מה אתם יודעים להכין עם אורז

רותי410

New member
תודה, חמודה../images/Emo24.gif והקרדיט כולו שלך,

על הרעיון לפתוח את השרשור הטעים הזה. גם אני הוספתי מתכונים מכאן לתיקיית המתכונים שלי. חן-חן על היזמה.
 

רותי410

New member
תודה../images/Emo140.gif ראיתי את השאלה שלך על המקלובה.

בדרך כלל המתכונים של פירגה וביגג'ק מוצלחים. הייתי הולכת על אחד מהם. זאת אומרת, אם לא יהיה מישהו שיעלה כאן מתכון. זה מתכון מרוקאי, נכון? אז אני בטוחה שיהיו פה הצעות למתכונים. (אני אישית, אף פעם לא הכנתי)
 

1winnie

New member
את תשכחי להעלות אותו גם בטו בשבט

במיוחד עם שזיפים מיובשים - יכול להיות נהדר וגם צבעוני
 

pirge

New member
טנזיה../images/Emo3.gif עם אורז

http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/טנזיה-גם-באורז http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/טנזיה-גם-באורז פורסם בתאריך 19 ביוני 2008 @ 11:02 מופיע בקטגוריות: אוכל מזרחי, אוכל צמחוני, אורז, למעשה טנזיה מתאימה לתוספת גם לכדורי בשר גם לעוף וגם לצלי בשר המרכיבים לטנזיה זהים לכל ה"שידוכים" אפשר לגרוע ולהוסיף פירות יבשים כיד הדמיון . אורז טנזיה מתכון+תמונה:פירגה המצרכים וההכנה: שמים בסיר 2-4 כפות שמן בצל חתוך לאורך פרוס לרבעים מטגנים ומזהיבים מוסיפים לסיר: בטטה מקולפת חתוכה לפרוסות 15 שקדים שלמים 4 תמרים מג'הול (ענק) בלי גרעינים חתוכים לרבעים 4 תמרים בלי גרעינים חתוכים לאורך 5 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לאורך 1/4 כוס צימוקים לבנים 1/2 כוס מים מהברז 4 כפות סילאן קורט קינמון, כורכום, כמון, כף מרק עוף, קורט פלפל שחור מערבבים היטב . טועמים ומשפרים טעם. סוגרים במכסה ומשאירים על להבה הכי קטנה 15 דקות מדי פעם לערבב שלא יידבק מכינים אורז לבן מסדרים על צלחת יפה את האורז ומעל מפזרים את הפירות. מקשטים בשקדים מטוגנים. תהנו UA:F [1.2.3_620] ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 2 הצבעות) -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/טנזיה-גם-באורז לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

pirge

New member
אורז עם שעועית שחורה וצימוקים על מצע של תפוחי

http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-עם-שעועית-שחורה-על-מצע-תפוחי-אדמה http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-עם-שעועית-שחורה-על-מצע-תפוחי-אדמה פורסם בתאריך 5 במאי 2010 @ 09:23 מופיע בקטגוריות: אוכל צמחוני, אורז, ארוחות ערב אורז עם שעועית שחורה וצימוקים על מצע של תפוחי אדמה השידרוג מהמתכון של האורז הפרסי עם הפול הירוק. לנו זו פעם ראשונה ששילבתי באוכל שעועית שחורה וההתלהבות לא אחרה לבוא. ממליצה בחום לנסות ולהתלהב כמונו. מתכון+תמונות:פירגה המצרכים: 2 תפוחי אדמה מקולפים פרוסים עבה ל א ו ר ך. 1 כוס אורז 1 כוס פתיתים (אורז קצר) (ראו תמונה למטה) 2 כוסות שעועית שחורה 1/4 כוס שמן קנולה 1/2 כוס צימוקים כהים מלח, כורכום פפריקה אדומה חבילה פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: משרים את השעועית השחורה ללילה.מרתיחים ומבשלים על להבה קטנה כשעה או עד לריכוך.מסננים. שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים דק. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הצימוקים ו-2 סוגי האורז וממליחים מעט. מבשלים על להבה הכי קטנה בסיר מכוסה ב ד י ו ק 10 דקות ומסננים. מערבבים את תכולת האורז עם השעועית והפטרוזיליה ומתבלים. טועמים כדי לשפר. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית סיר או מחבת עמוקה עם 2 כפות שמן וכורכום. מטגנים כ-2 דקות ומדי פעם מזיזים את תפוחי האדמה שלא יידבקו לתחתית. ממליחים מעט את תפוחי האדמה ומי שרוצה יכול גם לפלפל קלות. מפזרים מעל לתפוח אדמה את כל תכולת האורז ומיישרים את השמן משקים מלמעלה בעזרת כף באופן שווה . סוגרים במכסה תואם מבשלים על להבה הכי קטנה שעה על אש קטנה. בודקים שהאורז רך ואם לא ממשיכים לבשל עד שרך. הערות חשובות: 1. לידיעתכם, אין מים במתכון. 2. השעועית מתבשלת ותוך כדי בישול היא סופחת המון מים . במהלך הבישול שימרו על תוספת מים רותחים כדי שהשעועית לא תישרף. 3. את השעועית שנשארה אני שמה בשקית נילון בפריזר.היא תמתין עד לתבשיל הבא. אורז עם שעועית שחורה -פירגה תהנו שקית אורז ארוך (פתיתים) UA:F [1.2.3_620] -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-עם-שעועית-שחורה-על-מצע-תפוחי-אדמה לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

