לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032510,325 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'הנה המקרון שלי המתכון'
הנה המקרון שלי המתכון
<< ההודעה הנוכחית
17/08/2010 | 12:40
49
68
אני בחרתי במתכון של נטלי מהבלוג עוגיו.נט - הכמויות יותר קטנות מהמתכון של מיקי שמו . הכנתי מהמתכון הזה 3 פעמים - כל פעם טעם אחר - לבן ללא תוספת, קפה ושוקו.

אז הנה מתחילים:

המתכון המקורי (לא התייחסתי למלית ולא הוספתי צבע מאכל) -יוכי>>>>


מקרון פטל ורדים/נטלי עוגיו.נט


חומרים:

100 גר' אבקת סוכר

65 גר' שקדים טחונים

50 גר' חלבון

20 גר' סוכר

צבע מאכל אדום rose

חומרים למלית:

ביצה גדולה

75 גר' סוכר

30 מ"ל מים

100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות (חשוב שתהיה רכה)

כף מי ורדים

3 כפות מחית פטל (ניתן להכין לבד ולסנן או לקנות מוכן)

ההכנה:

טוחנים יחד במעבד מזון אבקת סוכר ושקדים טחונים לאבקה דקה מאוד. מנפים את האבקה דרך מסננת דקה.

מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב, ומקפלים פנימה את תערובת השקדים. מוסיפים צבע מאכל, עד שמגיעים לצבע הרצוי (כדאי שיהיה ורוד די כהה, כי באפייה הצבע מעט דוהה).

מחממים תנור ל150 מעלות, ובינתיים משאירים את התבניות בחוץ למשך כחצי שעה על מנת שיקבלו קרום.

אופים כ10-12 דק' (לי לוקח 10 דק' בדיוק, אבל זה תלוי כמובן בגודל הזילוף).

מניחים לקירור ורק אז משחררים את העוגיות.

הכנת המלית:

מביאים סוכר ומים לרתיחה של 120 מעלות. כדאי להוריד מהאש כשהמדחום מראה 116-117 מעלות, כי הסירופ ממשיך להתחמם לאחר כיבוי האש.

בזמן שהסירופ על האש, מקציפים את הביצה במהירות מקסימלית במיקסר. שופכים לתוך הביצה תוך כדי הקצפה מהירה את הסירופ הרותח (תהליך שמפסטר אותה בסופו של דבר). ממשיכים בערבול מהיר עוד מספר דקות עד שהתערובת מגיעה לטמפ' הגוף. בשלב זה מתחילים להוסיף את החמאה וממשיכים להקציף לקצף יציב, מבריק וגמיש. מוסיפים את מחית הפטל ומי הורדים וממשיכים עד שהקרם אחיד.

מקררים את הקרם במקרר למשך כחצי שעה לפני השימוש.

