לבבות עוף- ניקוי והכשרה

לבבות עוף- ניקוי והכשרה

בס"ד הבעל אוהב מאוד ללבות, ולרגל המנגל הקרב קניתי ויש לי שאלות.. בחיים לא הכנתי בבית לבבות עוף... וגם לא אכלתי בבית הוריי.. כך שאין לי מושג איך מנקים אותם ואיך מכשירים אותם {כן אני יודעת על האש אבל יש טיפול מוקדם?}
 
../images/Emo105.gif מקפיצה ../images/Emo105.gif

בס"ד אף אחד לא מכין לבבות על האש?
 
תודה רבה!

בס"ד אני קוראת כאן שהורידו לך את הגבס... מה עד עכשיו לא הורידו לך????? הייתי בטוחה שכבר מזמןןןן הורידו. למרות שאת צמחונית.. יש לך מושג אם יש איזשהו תהליך ניקוי שזה צריך לעבור? משהו מיוחד?
 

1winnie

New member
אין לי שמץ

בניקוי לבבות עוף, מצטערת
התשובות בקישור שנתתי לך לא עוזרות? בקשר לגבס - האמת שניסו להוריד בעבר, וזה החזיק מעמד 3 ימים, ובפעם השניה לשבוע(!) מחרתיים זה יהיה 8 חודשים. האמת שאני לא ממש בטוחה שלא יחזירו שוב... כי הרגל לא ממש בסדר, אבל הבטיחו לי שזה רק עניין של זמן, והגוף יתגבר בסופו של דבר על השברים. ואני יודעת שבעז"ה יהיה טוב!
 
כל הכבוד לך וויני על האופטימזם

מקווה שהרגל תבריא מהר ולא מבינה איך את בכל זאת כל כך פעילה עם האפייה. אני יודעת שכשאני הייתי חולה ולא יכולתי כמעט להשתמש בידיים שלי, בכל זאת תמיד רציתי לאפות, ואמנם הייתי אופה בידיים של כלתי, עד שבא לנו הגואל בדמות המטפל הפיליפיני והיה עוזר לי המון. אבל ב"ה היום אני כבר יכולה לבד להרים קערת מיקסר ביד אחת ולרוקן את תוכנה לתבנית. ואני גם יכולה כבר לרדד בצק בלי בעיות אבל המטפל לא נותן לי ופשוט לוקח ממני את העבודה.
 

1winnie

New member
תודה סבתא נעמי! רפואה שלמה גם לך!

בלי האפייה הייתי משתגעת לגמרי, לכן אני באמת מודה לקב"ה שזה ברגל אני משתדלת להיות אופטימית כי באמת הבטיחו לי שזה רק עניין של זמן (ורופאים לא מבטיחים בד"כ כלום!), אבל אני גם בכיינית גדולה כך שהאמת שאני גם נשברת לעיתים קרובות, אבל החצי השני מייד מעודד ו"מרים" אותי. רפואה שלמה סבתא נעמי, תרגישי טוב! אבל באמת מזל שיש לך עזרה חג שמח!
 
להכשיר הבנתי איך

בס"ד רק שלא הבנתי איך מנקים... כי זכרתי שלפני כמה שנים הכנתי לארוחה עם חברה כל מיני חלקים כבד לבבות טחול וכו'... וזכרתי שהיה משהו שהייתי צריכה לנקות אחד אחד ולא זכרתי מה ולא ידעתי איך. אז התקשרתי לחברה והיא הסבירה לי שיש לחתוך בסכין חלק של שומן ואז חתך באמצע וגו' ובקשר לגבס... וואי זה ממש מתארך. מתי יש לך שוב פעם צילום? את נחה?? את חייבת לנוח ולא לעשות כלום
 

1winnie

New member
זה באמת מתארך...

אבל זה בגלל שזה יותר משבר אחד שאני בגבס אני לא נחה.. אבל זה גם לא כואב כי לרגל יש תמיכה. עכשיו שאני בלי - אני באמת לא יכולה להיות הרבה זמן על הרגל. חוץ מזה שיש "מפקד" בבית שמחלק פקודות ולא נותן לי לעשות כמעט כלום
 

monday

New member
ויני כייף לשמוע ../images/Emo24.gif

שאת כבר אחרי...ובע''ה תחזרי לעצמך לאט לאט אבל על בטוח !!! את צריכה מנוחה ענקית ובעלך צודק, גם בעלי לא היה נותן לי לעשות כלום. קורה, אנחנו רק בשר ודם אחרי הכל, טוב שיש אנשים לצידנו עם הרבה אהבה שעוזרים ותומכים. חג סוכות שמח יקירה ובריאות טובה כל השנה
 
בעז"ה שבקרוב הכל יהיה טוב יותר

בס"ד עברת איזה שהוא ניתוח בעקבות השברים? כי לאחים שלי גם היו כמה שברים פעם ברגל פעם ביד ועשו ניתוח לפני הגבס
 

monday

New member
נכון, גם אני

חותכת באמצע הלב ומוציאה מה שצריך, ואחרי הניקוי מבשלת מס' דקות במים רותחים כדי להוציא את כל הג'יפה...אומנם יש לי מתכונים אבל את רוצה רק בתור ''על האש'' כנראה המתכונים שלי לא יתאימו לך...העיקר שיהיה להנאה וכייף, תחגגו
 

תלתל18

New member
מנוחה לרגל

מנוחה לרגל (בפרט בשלושת הרגלים.. חח..) בודאי תעזור לה לחזור לאיתנה, מקווה שהסוכות הזה (וחוה"מ) את תוכלי לנוח כראוי כל שהרגל תתאחה בקלות. בהצלחה.
 

1winnie

New member
חחחח - שלשת הרגלים, אהבתי

לקח לי כמה שניות לקלוט... האמת שאני לא אוהבת לנוח, אבל בחג במילא אין ברירה. בעז"ה יהיה בסדר (השאלה רק מתי....) חג שמח!!
 

רותי410

New member
ויני, אני שמחה מאוד שהורידו לך

את הגבס. לא ראיתי את ההודעה שלך ולא היה לי נעים לשאול. ואני מקווה שהפעם זה אחת ולתמיד. רפואה שלמה ובריאות טובה שתהיה לך. וחג שמח, כמובן.
 

1winnie

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

חייבת להגיד לך שאני ממש מרגישה מוזר כי אפילו חלות לא נתנו לי להכין (
), בקיצור - כלום לא הכנתי לחג אנחנו מוזמנים, והולך להיות שמח והרבה (!) משפחה ואורחים חג שמח!
 
כשהיינו ילדים ועוד היינו שוחטים תרנגולות

מן הלול שלנו, אני זוכרת איך אמי היתה מראה לנו ומלמדת אותנו את כל הכללים בהכשרת עוף. ואת הלבבות היתה קוצצת להם את ה"שפיץ" כדי שיספגו יותר מלח. אבל היום קונים לבבות שלא הוכשרו ולכן כבר מאוחר מדי להכשירם במים ומלח, אלא רק לצלותם. אז צריך פשוט לנקותם היטב מכל נימי הדם ולעשות להם חתך לאורך ולתקוע על שיפודים, ולצלות על האש עם מעט מלח. כמו שמכשירים כבדים.
 
תודה רבה ../images/Emo13.gif

בס"ד את יודעת אם מותר מבחינת כשרות להשרות אותם במשרה לפני הצליה?
 
למעלה