"קצת" באיחור אך מוטב מלעולם לא

"קצת" באיחור אך מוטב מלעולם לא../images/Emo13.gif

לצערי בשל נסיבות מחלה שבגינה אני בבייתי.. מצאתי לי זמן לסדר את התמונות לכתוב את המתכונים ולהעלותם לכאן אז מתנצלת מתנצלת מתנצלת ומקווה שהשרשור הזה יכפר על הזמן.. סולחים לי ?! התאפקו כמה דקות עד אשר אעלה את כל המתכונים +תמונות בצורה מסודרת - תודה רבה זוכרים את מסיבת בת המצווה לבתי הבכורה? ובכן .. זו היתה מסיבת הפתעה למשפחה הקרובה היו כ 40 אורחים , החלטתי על מזנון בופה פינגר פוד. להלן התפריט: פשטידת תירס פשטידת בטטה "פרחי שרי" -עגבניות שרי ממולאים גבינת שמנת "תיבת תמרים" עם גבינת ברי וקונפיטורת ענבים פחזניות ממולאות : סלט טונה , תפו"א ובצל, מנגולד וגבינה ספרינג רולס - מולאים ירקות מוקפצים בממרח בוטנים מלפפונים ממולאים אטריות אסיאתי עליי גפן ממולאים אורז משמש מיובש ושקדים פרוסים , ברוטב עגבניות טורטיות במילויים : , גבינה לאבנה + זעתר + פלפלים קלויים 3 צבעים גבינת שמנת + עירית קצוצה + סלמון כבוש קצוץ + נבטוטים גבינה לבנה 9% + עגבניות מיובשות, צנוניות פרוסות דק , סלט חסה, בייביס רוקט שרי ברוטב ויניגרט חרדלי וענביי מוסקט סלט קינואה סלט פסטה קר עם ירקות קלויים וגבינות לקינוח: גלידת וניל גורמה עם ריבת חלב וופל גלילית ממולא קרם וניל /קרם קפה יוצאים לדרך? באמוססס
 
זר פרחי שרי - קוקי

זר "פרחי שרי" לדבר היפה הזה צריך סבלנות .. כי באמת מה חשבתי לעצמי לרוקן שרי?! בחרתי שרי אדומים אך כמה שיותר נוקשים .. יש לי כפיתית קטנה קטנה במיוחד שלמעשה תפקידה הוא להסיר את "ראש" המכוער של העגבניה ( שריטה קשה עוד מימיי המק') חתכתי בזהירות את קצה העגבניה ובעזרת הכפיתית שהיא משוננת רוקנתי את הבפנוכו מיליתי בגבינת שמנת עם ובלי זיתים בצד חיכו קוביות מוצרלה עליי בזיליקום שלמים שיפודי עץ על כל שיפוד משפדים לפי הסדר הבא: קובית מוצרלה עלה בזיליקום עגבניה שרי ותוקעים בקובייה הירוקה ( כן כן זו של הפרחים) התוצאה – זר פרחי שרי יפים וטעימים מצטערת על התמונה שלא כל כך מחמיאה לתוצאה ...
 
