיציה הזאת אפשר לשנות בהתאם למה שיש במטבח. אפשר להוסיף גבינות צהובות, להחליף את הקוטג' בגבינה אחרת וכו'. תמיד מצליח, רצוי לאכול חם אפשרי לאפות מראש ולחמם. כדאי להכניס את הבצק קצת לקרור לפני יצירת הכדורונים. בתיאבון
 

monday

New member
פשטידת בואיקוס

פשטידת בואיקוס / שושי הותיקה מפורום השף הלבן החומרים: 1 קופ' גבינה 9% 1 חב' קמח תופח קטן 200 גר’ חמאה או מרגרינה 1 גביע שמנת רגילה חמוצה 1 קוביה גבינה בולגרית מפוררת גבינת קשקבל מגוררת 1 ביצה הכנה: ללוש הכל לבצק, אם דביק קצת להוסיף עוד קמח. למרוח למעלה ביצה + שומשום ולתנור חום בינוני עד להזהבה. בתיאבון
 

monday

New member
אצבעות בטטה בשומשום

אצבעות בטטה בשומשום החומרים: 3 בטטות גדולות שומשום כמון 5 שיני שום קצוצות מלח פלפל הכנה: 1. חותכים את הבטטה לאצבעות שמנמנות. 2. מפזרים מעל את שאר החומרים. 3. אופים בחום בינוני עד להתרככות והשחמת הבטטות. הערות monday: אם את רוצה לשדרג את יכולה להוסיף 2-3 כפות שמן זית ו-2 כפות סילאן. מקור המתכון: http://www.kipa.co.il/food/matkon/1161 בתיאבון
 

monday

New member
בטטה בתנור בטחינה גולמית ושמן זית

בטטה בתנור בטחינה גולמית ושמן זית / עינת גלס - גורמה החומרים: 5 בטטות בינוניות מלח גס 10 כפות שמן זית 10 כפות טחינה גולמית באיכות מעולה הכנה: 1. מחממים תנור לחום גבוה. שוטפים את הבטטות היטב, מייבשים ועוטפים בנייר כסף. 2. מכניסים לתנור ל-40-30 דקות ( תלוי בגודל הבטטה ) עד שהן מתרככות. אם יש אפשרות לצלות את הבטטות על גריל גחלים, התוצאה טעימה יותר. 3. מוציאים את הבטטות מהתנור ומנייר הכסף, חוצים כל בטטה לשניים. חורצים כל חצי בטטה במזלג, וזורים מלח גס. 4. על כל חצי בטטה יוצקים כף שמן זית ומעליה כף טחינה גולמית ומגישים. בתיאבון
 

רותי410

New member
וואוו, דליה, אילו מתכונים נהדרים העלית

כאן. אני כבר מעבירה כמה מהם לספריית המתכונים שלי. לא רק "לא יכבה נרה", נהנית מהם. יש לך לפחות עוד לקוחה אחת
 

monday

New member
סלט אורז עם בטטות

סלט אורז עם בטטות / monday החומרים: 2 כוסות אורז בסמטי או פרסי 3 כוסות מים רותחים 2 בצלים בינוניים קצוצים 2 כפות שמן זית לטיגון הבצל 1 פלפל גדול ירוק כהה חתוך לקוביות 2 פלפלי שושקה ירוקים חתוכים לקוביות 4 מיני בטטות מבושלים וחתוכים לקוביות מלח פלפל הכנה: במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה עדינה. מוסיפים אל הבצל את הפלפלים ומטגנים-מאדים עד להתרככותם על להבה נמוכה. בינתיים מבשלים את הבטטות בנפרד עד להתרככותם ( משהו כמו חצי שעה ). מוציאים את הבטטות מהמים ונותנים להתקרר, חותכים את הבטטות לקוביות ומשאירים בצד. מורידים את הבצל עם הפלפלים מהאש ומוסיפים אותם לאורז. מטגנים את האורז כ-2 דקות עם תערובת הבצל-פלפל, מוסיפים את המים הרותחים ונותנים עוד רתיחה, מורידים לאש הכי נמוכה, מכסים במגבת נקיה את הסיר ומעליו סוגרים עם מכסה הסיר. ( כך לא בורחים שום אדי בישול ). מבשלים 20 דקות וסוגרים את האש. משאירים את הסיר סגור, ולאחר כ-10 דקות פותחים את הסיר ומפוררים את האורז בעזרת מזלג. מעבירים את תכולת הסיר לקערה גדולה ומוסיפים את קוביות הבטטות לתערובת האורז. מערבבים בעדינות עד שהבטטות נטמעות בתוך תערובת האורז. מפזרים מעל פתיתי פטרוזיליה יבשה ומגישים. הערות monday: את הבצל את יכולה וגם הפלפל הירוק להוריד...אני מוסיפה כי אצלנו אוהבים... את יכולה להוסיף ירקות ולהוריד מה שבא לך... במקום הבצל את מוסיפה 2 כפות שמן זית על כל כוס אורז בתיאבון
 

