לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מה אתם יודעים להכין עם אורז '
מה אתם יודעים להכין עם אורז
<< ההודעה הנוכחית
02/11/2010 | 15:09
91
41
מתכונים עם אורז שרשור לכאן תמונות יתקבלו בברכה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני ממליצה על פילאף'
אני ממליצה על פילאף
02/11/2010 | 15:12
12
מרכיבים:

12 שוקיים עוף מנוקים או  בשר כבש/טלה/עגל
4 כוסות אורז ארוך בסמטי / כ 800 גר'- להשרות כחצי שעה במים חמימים, לשטוף ולסנן
3-4 בצלים קצוצים לקוביות
3-4 כפות שמן קונולה
5-6 יחי גזר מגורר או חתוך לגפרורים דקים ארוכים
חופן צימוקים
כ 12 מישמשים שטופים
חופן ברבריס – לא חובה
כמה חוטי  תבלין זעפרן – מומלץ , לא חובה
קימל, מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:

1. לחמם את השמן בסיר כבד ולהכניס את השוקיים או בשר כבש ולהשכים מכל צד, להוציא את הבשר על מגש.

2. להוסיף את הבצל ולאדות.

3. להוסיף שכבה נוספת של גזר ושוב לאדות ללא ערבוב בין השכבות!

4. להחזיר את הבשר לסיר ולהוסיף מים מורתחים כך שיכסו ב3-4 ס"מ מעל הבשר והירקות, להביא לרתיחה, לתבל עם התיבול, לתקן את הטעם.

5. להוסיף את הפירות היבשים ללא ערבוב!

6. להוסיף  את האורז השטוף היטב והמסונן,  לערבב בעדינות ולישר את האורז בסיר ללא ערבוב עם השכבות התחתונות, להנמיך מייד את האש.

7. לבשל את הפילאף על אש מאוד קטנה עד לאידוי הסופי של המים. הסיר סגור לאורך הבישול במכסה.

8.  הבישול נמשך כשעה ויש להזהר מבישול יתר של האורז, כל גרגיר חייב להיות מופרד ולא דביק.

התבשיל מוגש מייד עם סיום הבישול. על מגש ענק הופכים את הסיר ונוצר סוג של"הר",  ומקשטים  עם פטרוזליה ושמיר קצוצים.

בתאבון!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז עם אפונה וגזר '
אורז עם אפונה וגזר
02/11/2010 | 15:16
18
חומרים
2 כוסות אורז שוטף וסונן
4 כוסות מים רותחים  
כוס אפונה וגזר (סנפרוסט)
מלח פלפל לפי טעם
כפית גדושה אבקת מרק
מעט שמן

אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן שמים את האורז האפונה והגזר  מוספים את התבלינים ומערבבים.
יוצקים את המים  מביאים לרתיחה מקטנים את האש עד שהמים נגמרים מכבים את האש, מערבבים וסוגרים את הסיר למשך 5 דקות ומגישים.....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מגדרה של בתיה דורון '
מגדרה של בתיה דורון
02/11/2010 | 15:27
1
22
הוכן וצולם ע"י אושרת מלמד

מצרכים:

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

1 כוס עדשים חומות - אני משרה את העדשים כחצי שעה

3 בצלים בינוניים פרוסים לעיגולים

2 שיני שום

3 כפות כמון

1 כף מלח

להכניס לסיר בינוני את העדשים, לכסות במים ועד חצי כוס להרתיח במשך 20 דקות עד חצי

שעה. להוסיף מלח וכמון. אפשר לטעום אם זה מוכן



להוסיף את האורז, לערבב, לתת לזה רתיחה אחת, להנמיך את האש ולבשל על אשר קטנה כ-20

דקות עד שכל המים מתאדים.



לטגן את הבצלים במחבת בנפרד, להוסיף שום עד לקבלת גוון זהוב



ב-5 דקות אחרונות של הבישול של המג'דרה, לסנן את הבצל מהשמן ולשפוך את הבצל מעל

המג'דרה, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות

אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'יאמי נראה טוב מכינה יום שישי'
יאמי נראה טוב מכינה יום שישי
03/11/2010 | 12:05
3
לצפיה ב-'אורז עם טונה\פירגה'
אורז עם טונה\פירגה
02/11/2010 | 15:48
4
אורז עם שעועית צ'ילי וטונה
מלהיב, עושה תיאבון ונפלא לארוחה קלה

מצרכים:
קופסה שעועית אדומה ברוטב צ'ילי חריף כולל הרוטב
אם אין,אז קופסה שעועית אדומה ברוטב אדום ולהוסיף כף רוטב צ'ילי
2 כוסות אורז י ב ש
4 כוסות מים ר ו ת ח י ם
בצל חצוי פרוס דק
6 כפות שמן
כפית מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר חום
מלח ופלפל רצוי אחרי טעימה
2 כפות עגבניות מגוררות בלי קליפה
קופסה קטנה רסק עגבניות
לציפוי לפני ההגשה גושי טונה בשמן-סחוטה

אופן ההכנה:
1. לחמם את השמן
2. לטגן את הבצל בשמן בערך 2 דקות ולערבב מדי פעם
3. להוסיף את האורז ולהזהיב . לערבב מדי פעם.
4. להוסיף את השעועית, המים ,יתר המצרכים ,התבלינים ולערבב.לטעום ולשבח טעמים.
5. לסגור מכסה ולבשל 20 דקות על להבה קטנה.
מגישים חם עם טונה מעל.
תהנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'צילי קון קורנה\פירגה'
צילי קון קורנה\פירגה
02/11/2010 | 15:52
2
8
לצפיה ב-'יעל נקרא טעים '
יעל נקרא טעים
02/11/2010 | 16:05
2
רק אם תוכלי לצרף לזה מתכון או קישור לאתר של פירגה נשמח....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז מוקפץ \ ביג'אק'
אורז מוקפץ \ ביג'אק
02/11/2010 | 15:54
12
אורז "סיני" עם ירקות

מצרכים:

2 כוסות אורז מבושלות לפי המתכון למעלה
1 בצל חתוך לרצועות
1 גזר חתוך ל"גפרורים"
חופן פרחי ברוקולי קטנים
חצי כוס גרגרי תירס מקופסא או קפוא
חצי כוס אפונה עדינה קפואה
2 בצל ירוק קצוץ דק
2 ביצים
שמן צמחי
5-6 כפות סויה איכותית
חצי כפית שמן שומשום
מעט פלפל שחור טחון

ההכנה:
מעבירים את האורז המבושל לקערה,
מחממים שמן בוואק או במחבת טפלון עמוקה,
מוסיפים את הירקות חוץ מהבצל ירוק ומערבבים,
מקפיצים כ-4-5 דקות את הירקות,
מוסיפים רוטב סויה, שמן שומשום ופלפל שחור,
מערבבים טוב ושופכים את הירקות עם הרוטב על האורז,
מוסיפים מעט שמן לוואק ומטגנים את הביצים תוך כדי ערבוב,
שהביצים מוכנות כמו חביתה מקושקשת מוסיפים אותן לקערה,
מוסיפים לקערה בצל ירוק ומערבבים טוב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוף עם אורז\ניקי ב'
עוף עם אורז\ניקי ב
02/11/2010 | 15:56
3
ף עם אורז בתנור - התבשיל המושלם - ניקי ב
זה כל כך טעים...

