../images/Emo124.gifהנה המקרון שלי../images/Emo99.gif המתכון
אני בחרתי במתכון של נטלי מהבלוג עוגיו.נט - הכמויות יותר קטנות מהמתכון של מיקי שמו . הכנתי מהמתכון הזה 3 פעמים - כל פעם טעם אחר - לבן ללא תוספת, קפה ושוקו. אז הנה מתחילים: המתכון המקורי (לא התייחסתי למלית ולא הוספתי צבע מאכל) -יוכי>>>> מקרון פטל ורדים/נטלי עוגיו.נט חומרים: 100 גר' אבקת סוכר 65 גר' שקדים טחונים 50 גר' חלבון 20 גר' סוכר צבע מאכל אדום rose חומרים למלית: ביצה גדולה 75 גר' סוכר 30 מ"ל מים 100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות (חשוב שתהיה רכה) כף מי ורדים 3 כפות מחית פטל (ניתן להכין לבד ולסנן או לקנות מוכן) ההכנה: טוחנים יחד במעבד מזון אבקת סוכר ושקדים טחונים לאבקה דקה מאוד. מנפים את האבקה דרך מסננת דקה. מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב, ומקפלים פנימה את תערובת השקדים. מוסיפים צבע מאכל, עד שמגיעים לצבע הרצוי (כדאי שיהיה ורוד די כהה, כי באפייה הצבע מעט דוהה). מחממים תנור ל150 מעלות, ובינתיים משאירים את התבניות בחוץ למשך כחצי שעה על מנת שיקבלו קרום. אופים כ10-12 דק' (לי לוקח 10 דק' בדיוק, אבל זה תלוי כמובן בגודל הזילוף). מניחים לקירור ורק אז משחררים את העוגיות. הכנת המלית: מביאים סוכר ומים לרתיחה של 120 מעלות. כדאי להוריד מהאש כשהמדחום מראה 116-117 מעלות, כי הסירופ ממשיך להתחמם לאחר כיבוי האש. בזמן שהסירופ על האש, מקציפים את הביצה במהירות מקסימלית במיקסר. שופכים לתוך הביצה תוך כדי הקצפה מהירה את הסירופ הרותח (תהליך שמפסטר אותה בסופו של דבר). ממשיכים בערבול מהיר עוד מספר דקות עד שהתערובת מגיעה לטמפ' הגוף. בשלב זה מתחילים להוסיף את החמאה וממשיכים להקציף לקצף יציב, מבריק וגמיש. מוסיפים את מחית הפטל ומי הורדים וממשיכים עד שהקרם אחיד. מקררים את הקרם במקרר למשך כחצי שעה לפני השימוש. מסדרים זוגות – זוגות של מקרונים ומזלפים את הקרם. סוגרים ומאחסנים במקרר. המקרונים טובים מאוד לאכילה לאחר יממה במקרר, על מנת שיספחו לחות. באותו יום הם מעט קשים והרבה פחות נימוחים.
אני בחרתי במתכון של נטלי מהבלוג עוגיו.נט - הכמויות יותר קטנות מהמתכון של מיקי שמו . הכנתי מהמתכון הזה 3 פעמים - כל פעם טעם אחר - לבן ללא תוספת, קפה ושוקו. אז הנה מתחילים: המתכון המקורי (לא התייחסתי למלית ולא הוספתי צבע מאכל) -יוכי>>>> מקרון פטל ורדים/נטלי עוגיו.נט חומרים: 100 גר' אבקת סוכר 65 גר' שקדים טחונים 50 גר' חלבון 20 גר' סוכר צבע מאכל אדום rose חומרים למלית: ביצה גדולה 75 גר' סוכר 30 מ"ל מים 100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות (חשוב שתהיה רכה) כף מי ורדים 3 כפות מחית פטל (ניתן להכין לבד ולסנן או לקנות מוכן) ההכנה: טוחנים יחד במעבד מזון אבקת סוכר ושקדים טחונים לאבקה דקה מאוד. מנפים את האבקה דרך מסננת דקה. מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב, ומקפלים פנימה את תערובת השקדים. מוסיפים צבע מאכל, עד שמגיעים לצבע הרצוי (כדאי שיהיה ורוד די כהה, כי באפייה הצבע מעט דוהה). מחממים תנור ל150 מעלות, ובינתיים משאירים את התבניות בחוץ למשך כחצי שעה על מנת שיקבלו קרום. אופים כ10-12 דק' (לי לוקח 10 דק' בדיוק, אבל זה תלוי כמובן בגודל הזילוף). מניחים לקירור ורק אז משחררים את העוגיות. הכנת המלית: מביאים סוכר ומים לרתיחה של 120 מעלות. כדאי להוריד מהאש כשהמדחום מראה 116-117 מעלות, כי הסירופ ממשיך להתחמם לאחר כיבוי האש. בזמן שהסירופ על האש, מקציפים את הביצה במהירות מקסימלית במיקסר. שופכים לתוך הביצה תוך כדי הקצפה מהירה את הסירופ הרותח (תהליך שמפסטר אותה בסופו של דבר). ממשיכים בערבול מהיר עוד מספר דקות עד שהתערובת מגיעה לטמפ' הגוף. בשלב זה מתחילים להוסיף את החמאה וממשיכים להקציף לקצף יציב, מבריק וגמיש. מוסיפים את מחית הפטל ומי הורדים וממשיכים עד שהקרם אחיד. מקררים את הקרם במקרר למשך כחצי שעה לפני השימוש. מסדרים זוגות – זוגות של מקרונים ומזלפים את הקרם. סוגרים ומאחסנים במקרר. המקרונים טובים מאוד לאכילה לאחר יממה במקרר, על מנת שיספחו לחות. באותו יום הם מעט קשים והרבה פחות נימוחים.