לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' מתוקים שהכנתי לאחרונה - לחמניית סביבון'
מתוקים שהכנתי לאחרונה - לחמניית סביבון
<< ההודעה הנוכחית
18/12/2010 | 21:52
28
293
כמה מתוקים שהכנתי לאחרונה - בחנוכה ולשבתות שהיו

אני אתחיל בלחמניית סביבון שהכנתי לשבת חנוכה. הכנתי כמה והילדים אהבו את זה.
וכמובן שהן גם היו מתוקות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חיתוכיות חמאת בוטנים שוקולד לבן ואגוזי קשיו'
חיתוכיות חמאת בוטנים שוקולד לבן ואגוזי קשיו
18/12/2010 | 21:55
1
113
אני מאד את השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד
ואלה חיתוכיות שממש נחטפו. הן גם קלות מאד להכנה.
הכנתי אותן גם לאחת המסיבות שהיינו בחנוכה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' המתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד לבן '
המתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד לבן
19/12/2010 | 09:34
104
הדגש|חיתוכיות חמאת בוטנים, שוקולד לבן ואגוזי קשיו קלויים - 1winnie

125 גר קמח
1 כפית אבקת אפיה
100 גר חמאה מרוככת (אפשר להכין גם עם מחמאה!)
150 גר חמאת בוטנים חלקה. (אני הפעם השתמשתי בחלקה עם דבש)
175 גר סוכר חום בהיר
1 ביצה טרופה
1 כפית תמצית וניל
75 גר שוקולד לבן קצוץ
½ כוס אגוזי קשיו קלויים וקצוצים - (קליתי בתנור 170 מעלות למשך כ 15ד)

לציפוי:
2 כפות אגוזי קשיו קלויים קצוצים
25 גר שוקולד לבן קצוץ

לחמם תנור ל 170 מעלות. לשמן תבנית 20X20 כולל הדפנות. לשים נייר אפייה (שיבלוט משני הצדדים) ולשמן מעט גם אותו.
בקערה קטנה לערבב את הקמח ואבקת האפייה
בקערה גדולה לטרוף את החמאה וחמאת הבוטנים עד שהתערובת מאד רכה (כדאי במיקסר, אפילו ידני). להוסיף את הסוכר, הביצה ותמצית הוניל ולהקציף עד שהכל מתאחד
להוסיף את תערובת הקמח  ולערבל מעט ואז להוסיף את השוקולד הקצוץ והאגוזים ולערבב.
להעביר את הבלילה (היא מזכירה בצק רך) לתבנית, לפזר מעל את הציפוי ולאפות כ 25-30 דקות עד לקבלת צבע חום-זהוב ושאמצע העוגה  כמעט יציב – אך לא יותר מדי. קיסם צריך לצאת מאמצע התבנית עם פירורים לחים.
לקרר היטב לפני שמוציאים וחותכים לריבועים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד - ללא אפייה'
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד - ללא אפייה
18/12/2010 | 22:01
1
102
זה בעצם החטיף האולטמטיבי בארה"ב
מאד מאד קל להכנה, וזה אפילו ללא אפייה.
אני מכינה אותו די הרבה. זה עם בסיקוויטים מפוררים בתחתית במקום קמח

בשבת שעברה היו לנו חברים שהוא עולה מקנדה, וזה מאד הזכיר לו את הבית
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' המתכון - חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד'
המתכון - חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד
19/12/2010 | 09:46
35
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד - 1winnie

115 גר חמאה/מחמאה
210 גר ( 3/4 1 כוסות) אבקת סוכר
1 כוס חמאת בוטנים
3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים

לציפוי:
100 גר שוקולד מריר
½ כפית סירופ תירס (זה לא חובה למי שאין)
60 גר חמאה/מחמאה

להמיס 115 גר חמאה/מחמאה בסיר על גז בחום נמוך (אפשר גם במיקרו), להסיר מהאש ולערבב פנימה את אבקת הסוכר. להוסיף את חמאת הבוטנים והביסקוויטים המפוררים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
לשמן תבנית בגודל  20X20   לשים נייר אפייה שיבלוט בצדדים החוצה ולשמן גם אותו (כך יהיה נוח לחלץ אחר כך מהתבנית לקלף את הנייר) ולהעביר את העיסה לתבנית ולשטח אותה. לצנן במקרר (10-20 ד') לפני מריחת הציפוי.
באותו הסיר, על חום נמוך, להמיס 55 גר חמאה/מחמאה, להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד  רך וכמעט נמס (אבל לא נמס לגמרי). להוריד מהאש ולהמשיך לערבב (להוסיף את סירופ התירס) עד שהשוקולד חלק ומבריק.
למרוח מעל שיכבת חמאת הבוטנים, ולקרר במקרר ל 30 דקות לפחות (עדיף לכמה שעות).
לחלץ מהתבנית עם נייר האפייה, לקלף את נייר האפייה (הוא יתקלף בקלות) ולחתוך לריבועים