מצרכים:
2 בטטות חתוכות לעיגולים
2 בצלים  חתוכים לפרוסות
חבילת פטריות פרוסות
חלקי עוף
3/4 כוס מים

מצרכים לאורז:
כוס אורז
1.5 כוס מים
2 גזרים מגוררים
חציל קלוף וחתוך לקוביות
בצל בינוני קצוץ
קופסת רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
סוכר
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

תבלינים לעוף:
שמן זית
2 כפיות פפריקה
שום כתוש
כמון
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

הכנה:
להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים. לטגן את הבצל, להוסיף את החציל, לטגן כ 5 - 10 דקות להוסיף גזר, לטגן כ 2 דקות, להוסיף את האורז, מים , רסק, תבלינים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות. אחרי 10 דקות להוריד מהאש. לטגן את הבצל והפטריות. בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לסדר את פרוסות הבטטה. את תערובת האורז לפזר מעל הבטטה. את הבצל והפטריות לפזר מעל. לסדר מעל את חלקי העוף. להוסיף לתבנית 3/4 כוס מים , לכסות. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה. אח"כ להוריד את הכיסוי להמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז מלא אפוי עם ירקות - מתכון של פירגה'
אורז מלא אפוי עם ירקות - מתכון של פירגה
02/11/2010 | 16:50
5
21
לאורז יש מיליון ואחד מתכונים, ואגב - אני מקווה שהשרשור יעלה למאמרים

יש מתכון שאני מאד אוהבת להכין - גם נחמד לאירוח, כי זה מיוחד וצבעוני
בדרך כלל אנחנו אוהבים אורז מלא - יש סוגים וצבעים שונים

אורז מלא אפוי עם ירקות - פירגה

שימו בתבנית פיירקס גדולה:
תפוח אדמה מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
בטטה בינונית מקולפת מ ג ו ר ר ת במיגררת גסה
גזר גדול מגורר מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
בצל אחד בינוני קצוץ
כוס אורז מלא
כוס אטריות דקיקות וקצרות
5 כפות גדושות שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לטעם
3 כוסות מים רותחים.
ל ע ר ב ב .
לסגור עם ניר כסף ולאטום.
להשאיר שעה על השיש.
לאפות בחום 180 מעלות כשעה וחצי. עדיין מכוסה היטב בניר הכסף.
במידה והאורז לא מוכן יש להוסיף מהצד עוד מים רותחים ולבדוק שוב אחרי 20 דקות.


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'איזה יופי!!! יישר כוח לפירגה ויישר כוח לך.'
איזה יופי!!! יישר כוח לפירגה ויישר כוח לך.
02/11/2010 | 16:59
1
2
אני מאוד אוהבת אורז מלא אבל אני די במיעוט!!
אבל נראה לי שאכין - אחרי שאקנה איטריות.
ואת הבצל נראה לי שאגרר או אטגן קודם.
לא אוהבת להרגיש את הבצל בפה.
אומץ בהתלהבות.
נראה איך יתקבל.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רותי'
תודה רותי
02/11/2010 | 17:16
1
זה כמו עם קינואה - אצלנו כבר התרגלו ומאד אוהבים
ככה גם עם אורז מלא, במיוחד שיש היום הרבה סוגים שלכל אחד יש קצת טעם שונה וצבע שונה

מסכימה מאד בקשר לבצל - אני מקצצת דק ואז הוא מספיק להתבשל/להאפות בתנור
זה הרבה זמן בתנור...


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקסים אמצתי'
מקסים אמצתי
02/11/2010 | 17:08
1
לצפיה ב-'נראה ממש ממש טעים!!!'
נראה ממש ממש טעים!!!
03/11/2010 | 16:53
1
3
האם אפשרי גם עם אורז לבן רגיל?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כן, זה אפשרי'
כן, זה אפשרי
03/11/2010 | 17:01
2
אם תסתכלי בקישור שנתתי (זה מתכון שלקוח מהאתר של פירגה), אז תוכלי לראות שאחת הגולשות
הכינה עם אורז רגיל.
היא כותבת שזמן האפיה מתקצר ל 50 דקות

אגב - ראיתי שם תגובה ראשונה שלי, וזה באמת הזכיר לי שפעם הראשונה שהכנתי את זה שמתי חצי אורז אדום וחצי אורז שחור מעורב כי אלה היו לי פתוחים. וזה היה מאד צבעוני ויפה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז מלא וירקות'
אורז מלא וירקות
02/11/2010 | 17:33
5
7
המצרכים

1 כוס גדושה אורז
1 פלפל אדום קטן
1 פלפל צהוב/כתום קטן
1 בטטה קטנה
1 תפוח אדמה קטן
1 גזר
1 בצל
1/2 כפית שום גבישי
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון (אני שמה יותר)
1 כפית שטוחה כורכום
מעט מלח
1 כף שטוחה אבקת מרק (מי שנחרד משימוש באבקות למיניהן - יכול להוסיף מלח - לפי טעמו)

ההכנה
שוטפים את האורז המבורר עד שהמים צלולים
משרים את האורז במים חמים להסרת טעם הלוואי שלו כשעתיים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הירקות ומטגנים.
מוסיפים את האורז והתבלינים (חוץ מאבקת המרק) ומטגנים עוד דקה- שתיים.
מוסיפים שתיים וחצי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים והאורז מבושל.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז פיליפיני עם שום מטוגן'
אורז פיליפיני עם שום מטוגן
02/11/2010 | 17:42
4
16
ואנחנו הוספנו לווארסיה גם גזר אפונה ותירס, נראה יפה וצבעוני וגם טעים ביותר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'באמת נראה צבעוני ומאוד חגיגי'
באמת נראה צבעוני ומאוד חגיגי
02/11/2010 | 18:02
3
לצפיה ב-'סבתא נעמי, מה הופך את האורז לפיליפיני?'
סבתא נעמי, מה הופך את האורז לפיליפיני?
02/11/2010 | 18:06
2
5
לצפיה ב-'הוא שונה מאורז מטוגן סיני או תאילנדי'
הוא שונה מאורז מטוגן סיני או תאילנדי
02/11/2010 | 18:38
6
כל אחד מהם שונה בעצם.
באורז הסיני יש גם סויה ובשר כלשהו קצוץ קטן. ותבלינים סיניים.
בתאילנדי יש ירקות חתוכים יותר גס וכמעט טריים, והפיליפיני - קוראים לו בעצם אורז שום, אבל הפיליפיני שלי הוסיף לו גם גזר קצוץ קטן קטן, ואז אני החלטתי להוסיף גם את האפונה והתירס. ובעצם אין בו שום תיבול אקזוטי כמו ב2 האחרים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה כיף להבין ולהכין טוב-יוכי'לה'
איזה כיף להבין ולהכין טוב-יוכי'לה
03/11/2010 | 00:36
2
אלף' אשאל לשלומך הכי חשוב..
וכך? כמה חשוב לדעת על הירק  והטעמים שלו ,לפני כול הכנה?
לרוב  הירקות יש מרירות-ואנ יגיליתי=שרק התנור והתיגון מסיר את כוח המרירות ,
וכך מקבלים טעמים מועשרים הרבה יותר.
גם לדוגמה תיגון קל ואז לשדרג בבישול. כמעת כול דבר ניתן להכין כך.
וזה על האורז הותרומה של הפלפל חזקה פה?
אם רוצים כמובן להכין בצורה והשיטה הזו?
גם על התבלין כמובן ידוע כוח והשפעתו.
אפשרי יוכי'לה לתת שרשור קטן על הדברים האלה-שהם חשובים לכול מתכון.
החלום שלי משנים הוא להסביר על התבילינים והשפעתם.
מזה שנים אני רואה שפים איך זורקים סתם תבלין למתכון לא מתאים... שפים ולא פחות?
קצת ממני כמו תמיד?
לילה טוב  לך לכול הצוות החמים החברות היקרות, כולם בלב שלי.
חני באהבה ...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז ועדשים כתומות'
אורז ועדשים כתומות
02/11/2010 | 17:42
11
15
(אורז בסגנון עדני)