מסדרים זוגות – זוגות של מקרונים ומזלפים את הקרם. סוגרים ומאחסנים במקרר. המקרונים טובים מאוד לאכילה לאחר יממה במקרר, על מנת שיספחו לחות. באותו יום הם מעט קשים והרבה פחות נימוחים.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקרון - החומרים שקולים ומדודים'
מקרון - החומרים שקולים ומדודים
17/08/2010 | 12:47
6
ויני - זה היה ממש תענוג לשקול על הגרמים העברתי לכוסות חד פעמיות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'התערובת מוכנה...'
התערובת מוכנה...
17/08/2010 | 12:52
6
התערובת הראשונה לללא כל תוספת...תערובת רכה וניתנת לזילוף בקלות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זילוף הבלילה על משטח סיליקון'
זילוף הבלילה על משטח סיליקון
17/08/2010 | 12:55
4
השתמשתי בצנתר עגול חלק.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'והנה מקרון אפוי על משטח הסיליקון'
והנה מקרון אפוי על משטח הסיליקון
17/08/2010 | 12:57
6
צריך לחכות שהעוגיה תתקרר היטב ואז לשחרר.
גם בנייר אפייה זה יוצא מצוין.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקרון קפה בתבנית לפני האפייה'
מקרון קפה בתבנית לפני האפייה
17/08/2010 | 13:00
5
הוספתי כפית נס קפה - הייתי צריכה להוריד קצת מכמות היבשים ולא עשיתי זאת - המקרונים האלו לא כל כך השתטחו...אבל יצאו מעולה גם כן!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקרון שוקו לפני האפייה'
מקרון שוקו לפני האפייה
17/08/2010 | 13:05
5
צבע יפהפה, להוסיף כפית שוקולית ולהוריד כפית אבקת סוכר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקרון עם מילוי - הכנתי 3 מילויים - מקרון קפה'
מקרון עם מילוי - הכנתי 3 מילויים - מקרון קפה
17/08/2010 | 13:12
4
12
מילוי אחד משמנת מתוקה ושוקולד חלב בכמות זהה.
מילוי שני משמנת מתוקה ושוקולד לבן - הוספתי גם פודינג וניל לעיבוי.
מילוי שלישי פרווה - כ 100 גר' שוקולד מריר, חצי מיכל קצפת צמחית וכף אבקת נוגט
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראה מעולה! שווה את המאמץ?'
נראה מעולה! שווה את המאמץ?
17/08/2010 | 13:16
2
לצפיה ב-'סילסולים, תודה - לדעתי שווה כל מאמץ, והמאמץ'
סילסולים, תודה - לדעתי שווה כל מאמץ, והמאמץ
17/08/2010 | 13:30
1
2
לא כזה גדול
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אז אולי אפילו אני אעיז לנסות...'
אז אולי אפילו אני אעיז לנסות...
19/08/2010 | 10:12
לצפיה ב-'וואי יוכי נראה מעולה !!!'
וואי יוכי נראה מעולה !!!
20/08/2010 | 16:26
1
מצטערת שכבר לא בצוות ביה"ס

ככה לפחות הייתי טועמת מהעוגיות

חחח..

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקרון לבן מקושט'
מקרון לבן מקושט
17/08/2010 | 13:15
2
6
סתם קשקשתי עם מכחול ונס קפה מהול בטיפת מים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי אליפות'
יוכי אליפות
17/08/2010 | 13:19
1
אתן מאוד מוכשרות
גם את וגם מאיה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה לך נוגה, נסי ובטוחה שתצליחי'
תודה לך נוגה, נסי ובטוחה שתצליחי
17/08/2010 | 13:28
5
לצפיה ב-'מקרון קפה ממולא ומקושט'
מקרון קפה ממולא ומקושט
17/08/2010 | 13:18
12
לצפיה ב-'מקרון שוקו במלית שמנת ושוקולד לבן...יאמי'
מקרון שוקו במלית שמנת ושוקולד לבן...יאמי
17/08/2010 | 13:20
3
10
לצפיה ב-'נראה מעולה'
נראה מעולה
17/08/2010 | 13:28
1
נכון שלא קשה להכין?

לגבי התמונות שלך,את "מאירה"אותן יותר מדי במנג'ר ואז קשה לראות טוב.
תחשיכי אותן מעט.
כל הכבוד.

את מצטרפת לפרוייקט הבא........................פרלינים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאיוש תודה יקירה, לא קשה בכלל'
מאיוש תודה יקירה, לא קשה בכלל
17/08/2010 | 13:31
1
ולגבי התאורה, אני עושה תיקון אוטומטי וזה מה שמתקבל - פשוט העוגיה מחזירה אור מהברק שבה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וואו פשוט פגז אהבתי '
וואו פשוט פגז אהבתי
17/08/2010 | 21:48
לצפיה ב-'תובנות מהכנת המקרון'
תובנות מהכנת המקרון
17/08/2010 | 13:27
16
4
א. ממש לא קשה כמו שחשבתי...
ב. משקל - חייב בהכנת המקרונים, כל שינוי בכמומויות משנה את המרקם.
ג. חייב להשאיר את המקרונים לפחות חצי שעה ואפילו יותר בתבנית לפני האפייה לקבלת קרום מבריק ויפה.
ד.המלית צריכה להיות מספיק סמיכה שלא תישפך החוצה - ולא צריך כמות גדולה (הכנתי המון)
ה. לדעתי המתכון של נטלי מעולה ושווה ניסיון - הכמויות קטנות ואם רוצים אפשר להכין תוך שניות עוד ועוד... קלי קלות.
ו.אם לא תנסו לא תדעו על מה אני מדברת...חחח
ז. הטעם נהדר, אבל לא להתעלף...לפי המתכון כתוב שמחר אחרי שהייה במקרר זה יהיה יותר טעים - שווה לחכות ושווה לנסות!
ח. לא טחנתי במעבד מזון - פשוט סיננתי לתוך קערה את כל החומרים היבשים.