סלט קינואה- קוקי

בכל מפגש - ארוע משפחתי/ שבתות /חגים אני אוהבת להפתיע גם עם סלט חדש ושונה... האמת שקצת חששתי בשל הדימוי של הקינואה אך אמרתי לעצמי " על החיים ועל המוות... והלכתי על זה . האמת הפתעה גמורה. הקערה נותרה ריקה והמשפוחה- תגידי קוקי מה היה שם בפנוכו ? אז זה הולך ככה: , בסיר מטגנים 2 בצלים חתוכים לקוביות עם מעט שמן עד שקיפות הזהבה קלה + 1/2 כפית סוכר. מוסיפים את הקינואה מערבבים מוסיפים 2 1/2 כוסות מים מלח פלפל שחור ורבע כפית כורכום . מבשלים עם מכסה סגור כ 15 דקות מכבים את הגז וממתינים עוד כמה דקות . מעבירים לקערה ומצננים בינתיים: מגרדים 2 גזרים בפומפיה 2 גבעולי סלרי קצוצים (ללא העלים ) עלים מ 5 גבעולים של כוסברה קצוצים עלים מ 5 גבעולים של פטרוזליה קצוצים עלים מ 5 גבעולים של נענע קצוצים חופן חמוציות חצויות כאשר הקינואה צוננת מוסיפים את כל התוספות , מוסיפים חצי לימון סחוט מערבבים כדאי לתת לכל הסלט הזה לנוח לפני שמתקנים תיבול, לאחר שהעשבי תיבול ו הלימון תופסים את מקומם בתוך הקינאה הטעם משתדרג.. סלט מפתיע בהחלט גם לאלו שלא ממש מתים על " אוכל "
 
סלט פסטה - קוקי

500 גרם פסטה מבושלים לפי הוראות יצרן 3 גמבה אדומה 2 גמבה צהובה 2 גמבה ירוקה 2 גמבה צהובה 2 חצילים כל הירקות קלויים בתנור עם זילוף קל של שמן זית לזה הוספתי 250 גרם זיתים כבושים ביין ובחומץ ( תוצרת עצמית) + 250 גרם גבינת פטה כבשים + 4 פלפל שאטה יבשים קצוצים + 10 גבעולי בזיליקום טרי קצוצים תיבול מלח פלפל גרוס שמן זית מעל הכול יש 150 גרם אגוזי מלך אשר נקלו במחבת עם חמאה ו 3 כפות פרורי לחם לחם + 1 כפית סוכר עד קבלת גוון זהוב וקראנצי' חגיגההההההה
 
תיבות תמרים- קוקי

הסיפור התחיל כך .. בתחילת הבציר קיבלתי מאחד המגדלים כמה ק"ג של ענבים..לאחר כמה שנות עבודה בתחום הענבים חוש הטעם שלי לא "העביר" את הענבים לשלב הבא ולזרוק לא זורקים - דהההה אז קדימה קונפיטורה.... אמרתי בליבי כשתגיע המסיבה אני אמצע מה לעשות איתה.. הרבה דיבורים ? קדימה לעבודה קוניפטורת ענבים - קוקי 1 ק"ג ענבים שלמים( ניתן לחצות) 1/2 ק"ג סוכר 1 פרוסת לימון 1 תפוח פרוס דק 1 ליבת תפוח 1/4 כפית קינמון קורט ציפורן שמים הכול יחדיו בסיר מבשלים על אש בינונית כאשר הענבים מתנפחים בעזרת הכף עץ נותנים להם מעיכה קטנה לדפנות הסיר להוצאתהאויר לאחר כשעה לוקחים מען הריבה מעבירים פס באמצע ולמקפיא לאחר דקה מוציאים אם הריבה התפשטה וכיסה את הפס יש להמשיך לבשל עוד כרבע שעה ושוב לבדוק כרישה. בתום הבישול לאחר בדיקה תקינה הריבה נראית עדין נוזלית-אך לאחר מזיגה לצנצנת מעוקרת הריבה תקינה וכיף להתענג עליה קניתי תמריי מג'הול גדולים ובשרניים הוצאתי החרצנים מיליתי בגבינת ברי משובחת ומעל ענב מן הקוניפטורה התוצאה ?? כמה פשוט .. ככהההההה יאמי יאמי
 