המצרכים
1 כוס אורז
1/2 כוס עדשים כתומות
1 בצל
1 כפית כורכום
1 כפית גדושה מאוד כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כוסברה יבשה טחונה
1 כפית שטוחה הל טחון
מעט מלח - לפי הטעם
1 כף אבקת מרק (מי שלא אוהב - שיוסיף מלח)
מי שאוהב חריף - כמה גרגרי פלפל שלמים לא טחונים
(אני אוהבת, אבל הפסקתי להכין אחרי ששאלו אותי אם אני רוצה להרעיל אותם)

בוררים את האורז ואת העדשים שוטפים טוב טוב עד שהמים צלולים.
מטגנים בצל עד להזהבה/השחמה.
מוסיפים את האורז ואת התבלינים חוץ מאבקת המרק.
מטגנים עוד מעט.
מוסיפים מים מעורבים עם אבקת המרק (אני מוסיפה מים עד שהם עוברים את האורז בכ-1 סנטימטר),
מביאים לרתיחה חזקה ומנמיכים את האש.
טיפה לפני שהאורז מוכן, אני מכבה את האש ומשאירה את הסיר על הכיריים - כדי שהאורז לא יישרף. הוא ממשיך להתבשל מהאדים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי אהבתי את המתכון '
רותי אהבתי את המתכון
02/11/2010 | 18:01
3
4
ינוסה בקרוב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
02/11/2010 | 18:02
1
לצפיה ב-'גם אני אהבתי ואנסה אותו'
גם אני אהבתי ואנסה אותו
02/11/2010 | 19:14
1
1
אבל יש לי גרגרי כוסברה - לזה התכוונת? או לעלים יבשים?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'התכוונתי לגרגרי כוסברה טחונים'
התכוונתי לגרגרי כוסברה טחונים
02/11/2010 | 19:18
2
לצפיה ב-'רותי, המנה נראית טעימה, רציתי לשאול על '
רותי, המנה נראית טעימה, רציתי לשאול על
02/11/2010 | 18:12
1
2
על הכוסברה היבשה - האם טעמה מורגש. קורה לי הרבה פעמים שאני לא מוצאת כוסברה טרייה ונתקעת בלי הירק
הזה שאני מאוד אוהבת. תמיד עמדתי מול מדף התבלינים ושאלתי את עצמי - כוסברה יבשה - מה הטעם? האם דומה למקור
או סתם תוספת לא הכרחית ולא משמעותית? אשמח לתובנותייך.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לכוסברה היבשה יש טעם - זה לא משהו ניטרלי, אבל'
לכוסברה היבשה יש טעם - זה לא משהו ניטרלי, אבל
02/11/2010 | 19:21
4
זה טעם שונה קצת (לחכי הלא אנין, אני לא כל כך ספיצית בלהבדיל בניואנסים של טעמים וריחות) מטעמה של כוסברה טרייה.
אבל אני מתכוונת לגרגרי כוסברה טחונים, לא לעלי כוסברה יבשים וקצוצים - אלה באמת לא מוסיפים כלום חוץ מצבע.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'"אהבתי את זעקת הפלפל שבקעה ממך..."'
"אהבתי את זעקת הפלפל שבקעה ממך..."
02/11/2010 | 19:02
4
1
"... כל זקעה כזאת היא כמו לידה"

אייל שני אמר את זה על פטרוזיליה, אבל אני שיניתי כדי שזה יתאים.
מקווה שהוא לא כועס

רותי - את פשוט חייבת לראות, ורק כדי שזה יעשה לך חשק
אז תסתכלי פה על אוסף נבחר שלו
http://www.mako.co.il/food-masterchef/Judges/Artic...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחח. באמת התפלאתי על רוח השירה שאחזה בך.'
חחח. באמת התפלאתי על רוח השירה שאחזה בך.
02/11/2010 | 19:23
3
1
עכשיו אני מבינה.
עדיין לא צפיתי - אני מקווה שיש כיתובים כי המחשב שלי אילם.
(ודרך אגב, זו זעקת הפלפל שבקעה מהאוכלים. חחח אצלי זה היה צקצוקי שפתיים של הנאה)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נחמד לא? חחחחח'
נחמד לא? חחחחח
02/11/2010 | 20:26
2
2
את לא חייבת לצפות - יש את האימרות לו כתובות, ואחת יודעת מצחיקה/מוזרה מהשניה

אני דווקא אוהבת פיקנטי
אבל החצי השני רגיש בצורה מוגזמת (אפילו ביסלי פלאפל הוא לא יכול לאכול הרבה, כי זה נעשה לו חריף)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טוב, לפחות אני יכולה להגיד עכשיו שאני יודעת'
טוב, לפחות אני יכולה להגיד עכשיו שאני יודעת
02/11/2010 | 21:04
1
1
איך הוא נראה. הייתה לי בדמיון דמות אחרת.
בינתיים הוא הצליח לעצבן אותי. נראה כאילו מהאמירות שלו נודף ריח של יוהרה.
אבל אני אומרת "נראה" כי לא ממש ראיתי ובטח לא שמעתי. אז נחכה ליום חמישי.
(ראיתי את הפנים של האישה כשהוא אמר לה משהו על היעדר נוזלים - לא יכולה להתנסח כמוהו. האמירות שלו הן בדיוק מסוג האמירות שאומרים עליהן "למה התכוון המשורר". לוקח זמן להבין מה הוא רוצה - ומסכנה כל כך ריחמתי עליה, הייתה לה ממש הבעה טרגית.)
ומסכן גם חיים כהן, נראה לי שהוא מנגן שם כינור שני. ולא נשאר לו אלא לאכול בכל פה.

