לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'לבבות עוף- ניקוי והכשרה'
לבבות עוף- ניקוי והכשרה
<< ההודעה הנוכחית
21/09/2010 | 15:54
22
5262
בס"ד

הבעל אוהב מאוד ללבות, ולרגל המנגל הקרב קניתי ויש לי שאלות..

בחיים לא הכנתי בבית לבבות עוף... וגם לא אכלתי בבית הוריי..
כך שאין לי מושג איך מנקים אותם ואיך מכשירים אותם {כן אני יודעת על האש אבל יש טיפול  מוקדם?}

אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מקפיצה '
מקפיצה
22/09/2010 | 09:08
16
672
בס"ד

אף אחד לא מכין לבבות על האש?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עד שיענו לך - תסתכלי פה'
עד שיענו לך - תסתכלי פה
22/09/2010 | 09:29
15
1085
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
22/09/2010 | 10:00
14
257
בס"ד

אני קוראת כאן שהורידו לך את הגבס...
מה עד עכשיו לא הורידו לך?????
הייתי בטוחה שכבר מזמןןןן הורידו.

למרות שאת צמחונית.. יש לך מושג אם יש איזשהו תהליך ניקוי שזה צריך לעבור?
משהו מיוחד?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אין לי שמץ'
אין לי שמץ
22/09/2010 | 10:11
13
175
בניקוי לבבות עוף, מצטערת
התשובות בקישור שנתתי לך לא עוזרות?

בקשר לגבס - האמת שניסו להוריד בעבר, וזה החזיק מעמד 3 ימים, ובפעם השניה לשבוע(!)
מחרתיים זה יהיה 8 חודשים.
האמת שאני לא ממש בטוחה שלא יחזירו שוב... כי הרגל לא ממש בסדר, אבל הבטיחו לי שזה רק עניין של זמן, והגוף יתגבר בסופו של דבר על השברים. ואני יודעת שבעז"ה יהיה טוב!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כל הכבוד לך וויני על האופטימזם'
כל הכבוד לך וויני על האופטימזם
22/09/2010 | 10:20
1
234
מקווה שהרגל תבריא מהר ולא מבינה איך את בכל זאת כל כך פעילה עם האפייה. אני יודעת שכשאני הייתי חולה ולא יכולתי כמעט להשתמש בידיים שלי, בכל זאת תמיד רציתי לאפות, ואמנם הייתי אופה בידיים של כלתי, עד שבא לנו הגואל בדמות המטפל הפיליפיני והיה עוזר לי המון. אבל ב"ה היום אני כבר יכולה לבד להרים קערת מיקסר ביד אחת ולרוקן את תוכנה לתבנית. ואני גם יכולה כבר לרדד בצק בלי בעיות אבל המטפל לא נותן לי ופשוט לוקח ממני את העבודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה סבתא נעמי! רפואה שלמה גם לך!'
תודה סבתא נעמי! רפואה שלמה גם לך!
22/09/2010 | 10:53
111
בלי האפייה הייתי משתגעת לגמרי, לכן אני באמת מודה לקב"ה שזה ברגל
אני משתדלת להיות אופטימית כי באמת הבטיחו לי שזה רק עניין של זמן (ורופאים לא מבטיחים בד"כ כלום!), אבל אני גם בכיינית גדולה כך שהאמת שאני גם נשברת לעיתים קרובות, אבל החצי השני מייד מעודד ו"מרים" אותי.

רפואה שלמה סבתא נעמי, תרגישי טוב! אבל באמת מזל שיש לך עזרה

חג שמח!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'להכשיר הבנתי איך'
להכשיר הבנתי איך
22/09/2010 | 10:34
6
319
בס"ד

רק שלא הבנתי איך מנקים...
כי זכרתי שלפני כמה שנים הכנתי לארוחה עם חברה כל מיני חלקים כבד לבבות טחול וכו'...
וזכרתי שהיה משהו שהייתי צריכה לנקות אחד אחד ולא זכרתי מה ולא ידעתי איך.

אז התקשרתי לחברה והיא הסבירה לי שיש לחתוך בסכין חלק של שומן ואז חתך באמצע וגו'

ובקשר לגבס... וואי זה ממש מתארך. מתי יש לך שוב פעם צילום?
את נחה?? את חייבת לנוח ולא לעשות כלום
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זה באמת מתארך...'
זה באמת מתארך...
22/09/2010 | 10:46
3
155
אבל זה בגלל שזה יותר משבר אחד
שאני בגבס אני לא נחה.. אבל זה גם לא כואב כי לרגל יש תמיכה.
עכשיו שאני בלי - אני באמת לא יכולה להיות הרבה זמן על הרגל.
חוץ מזה שיש "מפקד" בבית שמחלק פקודות ולא נותן לי לעשות כמעט כלום
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ויני כייף לשמוע '
ויני כייף לשמוע
22/09/2010 | 10:57
1
58


שאת כבר אחרי...ובע''ה תחזרי לעצמך לאט לאט אבל על בטוח !!!

את צריכה מנוחה ענקית ובעלך צודק, גם בעלי לא היה נותן לי לעשות כלום.
קורה, אנחנו רק בשר ודם אחרי הכל, טוב שיש אנשים לצידנו עם הרבה אהבה
שעוזרים ותומכים.