pirge

New member
מאפה אורז עם ירקות משודרג עם בשר

http://www.pirge.co.il/כללי/מאפה-אורז-עם-ירקות-משודרג-עם-בשר http://www.pirge.co.il/כללי/מאפה-אורז-עם-ירקות-משודרג-עם-בשר מאפה אורז עם ירקות משודרג עם בשר פורסם בתאריך 28 בפברואר 2010 @ 00:46 מופיע בקטגוריות: אוכל לא זורקים שאריות טעימות במטבח של פירגה, אורז, אירוח, ארוחות ערב, בשר, כללי, פשטידות החלטתי להביא את המתכון המחודש עם כל השידורים של honey ושל רננות המתכון המקורי נשאר באתר תחת השם: מאפה אורז עם ירקות. רננות הוסיפה בשר טחון ושידרגה את המאפה כאמור למטה. הכנה וצילום:רננות. וזה לראיה שכדאי לכם לדפדף בין המתכונים הישנים ולדלות אוצרות. גם אם זה נראה ארוך - זה פשוט ביותר ואין הרבה עבודה. לפי המלצה של Honey נוספו למתכון תערובת של פיצוחים: פיסטוק חלבי, שקדים מולבנים ואגוזי קשיו - קצוצים במעבד מזון לחתיכות גדולות . הכנה: מטגנים בצל שלם קצוץ ומוסיפים את התערובת לדקה (זהירות שלא יחרך) אחרי האפייה מפזרים את הפיצוחים על פני המאפה ומחממים הכל ביחד רגע לפני ההגשה . —- התמונה המצורפת היא של רננות — מחמאות למאפה מרננות: יקירתי, המאפה יצא כל כך משובח אין לי מילים כמה מחמאות קיבלתי עליו אז באמת תודה רבה . מצרכים והכנה: 1/2 כרוב ירוק חתוך רצועות בצל חצוי ופרוס 200 גרם פטריות 250 גרם גרגרי תירס כוס גרגרי חומוס מבושל 2 בטטות קלופות-פרוסות כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס כוס אורז קופסה 400 גרם טל וטרי עגבניות טריות כתושות ברסק ( לא לזרוק את הקופסה הריקה) תבלינים: כף מרק עוף כף פפריקה כף רוטב צ'ילי 1/4 כפית קינמון 1/4 כפית סוכר מלח ופלפל להוסיף אחרי טעימה. למלא פעמיים את הקופסא הריקה של הרסק במים . תבנית פיירקס 28 עגולה משומנת מסדרים מצע של חצי הכרוב בתבנית המשומנת. בסיר בינוני מזהיבים בצל מוסיפים את יתר המצרכים ובוחשים כ-5 דקות אחרי רתיחה. יוצקים על הכרוב באופן שווה. עוטפים בניר כסף הרמטי מכסים במכסה - לא היה לי מכסה אז לא שמתי… אופים בחום 175 כשעה ורבע ובודקים. אם האורז רך והתבשיל מוכן ונשארו מים להוריד את ה"כיסויים" ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות גלוי. אם תכינו יום לפני ותשמרו במקרר המאפה ייחתך כמו עוגה. הערות של רננות הוספתי למתכון 600 גר' בשר טחון טיגנתי אותו עם בצל קצוץ וערבבתי. הורדתי את הכרוב והפטרוזיליה מהמתכון . יצאו לי שני פיירקסים אחד גדול ואחד בינוני . תודה רבה pirge מאפה מושקע ומצוין . UA:F [1.2.3_620] -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/כללי/מאפה-אורז-עם-ירקות-משודרג-עם-בשר לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 
נראה ממש מגרה מנה חגיגית ויפה.