בעניין " פניני הלשון שלו", בינתיים הייתי הולכת על "מוזרות" יותר משעל "מצחיקות". אבל שוב, זו קביעת דעה חפוזה.
רשמים מלאים - ביום חמישי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לכן צריך לראות אותו'
לכן צריך לראות אותו
02/11/2010 | 21:09
1
מאד נכון מה שכתבת על אמירות מהנוסח הזה
והאמת שיש לו גם מראה קצת יהיר, אבל..... כשהוא מדבר ורואים אותו במהלך התוכנית מגלים צד לגמרי אחר.
הוא חביב ומאד סימפטי, ואפילו רך....
אין ספק - הוא יחיד ומיוחד
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'השרשור היתוסף להודעות הנבחרות'
השרשור היתוסף להודעות הנבחרות
02/11/2010 | 18:13
3
3
לצפיה ב-'תודה יקרתי '
תודה יקרתי
02/11/2010 | 18:25
2
לצפיה ב-'נהדר '
נהדר
02/11/2010 | 18:54
1
1
לצפיה ב-'תודה'
תודה
03/11/2010 | 20:17
5
לצפיה ב-'אורז עם פולים, אפונה וחזה עוף'
אורז עם פולים, אפונה וחזה עוף
02/11/2010 | 18:24
2
19
אורז עם פולים, אפונה וחזה עוף/יוכי

1/3 כוס שמן
בצל קצוץ
חזה עוף חתוך לקוביות - הכמות לפי העדפה
כוס פולים קפואים
כוס אפונה קפואה
2 כוסות אורז
1/4 כפית כורכום, חצי כף גדושה מלח, פלפל לבן/שחור, ומי שרוצה יוסיף חצי כף א. מרק.
4 וחצי כוסות מים מהברז או רותחים

אופן ההכנה:

לחמם שמן בסיר רחב ולטגן קלות בצל קצוץ.
להוסיף את חזה העוף הקצוץ ולטגן עד לשינוי הצבע   ללבנבן.
להוסיף את האורז המבורר ולהמשיך בטיגון קל, כך שכל האורז יעטף בשמן.
להוסיף את הפולים והאפונה, כולל התבלינים ולערבב.
להוסיף 4 וחצי כוסות מים מהברז או רותחים (מקצר את הזמן). מביאים לרתיחה ומנמיכים.
מבשלים כ 20 דקות בסיר מכוסה היטב על להבה קטנה.

קל והכי טעים כשזה חם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טעים לי טעים'
טעים לי טעים
02/11/2010 | 18:26
2
לצפיה ב-'נשמע מדהים ינוסה היום '
נשמע מדהים ינוסה היום
03/11/2010 | 12:08
לצפיה ב-'אורז עם תפו"א בסגנון פרסי'
אורז עם תפו"א בסגנון פרסי
02/11/2010 | 18:30
5
20
את המתכון הזה למדתי מאחותי המרוקאית שנשואה לפרסי
אורז בסגנון פרסי עם תפוחי אדמה/יוכי

בסיר (סיר רחב ושטוח) :

7 כוסות מים

2 כוסות אורז


לבשל יחד על להבה בינונית כ- 10 דקות בערך....חצי בישול.

לסנן היטבבבבבבבבבבב - חשוב.

באותו סיר:


6 כפות שמן - לחמם

להוסיף תפו"א אחד גדול פרוס לפרוסות דקות ולסדר בתחתית, לטגן קלות.

להוסיף את האורז שסונן היטב ליישר.


בכוס: כחצי כף א. מרק, כורכום, פלפל שחור/לבן, חצי כפית מלח + חצי כוס מים לערבב ולצקת על האורז בעזרת כף.....אין צורך לערבב......

ליצור חור במרכז האורז ליציאת האדים.....לסגור במכסה אטום ולבשל על להבה קטנה ונמוכה כ 30-40 דקות (אין צורך לפתוח את המכסה).

לאחר כ 30 דקות לפחות לכבות את האש ולהמתין כמה דקות........למזוג לצלחת כשתפוח האדמה מעל...קריספי וטעיםםםםםםם.




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אנ עשיתי את נמאכל הזה ממתכון שך אהרוני'
אנ עשיתי את נמאכל הזה ממתכון שך אהרוני
02/11/2010 | 19:18
2
ופעם גם הכנסתי שוקי עוף (גם מאהרוני) שמים על תפוחי האדמה חצי מכמות האורז אחר כך מניחים את שוקי העוף (במעגל) ועליהם מניחים את שארית האורז.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי את בעלי מת על האורז הזה '
יוכי את בעלי מת על האורז הזה
02/11/2010 | 19:22
3
וכל פעם שניסיתי זה לא היה זה אבל אצלך אני בטוחה שאני לא יפול (מנסיון)
השבת אני הולכת על זה בטוח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי, את המנה הזאת הכנתי ממתכון שלך. זה היה'
יוכי, את המנה הזאת הכנתי ממתכון שלך. זה היה
02/11/2010 | 19:25
4
בעידן שעדיין לא הייתה לי מצלמה - הכנתי כמה פעמים אבל לא יצא לי לצלם.
אני זוכרת שבפעם הראשונה נבהלתי שצד אחד של תפוחי האדמה לא יצא קריספי - ומאיוש הסבירה לי שכך זה אמור להיות,
הרי הוא בא במגע עם האורז ולא עם השמן שבתחתית הסיר.
יאמי של תבשיל.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי האם אפשר עם אורז חום?, תודה'
יוכי האם אפשר עם אורז חום?, תודה
02/11/2010 | 20:07
5
לצפיה ב-'לא הבנתי 7 כוסות מים מתי?'
לא הבנתי 7 כוסות מים מתי?
03/11/2010 | 12:11
2
בהתחלה עם האורז ואח"כ מוציאים את כול הנוזלים?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז עם ירקות'
אורז עם ירקות
02/11/2010 | 18:34
16
אורז עם ירקות/יוכי

2 כוסות אורז
4 כוסות מים
רבע כרוב בינוני קצוץ
2 גזרים מגוררים
1 גמבה קצוצה לקוביות
1 שן של שום
1 בצל קצוץ
5 -4 כפות שמן
מלח, פלפל, מעט כורכום ואבקת מרק.
תוספות אפשריות: מעט אפונה, תירס, קישוא מגורר גס, פטריות קצוצות...

ההכנה:

* מטגנים בצל  במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים שן שום קצוצה.
* מוסיפים גזר וגמבה ומטגנים קלות, מוסיפים את האורז ומטגנים מעט ולבסוף מוסיפים את הכרוב או שאר הירקות שברצונכם להוסיף.
מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, מעט כורכום, א. מרק ולבסוף המים (על כל כוס אורז כמות כפולה של מים).
* מביאים לרתיחה ומנמיכים תוך כיסוי הסיר במכסה שאוטם היטב.
* מבשלים כ 20 דקות.
תהנו, קל וטעים...יוכי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' אורז עם פירות יבשים'
אורז עם פירות יבשים
02/11/2010 | 18:50
8
16
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