גביעי מלפפון אסיאתי- קוקי

את המתכון הזה מצאתי בנט, באתר של מאקו ההכנה היהת חביבה ולא מסובכת , המינוס של המנה הזו שצריך להכין ולהגיש ולא לתת למנה להיות בקירור או המתנה ארוכה... לא מבחינה ויזואלית ולא מבחינת הטעם מאחר ומלפפון הוא ירק " רטוב" הוא נראה נובל.. ואחרי כל ההשקעה במנה הזו זה היה מאכזב.. הטעם – מממ יאמייי גביעי מלפפון במילוי אטריות – סגנון אסיאתי 4 מלפפונים גדולים 200 גרם אטריות ביצים מסולסלות 4 כפות סויה 4 כפיות שמן שומשום 3 כפיות חומץ בלסמי 2 כפות רוטב צ'ילי חריף- מתוק 1 כפית ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק 1/2 כפית שומשום קלוי 1/2 1 כפיות בוטנים קצוצים מבשלים את האטריות במי מלח,עד שהאטריות אל דנטה - לא יותר!!! מסננים ושוטפים במים קרים. ומשאירים במסננת רבע שעה בינתיים: . מערבבים סויה, שמן, חומץ, ג'ינג'ר ורוטב צ'ילי. שמים את האטריות בקערה ויוצקים עליהם את תערובת הסויה. ממתינים שעה עד שהאטריות הופכות חומות. קניתי מלפפונים גדולים וארוכים כך שחתכתי כל 1 ל 2 חצאים ואת הקצה קטמתי על מנת שיהיה בסיס נוח לעמידה מצחיק הוא שדוקא מצא חן בעייני אלו שלא היו ישרים ונטו בזוית הצידה – מראה משובב... מוציאים בעזרת כפית פריזיאן כ-2/3 מבשר המלפפון , ממלאים בתערובת האטריות המתובלת ומפזרים עליהם שומשום קלוי ובוטנים קצוצים. וטדדדאםםםםם בסיכומו של דבר לפעם הבאה- להכין כשעה לפני הגשה ולאכול מייד
 
סלט כרוב סיני- קוקי

הסלט הידוע והמוכר( אני קראתי אותו אצל ליהיא לפיד לראשונה) שתמיד קוצר מחמאות ומוצא לו פה שאומר" מממ טעים לי" 1 כרוב גדול פרוס דק בסיר קטן מרתיחים: 1/3 כוס חומץ 1/3 כוס רוטב סויה 1/3 כוס שמן שופכים על הכרוב מטגנים במחבת יבשה 100 גרם שומשום( אפשר צנוברים ) עד הזהבה קלה - זהירות שלא יישרף שופכים על הכרוב מערבבים וטדדאםםם
 

1winnie

New member
איזה קטע - זה הסלט הקבוע שלנו בששי-שבת

אף פעם לא ידעתי מה מקור הרוטב הזה - שאני באופן אישי מאדדדדדדד אוהבת וממך אני מבינה עכשיו שזה מליהי לפיד. זה אחד מהסלטים שמככב על שולחן השבת אצלנו כל שבוע. לפעמים גם בששי וגם בשבת. אנחנו אוהבים להחליף את הפיצוחים מדי פעם, כדי לגוון. אגב - אני אוכלת סלט חסה גם עם הרוטב הזה.
 
וויני זה אכן אחלה סלט

וגם אני מגוונת לפעמים עם גרעיני חמניה/ דלעת תמיד נאכל בהנאה רבה עם חסה לא ניסיתי .. שווה לנסות
 
פחזניות- קוקי

יאמי יאמי יאמי ללא ספק זו היתה בחירה מדהימה רציתי שגם הילדודס הקטנים יהנו ויתענגו הכנתי כמות כפולה של פחזניות ו היו בהם 3 סוגי מילויים: סלט טונה עם מיונז וגמבה אדומה פירה תפוחי אדמה עם בצלי שלוט מטוגנים מנגולד + בצל מטוגן וגבינת פטה פחזניות- מתכון בסיסי 250 סמ"ק חלב ( מעשיר את טעם הפחזניה פי כמה וכמה לא לוותר) 125 גר' חמאה ( גם פה החמאה משדרגת את הטעם פי כמה) כפית סוכר חצי כפית מלח 4 ביצים גדולות 1 ורבע כוסות קמח שמים בסיר חלב+ חמאה+ מלח+ סוכר עד סף רתיחה , מערבבים בעזרת כף עץ עד אחידות מוסיפים קמח בבת אחת, מערבבים ללא הפסקה עד שנוצר כדור בצק( הבצק נפרד מדפנות הסיר), מסירים מהאש. מקררים את הבצק כמה דקות , מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, על מהירות נמוכה מוסיפים ביצה אחת אחרי השנייה עד שהביצים נבלעות הבצק נראה מבריק . לאחר שמוסיפים ביצה הבצק נראה כאילו הוא " נשבר" אך אחרי כמה סיבובי גיטרה הוא חוזר לעצמו לא לדאוג
 