תהנו - זו חוויה מענגת....יוכי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי, הנה תיקנתי'
יוכי, הנה תיקנתי
17/08/2010 | 14:38
3
4
את התמונה שלך.
תראי למה אני מתכוונת. אל תעשי תיקון אוטומטי. יש לך אפשרות לעשות תיקון שאת בוחרת את רמת החדות ,הצבע והתאורה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'את יכולה לבחור את כמות התאורה'
את יכולה לבחור את כמות התאורה
17/08/2010 | 14:42
2
אם את לא עושה תיקון אוטומטי.  כדאי לך לנסות כי המון תמונות יוצאות "מוארות" מדי וחבל לפספס את היופי הטבעי שלהן ללא כל האור.

ניסיתי לתקן עד כמה שאפשר  ,וזה די מוגבל כי כבר שיחקת עם התמונה.
מקווה שהבנת.

התובנות שלי מהמקרון..................שאלה אחלה עוגיות מרשימות לארועים.
אם מכינים אותן פרווה ובצבעים שונים,הן "גונבות" את ההצגה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אליפות'
אליפות
19/08/2010 | 21:08
1
איזה עוגיות מושחתות יאמי.....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
20/08/2010 | 08:45
לצפיה ב-'יצאו יפים יוכי.האם הם טעימים מאוד?או עוגיות '
יצאו יפים יוכי.האם הם טעימים מאוד?או עוגיות
17/08/2010 | 14:47
11
רגילות?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הם טעימים מאוד מאוד מאוד'
הם טעימים מאוד מאוד מאוד
17/08/2010 | 14:56
2
עוגיות רגילות הן לא. השאלה היא מה את מתכוונת "עוגיות רגילות",הן לא כמו עוגיות חמאה ולא עוגיות שוקולדצ'יפס הן עוגיות בטעם של שקדים.
לי הן הזכירו במרקם את עוגיות הבוטנים של פסח,רק בטעם של שקדים.

הן מאוד טעימות ,אבל לא הייתי מכינה אותן ליום יום ,אלא לארוע מיוחד או לחג.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דיתה, הן טעימות ולא ממש רגילות - לדעתי'
דיתה, הן טעימות ולא ממש רגילות - לדעתי
17/08/2010 | 14:56
9
4
שהייה במקרר תעשה להן ממש טוב - משהו שמזכיר מרציפן במלית של שוקולדים למיניהם - טעים!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נראה לכן שניתן להחליף את השקדים'
נראה לכן שניתן להחליף את השקדים
17/08/2010 | 15:07
8
3
בסוגי אגוזים אחרים?
זה צריך להיות מעניין
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אפשר להחליף ללוז.ואצלי הן במקרר מאתמול'
אפשר להחליף ללוז.ואצלי הן במקרר מאתמול
17/08/2010 | 15:11
7
3
וחלק שמתי במקפיא.ואכן הן טעימות יותר למחרת.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גם אני חושבת שאין בעייה להחליף בסוג אגוזים'
גם אני חושבת שאין בעייה להחליף בסוג אגוזים
17/08/2010 | 15:16
6
4
לצפיה ב-'לדעתי אפשר גם מפיסטוק וגם מאגוזים'
לדעתי אפשר גם מפיסטוק וגם מאגוזים
17/08/2010 | 15:25
5
ואפילו גרעיני חמניות או דלעת לצבע ירוק.זה צריך להיות מעניין
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא גרעיני חמניות ודלעתממש לא'
לא גרעיני חמניות ודלעתממש לא
17/08/2010 | 15:29
4
אלו לא סוגי "אגוזים"  לעוגיות בכלל.
את יכולה להכין עם פיסטוק אבל לא עם גרעינים.זה לא מתאים בכלל
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני חושבת שכל מה שבטחינה יתן מרקם'
אני חושבת שכל מה שבטחינה יתן מרקם
17/08/2010 | 15:39
3
4
של אבקה - יתאים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא. לא כל סוגי האגוזים יתאימו'
לא. לא כל סוגי האגוזים יתאימו
17/08/2010 | 15:53
2
1
שימו לב שאחוזי השומן באגוזים שונים הן לא אותו הדבר