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים-אגסים עם פירורים'
עוגת תפוחים-אגסים עם פירורים
18/12/2010 | 22:07
35
בזמן האחרון אני די בעניין של עוגות עם פירורים
אני חושבת שרותי "אשמה" בעניין הזה, מאז העוגה שהיא הביאה עם הפירורים למעלה.
אמנם רציתי עוגה עם פירורים (שהתפוחים/אגסים יהיו ביחד עם הבלילה), אבל בסוף הכנתי מעין פאי

אני עדיין מתכננת עוגה בסגנון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פאי אגסים בקרם שקדים עם ציפוי ריבת תות'
פאי אגסים בקרם שקדים עם ציפוי ריבת תות
18/12/2010 | 22:14
4
29
את הפאי הכנתי לארוחת שבת-בצהרים.
היום היתה באמת ארוחת "שחיתות" מעין כמוה. פשוט לא יאמן כמויות האוכל שהיו, למרות שלא היינו כל כך הרבה אנשים.
הפאי היה ממש קינוח מתאים
זה בצק פריך, מעליו קרם שקדים עשיר ואז פרוסות אגסים.
שהפאי יוצא מהתנור - הברשתי אותו בריבת תות שחיממתי

הכנתי עוד כמה דברים - כמו עוגת שמרים-שושנים במילוי עשיר מאד(!) של שוקולד - מתכון נהדר ומאד מומלץ של ברי סייג.
צילמתי אבל התמונות יצאו מטושטשות לגמרי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וכך ניראה הפאי/טארט שהוא חתוך'
וכך ניראה הפאי/טארט שהוא חתוך
18/12/2010 | 22:16
33
לצפיה ב-'מתכון - טארט אגסים בקרם שקדים בציפוי ריבה'
מתכון - טארט אגסים בקרם שקדים בציפוי ריבה
19/12/2010 | 10:10
2
26
טארט אגסים בקרם שקדים בציפוי ריבת תות - 1winnie
המתכון הוא ארוך ונראה מסובך, אבל הוא ממש לא(!)

תבנית טארט 24

לבצק:
210 גר קמח (1.5 כוסות מידה)
55 גר סוכר דק (אפשר גם רגיל)
קורט מלח
120 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון (גודל M )
1 כף מים קרים
שעועית יבשה לאפייה עיוורת

לקרם השקדים:
170 גר מחמאה רכה
110 גר סוכר (כוס + כף)
190 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
85 גר קמח (1/2 כוס + כף גדושה)
3 ביצים (גודל M ) בטמפרטורת החדר
½ כפית מחית אמרטו - לא חובה למי שאין

4 אגסים גדולים, מקולפים וחתוכים לפרוסות (6 פרוסות מכל אגס)
‭1/3‬ כוס ריבת פטל
2-3 כפיות מים

הכנת הבצק:
במעבד מזון מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. מוסיפים את המחמאה ומעבדים מעט, עד שמתקבלת תערובת פירורית. טורפים את החלמון עם המים, מוסיפים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. מוציאים ומעבדים מעט ביד לעיגול שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ בין 2 יריעות נייר אפייה מקומח מעט ומרפדים את התבנית והדפנות בבצק. מחוררים במזלג, עוטפים בניילון ומניחים 15 דקות במקפיא.
מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים מעליו שעועית יבשה. אופים אפייה חלקית כ 20 דקות עד שהבצק נראה יבש וצבעו זהוב-בהיר. מסירים את נייר האפייה והשעועית ומחזירים לתנור לעוד כ4 דקות.  מוציאים ומצננים על רשת.

הכנת קרם השקדים:
בקערת המיקסר שמים את המחמאה עם הסוכר ומקציפים כמה דקות במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את מחית האמרטו ומערבלים.
מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבלים היטב ואז מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מורחים את הקרם על תחתית הבצק האפוי ומסדרים את פרוסות האגסים מעליו (מתחילים בעיגול החיצוני).
מכניסים לתנור ואופים 15 דקות בחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬
מנמיכים את הטמפרטורה לחום נמוך - 140 מעלות (פותחים את דלת התנור כדי שהטמפרטורה תרד), עד שהקרם מתייצב ותופח מסביב לאגסים (אני כיסיתי בשלב הזה בנייר כסף עם חור באמצע ואפיתי עוד כ 2-3 דקות). מצננים בתבנית על רשת.

