לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-' לא יכבה בלילה נרה זה בשבילך'
לא יכבה בלילה נרה זה בשבילך
<< ההודעה הנוכחית
23/01/2011 | 11:31
36
216


ובעצם לטובת כולם, פותחת שרשור למנות חמות שקל להכינן וכמובן לא יקרות, ויהיה לך מבחר
להכנה. מעבר לזה לדעתי עלייך לשבת ולדבר עם החצי השני וכך הכל יובן. בדיבורים אנחנו פותרים הכל
אבל אם תשמרי בבטן, הצד השני לא ידע על כך ואז תשארי מתוסכלת וחבל...לדבר לדבר לדבר
זה חשוב לזוגיות ובכלל לדרך החיים שלנו, ובודאי בודאי עם הבעל שהוא הדבר הכי קרוב אלינו !!!

אז לטובת העניין אעלה כאן מתכונים שיעזרו לך ובודאי גם לעוד אנשים


אטריות עם גזר ברוטב יין  /  monday

החומרים:
1 חב' אטריות רחבות (400 גר')

לרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים גס
4 גזרים מגוררים גס
2 קוביות תיבוליות פטריות
1 כף רוטב סויה
1/2 כוס יין אדום יבש
מעט מלח
פלפל שחור
מעט פטרוזיליה יבשה


הכנה:
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.

הכנת הרוטב:
במחבת מטגנים את הבצלים עד להזהבה יפה. מוסיפים
את הגזר והתיבוליות אל הבצלים ומטגנים אותם עד
שהתיבוליות נמסות והגזר מתרככים. מוסיפים את כל
שאר חומרי הרוטב ומבשלים על אש נמוכה מס' דקות
נוספות עד לתערובת אחידה.
בקערה שמים את האטריות ומערבבים עם תערובת
הירקות המוכנה ומגישים בתור תוספת.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אטריות עם כרוב'
אטריות עם כרוב
23/01/2011 | 11:35
13


אטריות עם כרוב  /  ד ר ו מ י ת

החומרים:
  כרוב אחד קטן או חצי כרוב גדול
חצי שקית אטריות מרובעות
שמן קנולה או שומן  אווז
פלפל שחור
מלח


הכנה:
קוצצים דק את הכרוב. מאדים על להבה נמוכה ומתבלים בהרבה פלפל שחור ובמלח עד שהכרוב רך. מערבבים מדי פעם.
מבשלים את האטריות במי מלח, שוטפים במים קרים ומסננים.
מוסיפים לכרוב ומבשלים יחד עוד מס'  דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.

הערות:
אפשר ואפילו רצוי להכין את הכרוב יום לפני ההגשה.  
לבשל טרי את האטריות ולבשל את הכרוב עם  האטריות
עד שהתבשיל חם ומוכן.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נגיסי עוף במעטפת שומשום'
נגיסי עוף במעטפת שומשום
23/01/2011 | 11:39
18



נגיסי עוף במעטפת שומשום  /  מאתר פסטו

החומרים:
4 יח' חזה עוף נקי
1 ביצה טרופה
1/3 כוס מים
1/3 כוס קמח
1/2 1 כפות שומשום
1/2 כפית מלח


הכנה:
מחממים מחבת וקולים את השומשום כ- 2 דקות בערבוב.
מייבשים וחותכים את חזה העוף לקוביות בגודלx3 3 ס"מ או לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
מערבבים בקערה את הביצה הטרופה עם המים הקמח עד לקבלת בלילה חלקה.
מוסיפים את המלח והשומשום ומערבבים היטב. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני.
טובלים כל קוביית עוף בבלילה ומניחים בשמן. מטגנים עד להזהבה
ומוציאים לספיגת עודף השמן על נייר מגבת.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נגיסי אטריות'
נגיסי אטריות
23/01/2011 | 11:52
13



