לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'הבשרים שהכנתי לקחת לחו"ל'
הבשרים שהכנתי לקחת לחו"ל
<< ההודעה הנוכחית
22/07/2010 | 17:48
24
646
שלום וכולם. אני אמלנם לא כותב פה כמעט אבל אני קורא כל הזמן.

אבל עכשיו אני חייב לשתף אתכם באוכל שהכנתי להורים שלי.
הם נוסעים לשוייץ, והבשר הכשר שם מאוד מאוד יקר.

בהודעות הבאות יפורט מה שהכנתי ואת המתכונים.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רוסטביף בדבש וחרדל.'
רוסטביף בדבש וחרדל.
22/07/2010 | 18:04
11
139
נתח של בשר כתף מס' 4 חצוי לאורכו.

[הקצבים בארץ נוהגים לחתוך את מס' 4 לרוחבו, מה שאני חושב כטעות וככה גם נהוג באמריקה לחתוך לאורך]

תערובת של חרדל ודבש. אין לי כמויות מדויקות. פשוט תוסיפו קצת מזה וקצת מזה עד
שתרגישו שהטעמים מאוזנים והרטוב של חריף מדי ולא מתוק מדי.

השרתי את הבשר ברוטב כ24 שעות יחד עם הרבה שום כתוש.

אחרי 24 שעות מוציאים את הבשר מהרוטב ומנגבים ממנו את כל מה שיש עליו
עד שהוא יבש לגמריי.

[כי אנחנו מכניסים אותו לשמן רותח ולא רצוי שרוטב יכנס לשמן רותח ויתחיל לקפוץ ולרקוד]

ממליחים ומפלפלים את הבשר היטב מכל צדדיו ומשחימים אותו בשמן זית עד שהוא נהיה
שחום ומוזהב מכל צדדיו.

[תהליך שעושה שני פעולות. א' נותן טעם חרוך ומיחד לבשר, ב' שומר המיצים שלא יפלטו מהבשר]

כשהבשר שחום מחזירים אותו לתבנית כשלתחתית התבנית שופכים את הרוטב בו הושרה הבשר.
מוסיפים לתבנית כוס של ציר בקר או מים כדי שהרוטב לא יצטמצמם.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות  צלזיוס לכשעתיים וחצי או עד שהבשך נהיה רך.

צריך להיזהר, בגלל שבשר מס' 4 נוטה להתייבש ולכן מאוד חשוב לשמור לא לצלות אותו יתר על המידה.

מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו להתקרר. כשהוא קר פורסים אותו לפרוסות דקות מאוד
ומגישים אותו קר יחד עם רוטב החרדל ודבש שבינתיים נהיה סמיך ועשיר ויחד עם מיונז וקטשופ.

זה פשוט מעדן.

























אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לשון בקר ביין'
לשון בקר ביין
22/07/2010 | 18:15
9
32
לוקחים לשון בשר במשקל של בערך קילו ומאתיים ומבשלים אותו במים רותחים
כשהוא מכוסה כשלוש שעות יחד עם מגוון ירקות שורש עד שהוא מתרכך.

המים בו הלשון בושל ישמשו אותנו כציר להכנת הרוטב.
הרוטב הזה דומה מאוד לרוטב הקרוי בשפה המקצועית "דמי גלס".

את ירקות השורש הרכים מוציאים,  ושומרים לבן או לאחיין וכו' התינוק.

מוסיפים כשלושת רבעי בקבוק יין אדוש יבש איכותי ונותנים לו להצטמטם היטב.

בינתיים מקךפים את הבשר מהשכבה הגסה שלו ופורסים אותו לפרוסות דקות.

הרוטב צריך להיות מאוד מאוד סמיך עד כדי שלא ישאר ממנו אלא מעט כדי לכסות
את הפרוסות שבתבנית שמיינו לעצמכם כמה עשיר יהיה הטעם של הרוטב אחרי צימצום כזה.
מוסיפים לרוטב מלח ופלפל ונהזרים מאוד עם המלח כי בגלל שהטעם החזק שלו אין לו צורך
אלא במעט מלח.

כהרוטב מתקרר שופכים אותו על פרוסות הלשון ומשרים אותן בתוך הרוטב 24 שעות.

לאחר 24 שעות מכניסים את התבנית של הלשון והרוטב לתוך תנור שחומם שחום של
180 מעלות 2 25 דקות.

את הבשר הזה אפשר לאכול חם וקר.






אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פרנץ' רוסט ברוטב ברביקיו'
פרנץ' רוסט ברוטב ברביקיו
22/07/2010 | 18:24
8
1369
פרנץ' רוסט הוא נתח שלא כל כך מוכר לישראלים עדיים. מדובר בחלק מתוך החלק העליון
של בשר צלעות מספר 2, והוא בשר שמתאים מאוד לצלי.

לוקחים נתח של פרנץ' רוסט של בערך קילו וחצי וממליחים ומפלפלים אותו בכל צדדיו.
משחימים אותו בשמן זית עד שהוא חום ואטום מכל הכיוונים.
מכניסים אותו למים רותחים ומבלשים אותו כשעתיים במים יחד עם מגוון ירקות שורש.

אחרי שעתיים הבשר יוצר מהמים ופה הסתיים התפקיד של המים.
במקום זה המים פתאום נהפכו למרק בשר מדהים.

תוך כדי שהבשר מתבשל מכינים את הרוטב.
קוצצים בצל ומטגנים אותו עד הזהבה קלה. מוסיפים חצי כוס קטשופ
וחצי כוס סוכר חום וכפית רוטב סויה אמיתית משובחת. ונותנים לכולם להתקרמל יחד.

אחרי שהבשר יצא מהמים שופכים את הרוטב עליו ומכניסים לתנור שחומם לחום של
180 מעלות לכשעה כשבאמצע הופכים את הבשר.
חשוב מדי פעם לבדוק שהבשר רטוב מהרוטב שלא יתייבש.

פורסים ואוכלים חם.








אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ברוך הבא, ואחלה מתכונים'
ברוך הבא, ואחלה מתכונים
22/07/2010 | 23:34
2
63
אני רק רוצה להבין, איך אתה מתכנן שהם יקחו את כל זה לשוויץ? אתה מקפיא את כל התבשילים ואורז אותם בתיקים תרמיים?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בהקפאה'
בהקפאה
23/07/2010 | 17:02
1
88
עשיתי חשבון שממתי שהבשר יצא מהמקפיא ועד שהם יגיעו לבית שלהם
יעברו בערך 10-12 שעות. שזה בדיוק הזמן שיקח לבשר להפשיר.

ארזתי אותם בתוך שקיות ZIP LOOK, והקפאתי.

הבשרים האלו קופאים מצוין אחרי הבישול.
אם הכתף היה מיועד לאכילה כשהוא חם הוא לא היה מתאים כי כתף בקר ראוי לאכילה רק
אחרי הבישול והוא לא מתאים להקפאה או לעמידה על הפלטה.

אבל בגלל שהוא נועד לאכילה קר כשהוא זה בסדר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זה מזכיר לי נשכחות - לפני הרבה שנים'
זה מזכיר לי נשכחות - לפני הרבה שנים
25/07/2010 | 00:12
57
נסעתי עם גיסתי לארה"ב והחלפנו מטוס בפריס והמשכנו משם לוושינגטון. ואני הכנסתי לתוך המזוודה לשון מעושנת וקפואה.
כשהגענו לוושינגטון גילינו לחרדתנו שהמזוודות לא הגיעו אתנו. והיו לנו רק שעתיים לפני שבת.
רצנו מהר לסופר מרקט הכי קרוב וקנינו נרות ולבנים (שלפחות את זה נוכל להחליף לכבוד שבת.
לא היה זמן ליותר מזה. למחרת טיילנו לאורך המול וביקרנו בכמה מוזאונים (שכן שם לא צריך לקנות כרטיסים בשבת)
וכשחזרנו למלון בשעה 4 אחר הצהריים, מצאנו את המזוודות מחכות לנו בלובי.
כשפתחתי את המזוודה שלי - הלשון כבר הפשירה אבל עדיין היתה קרה ולא התקלקלה.
התנפלנו עליה שתינו, כי באמת כבר היינו רעבות מאד.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נשמע מגרה ביותר - ואני לא אוהבת'
נשמע מגרה ביותר - ואני לא אוהבת
23/07/2010 | 10:24
4
47
בשר!!! ובכל זאת כמעט מתחשק לי לנסות.
וכמה שאלות:
האם הבשר יוצא רך (נמס בפה)? כי רק כך אני מסוגלת לאכול אותו.
והאם אפשר את שלב התנור להמיר לשלב של "על הכיריים"?
ואיך לוקחים את הבשר לחו"ל? אני שואלת כי דתיים מתלבטים תמיד מה לקחת אתם לחו"ל.
ואם זה בר ביצוע, אשמח מאוד להעביר הלאה לקרניבורים שבמשפחה.
שבת שלום לך ולכולם.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תלוי'
תלוי
23/07/2010 | 17:10
3
37
לא כל הבשרים ממש נמסים בפה.
כתף מס' 4 אף פעם לא נמס בפה אלא הוא קצת קשה אבל פרסתי אותו דק מאוד.
את הכתף הזה אוכלים כמו פסטרמה בתוך סנדוויץ'.
לכן כתף מס' 4 לא יתאים לך.