בינתיים ממיסים את ריבת התות  עם המים – כמה שניות במיקרו, ומערבבים היטב. זה צריך להיות חם כך שאפשר להכניס שוב למיקרו לעוד כמה שניות
מברישים את החלק העליון בעודו חם בריבה החמה. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.


לתמונות נוספות של הכנת הטארט
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני, תודה רבה על המתכונים'
וויני, תודה רבה על המתכונים
19/12/2010 | 11:47
1
5
שומרת אותם בכיף♥
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בבקשה '
בבקשה
19/12/2010 | 14:26
7
לצפיה ב-'וחלה מתוקה עגולה'
וחלה מתוקה עגולה
18/12/2010 | 22:20
7
40
סתם התחשק לי לפזר עליה גם קצת אגוזי קשיו מקורמלים (כמו ברס)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני, הכול מהממם. החלה - וואו'
וויני, הכול מהממם. החלה - וואו
18/12/2010 | 23:57
3
10
יפהפייה אמתית - ואני בטוחה שגם טעימה.
ואהבתי את כל העוגות שלך - הפאי נראה מזמין כל כך - וחתיך כל כל כך עם האודם למעלה!!!
(ממתי זָכר מתאפר? טוב, יאללה, לא ניכנס לזה).
אשמח מאוד למתכון גם של הפאי עם השקדים וגם של החיתוכיות עם החמאת בוטנים.
אם יש בהן שליש מיכל חמאת בוטנים, אוכל להכין.
אם לא - צריך לקנות מיכל חדש.
(כבר סיפרתי לך שקניתי כדי להכין את המוס חמאת בוטנים שלך - נדמה לי שזה היה מוס? - ובסוף ליקקתי קצת,
ועוד קצת, ועוד קצת.... ונשאר שליש מיכל.
אז דחפתי אותו עמוק למעמקי הפריזר כדי שלא אתפתה יותר.)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'את יודעת שיש גם חמאת בוטנים עם דבש?'
את יודעת שיש גם חמאת בוטנים עם דבש?
19/12/2010 | 09:19
2
10
אם תקני את זה בכלל לא תוכלי לעמוד בפיתוי.....
הוא אגב לא יותר מתוק, כנראה שהם מחליפים את הסוכר שמוסיפים בדבש. אצלי במזווה יש תמיד חמאת בווטנים.
ובדרך כלל יש גם קופסא פתוחה במקרר (חחח)

אני אשתדל להוסיף במשך היום את המתכונים

ממש חבל שהתמונות של עוגות השמרים שהכנתי היו מטושטשות לגמרי. כי המתכון של ברי סייג ממש נהדר.
המילוי גם מאד(!) עשיר - ממרח שוקולד ביחד עם ממרח תמרים בתוספת של קקאו.
זאת עוגת שמרים שלא צריך לחפש את המילוי

ותודה רבה לך!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טוב, אולי זה הפתרון נגד חיסול המיכל עוד לפני'
טוב, אולי זה הפתרון נגד חיסול המיכל עוד לפני
19/12/2010 | 10:48
1
7
שמשתמשים בו לאפייה - כי אני שונאת דבש. לא יכולה לסבול את הריח שלו!!
אם היו שמים סילאן - זאת כבר אופרה אחרת.
וברי סייג - כמו שאת לא מחזיקה מקרין גורן ואני כן, הניסיון היחיד שלי עם ברי סייג לא היה מוצלח במיוחד,
הכנתי עוגת מוס שלו - וגם הבצק היה מלא פרודוקטים שלטעמי היו מיותרים וגם המוס שופע חמאה ושוקולדים. בעעע
אז נכון שמניסיון אחד אי אפשר להכליל על יכולותיו של אופה ונכון שכולם משבחים אותו - אז זו כנראה רתיעה פסיכולוגית שלי
בשלב הזה מלהתנסות בעוד מתכונים שלו.
בינתיים - ברי סייג לא בבית ספרי!!!
ואני שמחה מאוד שאהבתם את המתכון.
(בינתיים המתכון הכי טוב לעוגות שמרים שניסיתי הוא של מיקי שמו, שאני חושבת שהוא.
ואם פורים די קרוב, אני יכולה לציין לטובה גם את המתכון שלו לאוזני המן. תארי לך שמכישלון חרוץ בהכנת אוזני המן, הגעתי למצב
שאנשים נטרפו אחריהן וביקשו מתכון - והכול בזכות מיקי שמו - יבורך שמו לעד!!)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחח כרגיל את מצחיקה אותי '
חחח כרגיל את מצחיקה אותי
19/12/2010 | 14:25
6
אבל משום מה תפוז עצבני עלי, כי הוא לא שולח לי הודעות על תגובות.....