הייתי מנסה עם ירקות אחרים גם כי אני לא אוהבת פטריות.
 

pirge

New member
קציצות אורז עשירות טעמים- בשרי

http://www.pirge.co.il/כללי/קציצות-אורז-עשירות-טעמים-בשרי http://www.pirge.co.il/כללי/קציצות-אורז-עשירות-טעמים-בשרי פורסם בתאריך 30 בינואר 2010 @ 19:35 מופיע בקטגוריות: המלצת היום, כללי, לביבות וקציצות, פיקניק ללחוץ על התמונות להגדלה. קציצות אורז עשירות טעמים- בשרי לא לוותר על שגעון החומוס שלי. תראו שזה טעים. הקציצות בשריות ומתחסלות ברגע. 20 יחידות. מתכון+תמונה:פירגה מצרכים בקערה: 3/4 כוס אורז יבש מבושל ב- 1/2 1 כוסות מים רותחים 20 דקות = 2 כוסות אורז מוכן. 1/2 קילו בשר בקר או מעורב עם הודו/עוף בטטה במשקל 200 ג' מקולפת ומגוררת גס 2 ביצים בצל קצוץ מטוגן בכפית שמן 3 שיני שום כתושות 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה 2 כפות סלט חומוס כפית קטשופ 2 כפות קמח רגיל מלח פלפל שחור אם בא לכם לתבל אחרת תלכו על זה….בכיף שלכם. לערבב טוב טוב ולהכין כ-20 קציצות לטגן מ-2 הצדדים לחכות עד שצד אחד יטוגן היטב לצבע שחום ובעזרת מרית ומזלג להפוך בזהירות ולהמשיך לטגן את הצד השני. להניח על ניר סופג. לעביר את הקציצות לתבנית אפיה בשכבה אחת. לפני הארוחה לאפות בחום 170 מעלות 15 דקות או יותר . זללנו עם סלט ישראלי מתובל במיונז. הילדים הוסיפו ליד הקציצות קטשופ. כולם נהנו. "טיפים" 1. אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב אדום פיקנטי. כשהרוטב מבושל מוסיפים אליו את הקציצות המטוגנות וסוגרים להבה. לא מבשלים את הקציצות המטוגנות. מגישים חם על פירה. 2. הגשה נוספת עם טחינה מתובלת. הערה: לא ניסיתי לאפות אבל בשיטת האפייה שלי הכל יוצא טעים. שמים את הקציצות על ניר אפיה ואופים צד אחד מזלפים מעט שמן ואופים את הצד השני כל צד בערך 15 דקות או עד שמוכנות. תהנו. UA:F [1.2.3_620] ציון: 4.8 מתוך 5 (סה"כ 5 הצבעות) -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/כללי/קציצות-אורז-עשירות-טעמים-בשרי לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

רותי410

New member
נשמע ממש טוב.

בדיוק היום הפשרתי בשר טחון כדי להכין קציצות, והתכוונתי לחפש מתכונים מתאימים כדי לבחור באחד מהם. ובדיוק נשאר לי אורז מבושל (אבל עם עדשים כתומות). ובדיוק אין לי ממרח חומוס - אבל אני יכולה להכין טחינה. אפשר להמיר? ואם כן, צריך טחינה מוכנה או טחינה גולמית? ואם לא, מה יכול להחליף את החומוס ולתת את אותו אפקט. ואחרון-אחרון חביב, תודה על המתכון ותודה מראש על התשובות.
 