הלשון יתאים לך בול. לשון בקר הוא רך מאוד ונמס בפה.

הצלעות לא תמיד יצאו לך נמסות.
זה תלוי בגיל של העגל, בזן שלו ובעוד כמה גורמים. לפעמים הוא יוצא רך ונמס
ולפעמים הוא  קצת קשה יותר.

מה שאני ממליץ לך לקנות זה 2 דברים.
1. צלי כתף מספר 5. כתף הבקר מחולקת לשלושה חלקים.
כתף מרכזי, פילה מדומה, וצלי כתף.
צלי כתף הוא החלק המשובח ביותר והוא יוצא רך ונמס.

2. אנטריקוט מיושן או בעברית ורד הצלע בשר מס' 1.
בשר שמכינים ממנו סטייקים וצולים על האש או במחבת.
אבל הבשר חייב להיות מיושן היטב, [מה שמוכרים בסופרים לא תמיד מיושן מספיק]
אחרת הוא יהיה קשה.

ולגביי הבשר לחו"ל. כמו שהסברתי, ממתי שהבשר יצא מהפריזר ועד שההורים שלי יגיעו
לבית שלהם בשוויץ יעברו בערך 10 שעות. שזה בדיוק הזמן שלוקח לבשר להפשיר.
לא כל בשר מתאים להקפאה והפשרה.













אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה ידע בבשרים alt היחיד '
איזה ידע בבשרים alt היחיד
25/07/2010 | 18:33
28
לצפיה ב-'יש לך ידע מקצועי בבשרים, נכון?'
יש לך ידע מקצועי בבשרים, נכון?
25/07/2010 | 20:53
1
25
אני אכן משתמשת בבשר צלי כתף (מס' 5) - רק טרי.
וגם בבשר שריר - מבשלת אותו הרבה עד שהוא רך-רך.
וכל הכבוד על המשלוח המגרה שהכנת להוריך.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כן'
כן
25/07/2010 | 21:11
21
בעברי הייתי קצב. תודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אחלה מתכונים, כל הכבוד'
אחלה מתכונים, כל הכבוד
22/07/2010 | 22:31
74
לצפיה ב-'ברוך הבא לפורום שלנו '
ברוך הבא לפורום שלנו
22/07/2010 | 18:52
4
12
נחמד שאתם מכין להם
לא יודעת לאיזה אזור הם נוסעים, אבל יש אזורים שאין בכלל בשר כשר
לא יקר ולא זול - פשוט אין
עזוב בשר, אין כמעט אוכל כשר בכלל
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ההורים שלי ליד ציריך'
ההורים שלי ליד ציריך
23/07/2010 | 17:15
3
54
ההורים שלי שוהים בעיירה שקוראים לה "סקסטון" כשעתיים נסיעה מציריך.
ובציריך יש הרבה אוכל כשר.
בדאבוס יש מכולת שיש בה אזור של מוצרים כשרים. ויש שם  גם מוצרים כמו ביסלי ובמבה של אוסם.
רק ששקית עולה 4 יורו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מנסיון זה לא מומלץ לקחת את האוכל'
מנסיון זה לא מומלץ לקחת את האוכל
24/07/2010 | 21:18
2
70
היות והמשפחה שלי נוסעת הרבה לשוויץ, ודווקא לאזור שאין כמעט שום אוכל כשר (ז'נבה)
אני יכולה להגיד שמניסיון זה ממש לא מומלץ לקחת בשר, גם לא בהקפאה.
התנאים במטוסים הם לא אידיאלים לאכול מבושל, גם לא במקררים שלהם (ויש אפשרות כזאת כאשר טסים במחלקת עסקים)

עדיף להסתדר ללא בשר, או אם יש באזור חנות עם מוצרים כשרים - אז לקנות במקום

זה לפחות מהניסיון שלנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני מניח'
אני מניח
26/07/2010 | 22:11
1
41
שלא ידעתן כל כך איזה בשר מומלץ להקפיא ואיזה לא.
מהנסיון שלי ישנם בשרים שלא קופאים ויש בשרים שקופאים נהדר.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הנחה ממש לא נכונה'
הנחה ממש לא נכונה
26/07/2010 | 22:40
41
לא מדובר בטירונית בבישול (וזאת גם לא אני)
אלא בכמה נשים שמבשלות שנים, ולא צריך ללמד אותן בעניין הזה.