עלייגן ממולאים אורז משמש מיובש ונענע- קוקי

היו לי גם אורחים חוליי צליאק וכשחשבתי איך אני מפנקת אותם במשו מיוחד עלה לי בראש עליי גפן ממולאים ... מאחר ובשר לא היה בתפריט , התייעצתי עם דודתי היקרה ( התאומה של אמי ז"ל ) מה עושים? איזה מילוי מעניין ילך טוב עם יתר התוצרים שמכילים לרוב גבינות ?!.. בדרF" עושים בשר אורז וצנוברים ועכשיו מה?..... חשבנו חשבנו ונולד הרעיון - מילוי של אורז עם שקדים ומשמש מיובש ונענע – התוצאה ? מגשים ריקים מוכנים? קדימה עליי גפן ( לדודה היקרה שלי תמיד יש במלאי אז: שרהההההה, שנה הבאה אקטוף לבד ואכין מלאי ) 2 בצלים קצוצים קטן קטן קטן 1 וחצי כוס אורז בסמטי 100 גרם שקדים פרוסים קלויים במחבת יבשה 4 משמשים מיובשים מושרים במים חצי שעה וקצוצים 10 עליי נענע קצוצים 5 עגבניות מגורדות מיץ מלימון 1 מלח פלפל שמן זית ועכשיו לעבודה מתחילים עם האורז: 4 כפות שמן זית מוסיפים 1/3 מכמות הבצל מטגנים עד הזהבה קלה/ שקיפות , למשך דקה נוספת , מוסיפים את האורז מוטגנים יחד עוד 2 דקות - לא להפסיק לערבב שחלילה לא יידבק / ייחרך אחרת ישאר טעם רע . מוסיפים את השקדים מנמיכים להבה עד הסוף מתבלים במלח פלפל לבן מוסיפים 1 כוס מים רותחים מכסים סיר ומבשלים 13 דקות.או עד שכל הנוזלים נספגו. מוסיפים את המשמש+ עלי הנענע מערבבים- מצננים היטב. ממלאים את עליי הגפן – שמים כף מן המילוי חצי גלגול הכנסת " הכנפיים" פנימה וסיום הגלגול. בסיר רחב שמים רבע כוס שמן מטגנים את יתר הבצל , כאשר הופך שקוף זה הרגע להוסיף את העגבניות ממשיכים לטגן יחד על להבה נמוכה – זהירות העגבניות מתייבשות ונדבקות מהר! מוציאים את הירקות מהסיר ומסדרים שכבת עליי גפן בתחתית הסיר( את אלו הלא יפים או אלו שנקרעו בגלגולים) חצי מן הירקות המטוגנים שופכים על עליי הגפן שבתחתית ומסדרים את המגולגלים בצפיפות 1 ליד השני ומעל שופכים את יתרת הירקות בקערה קטנה מערבבים לימון סחוט+ 1/3 כוס שמן + 1 וחצי כוסות מים רתוחים ושופכים מעל עליי הגפן עד שמכסים אותם. מניחים צלחת שלמעשה משמשת כמשקולת כאשר רותח מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה בהגשה- לוקחים צלחת גדולה מקוטר הסיר והופ הופכים בזהירות ** מצטערת על איכות התמונה הגרועה
 