אורז   עם  פירות יבשים/אילנית12
חומרים:
שקדים ללא הקליפה לא קלויים
שזיפים יבשים
מישמש יבש
צימוקים
קורט הל טחון(לא חובה)
קורט קינמון
הכנה:
מכינים אורז צהוב (עם כורכום).כמו שאתם רגילים להכין
בינתיים מטגנים עם מעט שמן קנולה   את כול החומרים,להזהר שהשקדים לא ישרפו.
לאחר שהאורז מוכן,מוסיפים את הפירות והשקדים.
פה  בתמונה :השתמשתי בתבנית סליקון.שימנתי אותה מעט ו"דחסתי" את האורז.
הפכתי בעדינות על צלחת הגשה.
בתיאבון.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דליה זה פשוט נפלא אהבתי '
דליה זה פשוט נפלא אהבתי
02/11/2010 | 19:19
1
לקחתי בחשבון לטו בשבט
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אוי את זה אני מוכרחה לנסות '
אוי את זה אני מוכרחה לנסות
02/11/2010 | 19:19
1
2
לצפיה ב-'סבתא נעמי ואושרת תודה ובהצלחה'
סבתא נעמי ואושרת תודה ובהצלחה
02/11/2010 | 20:00
2
לצפיה ב-'דליה, מהמם!!! אב מה ההבדל בין המנה הזאת'
דליה, מהמם!!! אב מה ההבדל בין המנה הזאת
02/11/2010 | 19:27
2
11
לבין הטנזיה שהעלית כאן לא מזמן?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רותי,הטנזיה זה'
תודה רותי,הטנזיה זה
02/11/2010 | 20:00
3
תבשיל פירות יבשים
פה זה אחרת

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אב=אגב'
אב=אגב
02/11/2010 | 20:04
2
לצפיה ב-'דליה זה נראה מצויין!!!'
דליה זה נראה מצויין!!!
02/11/2010 | 20:40
1
1
לצפיה ב-'תודה יקירה'
תודה יקירה
02/11/2010 | 20:54
1
לצפיה ב-'אורז עם שקדים וצימוקים'
אורז עם שקדים וצימוקים
02/11/2010 | 19:50
8
17
המצרכים
1 כוס אורז
1 בצל בינוני
חופן שקדים מולבנים פרוסים או חצויים
חופן צימוקים
תבלינים: מעט פלפל שחור, מעט כמון, חצי כפית כורכום, כפים שטוחה קינמון, מעט מלח, כף שטוחה אבקת מרק.

ההכנה
משרים את הצימוקים במעט מים או יין - לריכוך.
מטגנים את הבצל במעט שמן עד הזהבה/השחמה.
מוסיפים את השקדים והצימוקים ואת האורז מטגנים עוד דקה-שתיים.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כדקה.
ממלאים את הסיר במים מעורבים באבקת מרק בגובה של כסנטימטר מעל האורז.
לאחר שרתח מנמיכים את האש ומכסים טוב-טוב את הסיר. מבשלים כעשרים דקות - לא לתת לאורז להישרף.
אפשר לפתוח ולבדוק - לא קורה כלום לאורז.
יוצא יאמיי.

(אפשר, כמובן, להוסיף עוד פירות יבשים. טעמתי עם שזיפים מיובשים והיה נהדר. ופעם הכנתי עם תמרים - מתכון מהספר "מטעמי המזרח" של קלודיה רודן - אבל היה מתוק מדי לטעמי)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי'לה איזה שיחוק הבאת בשרשור הזה כל הכבוד '
רותי'לה איזה שיחוק הבאת בשרשור הזה כל הכבוד
02/11/2010 | 19:54
2
1
את כולם אהבתי והעברתי למחברת המתכונים שלי .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה, חמודה והקרדיט כולו שלך,'
תודה, חמודה והקרדיט כולו שלך,
02/11/2010 | 20:09
1
1
על הרעיון לפתוח את השרשור הטעים הזה.
גם אני הוספתי מתכונים מכאן לתיקיית המתכונים שלי.
חן-חן על היזמה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מכל '
מכל
02/11/2010 | 20:14
1
לצפיה ב-'וואי.. אני מתגרה פה היום.. חבל"ז'
וואי.. אני מתגרה פה היום.. חבל"ז
02/11/2010 | 20:42
2
1
נראה מצויין רותי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה ראיתי את השאלה שלך על המקלובה.'
תודה ראיתי את השאלה שלך על המקלובה.
02/11/2010 | 21:07
1
2
בדרך כלל המתכונים של פירגה וביגג'ק מוצלחים.
הייתי הולכת על אחד מהם.
זאת אומרת, אם לא יהיה מישהו שיעלה כאן מתכון.
זה מתכון מרוקאי, נכון? אז אני בטוחה שיהיו פה הצעות למתכונים.
(אני אישית, אף פעם לא הכנתי)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא זה לא מרוקאי זה מאכל ערבי.'
לא זה לא מרוקאי זה מאכל ערבי.
02/11/2010 | 21:14
2
תודה רבה על התשובה☺
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'את תשכחי להעלות אותו גם בטו בשבט'
את תשכחי להעלות אותו גם בטו בשבט
02/11/2010 | 20:46
1
במיוחד עם שזיפים מיובשים - יכול להיות נהדר
וגם צבעוני

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מעולה ,אני גם מכינה אבל'
מעולה ,אני גם מכינה אבל
02/11/2010 | 20:55
1
עם אורז אדום
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טנזיה עם אורז'
טנזיה עם אורז
03/11/2010 | 05:43
8
http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/טנזיה-גם-באורז

http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/טנזיה-גם-באורז


פורסם בתאריך 19 ביוני 2008 @ 11:02
מופיע בקטגוריות: אוכל מזרחי, אוכל צמחוני, אורז,


למעשה טנזיה מתאימה לתוספת גם לכדורי בשר גם לעוף וגם לצלי בשר
המרכיבים לטנזיה זהים לכל ה"שידוכים"
אפשר לגרוע ולהוסיף פירות יבשים כיד הדמיון .

אורז טנזיה
מתכון+תמונה:פירגה
המצרכים וההכנה:
שמים בסיר 2-4 כפות שמן

בצל חתוך לאורך פרוס לרבעים מטגנים ומזהיבים
מוסיפים לסיר:
בטטה מקולפת חתוכה לפרוסות
15 שקדים שלמים
4 תמרים מג'הול (ענק) בלי גרעינים חתוכים לרבעים
4 תמרים בלי גרעינים חתוכים לאורך
5 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לאורך
1/4 כוס צימוקים לבנים
1/2 כוס מים מהברז
4 כפות סילאן
קורט קינמון, כורכום, כמון, כף מרק עוף, קורט פלפל שחור
מערבבים היטב .
טועמים ומשפרים טעם.
סוגרים במכסה ומשאירים על להבה הכי קטנה 15 דקות
מדי פעם לערבב שלא יידבק
מכינים אורז לבן
מסדרים על צלחת יפה את האורז ומעל מפזרים את הפירות.
מקשטים בשקדים מטוגנים.
תהנו
UA:F [1.2.3_620]

ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 2 הצבעות)


--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/טנזיה-גם-באורז

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז עם שעועית שחורה וצימוקים על מצע של תפוחי'
אורז עם שעועית שחורה וצימוקים על מצע של תפוחי
03/11/2010 | 05:47
12
http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-עם-שעועית-שחורה-על-מצע-תפוחי-אדמה

http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-עם-שעועית-...