linar1

New member
רביולי עם מילוי גבינות ורוטב עגבניות../images/Emo41.gif

צרכים: כ100 גר' קמח סמולינה מחיטת דורם כ300 גר' קמח פסטה חלמון אחד כ150 מים כף שמן קולונה קמצוץ מלח 200 גר גבינת עזים מפוררת 200 גר גבינת פרמזן מגוררת ביצה אחת למלית בצל אחד חתוך לקוביות 2 שיני שום כף שמן לטיגון להכנת רוטב 4- 5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות – ניתן להשתמש עם קליפה חופן עלי בזיליקום קצוצות כפית פפריקה מתוקה כף רוטב צ'ילה כפית אורגנו מלח, פלפל לפי הטעם אופן הכנה רביולי: להרתיח מים עם שמן. בקערה עמוקה לשים תערובת קמח עם מלח ולהוסיף באיטיות מים רותחים תוך עבודה עם מעבד מזון עד שמתקבל בצק חם, לח וגמיש מאוד. להוסיף חלמון ושוב לערבב כ3 דקות. להניח את הבצק בשקית או ניילון נצמד ולשים במקרר ל30 דקות לפחות. הבצק ישאר שמיש במקר לפחות 3-4 ימים. להכין מגבינות וביצה תערובת למלית. להכין את הרוטב – ההנהיות ינתנו בנפרד. להוציא את הבצק לחלק ל3-4 כדורים קטנים יותר. לרדדאת הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עגולים בקוטר 6-8 ס"מ. למלא במרכז כל עיגול מלית ולהניח מעל המלית עוד עיגול ולהדביק ולעבור סביב הרביולי עם גלגלת שגוזרת עודפי בצק בשוליים ובצורה יפה. להרתיח סיר גדול עם מים וקמצוץ מלח וכפית שמן קנולה. כשהמים רותחים מניחים את הרביולי פנימה וממתנים עד שהם צפים ומבשלים כ3דקות לכל היותר. מסננים רביולי ומגשים עם רוטב. אופן הכנת רוטב: בסיר לבישול רטבים מטגנים את הבצל עד גוון זהוב שקוף, מוספים עגבניות ומאדים עד לריכוך. מוספים מלח, פלפל , פפריקה, רוטב צ'ילה, אורגנו וממשכים עוד כ3-4 דקות בבישול. לסגור את האש, להוסיף שום מעוך, עלי בזיליקום, לתקן את הטעמים ולהגיש. בתאבון.
 

רותי410

New member
רוזה, תודה רבה. חיכיתי לזה!!

זה קצת אתגר בשבילי, אבל שומרת את המתכון למקרה שמישהו ייתן לי מכה על הראש ואני אחליט להכין. בטח יהיו לי שאלות אלייך (בעיקר בנוגע לסוגי הקמח). אחלה מנה. ממש-ממש לטעמי.
 

linar1

New member
רותי תמיד תשאלי כל דבר../images/Emo24.gif

ואני אשמח לענות על כל שאלה. אגב הטכניקה של אייל שני עם כל הכבוד לשף מאוד מסורבלת ולדעתי הכל פי כמה יותר פשוט.
 
למעלה