נגיסי אטריות  /  לינדוש שלנו

החומרים:
חבילה של אטריות דקות מבושלות לפי ההוראות שבאריזה
6-8 ביצים
כף פלפל שחור
כף מלח
כף סוכר
כף אבקת מרק


הכנה:
להכניס את האטריות לקערה גדולה להוסיף את הביצים
ואת התבלינים לערבב היטב ולתת לנוח מעט.
בינתיים לחמם שמן במחבת, לקחת בעזרת כף מהעיסה לסדר עיגול יפה ויציב ולהניח בשמן החם.
לטגן משני הצדדים.
להניח בנייר מגבת לספיגת השמן ( האמת שאין בכלל )
ניתן לאפות מהעיסה פשטידה.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אנטיפסטי ירקות קלאסי'
אנטיפסטי ירקות קלאסי
23/01/2011 | 11:57
25



אנטיפסטי ירקות קלאסי  /  דב לוסקי


החומרים:
קישוא בינוני
פלפל אדום מתוק
חציל
גזר

למשרה:
שמן זית
חומץ בלסמי
3 שיני שום
ריחן טרי
מלח
פלפל שחור גרוס


הכנה:
חותכים את הקישוא והחציל לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. מפזרים קצת מלח ומניחים
בצד ל- 20 דקות. קולים את הפלפלים (השלמים) בגריל ל- 20 דקות, מוציאים
ומכניסים לשקית פלסטיק. אחרי שהפלפלים מתקררים קצת, מקלפים בזהירות
את הקליפה, מוציאים את הזרעים וחותכים
לפרוסות נאות. חותכים את הגזר לאורכו לקבלת מעין גפרורים עבים. מטגנים
במחבת עם שמן זית למשך 2-3 דקות. שוטפים את פרוסות הקישוא והחציל מהמלח
ומייבשים קלות. את החצילים מכניסים לגריל ל 10 דקות, והקישואים מקבלים
טיגון של דקה מכל צד.


הכנת המשרה:
מערבבים את חומרי המשרה ומכניסים את כל הירקות פנימה. מערבבים
בזהירות ומשאירים לנוח לפחות שעה. מגישים עם פרוסות לחם או טוסט.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אפונה ברוטב מתובל'
אפונה ברוטב מתובל
23/01/2011 | 12:05
14


אפונה ברוטב מתובל  /  monday

החומרים:
1 שקית אפונה קפואה ומופשרת - 800 גר'
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גסות
2 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כפות גדושות אריסה
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
1/2 1 כוסות מים


הכנה:
מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים לסיר את
האפונה המופשרת ואת כל שאר החומרים. מבשלים על
אש גבוהה עד לנקודת הרתיחה ואז מקטינים ללהבה נמוכה
ומבשלים עוד כ-15 דקות עם מכסה סגור.


הערות monday:
הבנתי שבעלך לא אוהב שום ובצל, את בהחלט יכולה להסיר ולא להוסיף
גם כך עם כל התיבול יצא לך מצויין.


בתיאבון:


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בואיקוס-עוגיות'
בואיקוס-עוגיות
23/01/2011 | 12:12
16



בואיקוס-עוגיות  /   רות אוליבר


החומרים:
200 גרם חמאה
500 גרם קמח תופח
1 קוטג'
1 שמנת חמוצה
2 ביצים
250 גרם גבינה בולגרית
50 גרם קשקבל מגוררת דק


הכנה:
1. ללוש את החומרים במערבל (לטעום מה חסר). אם יצא דליל מדי להוסיף עוד טיפה קמח ( לא לעשות בטון ).

2. ליצור עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ, אפשר בעזרת כפית
על נייר אפיה.

3. לגרד מעל קשקבל ולאפות בחום 180 מעלות עד שמזהיב.

4. לצנן להכניס לכלי אטום.