pirge

New member
אורז ובורגול ברוטב אדום חריף

http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/6929 http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/6929 פורסם בתאריך 4 בנובמבר 2009 @ 10:08 מופיע בקטגוריות: אוכל מזרחי, אוכל צמחוני, אוכל שילדים אוהבים, אורז, ארוחות מהירות, ארוחות ערב אורז ובורגול ברוטב אדום חריף אוהבים אורז? ומה עם בורגול? אוהבים לעשות שידוכים? רק באוכל? כמוני? כבר יומיים מונחת לי שקית בורגול מול העיניים והבקר,נדלקתי עליה. כרגיל,אני מתחילה בהכנות וזורמת…..עד שהתבשיל מוכן. מתחילים בכפית קטנה לטעימה….זהירות תיכף כבר אין. מתכון+תמונה:פירגה מצרכים: כוס אורז י ב ש כוס בורגול ע ב ה 1/2 2 כוסות מים רותחים בצל חצוי פרוס דק 6 כפות שמן כפית אבקת מרק עוף כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית כמון 1/2 כפית פפריקה חריפה כפית סוכר חום מלח ופלפל רצוי אחרי טעימה 4 כפות עגבניות מרוסקות (מקופסה) 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס אופן ההכנה: 1.להשרות את הבורגול בקערה עם ה ר ב ה מים מהברז 2. לטגן את הבצל בשמן בערך 2 דקות ולערבב מדי פעם 3. להוסיף את האורז ולהזהיב . זה לוקח כמה דקות. לערבב מדי פעם. 4. להוסיף את המים והתבלינים ולערבב 5. לסגור מכסה ולבשל 5 דקות על להבה קטנה 6. לסנן את הבורגול ולהוסיף לסיר 7. לערבב ולטעום כדי לשבח טעמים 8. לסגור מכסה ולבשל על להבה קטנה עוד כ-15 דקות הערה: אפשר להכין בלי פפריקה חריפה ולהוסיף עוד כפית סוכר ועדיף להגיש מיד. תהנו UA:F [1.2.3_620] -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/6929 לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

pirge

New member
אורז ירוק אפוי בצימוקים ושקדים

http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-ירוק-אפוי-בצימוקים-ושקדים http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-ירוק-אפוי-בצימוקים-ושקדים לעוד עשרות מתכוני אורז שלי ,מנות ראשונות,מנות עיקריות,קינוחים,מאפים.הכל מאורז.כנסו לאתר ורשמו בצד שמאל בחפש את המילה: אורז אורז ירוק אפוי בצימוקים ושקדים פורסם בתאריך 23 באפריל 2008 @ 13:41 מופיע בקטגוריות: אורז, התוספות מצטברות על פני האורז כמצע צבעוני ומרהיב. מתכון+תמונה:פירגה מצרכים: 2 כוסות אורז יבש כוס צימוקים+50 גרם שקדים מולבנים (אפשר לשלב חמוציות מתוקות וצנוברים) כוס עשבי תיבול טריים (בצל ירוק:שמיר:נענע:פטרוזיליה:כוסברה:סלרי) מלח לטעם או מלח ואבקת מרק עוף פלפל שחור לטעם קורט אגוז מוסקט רבע כוס שמן 4 כוסות מים רותחים אופן ההכנה: 1. מכניסים לסיר את כל המצרכים חוץ מהמים ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב עד לצבע זהוב . 2. מוסיפים את המים הרותחים . מערבבים. לא ממשיכים את הבישול על הגז. 3. מיד מעבירים הכל לתבנית עמוקה (מיועדת להגשה ומתאימה לאפיה) ועוטפים אותה היטב בניר כסף לחורר בניר 5 חורים עם קיסם עץ. 4. לאפות בתנור שחומם מראש-בחום 170 מעלות כ-30 דקות או עד שמוכן ורך "טיפים" 1. האורז יוצא טעים להפליא גם בלי התוספות. 2. יש אפשרות לבשל את האורז על הגז תהנו UA:F [1.2.3_620] ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 1 הצבעות) -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-ירוק-אפוי-בצימוקים-ושקדים לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

רותי410

New member
פירגה, נשמע ממש טוב.

מעניין השילוב של עשבי תיבול שונים עם התיקות של צימוקים וחמוציות. ינוסה בהזדמנות.
 
למעלה