רק לדוגמא - אגוזי קשיו מכילים הרבה יותר שומן משקדים.
כך שאם את מדברת על שינוי במרקם, המרקם בהחלט לא יהיה אותו הדבר, הוא יהיה יותר שומני.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ויני, מה שבטוח שעוגיה תצא מזה אולי יותר שטוחה'
ויני, מה שבטוח שעוגיה תצא מזה אולי יותר שטוחה
17/08/2010 | 16:10
1
אבל טעימה שווה לנסות עם סוגים שונים  ולראות מה יקרה.
המתכון שהבאתי לא מצריך המון מצרכים - הכמויות קטנות ושם לא נורא אם לא ממש "יצליח" לנו.
לגבי אחוזי השומן, את צודקת אם אני לא טועה לשקדים יש הכי פחות אחוזי שומן.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לפי מה שהבנתי, זה משנה גם את..'
לפי מה שהבנתי, זה משנה גם את..
17/08/2010 | 16:41
1
איחוד החומרים
לא כל כך מבינה בזה, אבל כנראה בגלל אחוזי השומן הנמוכים בשקדים - הוא דומה יותר לקמח
בניגוד למשל לאגוזי הקשיו. כך שכל הבלילה תהיה שונה ושומנית יותר

ירשתי מאמא שלי איזו אינציקלופדיה לבישול ואפיה, ושם זה היה כתוב באיזשהו מקום

מאד מסכימה עם "היצליח"  אבל זה בכלל בגלל שאני לא מבינה מה הסיפור הגדול מהמקרון. ולמה הוא חייב להיות במרקם מסויים ומדוייק.
עוגיית שקדים יכולה להיות שונה קצת במרקם מעוגיה לעוגיה. גם מבלי שיקראו לה מקרון...
ובהחלט כדאי לשנות סוגי אגוזים ולראות מה הכי טעים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יצאו לך מהממים'
יצאו לך מהממים
17/08/2010 | 14:47
1
לצפיה ב-'תודה לך יעל!'
תודה לך יעל!
17/08/2010 | 14:57
לצפיה ב-'יצאו לך מאד יפים!'
יצאו לך מאד יפים!
17/08/2010 | 15:17
5
והקישוטים עם המכחול מאד מצאו כן בעיני
הטא. האישי עשה את הכל
בכלל המילויים השונים הם נהדרים בעיני

בלי קשר לעוגיות שאת הכנת, אני רוצה להבין את ההכנות הגדולות והחשש שהיה לפני כן
בסך הכל (וזה לא נאמר מתוך זלזול חו"ח) אלו עוגיות שקדים כאשר מכל שתי עוגיות מכינים סנדוויץ עם מילויים שונים - שזה כמובן נותן עוגיות שונות בטעמים שונים.

ממה שאת כותבת, החששות קודם היו ללא סיבה, וגם ככה לא הבנתי למה חששת קודם.....
אז מה הסיפור הגדול בהכנות מקרונים, ועוד שנאמר פה שכל שף נמדד לפי הכנות המקרונים שלו....