את הקומפוזיציה הזאת אפשר לשנות בהתאם למה שיש במטבח. אפשר להוסיף גבינות צהובות,
להחליף את הקוטג' בגבינה אחרת וכו'.
תמיד מצליח, רצוי לאכול חם אפשרי לאפות מראש ולחמם.
כדאי להכניס את הבצק קצת לקרור לפני יצירת הכדורונים.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת בואיקוס'
פשטידת בואיקוס
23/01/2011 | 12:15
152



פשטידת בואיקוס  /  שושי הותיקה מפורום השף הלבן

החומרים:
1 קופ' גבינה 9%
1 חב' קמח תופח קטן
200 גר’ חמאה או מרגרינה
1 גביע שמנת רגילה חמוצה
1 קוביה גבינה בולגרית מפוררת
גבינת קשקבל מגוררת
1 ביצה


הכנה:
ללוש הכל לבצק, אם דביק קצת להוסיף עוד קמח.
למרוח למעלה ביצה + שומשום ולתנור חום בינוני
עד להזהבה.


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אצבעות בטטה בשומשום'
אצבעות בטטה בשומשום
23/01/2011 | 12:20
32



אצבעות בטטה בשומשום  

החומרים:
3 בטטות גדולות
שומשום
כמון
5 שיני שום קצוצות
מלח פלפל


הכנה:
1. חותכים את הבטטה לאצבעות שמנמנות.

2. מפזרים מעל את שאר החומרים.

3. אופים בחום בינוני עד להתרככות והשחמת הבטטות.



הערות monday:
אם את רוצה לשדרג את יכולה להוסיף 2-3 כפות שמן זית ו-2 כפות סילאן.

מקור המתכון: http://www.kipa.co.il/food/matkon/1161


בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בטטה בתנור בטחינה גולמית ושמן זית'
בטטה בתנור בטחינה גולמית ושמן זית
23/01/2011 | 12:24
15



בטטה בתנור בטחינה גולמית ושמן זית  /  עינת גלס - גורמה


החומרים:
5 בטטות בינוניות
מלח גס
10 כפות שמן זית
10 כפות טחינה גולמית באיכות מעולה


הכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה. שוטפים את הבטטות היטב, מייבשים ועוטפים בנייר כסף.

2. מכניסים לתנור ל-40-30 דקות ( תלוי בגודל הבטטה ) עד שהן מתרככות.
אם יש אפשרות לצלות את הבטטות על גריל גחלים, התוצאה טעימה יותר.

3. מוציאים את הבטטות מהתנור ומנייר הכסף, חוצים כל בטטה לשניים.
חורצים כל חצי בטטה במזלג, וזורים מלח גס.

4. על כל חצי בטטה יוצקים כף שמן זית ומעליה כף טחינה גולמית ומגישים.



בתיאבון


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רעיון מקסים, מתכונים חבל"ז, כל הכבוד '
רעיון מקסים, מתכונים חבל"ז, כל הכבוד
23/01/2011 | 12:42
6
לצפיה ב-'איזה שרשור טעיםםםםםםםם'
איזה שרשור טעיםםםםםםםם
23/01/2011 | 12:53
5
לצפיה ב-'וואוו, דליה, אילו מתכונים נהדרים העלית'
וואוו, דליה, אילו מתכונים נהדרים העלית
23/01/2011 | 13:05
2
3
כאן.
אני כבר מעבירה כמה מהם לספריית המתכונים שלי.
לא רק "לא יכבה נרה", נהנית מהם.
יש לך לפחות עוד לקוחה אחת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דליה המקסימה רעיון נפלא'
דליה המקסימה רעיון נפלא
23/01/2011 | 13:46
1
5
לצפיה ב-'בשמחה בנות תיהנו '
בשמחה בנות תיהנו
23/01/2011 | 19:15
2
לצפיה ב-'סלט אורז עם בטטות '
סלט אורז עם בטטות
23/01/2011 | 14:09
5
9