פורסם בתאריך 5 במאי 2010 @ 09:23
מופיע בקטגוריות: אוכל צמחוני, אורז, ארוחות ערב


אורז עם שעועית שחורה וצימוקים על מצע של תפוחי אדמה

השידרוג מהמתכון של האורז הפרסי עם הפול הירוק.
לנו זו פעם ראשונה ששילבתי באוכל שעועית שחורה וההתלהבות לא אחרה לבוא.
ממליצה בחום לנסות ולהתלהב כמונו.

מתכון+תמונות:פירגה
המצרכים:
2 תפוחי אדמה מקולפים פרוסים עבה ל א ו ר ך.
1 כוס אורז
1 כוס פתיתים (אורז קצר) (ראו תמונה למטה)
2 כוסות שעועית שחורה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס צימוקים כהים
מלח, כורכום פפריקה אדומה
חבילה פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
משרים את השעועית השחורה ללילה.מרתיחים ומבשלים על להבה קטנה כשעה או עד לריכוך.מסננים.
שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים דק.
מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הצימוקים ו-2 סוגי האורז וממליחים מעט.
מבשלים על להבה הכי קטנה בסיר מכוסה ב ד י ו ק 10 דקות ומסננים.
מערבבים את תכולת האורז עם השעועית והפטרוזיליה ומתבלים.
טועמים כדי לשפר.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית סיר או מחבת עמוקה עם 2 כפות שמן וכורכום.
מטגנים כ-2 דקות ומדי פעם מזיזים את תפוחי האדמה שלא יידבקו לתחתית.
ממליחים מעט את תפוחי האדמה ומי שרוצה יכול גם לפלפל קלות.
מפזרים מעל לתפוח אדמה את כל תכולת האורז ומיישרים
את השמן משקים מלמעלה בעזרת כף באופן שווה .
סוגרים במכסה תואם
מבשלים על להבה הכי קטנה שעה על אש קטנה.
בודקים שהאורז רך ואם לא ממשיכים לבשל עד שרך.

הערות חשובות:
1. לידיעתכם, אין מים במתכון.
2. השעועית מתבשלת ותוך כדי בישול היא סופחת המון מים . במהלך הבישול שימרו על תוספת מים רותחים כדי שהשעועית לא תישרף.
3. את השעועית שנשארה אני שמה בשקית נילון בפריזר.היא תמתין עד לתבשיל הבא.



אורז עם שעועית שחורה -פירגה


תהנו

שקית אורז ארוך (פתיתים)


UA:F [1.2.3_620]




--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-עם-שעועית-שחורה-על-מצע-תפוחי-אדמה

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפה אורז עם ירקות משודרג עם בשר'
מאפה אורז עם ירקות משודרג עם בשר
03/11/2010 | 05:50
2
12
http://www.pirge.co.il/כללי/מאפה-אורז-עם-ירקות-משודרג-עם-בשר

http://www.pirge.co.il/כללי/מאפה-אורז-עם-ירקות-משו...

מאפה אורז עם ירקות משודרג עם בשר

פורסם בתאריך 28 בפברואר 2010 @ 00:46
מופיע בקטגוריות: אוכל לא זורקים שאריות טעימות במטבח של פירגה, אורז, אירוח, ארוחות ערב, בשר, כללי, פשטידות


החלטתי להביא את המתכון המחודש עם כל השידורים של honey ושל רננות
המתכון המקורי נשאר באתר תחת השם: מאפה אורז עם ירקות. רננות הוסיפה בשר טחון ושידרגה את המאפה כאמור למטה. הכנה וצילום:רננות.

וזה לראיה שכדאי לכם לדפדף בין המתכונים הישנים ולדלות אוצרות.

גם אם זה נראה ארוך - זה פשוט ביותר ואין הרבה עבודה.

לפי המלצה של Honey נוספו למתכון תערובת של פיצוחים: פיסטוק חלבי, שקדים מולבנים ואגוזי קשיו - קצוצים במעבד מזון לחתיכות גדולות .
הכנה: מטגנים בצל שלם קצוץ ומוסיפים את התערובת לדקה (זהירות שלא יחרך)
אחרי האפייה מפזרים את הפיצוחים על פני המאפה ומחממים הכל ביחד רגע לפני ההגשה .
—- התמונה המצורפת היא של רננות —
מחמאות למאפה מרננות: יקירתי, המאפה יצא כל כך משובח אין לי מילים כמה מחמאות
קיבלתי עליו אז באמת תודה רבה .

מצרכים והכנה:
1/2 כרוב ירוק חתוך רצועות
בצל חצוי ופרוס
200 גרם פטריות
250 גרם גרגרי תירס
כוס גרגרי חומוס מבושל
2 בטטות קלופות-פרוסות
כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
כוס אורז
קופסה 400 גרם טל וטרי עגבניות טריות כתושות ברסק ( לא לזרוק את הקופסה הריקה)
תבלינים:
כף מרק עוף
כף פפריקה
כף רוטב צ'ילי
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל להוסיף אחרי טעימה.
למלא פעמיים את הקופסא הריקה של הרסק במים .
תבנית פיירקס 28 עגולה משומנת
מסדרים מצע של חצי הכרוב בתבנית המשומנת.
בסיר בינוני מזהיבים בצל
מוסיפים את יתר המצרכים ובוחשים כ-5 דקות אחרי רתיחה.
יוצקים על הכרוב באופן שווה.
עוטפים בניר כסף הרמטי
מכסים במכסה - לא היה לי מכסה אז לא שמתי…
אופים בחום 175 כשעה ורבע ובודקים.
אם האורז רך והתבשיל מוכן ונשארו מים להוריד את ה"כיסויים" ולהמשיך לאפות עוד
כ-10 דקות גלוי.
אם תכינו יום לפני ותשמרו במקרר המאפה ייחתך כמו עוגה.

הערות של רננות

הוספתי למתכון 600 גר' בשר טחון
טיגנתי אותו עם בצל קצוץ
וערבבתי.
הורדתי את הכרוב והפטרוזיליה מהמתכון .
יצאו לי שני פיירקסים
אחד גדול ואחד בינוני .
תודה רבה pirge מאפה מושקע ומצוין .

UA:F [1.2.3_620]




--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/כללי/מאפה-אורז-עם-ירקות-משודרג-עם-בשר

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראה ממש מגרה מנה חגיגית ויפה.'
נראה ממש מגרה מנה חגיגית ויפה.
03/11/2010 | 08:57
1
3
הייתי מנסה עם ירקות אחרים גם כי אני לא אוהבת פטריות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא חובה.שמים מה שאוהבים.'
לא חובה.שמים מה שאוהבים.
03/11/2010 | 09:46
2
לצפיה ב-'קציצות אורז עשירות טעמים- בשרי'
קציצות אורז עשירות טעמים- בשרי
03/11/2010 | 05:54
3
13
http://www.pirge.co.il/כללי/קציצות-אורז-עשירות-טעמים-בשרי

http://www.pirge.co.il/כללי/קציצות-אורז-עשירות-טעמ...


פורסם בתאריך 30 בינואר 2010 @ 19:35
מופיע בקטגוריות: המלצת היום, כללי, לביבות וקציצות, פיקניק
ללחוץ על התמונות להגדלה.