חג סוכות שמח יקירה ובריאות טובה כל השנה

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה על העידוד'
תודה רבה על העידוד
22/09/2010 | 11:08
37
תודה מכל הלב!!

חג שמח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בעז"ה שבקרוב הכל יהיה טוב יותר'
בעז"ה שבקרוב הכל יהיה טוב יותר
22/09/2010 | 14:23
56
בס"ד

עברת איזה שהוא ניתוח בעקבות השברים?
כי לאחים שלי גם היו כמה שברים פעם ברגל פעם ביד ועשו ניתוח לפני הגבס
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נכון, גם אני'
נכון, גם אני
22/09/2010 | 10:52
1
90


חותכת באמצע הלב ומוציאה מה שצריך, ואחרי הניקוי מבשלת מס' דקות במים רותחים
כדי להוציא את כל הג'יפה...אומנם יש לי מתכונים אבל את רוצה רק בתור ''על האש''

כנראה המתכונים שלי לא יתאימו לך...העיקר שיהיה להנאה וכייף, תחגגו

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גמני מכינה כך.'
גמני מכינה כך.
22/09/2010 | 11:45
99
לצפיה ב-'מנוחה לרגל '
מנוחה לרגל
22/09/2010 | 11:12
1
29
מנוחה לרגל (בפרט בשלושת הרגלים.. חח..) בודאי תעזור לה לחזור לאיתנה, מקווה שהסוכות הזה (וחוה"מ) את תוכלי לנוח כראוי כל שהרגל תתאחה בקלות. בהצלחה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חחחח - שלשת הרגלים, אהבתי'
חחחח - שלשת הרגלים, אהבתי
22/09/2010 | 11:36
19
לקח לי כמה שניות לקלוט...

האמת שאני לא אוהבת לנוח, אבל בחג במילא אין ברירה.

בעז"ה יהיה בסדר (השאלה רק מתי....)

חג שמח!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ויני, אני שמחה מאוד שהורידו לך'
ויני, אני שמחה מאוד שהורידו לך
22/09/2010 | 12:56
1
25
את הגבס.
לא ראיתי את ההודעה שלך ולא היה לי נעים לשאול.
ואני מקווה שהפעם זה אחת ולתמיד.
רפואה שלמה ובריאות טובה שתהיה לך.
וחג שמח, כמובן.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
22/09/2010 | 13:58
17
חייבת להגיד לך שאני ממש מרגישה מוזר
כי אפילו חלות לא נתנו לי להכין (), בקיצור - כלום לא הכנתי לחג

אנחנו מוזמנים, והולך להיות שמח והרבה (!) משפחה ואורחים

חג שמח!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כשהיינו ילדים ועוד היינו שוחטים תרנגולות'
כשהיינו ילדים ועוד היינו שוחטים תרנגולות
22/09/2010 | 10:24
4
377
מן הלול שלנו, אני זוכרת איך אמי היתה מראה לנו ומלמדת אותנו את כל הכללים בהכשרת עוף.
ואת הלבבות היתה קוצצת להם את ה"שפיץ" כדי שיספגו יותר מלח.
אבל היום קונים לבבות שלא הוכשרו ולכן כבר מאוחר מדי להכשירם במים ומלח, אלא רק לצלותם.
אז צריך פשוט לנקותם היטב מכל נימי הדם ולעשות להם חתך לאורך ולתקוע על שיפודים, ולצלות על האש עם מעט מלח.
כמו שמכשירים כבדים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
22/09/2010 | 10:35
3
121
בס"ד

את יודעת אם מותר מבחינת כשרות להשרות אותם במשרה לפני הצליה?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא, כמובן שלא בדיוק כמו שאי אפשר '
לא, כמובן שלא בדיוק כמו שאי אפשר
22/09/2010 | 14:17
2
180
עם כבדים. כי הצליה היא ההכשרה, ועד שהם לא מוכשרים אי אפשר להשרות אותם. וגם לא צריך מספיק לתבל אותם בתבלינים יבשים תוך כדי צליה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זהו ידעתי שאסור ולכן'
זהו ידעתי שאסור ולכן
22/09/2010 | 14:21
1
150
בס"ד

היה מוזר לי שחברתי אמרה לי שהיא משרה אותם לפני..

עכשיו אני בבעיה.. איך אני אומרת לחברה שלי שזה אסור בלי לפגוע או משהו כזה?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מנסה להסביר '
מנסה להסביר
22/09/2010 | 15:19
188
תחתכי בסכין את החלק העליון של הלב (בד"כ בצבע לבן - שומן) ואז תחתכי את הלב לאורך כמעט עד הסוף ותשטפי טוב מתחת למים, תנסי להוציא כמה שיותר מהחתיכות האדומות שמתחבאות להם (מעין דם סמיך)
תשפדי אותם , תמליחי ותפלפלי והופ... למנגל.
מניסיון כך הן גם יותר נקיות וגם יוצאות יותר עסיסיות ולא יבשות כמו לבבות שלמים.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא שיווק העסק שלך
אירוח בנושא שיווק...
ביום א` הקרוב נארח את אריה טוקר, מומחה לשיווק.
אירוח בנושא שיווק העסק שלך
אירוח בנושא שיווק...
ביום א` הקרוב נארח את אריה טוקר, מומחה לשיווק.
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