סלט אורז עם בטטות  /  monday

החומרים:
2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
3 כוסות מים רותחים
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן זית לטיגון הבצל
1 פלפל גדול ירוק כהה חתוך לקוביות
2 פלפלי שושקה ירוקים חתוכים לקוביות
4 מיני בטטות מבושלים וחתוכים לקוביות
מלח פלפל



הכנה:
במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה עדינה. מוסיפים אל הבצל את
הפלפלים ומטגנים-מאדים עד להתרככותם על להבה נמוכה. בינתיים מבשלים
את הבטטות בנפרד עד להתרככותם ( משהו כמו חצי שעה ).
מוציאים את הבטטות מהמים ונותנים להתקרר, חותכים את הבטטות לקוביות
ומשאירים בצד. מורידים את הבצל עם הפלפלים מהאש ומוסיפים אותם לאורז.
מטגנים את האורז כ-2 דקות עם תערובת הבצל-פלפל, מוסיפים את המים
הרותחים ונותנים עוד רתיחה, מורידים לאש הכי נמוכה, מכסים במגבת
נקיה את הסיר ומעליו סוגרים עם מכסה הסיר. ( כך לא בורחים שום אדי בישול ).
מבשלים 20 דקות וסוגרים את האש. משאירים את הסיר סגור, ולאחר כ-10
דקות פותחים את הסיר ומפוררים את האורז בעזרת מזלג. מעבירים את
תכולת הסיר לקערה גדולה ומוסיפים את קוביות הבטטות לתערובת האורז.
מערבבים בעדינות עד שהבטטות נטמעות בתוך תערובת האורז.
מפזרים מעל פתיתי פטרוזיליה יבשה ומגישים.


הערות monday:
את הבצל את יכולה וגם הפלפל הירוק להוריד...אני מוסיפה כי אצלנו אוהבים...
את יכולה להוסיף ירקות ולהוריד מה שבא לך... במקום הבצל את מוסיפה
2 כפות שמן זית על כל כוס אורז


בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'דליה'לה רואים שחזרת אלינו בכוחות מחודשים'
דליה'לה רואים שחזרת אלינו בכוחות מחודשים
23/01/2011 | 14:13
4
איזה כייף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רביולי עם מילוי גבינות ורוטב עגבניות'
רביולי עם מילוי גבינות ורוטב עגבניות
23/01/2011 | 14:40
3
10
צרכים:

כ100 גר' קמח סמולינה מחיטת דורם
כ300 גר' קמח פסטה
חלמון אחד
כ150 מים
כף שמן קולונה
קמצוץ מלח
200 גר גבינת עזים מפוררת
200 גר גבינת פרמזן מגוררת
ביצה אחת למלית
בצל אחד חתוך לקוביות
2 שיני שום
כף שמן לטיגון להכנת רוטב
4- 5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות – ניתן להשתמש עם קליפה
חופן עלי בזיליקום קצוצות
כפית פפריקה מתוקה
כף רוטב צ'ילה
כפית אורגנו
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה רביולי:

להרתיח מים עם שמן.
בקערה עמוקה לשים תערובת קמח עם מלח ולהוסיף באיטיות מים רותחים תוך עבודה עם מעבד מזון עד שמתקבל בצק חם, לח וגמיש מאוד.
להוסיף חלמון ושוב לערבב כ3 דקות.
להניח את הבצק בשקית או ניילון נצמד ולשים במקרר ל30 דקות לפחות. הבצק ישאר שמיש במקר לפחות 3-4 ימים.
להכין מגבינות וביצה תערובת למלית.
להכין את הרוטב – ההנהיות ינתנו בנפרד.
להוציא את הבצק לחלק ל3-4 כדורים קטנים יותר.
לרדדאת הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עגולים בקוטר 6-8 ס"מ.
למלא במרכז כל עיגול מלית ולהניח מעל המלית עוד עיגול ולהדביק ולעבור סביב הרביולי עם גלגלת שגוזרת עודפי בצק  בשוליים ובצורה יפה.
להרתיח סיר גדול עם מים וקמצוץ מלח וכפית שמן קנולה.
כשהמים רותחים מניחים את הרביולי פנימה וממתנים עד שהם צפים ומבשלים כ3דקות לכל היותר.
מסננים רביולי ומגשים עם רוטב.
אופן הכנת רוטב:

בסיר לבישול רטבים מטגנים את הבצל עד גוון זהוב שקוף, מוספים עגבניות ומאדים עד לריכוך.
מוספים מלח, פלפל , פפריקה, רוטב צ'ילה, אורגנו וממשכים עוד כ3-4 דקות בבישול.
לסגור את האש, להוסיף שום מעוך, עלי בזיליקום, לתקן את הטעמים ולהגיש.
בתאבון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רוזה, תודה רבה. חיכיתי לזה!!'
רוזה, תודה רבה. חיכיתי לזה!!
23/01/2011 | 16:35
2
2
זה קצת אתגר בשבילי, אבל שומרת את המתכון למקרה שמישהו ייתן לי מכה על הראש ואני אחליט להכין.
בטח יהיו לי שאלות אלייך (בעיקר בנוגע לסוגי הקמח).
אחלה מנה. ממש-ממש לטעמי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי תמיד תשאלי כל דבר'
רותי תמיד תשאלי כל דבר
23/01/2011 | 19:41
1
1
ואני אשמח לענות על כל שאלה. אגב הטכניקה של אייל שני עם כל הכבוד לשף מאוד מסורבלת ולדעתי הכל פי כמה יותר פשוט.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' רבה-רבה'
רבה-רבה
23/01/2011 | 20:15
3
לצפיה ב-'סלט חצילים בטטות וחסה '
סלט חצילים בטטות וחסה
23/01/2011 | 14:49
1
13


סלט חצילים בטטות וחסה  /  monday

החומרים:
2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות וצלויים ללא שמן - כמו שאתם יודעים כבר
2 בטטות גדולות מבושלות וחתוכות לקוביות
עלי חסה שטופים מיובשים וקרועים לחתיכות גסות
כ-200 גר` גבינת פטה חתוכה לקוביות
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לזילוף מעל
2 כפות חומץ בלסמי



הכנה:
חותכים את החצילים לפרוסות בקליפתם ומטגנים מעל מחבת ללא טיפת שמן.
בינתיים מבשלים את הבטטות במים כ-40 דקות עד להתרככותם. פורסים את
החצילים לקוביות. לאחר צינון הבטטות חותכים גם אותם לקוביות ושמים אותם
לתוך קערה גדולה. מוסיפים
את החסה ואת גבינת הפטה. מתבלים במלח, פלפל וחומץ בלסמי ומערבבים
בעדינות הכל יחדיו. מגישים בטמפ` החדר ומזלפים מעל הכל לפני ההגשה שמן זית.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'זה הסלט הבא שיש לי בתור'
זה הסלט הבא שיש לי בתור
23/01/2011 | 15:07
7
בדיוק בשביל זה קניתי חצילים, ואני מקווה שהחצילים המנומרים יהיו בסדר כי החצילים הרגילים לא נראו טוב

אני רק צריכה לקנות מחר שוב בטטות, כי הכנסתי אותן היום למרק שהכנתי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות '
עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות
23/01/2011 | 15:27
2
9


עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות  /  monday

החומרים:
עגבניות כמס' הסועדים
ביצים כמס' הסועדים
מלח פלפל שחור
חתיכת חמאה
פרוסות פרומעז כמס' הסועדים
גבינה צהובה מגוררת

לקישוט:
טבעות בצל ירוק


הכנה:
מוציאים את תוכן העגבניות, הופכים את העגבניות כדי שיצאו כל הנוזלים.
מתבלים את פנים העגבניות במלח ופלפל שחור.
מחליקים פנימה לכל עגבניה חתיכת חמאה ומעל שוברים ביצה, מוסיפים בצד
העגבניה, פרוסת גבינת פרומעז. מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ושולחים לאפיה
לחצי שעה בחום בינוני של 180 מעלות או עד שהביצה נקרשת והגבינה
התרככה מעט. לפני סיום המאפה, מוציאים ומוסיפים מעל הכל גבינה צהובה
מגוררת ואופים עוד כדקה רק עד להמסת הגבינה מעל.