המשפחה שופטת בענייני עוגות (אני לא אוכלת הרבה), והם ממש הכריזו שהעוגה היתה נהדרת.
הבצק מאד מזכיר את הבצק שמרים שיש לפירגה,  והמילוי מאד עשיר.
אגב - בעיקרון מוס עם הרבה חמאה ושוקול'ד - זה בדיוק מה שעושה את המוס עשיר.

את מיקי שמו גם אני מאד אוהבת. הוא גם מאד חביב ועוזר(!)
ואת בטח תשמחי לשמוע שיש לו תוכנית אפייה חדשה!! זה בערוץ האוכל, וזה התחיל לפני שבוע
אם אין לך את הערוץ, אז אני חושבת שיש את קטעי הווידאו עם המתכונים באתר של ערוץ האוכל.

בקשר לאזני המן - לא יעזור כלום, אחרי שגיליתי בשנה שעברה את המתכון של קונדיטוריית טאטי (עם הקונדיטור ברי סייג!!) אני לא מחליפה את מתכון הבצק. מתכון מעולה (עם שמנת מתוקה בבצק).
אני בטוחה אגב שהמתכון של מיקי שמו הוא מוצלח (המתכונים שלו מוצלחים!).
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'WOW איזה תוצרים משובחים'
WOW איזה תוצרים משובחים
19/12/2010 | 07:52
1
6
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
19/12/2010 | 09:12
3
לצפיה ב-'וויני הכל נראה כל כך טוב וטעים '
וויני הכל נראה כל כך טוב וטעים
19/12/2010 | 08:28
8
לצפיה ב-'איזה רעיון מדליק!!! גם אני לא הייתי מתנגדת'
איזה רעיון מדליק!!! גם אני לא הייתי מתנגדת
19/12/2010 | 00:06
7
לנעוץ את שיני בסביבון הזה. חחח
החגים מוציאים מאתנו את היצירתיות, הא?
(לא שבמקרה שלי הם הוציאו. כי אין מה להוציא..)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ויני, השרשור שלך נפלא, כל תמונה מוסיפה על'
ויני, השרשור שלך נפלא, כל תמונה מוסיפה על
19/12/2010 | 06:49
3
3
קודמתה...בטוחה שהכל גם טעים. אשמח אם תצרפי מתכונים ואשמור את השרשור כולו בקישורים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה יוכי '
תודה יוכי
19/12/2010 | 09:14
2
2
אני אארגן את המתכונים ואשתדל להוסיף אותם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני הכל כל כך יפה!'
וויני הכל כל כך יפה!
19/12/2010 | 11:11
1
1
אחרי תמונות כאלו  קשה להיות רגועה כל יום, רק להתחיל ולהכין לפחות משהו.
תודה יקרה!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה רוזה '
תודה רבה רוזה
19/12/2010 | 12:03
2
לצפיה ב-'מאפים נהדרים וויני! כל הכבוד על הגיוונים'
מאפים נהדרים וויני! כל הכבוד על הגיוונים
19/12/2010 | 14:49
3
10
נדלקתי על הפאי אגסים, אולי אנסה לשבת.

כבר יצא לי פעמיים להכין את עוגת הקרמבו, זכתה להרבה מחמאות, גם צילמתי אשתדל להעלות תמונות בימים הקרובים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני, כרגיל אליפות'
וויני, כרגיל אליפות
19/12/2010 | 14:56
1
15
שמתי" עין" על החיתוכיות שוקולד חמאת בוטנים. אצלי משוגעים על השילוב הזה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה !!'
תודה !!
19/12/2010 | 15:27
2
יש גם גרסה עם פיצפוצי אורז לחיתוכיות האלה, אבל אני מעדיפה ביסקוויטים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה '
תודה
19/12/2010 | 15:26
3
בקשר לעוגת קרמבו - אפשר לגוון בקצפת.
יש עכשיו כל מיני פודינגים חדשים, כמו וניל צרפתי או פודינג אגוזים...

תודה!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וויני,הכל מדהים ומקסים כמוך'
וויני,הכל מדהים ומקסים כמוך
20/12/2010 | 07:09
2

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