חלות ללא ביצים - פעם ראשונה

1winnie

New member
חלות ללא ביצים - פעם ראשונה

מוזר, אבל אף פעם לא הכנתי חלות ללא ביצים מלבד מתכון לחלות מקמח מלא עם ממרח תמרים - שאמא שלי מאד אהבה, שלקוח מספר חלות נהדר שקיבלתי במתנה אז אמנם מאד אוהבים חלות עם ביצים, בגלל הרכות שלהן, אבל החלטתי להכין הפעם חלות ללא ביצים והרכבתי לי מתכון אז זה מה שיצא - זאת חלה בציפוי סולת ושומשום
 
איזה מהממות!

אפשר לשאול שאלה? החלות שלי , אם אני לא אופה אותם בתוך תבנית מיוחדת לחלות אלא רק מתפיחה אחרי הקליעה ואז אופה על מגש רגיל הן כאילו נופלות ומאבדות מגובהן ואז זה נראה נראה כמו פיתה קלועה... הן אף פעם לא נשארות תפוחות אחרי האפיה בלי התבנית.. הן כאילו מתפזרות לצדדים .. מה אני עושה לא נכון???
 

1winnie

New member
אני אנסה לענות לך

התשובה ה"רגילה" היא כמובן שחייבים ללוש טוב את הבצק הסיבה היא התפתחות טובה של הגלוטן. אם רשת הגלוטן לא מתפתחת כראוי, אז אמנם החלות תתפחנה (לא מספיק אבל בכל זאת) אבל הן תיפולנה כי הרשת לא חזקה מדי כדי לקלוע בתוכןהאת הגזים שנוצרים מתפיחת השמרים אז חשוב ללוש טוב טוב את הבצק. ואפשר לעשות בדיקה, כדי לראות אם הבצק מוכן להתפחה או צריך להמשיך ללוש. דבר שני - קמח לחם. ושוב מגיעים פה לעניין הגלוטן. קמח לחם הוא קמח שמועשר בגלוטן. וזה חשוב ללחמים ועוגות שמרים. כי אז נוצרת רשת גלוטן טובה. אני לא קונה קמח לחם, אלא מוסיפה גלוטן לקמח הרגיל. דבר שלישי - זה נשמע שאולי את מתפיחה יותר מדי את החלות לאחר הקליעה. והתפחת יתר גורמת לחלות ליפול באפיה. גם פה - אפשר לעשות בדיקה אם החלות תפחו מספיק ומוכנות לאפיה.
 

1winnie

New member
תודה רבה לכן ../images/Emo140.gif ../images/Emo140.gif ../images/Emo140.gif

אתן לא תאמינו אבל כל פעם אני בלחץ עד שהן יוצאות מהתנור שלא נדבר על עוד שאוכלים אותן....
 

1winnie

New member
תודה רבה kriz ורותי

רק "מאפיה" אצלי בבית
 

טiבת לב

New member
איזה יופי זה הצליח לך...

את מורחת למעלה לפני האפיה ביצה? ניראה מדהים!
 

1winnie

New member
תודה ../images/Emo20.gif בד"כ מורחת חלמון עם...

קצת חלב (סויה בטעם וניל) טיפה שמן וכפית סילאן הפעם ויתרתי על הסילאן אגב - גם זה משתנה אצלי (בהתאם למתכון) ולפעמים אני מוסיפה טיפת וניל
 
חלות מדהימות! זה קליעה על 4 נכון?

משום מה אף פעם לא יוצא לי כמו שצריך (הקליעה על 4). מעניין מאד מה שכתבת על הגלוטן, אז רצוי להוסיף תמיד לקמח רגיל? איפה קונים? המתכון שלי לחלות הוא בלי ביצים ויוצא מעולה, כמו שאמרת ללוש הרבה זה הסוד, ולכוון לכבוד שבת קודש.
 

1winnie

New member
תודה רבה סילסולים8 ../images/Emo140.gif

וכן - זאת קליעה מ 4 רצועות - זאת הקליעה ה"רגילה" שלי לא לצחוק עלי אבל קליעה של 3 לא יוצאת לי יפה יש לפחות 5 קליעות של 4 שאני מכירה, ואני אוהבת את הקליעה הזאת כי היא יוצאת גבוהה (לא מזמן פתחתי שרשור פה בפורום עם איורים איך לקלוע את הקליעה הזאת) בקשר לגלוטן - כן, רצוי לבצקי שמרים לעבוד עם קמח לחם שהוא מועשר בגלוטן. אני קונה בחנות מתמחה לאפייה. ואין בכלל ספק שאת צודקת - ללוש עם כוונה ולכוון לכבוד שבת קודש! זה הסוד הגדול
 
תודה ויני, מצאתי את ההסבר שלך

אני אנסה בלי נדר השבוע, אולי יצא לי יותר יפה. השיטה שאני מכירה מאד פשוטה- מחברים קצוות של 4 רצועות בצורת + ואז מחליפים מיקום של כל שתיים נגדיות.
 

1winnie

New member
כן, מכירה את הקליעה הזאת ../images/Emo13.gif

ורק שבוע שעבר קלעתי חלה קטנה בצורה כזאת התכוונתי להכין שתי לחמניות, אבל הרצועות היו ארוכות, אז קלעתי מהר חלה קטנה. אגב - במקום להכין 4 רצועות, יותר פשוט להכין 2 ארוכות, ופשוט להניח אותן אחת על השניה בצורת + כמו שאמרתי - יש לפחות 5 צורות שונות לקליעה מ 4 רצועות (בטח יש יותר, רק שאני לא מכירה), ולמרות שהקליעה הזאת היתה לי קשה בהתחלה (כי מעבירים את הרצועה מתחת לרצועות האחרות), אז גיליתי שהיא פשוט נותנת חלות גבוהות. ואם יש לך פלסטלינה - את יכולה להתאמן
 
צודקת לגבי הכנת 2 רצועות ארוכות!

פשוט גאוני.... לגבי הפלסטלינה אני לא עד כך משקיענית, אבל אנסה את השיטה שהדגמת ונראה איך יצא.
 

1winnie

New member
את משקיענית ענקית ../images/Emo70.gif - ראיתי את האתר שלך

את סופר משקיענית
העוגות שלך מדהימות, וזה בוודאי דורש סופר השקעה
 
למעלה