את גם בטח יודעת שאני מאד בעד משקל... אבל בהנחה שהיית משנה טיפה את הכמויות, את כותבת שהמרקם היה יוצא שונה.
זה נכון, אבל זה נכון לגבי כל בלילת עוגה וכל בלילה לעוגיות....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ויני, ראשית תודהולגביי שאלותייך'
ויני, ראשית תודהולגביי שאלותייך
17/08/2010 | 15:37
4
3
רק לאחר מעשה אני יכולה להגיד שזה מאוד פשוט להכנה, על פניו נראה מסובך - כמו שחשבתי שטארטלטים במליות שונות זה דבר מסובך - עד שלא ניסיתי.

לגבי המשקל - לא בכל מקרה גרם לפה וגרם לשם יעשו את השינוי - פה אני הבחנתי שחצי כפית נס קפה שינתה את המרקם ולכן העוגיה פחות השתטחה לי - בטורט זה לא היה משנה.
בקיצור - נהניתי לאמוד את המשקל ואפילו דייקתי בכמה פעמים מה שלמדתי זה שכוס חד פעמית שוקלת גרם
והנה הטארטלטים שלא האמנתי שאני יכולה גם להכין...>>>>>>>
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זה לא חוקי מה שאת עושה עכשיו '
זה לא חוקי מה שאת עושה עכשיו
17/08/2010 | 15:50
3
להראות תמונות של טארטלטים כאלה, לפני שאכלתי היום משהו....!
אני קוראת אותך לסדר (זה אייקון של שוטרת)

וואייי - באמת טארטלטים מאד יפים. הקישוטים הקטנים האלה פשוט עושים את הכל

זה הסבר מאד פשוט מדוע השינוי הוא משמעותי. כי הכמויות פה מאד קטנות.
בכמויות קטנות גם חצי כפית נס קפה תשנה את המרקם.
בטורט הכמויות מראש הן הרבה יותר גדולות.

אבל לא רוצה להגיד יותר מדי נגד, כי אני מאד שמחה שאת עוברת למשקל חחחחחחחחחחחח

ושוב - הרעיון עם המכחול מאד מצא חן בעיני
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא חוששת משוטרים ולכן עוד תמונה'
לא חוששת משוטרים ולכן עוד תמונה
17/08/2010 | 16:16
2
3
לצפיה ב-' אני אשים אותך בעוצר |'
אני אשים אותך בעוצר |
17/08/2010 | 16:45
אמנם בדיוק הספקתי לאכול סלט ענקי
אבל בכל זאת.....

הטארטלטים בתמונה מאדדדדדדדדדדדדדדדדד יפים
הייתי שמחה מאד לאכול אחד כזה עכשיו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי הקפדניתהרגת אותי עם הדברים שלך'
יוכי הקפדניתהרגת אותי עם הדברים שלך
17/08/2010 | 22:30
לצפיה ב-'יוכי בזכותך אנחנו על המפה '
יוכי בזכותך אנחנו על המפה
19/08/2010 | 22:02
4
המקרוני שלך בדף הראשי
כייפק ליוכי הי....היי....הייי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איפה, אני לא רואה?'
איפה, אני לא רואה?
20/08/2010 | 08:44
3
לצפיה ב-'אני רק רוצה לספר לכם שהבאתי את העוגיות'
אני רק רוצה לספר לכם שהבאתי את העוגיות
20/08/2010 | 08:46
2
4
לחברותיי מביה"ס - כל אחת הסתפקה בעוגיה אחת - כי לא נשאר...חחח והתגובות פה אחד: "אמאל'ה, איזה טעים, מעדן, וואו..."
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כנראה הורידו החליפו כבר כי זה היה אתמול בערב'
כנראה הורידו החליפו כבר כי זה היה אתמול בערב
20/08/2010 | 11:03
לצפיה ב-'יוכי לחברות שלך היה יותר מזל'
יוכי לחברות שלך היה יותר מזל
20/08/2010 | 12:50
1
אני מכרסמת את המסך
רוזה.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