ספרינג רולס- קוקי

נכון שאמורים למלא את דפי האורז הקסומים הללו בירקות חתוכים לגפרורים במצב חי.. האמת? לא אהבתי את התוצאה. ולכן חתכתי ירקות כמו למוקפץ: פלפל אדום פלפל ירוק בצלים כרוב לבן נבטים פטריות קישוא הקפצתי אותם בתסופת של רוטב סויה קיקומן מלח סוכר פלפל ג'ינג'ר מגורד – זמן הקפצה כחצי זמן מהקפצה הרגילה של הסיני המוכר. הוצאתי, ציננתי -סיננתי היטב היטב , הוספתי עליי נענע קצוצים מ 4 גבעולים ( שדרוג מטורף) . שמים דף אורז במים רגילים ( מהברז מהברז גברת זנגורי ) וממלאים. דפיי אורז : יש שני גדלים של דפים קטן וגדול.. מאחר והמטרה של הארוחה היתה הגשה אישית בבופה ומזנון בסגנון הפינגר פוד בחרתי בקטנים.. יש בסביבות ה 100 יחידות באריזה עלות של כ 17 שח בספייסיס. דבר נוסף ששיניתי .. במקום לטבול את הספרינג המוכן ברוטב כלשהו .. החלטתי להכין רוטב למרוח אותו בפנוכו למלא בירק ולגלגל... התוצאה היתה אדירההההה בצד הנחתי צלוחיות עם צ'ילי .. האורחים אמרו טעים ככה למה להוסיף??? רוטב בוטנים : 1 כוס חמאת בוטנים חצי כוס מירין 2 וחצי כפות סוכר 3 כפות רוטב סויה 2 כפות שמן שומשום גי'נג'ר מגורד חצי כוס מים מערבבים הכול יחד היטב היטב . במידה וסמיך מדיי מוסיפים מעט מים ( מעט!!!) אם דליל מוסיפים ממרח בוטנים ועכשיו אעשה סדר בבלגן הנ"ל: מכינים את הירקות החצי מוקפצים מכינים את ממרח הבוטנים טובלים דף אורז מניחים על גבי מגבת נקיה מספיגים בעדינות את הרטיבות מורחים במרכז מן ממרח הבוטנים (פיזרתי גם בוטנים מלוחים קצוצים) , ב 1/3 הקרוב אליכם שמים ירקות מקפלים פעם 1 כלפי מעלה את הדפנות כלפי פנים וסוגרים את הגלגול . הדף נדבק מעצמו לא לדאוג. לפני ההגשה אפשר לאדות בסיר אידוי במבוק. בא לי עוד פ'ם
 
טורטיות - קוקי

נכון בחרתי ארוע של פינגר פוד .. אך צריך שמשו יתפוס בבטן וחלילה לא יקרקרו מרעב אז הלכתי על טורטיות..וקניתי מוכנות מפאת חוסר זמן ( זו היתה מסיבת הפתעה וההכנות היו מוצ"ש + ראשון בוקר בלבד!!) ( קניתי בספייסיס , לאחר שבדקתי ב 2 מקומות שבהן לא מצא חן בעיני המרקם של הטורטיות ואכן היה = לשלם עוד כמה שקלים ולקנות מוצר איכותי וכל כך טעים ) מילויים לטורטיות: • גבינה לאבנה + זעתר + פלפלים קלויים 3 צבעים • גבינת שמנת + עירית קצוצה + סלמון כבוש קצוץ + נבטוטים • גבינה לבנה 9% + עגבניות מיובשות, צנוניות פרוסות דק , לאחר מריחה ומילוי גלגלתי ופרסתי לכרוסות של כ 7 ס"מ . טעיםםםםםם
 
קוקיה שלי נכון שאת מרשה לי להגיב פעמיים

ולאמר תך שאין עליך את
הכל נעשה עמוק עמוק מתוך
רואים את זה
 
למעלה