הערות monday:
לגבי גבינת הפרומעז לא חייב...רק אם רוצים כתוספת ואת יכולה בהחלט להוריד מהמתכון



בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'וואו זה נראה מעדן!'
וואו זה נראה מעדן!
23/01/2011 | 21:48
1
אני הולכת לנסות את זה מחר בבוקר! גם לי יש אותה הבעיה כמעט.. בעלי עובד בלילה ומגיע הבייתה רעב כמו זאב.. ולפעמים בבוקר כשאני עוד שותה קפה הוא מחמם לעצמו שאריות משבת או אפילו מכין סטייק!
והוא מת על ביצים אז את זה אני בטוח אנסה!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ארוחת בוקר משודרגת '
ארוחת בוקר משודרגת
23/01/2011 | 22:04
10



ביצה אפויה ב``קן`` לחמניה  /  monday

החומרים:
לחמניות גדולות עגולות כמס` האנשים
ביצים כמס` האנשים
טבעות גבינת ``פרומעז`` או כל גבינה קשה אחרת
מעט חמאה למריחה בשולי הלחמניה
בצל ירוק או עירית קצוצים
מלח פלפל
פתיתי גבינת פרמזן או מוצרלה מגוררת להקרמה



הכנה:
קחו לחמניות עגולות ושמנמנות, חתכו לכל לחמניה את ה``כובע``.
השאירו את ה``כובע`` בצד. בעדינות הוציאו את תוכן הלחם עד מעט
מתוכן הלחמניה, צרו מעיין ``קערית מרק``, אבל לא קערית עמוקה.
שברו ביצה שלמה אל תוך הלחמניה, הניחו לצד הביצה, טבעת גבינת
``פרומעז``. תבלו במלח ופלפל, אפו בתבנית מרופדת בנייר אפיה עד
שרואים שהביצה מעט עשויה. 5 דקות לפני סיום האפיה, הוציאו את
הלחמניות מהתנור. פזרו את גבינת המוצרלה המגוררת. מחזירים
לתנור לעוד כ-2 דקות הקרמה ומוציאים. מפזרים מעל עירית קצוצה
או טבעות בצל ירוק לא לשכוח את ה``כובע`` להשלמת המאפה
הנהדר, מכסים בעדינות מעל הביצה, ומגישים עם הפתעה בתוך הלחמניה.



בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'סלט קולרבי מאודה '
סלט קולרבי מאודה
23/01/2011 | 15:34
11


סלט קולרבי מאודה  /  monday

החומרים:
2-3 קולרבי קלופים וחתוכים לצ'יפסים
מעט מים
1 כפית שטוחה כמון
2-3 שיני שום פרוסות
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה כורכום
מלח פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה לקישוט


הכנה:
מטגנים טיגון קל את פרוסות השום, מוסיפים את חתיכות הקולרבי עם מעט מים.
מוסיפים את כל חומרי התיבול. מבשלים עד לצמצום הנוזלים והתרככותם,
( בערך כ-20 דקות ). מפזרים את הפטרוזיליה מעל הסלט,
ומגישים חם כתוספת למנה עיקרית.


הערות monday:
גם כאן את יכולה להסיר את שיני השום, קצת יאבד הטעם הפיקנטי...אבל אם לא אוהבים
אין הרבה מה לעשות...


בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'כרעי עוף ברוטב מתוק חמוץ '
כרעי עוף ברוטב מתוק חמוץ
23/01/2011 | 15:44
16


כרעי עוף ברוטב מתוק חמוץ  /  monday

החומרים:
7 כרעי עוף טרי נקיים ושטופים

לרוטב:
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס חומץ בן יין אדום
1/3 כוס סויה
1/3 כוס קטשופ
1 כפית שום כתוש
1 כפית חרדל דיז'ון מעט מלאה
טיפהל'ה מלח
פלפל שחור


לפיזור מעל העוף ותפוחי האדמה:
פתיתי פטרוזיליה יבשים


לתוספת לעוף:
תפוחי אדמה
בצלים פרוסים לרצועות



הכנה:
להשרות את כרעי העוף לילה במקרר, להניח בתבנית תנור מרופדת
בנייר אפיה ולכסות בנייר אלומיניום. לאפות בחום
של 180 מעלות כ-45 דקות, להסיר את הנייר ולאפות עוד כ-20 דקות,
כאשר הופכים צד כל 10 דקות להשחמה יפה.
מגישים בלווית תפוחי אדמה ובצלים פרוסים. אפשר כמובן להגיש את העוף
עם סלט קוסקוס או אורז או מגוון ירקות מבושלים כתוספת.


הערות monday:
שוב לגבי התוספת לעוף כמובן את יכולה עם כל ירק אחר להוסיף לתפוחי האדמה
ולהוריד את הבצל...


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוף בתנור במרינדה'
עוף בתנור במרינדה
23/01/2011 | 15:52
12


עוף בתנור במרינדה /  monday

החומרים:
1 עוף שלם או מחולק
1 בצל גדול חתוך לחצאי טבעות

החומרים למרינדה:
2 כפות שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות חומץ בן יין לבן
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1 כפית צ'ילי גרוס
מלח פלפל שחור
כפית שטוחה בזיליקום יבש

למראה יפה לעוף:
גבעולי טימין טריים - לא חובה



הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה. מעסים היטב את העוף מבפנים
ומבחוץ עם חומרי המרינדה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מעל
העוף מפזרים את טבעות הבצל, מכסים בנייר כסף, ואופים שעה בחום
בינוני של 175 מעלות. מסירים את הנייר וממשיכים לצלות עוד כ-15 דקות
מכל צד עד להשחמה יפה. אם בא לכם מפזרים מעל העוף עלעלי טימין
טריים להגשה יפה.


הערות monday:
גם כאן טבעות הבצל באות רק בתור יופי לפיזור מעל העוף וכמובן כטעם למי שאוהב...


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוף במייפל '
עוף במייפל
23/01/2011 | 16:00
21


עוף במייפל  /  monday

החומרים:
חלקי עוף שונים

לרוטב:
1/2 כוס סירופ מייפל
2/3 כוס מים
2 כפות שמן קנולה
2 כפיות שום כתוש
2 כפות סויה
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח למי שרוצה יותר מלוח



הכנה:
לערבב את כל חומרי המרינדה, ולהשרות לכמה שעות במקרר למיזוג הטעמים.
להעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה עם המרינדה. לאפות בחום של 180
מעלות עם כיסוי נייר אלומיניום כחצי שעה. להסיר את הנייר, להפוך את העוף
לצידו השני ולהמשיך לאפות עוד כ-30 דקות עד להשחמה יפה.

העוף יוצא עסיסי ולא יבש, וטעם המרינדה בתוכו גן עדן


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'פשטידת פסטה ושמנת עם עשבי תיבול'
פשטידת פסטה ושמנת עם עשבי תיבול
23/01/2011 | 16:15
11


פשטידת פסטה ושמנת עם עשבי תיבול  /  monday


החומרים:
500 גר' פסטה פנה או כל צורה אחרת

לתערובת הגבינה ועשבי תיבול:
1 גבינת קוטג'
2 ביצים גדולות
2 מיכלי שמנת חמוצה 9%
1 יוגורט
1 כפית מלח
פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות או פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון

להקרמה וקישוט:
גבינה צהובה מגוררת לפיזור - לא חובה
פתיתי פטרוזיליה יבשה



הכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן כ-6-7 דקות עד לדרגת אל-דנטה.
מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים כדי להפסיק בישול. לאחר שהפסטה
התקררה מעט, מעבירים לקערה ומוסיפים לתוכה את כל חומרי תערובת
הגבינה והתבלינים. מערבבים הכל יחדיו אופים בחום של 180 מעלות בתנור
שחומם מראש למשך כ-25 דקות. מוציאים, מפזרים את הגבינה הצהובה
ואופים עוד כ-5 דקות עד להקרמת המאפה. מפזרים מעל פתיתי פטרוזיליה יבשה.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גראטן תפוחי אדמה בטעם חמוץ מתוק '
גראטן תפוחי אדמה בטעם חמוץ מתוק
23/01/2011 | 16:22
21

גראטן תפוחי אדמה בטעם חמוץ מתוק  /  monday

החומרים:
6 תפו"א גדולים

למרינדה:
1 כף אבקת מרק פטריות
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה מלאה
מלח פלפל שחור
2 כפות חומץ הדרים
2 כפות יין אדום מתוק

לפיזור מעל:
טימין טרי או יבש



הכנה:
לקלף את תפו"א, לפרוס לפרוסות לא עבות ולא דקות. בקערה לערבב
את חומרי המרינדה, להכניס את פרוסות תפו"א פנימה ולערבב היטב
שיכסה את הכל. לשים בתבנית פיירקס ולסדר בצורת קלפים חופפים
ומעל לתבל בטימין יבש או טרי. לאפות בחום בינוני כשעה.


בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'דלעת וגרגרי חומוס'
דלעת וגרגרי חומוס
23/01/2011 | 16:28
13


דלעת וגרגרי חומוס  /  מגזין דרך האוכל

החומרים:
1 כוס גרגרי חומוס
מעט מלח
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן סויה
6 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
2 כוסות מים או ציר ירקות
4 כפיות סוכר
מיץ מלימון אחד
מעט מלח
פלפל שחור לפי הטעם


הכנה:
1. משרים את גרגרי החומוס במים למשך לילה שלם. מבשלים אותם במשך שעה בסיר עם מים ומעט מלח עד שהם מוכנים.

2. מטגנים בסיר את הבצל עם השמן, עד שהבצל מזהיב.

3. מוסיפים את קוביות הדלעת ומאדים כמה דקות תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים את המים, הסוכר, מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם, מביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את גרגרי החומוס ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהדלעת רכה ומוכנה, כ- 40-30 דקות.

אם רוצים שמים תבשיל זה על מנת אורז.


הערות monday:
אפשר כמובן להכין גם עם שעועית לבנה ולשים על מנה של אורז ויש מנת מעדן...


בתיאבון



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזו חמודהההההה '
איזו חמודהההההה
23/01/2011 | 18:27
2
6
יא, את פשוט מותק!!!!!

איזה כיף לי לקרוא את כל המתכונים האלה!!
חייבת להגיע הביתה ולהדפיס!!!

תודה רבה רבה רבה!!!!!
וואו, באמת נהדרת....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בכייף ובשמחה'
בכייף ובשמחה
23/01/2011 | 19:12
1
4


רק לא להילחץ...אם תצטרכי עוד משהו באיזה תחום שהוא אשלח לך ברצון רב

שימוש נעים וטוב

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה, יקרה '
תודה, יקרה
24/01/2011 | 11:54
3
לצפיה ב-'דליה, אין עלייך, שרשור טעים טעים, פשוט נפלא!'
דליה, אין עלייך, שרשור טעים טעים, פשוט נפלא!
23/01/2011 | 19:24
4
הועבר להודעות הנבחרות
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