קציצות אורז עשירות טעמים- בשרי
לא לוותר על שגעון החומוס שלי. תראו שזה טעים.
הקציצות בשריות ומתחסלות ברגע.

20 יחידות.

מתכון+תמונה:פירגה
מצרכים בקערה:
3/4 כוס אורז יבש מבושל ב- 1/2 1 כוסות מים רותחים 20 דקות = 2 כוסות אורז מוכן.
1/2 קילו בשר בקר או מעורב עם הודו/עוף
בטטה במשקל 200 ג' מקולפת ומגוררת גס
2 ביצים
בצל קצוץ מטוגן בכפית שמן
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה
2 כפות סלט חומוס
כפית קטשופ
2 כפות קמח רגיל
מלח
פלפל שחור
אם בא לכם לתבל אחרת תלכו על זה….בכיף שלכם.
לערבב טוב טוב ולהכין כ-20 קציצות
לטגן מ-2 הצדדים
לחכות עד שצד אחד יטוגן היטב לצבע שחום ובעזרת מרית ומזלג להפוך בזהירות ולהמשיך לטגן את הצד השני. להניח על ניר סופג. לעביר את הקציצות לתבנית אפיה בשכבה אחת.
לפני הארוחה לאפות בחום 170 מעלות 15 דקות או יותר .
זללנו עם סלט ישראלי מתובל במיונז. הילדים הוסיפו ליד הקציצות קטשופ. כולם נהנו.

"טיפים"
1. אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב אדום פיקנטי. כשהרוטב מבושל מוסיפים אליו את הקציצות המטוגנות וסוגרים להבה. לא מבשלים את הקציצות המטוגנות. מגישים חם על פירה.
2. הגשה נוספת עם טחינה מתובלת.

הערה: לא ניסיתי לאפות אבל בשיטת האפייה שלי הכל יוצא טעים. שמים את הקציצות על ניר אפיה ואופים צד אחד מזלפים מעט שמן ואופים את הצד השני כל צד בערך 15 דקות או עד שמוכנות.
תהנו.

UA:F [1.2.3_620]

ציון: 4.8 מתוך 5 (סה"כ 5 הצבעות)


--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/כללי/קציצות-אורז-עשירות-טעמים-בשרי

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נשמע ממש טוב.'
נשמע ממש טוב.
03/11/2010 | 10:06
2
3
בדיוק היום הפשרתי בשר טחון כדי להכין קציצות,
והתכוונתי לחפש מתכונים מתאימים כדי לבחור באחד מהם.
ובדיוק נשאר לי אורז מבושל (אבל עם עדשים כתומות).
ובדיוק אין לי ממרח חומוס - אבל אני יכולה להכין טחינה. אפשר להמיר?
ואם כן, צריך טחינה מוכנה או טחינה גולמית?
ואם לא, מה יכול להחליף את החומוס ולתת את אותו אפקט.
ואחרון-אחרון חביב, תודה על המתכון ותודה מראש על התשובות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי,אורז ועדשים מעולה. שימי כף שטוחה טחינה'
רותי,אורז ועדשים מעולה. שימי כף שטוחה טחינה
03/11/2010 | 10:31
1
5
לצפיה ב-'תודה'
תודה
03/11/2010 | 10:46
4
לצפיה ב-'אורז ובורגול ברוטב אדום חריף'
אורז ובורגול ברוטב אדום חריף
03/11/2010 | 05:57
12
http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/6929

http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/6929


פורסם בתאריך 4 בנובמבר 2009 @ 10:08
מופיע בקטגוריות: אוכל מזרחי, אוכל צמחוני, אוכל שילדים אוהבים, אורז, ארוחות מהירות, ארוחות ערב

אורז ובורגול ברוטב אדום חריף

אוהבים אורז? ומה עם בורגול? אוהבים לעשות שידוכים? רק באוכל?
כמוני?

כבר יומיים מונחת לי שקית בורגול מול העיניים והבקר,נדלקתי עליה.
כרגיל,אני מתחילה בהכנות וזורמת…..עד שהתבשיל מוכן.
מתחילים בכפית קטנה לטעימה….זהירות תיכף כבר אין.

מתכון+תמונה:פירגה
מצרכים:
כוס אורז י ב ש
כוס בורגול ע ב ה
1/2 2   כוסות מים רותחים
בצל חצוי פרוס דק
6 כפות שמן
כפית אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר חום
מלח ופלפל רצוי אחרי טעימה
4 כפות עגבניות מרוסקות (מקופסה)
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס

אופן ההכנה:
1.להשרות את הבורגול בקערה עם ה ר ב ה מים מהברז
2. לטגן את הבצל בשמן בערך 2 דקות ולערבב מדי פעם
3. להוסיף את האורז ולהזהיב . זה לוקח כמה דקות.  לערבב מדי פעם.
4. להוסיף את המים והתבלינים ולערבב
5. לסגור מכסה ולבשל 5 דקות על להבה קטנה
6. לסנן את הבורגול ולהוסיף לסיר
7. לערבב ולטעום כדי לשבח טעמים
8. לסגור מכסה ולבשל על להבה קטנה עוד כ-15 דקות

הערה:
אפשר להכין בלי פפריקה חריפה ולהוסיף עוד כפית סוכר

ועדיף להגיש מיד.
תהנו

UA:F [1.2.3_620]




--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/6929

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז ירוק אפוי בצימוקים ושקדים'
אורז ירוק אפוי בצימוקים ושקדים
03/11/2010 | 06:11
7
8
http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-ירוק-אפוי-בצימוקים-ושקדים

http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-ירוק-אפוי-...

לעוד עשרות מתכוני אורז שלי ,מנות ראשונות,מנות עיקריות,קינוחים,מאפים.הכל מאורז.כנסו לאתר ורשמו בצד שמאל בחפש את המילה:  אורז



אורז ירוק אפוי בצימוקים ושקדים

פורסם בתאריך 23 באפריל 2008 @ 13:41
מופיע בקטגוריות: אורז,



התוספות מצטברות על פני האורז כמצע צבעוני ומרהיב.

מתכון+תמונה:פירגה
מצרכים:
2 כוסות אורז יבש
כוס צימוקים+50 גרם שקדים מולבנים (אפשר לשלב חמוציות מתוקות וצנוברים)
כוס עשבי תיבול טריים (בצל ירוק:שמיר:נענע:פטרוזיליה:כוסברה:סלרי)
מלח לטעם או מלח ואבקת מרק עוף
פלפל שחור לטעם
קורט אגוז מוסקט
רבע כוס שמן
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר את כל המצרכים חוץ מהמים ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב עד לצבע זהוב .
2. מוסיפים את המים הרותחים . מערבבים. לא ממשיכים את הבישול על הגז.
3. מיד מעבירים הכל לתבנית עמוקה (מיועדת להגשה ומתאימה לאפיה) ועוטפים אותה היטב בניר כסף
לחורר בניר 5 חורים עם קיסם עץ.
4. לאפות בתנור שחומם מראש-בחום 170 מעלות כ-30 דקות או עד שמוכן ורך
"טיפים"
1. האורז יוצא טעים להפליא גם בלי התוספות.
2. יש אפשרות לבשל את האורז על הגז
תהנו
UA:F [1.2.3_620]

ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 1 הצבעות)


--------------------------------------------------------------------------------

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il

כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-ירוק-אפוי-בצימוקים-ושקדים

לחץ כאן להדפסה.

© כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פירגה, נשמע ממש טוב.'
פירגה, נשמע ממש טוב.
03/11/2010 | 10:03
6
2
מעניין השילוב של עשבי תיבול שונים עם התיקות של צימוקים וחמוציות.
ינוסה בהזדמנות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תכיני ותהנו'
תכיני ותהנו
03/11/2010 | 10:31
2
לצפיה ב-'תיקות=מתיקות'
תיקות=מתיקות
03/11/2010 | 10:47
4
2
לצפיה ב-'אורז אושפלאו עם צימוקים .............'
אורז אושפלאו עם צימוקים .............
03/11/2010 | 12:07
3
6
אורז עם צימוקים פטרוזיליה שמיר כוסברה בצל בגזר מגורד
יוצא אלוף אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות גם יוצא טוב
אורז בקארי עם ירקות
מעט שום כף קארי מרק עוף גזר קוביות בצל קוביות פלפלים קוביות
צבעוני טעים ומרשים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אה כן הכי חשוב אורז קול לצ'ה'
אה כן הכי חשוב אורז קול לצ'ה
03/11/2010 | 12:09
5
אורז ריבת חלב לבנה
צמוקים קינמון אויייי זה להיט
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מה זה בדיוק אושפלאו? זה לא עם בשר?'
מה זה בדיוק אושפלאו? זה לא עם בשר?
03/11/2010 | 13:21
1
372
ואני מבינה שכמויות האורז לא משנות - להוסיף את היתר לפי כמות האורז?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כמות האורז לא משתנה ואושפלאו יש כמה סגננות'
כמות האורז לא משתנה ואושפלאו יש כמה סגננות
03/11/2010 | 14:55
14
יש פרסי שזה עם תפוחי אדמה יש ביכארי שזה עם בשר
ויש את שלי :)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אורז ברוטב אדום עם גרגירי חומוס'
אורז ברוטב אדום עם גרגירי חומוס
03/11/2010 | 12:20
4
7
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
1/2 קופסא חומוס ( אני משתמשת מקופסאת שימורים)
1 קופסא קטנה רסק עגבניות (2 כפות גדושות רסק)
2 עגבניות בינוניות מרוסקות
1 בצל קטן
1 כף מרק עוף
1 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה
מעט פלפל שחור
לוקחים את הבצל מטגנים  במעט שמן לאחר שהבצל מצהיב מוסיפים אורז מטגנים קלות ומוסיפים 2 עגבניות לאחר מכן את חומוס רסק עגבניות
מים תבלינים מערבבים הכול ביחד לאחר שמראה סימני רתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל כרגיל עד שכול המים מתאדים .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בנות מתכונים מדהימים!'
בנות מתכונים מדהימים!
03/11/2010 | 13:37
3
2
מעריצה את היכולת הקולינרית שלכן, אצלי מקבלים מקסימום אורז עם תיבול קנוי....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ולמה לא? בשביל זה יש תיבול קנוי. כדי לעשות'
ולמה לא? בשביל זה יש תיבול קנוי. כדי לעשות
03/11/2010 | 14:07
2
2
את החיים קלים.
וזה גם טעים, אז מה יותר טוב מקל וטעים יחד?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'למה הפלייה למה רק בנות ..... יש פה גם בשלנים '
למה הפלייה למה רק בנות ..... יש פה גם בשלנים
03/11/2010 | 14:56
1
2
לצפיה ב-'ברוך הבא נשמח מאוד אם תצטרף, העניין הוא'
ברוך הבא נשמח מאוד אם תצטרף, העניין הוא
03/11/2010 | 15:57
1
שהבנים המעטים שהיו התאדו, וזה חבל.
אז יאללה, תביא גם את החברים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מעדן אורז בחלב'
מעדן אורז בחלב
03/11/2010 | 17:17
1
2
אלי סומך שף פרטי הזכיר לי את המאכל הנהדר הזה.
זה מעדן שגדלתי עליו, אמא שלי היתה מכינה את זה במיוחד בחורף
היינו אוכלים את זה עם חלב חם וקינמון
מסתבר שזה מאכל שמוכר כמעט בכל מקום, וכל עדה מכינה אותו קצת אחרת

לפירגה יש מתכון דומה מאד (פשוט במקום מי ורדים, אצלנו היו שמים קינמון ו/או וניל)
כיום אני מכינה את זה עם אורז מלא ולכן מוסיפה קצת יותר חלב, וכמובן משתמשת בחלב וניל.

מעדן אורז בחלב - פירגה

3/4 כוס אורז
סיר עם הרבה מים רותחים לבישול האורז (האורז מתבשל כמו אטריות)
ליטר חלב ק ר
כוס סוכר
כפית תמצית מי ורדים או לפי הטעם.
2 כפות קורנפלור
4 כפות מים
לקישוט פיסטוק חלבי קצוץ גס או שקדים קלופים קצוצים

אופן הכנה:
מבשלים את האורז בישול ח ל ק י על להבה קטנה בהרבה מים רותחים במשך 7 דקות ומסננים. ל א מכסים את הסיר.
מעבירים את האורז המבושל חלקית לסיר עם החלב ה ק ר ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
בוחשים מדי פעם כדי למנוע הדבקות האורז לתחתית הסיר.
מוסיפים את הסוכר ומי הורדים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.
מערבבים 2 כפות קורנפלור עם 4 כפות מים לעיסה חלקה וללא גושים ומוסיפים לאורז תוך בבחישה עד שיתעבה. מיד סוגרים להבה.
מעבירים כשחם לכלים אישיים או לתבנית מתאימה.
מקשטים.
בחורף טעים ח ם בקיץ רצוי ק ר.

אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'כל אחד והסנטימנטליות שלו. אצלי זה מעביר'
כל אחד והסנטימנטליות שלו. אצלי זה מעביר
03/11/2010 | 17:53
3
צמרמורת.
בגן היו מכינים את זה לפעמים - וזה היה הדבר שה כ י שנאתי!!!
ואצלנו לא קראו לזה בשם כזה מעודן. אז זה לא היה מעדן אלא זו הייתה דייסת אורז וחלב.
והיו מושיבים אותי מול הצלחת ומכריחים אותי לאכול, ואני הייתי מסרבת.
ואז היו אומרים לי שאני לא אצא להפסקה עד שלא אוכל.
מובן שלא אכלתי, וכך ההפסקות שלי היו מתבזבזות במלחמה נגד צלחת הדייסה שלטעמי הייתה מגעילה.
אני יושבת ומסתכלת על הצלחת, הצלחת מונחת על השולחן כמות שהיא, והשומרת מביטה בי במבטים מזרי אימה.
עד שיום אחד סיפרתי לאמא שלי - והיא אמרה להם שיפסיקו להכריח אותי - ומאז אין מלחמות עם מבשלות, שומרות ודייסות אורז.
אבל זו אחת הטראומות שאני סוחבת אתי מהגן.
אני יודעת שהמון מתים על זה. אני לא.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