וזאת גם לא בעיה של הקפאת הבשר, אלא המטען במטוס.
הפרשי הטמפרטורות בתאי המטען משתנה מאד בהתאם לגורמים מסויימים - ולכן ההפשרה יכולה להיווצר בבת אחת
ממש לא מומלץ לקחת בשר מבושל, גם אם הוא קפוא.

אם זה מספר אנשים גדול - אפשר לשלוח את האוכל בקירור/הקפאה מיוחדת
או עדיף - לקנות במקום, גם אם זאת הובלה מצרפת
ולדעתי האישית - אפשר להסתדר בלי בשר תקופה קצרה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' הנה במחצתנו הבננות ובנן צעיר אחד....'
הנה במחצתנו הבננות ובנן צעיר אחד....
23/07/2010 | 08:33
32
אם תרצה לצאת תגלה שנעלתי את הדלת כי אם מתכונים כאלה מוצלחים אתה חייב להשאר כאן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הכל נקרא סוף הדרך!!!'
הכל נקרא סוף הדרך!!!
23/07/2010 | 10:39
4
36
בס"ד

טעים טעים טעים.

אשתך תהיה מאושרת לפחות בקטע הזה
בכלל בשבועיים האחרונים פגשתי את הניק שלך יותר מידי פעמים.

אגב אני אשמח למסעדות מומלצות חלביות בירושלים אם אתה יכול לעזור לי בזה


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מסעדות'
מסעדות
23/07/2010 | 17:19
3
30
קודם כל תודה. אני מקווה שאני אמצא את אותה אישה מאושרת.

האמת שאני לא חסיד גדול של מסעדות חלביות. אבל יש לי כמה הצעות.

יש מסעדה חלבית במלון לאונרדו פלזה שנקראת "פרימוורה". מאוד מוצלחת אך יוקרתית ויקרה.

יש בכיכר ספרא מסעדה חלבית שקוראים לה "אגס ותפוח". אוכל איטלקי מקורי ומחירים סבירים.
יש גם את מסעדת "אנגל'ו" שהייתה ברחוב הורקנוס, אך היא נסגרה לתקופה קצרה כדי לעבור
למיקום חדש במתחם חוצות היוצר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תאימן לי שכל אחד מקבל'
תאימן לי שכל אחד מקבל
24/07/2010 | 21:57
2
18
בס"ד

את שלו בזמן שלו בדיוק!!!


אגס ותפוח נשמע דווקא טוב!
אתה מכיר אולי את איטליה הקטנה שבטלביה?
יש לנו ארוחה זוגית שקיבלנו מתנה בכמה מסעדות ולא ממש מצאתי משהו שקרץ לי, ואיטליה הקטנה נשמע דווקא דיי טוב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יצא לי לאכול באיטליה הקטנה פעמיים'
יצא לי לאכול באיטליה הקטנה פעמיים
25/07/2010 | 18:44
21
פעם אחת היה נחמד ופעם אחת לא היה מוצלח.

אבל ממליצה בחום על אגס ותפוח!!! מעולם לא הזמנתי שם מנה שלא אהבתי.
הפסטות הביתיות מעולות, הסלטים, האנטי-פסטי והבלינצ'ס המתוקים שלהם לקינוח- ממש ממולצים.
שימי לב שהספגטי לא ביתי אבל הפטוצ'יני כן.

בנוסף, יכולה להמליץ לך על לואיג'י- יש להם שני סניפים אך הסניף שאני מכירה (המקורי) נמצא בנחלת שבעה- ליד ככר ציון שם. גם פסטה ביתית ורטבים מעניינים.

בתאבון!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא אכלתי שם'
לא אכלתי שם
25/07/2010 | 21:10
10
לצפיה ב-'הבשרים של alt היחיד בהודעות הנבחרות'
הבשרים של alt היחיד בהודעות הנבחרות
26/07/2010 | 09:20
30

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