לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'חלות ללא ביצים - פעם ראשונה'
חלות ללא ביצים - פעם ראשונה
<< ההודעה הנוכחית
04/06/2010 | 14:10
23
222
מוזר, אבל אף פעם לא הכנתי חלות ללא ביצים
מלבד מתכון לחלות מקמח מלא עם ממרח תמרים - שאמא שלי מאד אהבה, שלקוח מספר חלות נהדר שקיבלתי במתנה

אז אמנם מאד אוהבים חלות עם ביצים, בגלל הרכות שלהן, אבל החלטתי להכין הפעם חלות ללא ביצים והרכבתי לי מתכון
אז זה מה שיצא - זאת חלה בציפוי סולת ושומשום
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וחלה נוספת'
וחלה נוספת
04/06/2010 | 14:11
3
16
בציפוי סולת ופרג
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'את לא מפסיקה להפתיע עם החלות שלך '
את לא מפסיקה להפתיע עם החלות שלך
04/06/2010 | 14:45
2
5
ייברכו יידיך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה מהממות!'
איזה מהממות!
04/06/2010 | 14:54
1
8
אפשר לשאול שאלה?  החלות שלי  , אם אני לא אופה אותם בתוך תבנית מיוחדת לחלות אלא רק מתפיחה אחרי הקליעה ואז אופה על מגש רגיל הן כאילו נופלות ומאבדות מגובהן ואז זה נראה נראה כמו פיתה קלועה... הן אף פעם לא נשארות תפוחות אחרי האפיה בלי התבנית.. הן כאילו מתפזרות לצדדים .. מה אני עושה לא נכון???
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני אנסה לענות לך'
אני אנסה לענות לך
04/06/2010 | 15:25
4
התשובה ה"רגילה" היא כמובן שחייבים ללוש טוב את הבצק
הסיבה היא התפתחות טובה של הגלוטן. אם רשת הגלוטן לא מתפתחת כראוי, אז אמנם החלות תתפחנה (לא מספיק אבל בכל זאת) אבל הן תיפולנה כי הרשת לא חזקה מדי כדי לקלוע בתוכןהאת הגזים שנוצרים מתפיחת השמרים
אז חשוב ללוש טוב טוב את הבצק.
ואפשר לעשות בדיקה, כדי לראות אם הבצק מוכן להתפחה או צריך להמשיך ללוש.

דבר שני - קמח לחם. ושוב מגיעים פה לעניין הגלוטן.
קמח לחם הוא קמח שמועשר בגלוטן. וזה חשוב ללחמים ועוגות שמרים. כי אז נוצרת רשת גלוטן טובה.
אני לא קונה קמח לחם, אלא מוסיפה גלוטן לקמח הרגיל.

דבר שלישי - זה נשמע שאולי את מתפיחה יותר מדי את החלות לאחר הקליעה.
והתפחת יתר גורמת לחלות ליפול באפיה.
גם פה - אפשר לעשות בדיקה אם החלות תפחו מספיק ומוכנות לאפיה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ממש אבל ממש מקצועי, wow אחד גדול!'
ממש אבל ממש מקצועי, wow אחד גדול!
04/06/2010 | 14:56
3
1
לצפיה ב-'תודה רבה לכן '
תודה רבה לכן
04/06/2010 | 15:16
2
1
אתן לא תאמינו אבל כל פעם אני בלחץ עד שהן יוצאות מהתנור
שלא נדבר על עוד שאוכלים אותן....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ואני גם מתפעלת כל פעם מחדש'
ואני גם מתפעלת כל פעם מחדש
04/06/2010 | 17:26
1
2
מן החלות היפות שלך שנראות כמו מקצועיות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה תודה '
תודה תודה
04/06/2010 | 17:41
לצפיה ב-'נראה טעייייים!!!'
נראה טעייייים!!!
04/06/2010 | 15:18
3
לצפיה ב-'ויני, אם את פותחת מאפייה, אני הלקוחה הראשונה'
ויני, אם את פותחת מאפייה, אני הלקוחה הראשונה
04/06/2010 | 16:06
1
3
לצפיה ב-'תודה רבה kriz ורותי'
תודה רבה kriz ורותי
04/06/2010 | 17:43
רק "מאפיה" אצלי בבית
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה יופי זה הצליח לך...'
איזה יופי זה הצליח לך...
04/06/2010 | 16:29
1
4
את מורחת למעלה לפני האפיה ביצה? ניראה מדהים!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה בד"כ מורחת חלמון עם...'
תודה בד"כ מורחת חלמון עם...
04/06/2010 | 17:40
2
קצת חלב (סויה בטעם וניל) טיפה שמן וכפית סילאן
הפעם ויתרתי על הסילאן
אגב - גם זה משתנה אצלי (בהתאם למתכון) ולפעמים אני מוסיפה טיפת וניל
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חלות מדהימות! זה קליעה על 4 נכון?'
חלות מדהימות! זה קליעה על 4 נכון?
06/06/2010 | 09:06
9
3
משום מה אף פעם לא יוצא לי כמו שצריך (הקליעה על 4).
מעניין מאד מה שכתבת על הגלוטן, אז רצוי להוסיף תמיד לקמח רגיל? איפה קונים?

המתכון שלי לחלות הוא בלי ביצים ויוצא מעולה, כמו שאמרת ללוש הרבה זה הסוד, ולכוון לכבוד שבת קודש.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה סילסולים8 '
תודה רבה סילסולים8
06/06/2010 | 09:24
5
5
וכן - זאת קליעה מ 4 רצועות - זאת הקליעה ה"רגילה" שלי
לא לצחוק עלי אבל קליעה של 3 לא יוצאת לי יפה
יש לפחות 5 קליעות של 4 שאני מכירה, ואני אוהבת את הקליעה הזאת כי היא יוצאת גבוהה
(לא מזמן פתחתי שרשור פה בפורום עם איורים איך לקלוע את הקליעה הזאת)

בקשר לגלוטן - כן, רצוי לבצקי שמרים לעבוד עם קמח לחם שהוא מועשר בגלוטן.
אני קונה בחנות מתמחה לאפייה.

ואין בכלל ספק שאת צודקת - ללוש עם כוונה ולכוון לכבוד שבת קודש! זה הסוד הגדול
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה ויני, מצאתי את ההסבר שלך'
תודה ויני, מצאתי את ההסבר שלך
06/06/2010 | 13:28
4
4
אני אנסה בלי נדר השבוע, אולי יצא לי יותר יפה.
השיטה שאני מכירה מאד פשוטה- מחברים קצוות של 4 רצועות בצורת +
ואז מחליפים מיקום של כל שתיים נגדיות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כן, מכירה את הקליעה הזאת '
כן, מכירה את הקליעה הזאת
06/06/2010 | 13:44
3
1
ורק שבוע שעבר קלעתי חלה קטנה בצורה כזאת
התכוונתי להכין שתי לחמניות, אבל הרצועות היו ארוכות, אז קלעתי מהר חלה קטנה.
אגב - במקום להכין 4 רצועות, יותר פשוט להכין 2 ארוכות, ופשוט להניח אותן אחת על השניה בצורת +

כמו שאמרתי - יש לפחות 5 צורות שונות לקליעה מ 4 רצועות (בטח יש יותר, רק שאני לא מכירה),
ולמרות שהקליעה הזאת היתה לי קשה בהתחלה (כי מעבירים את הרצועה מתחת לרצועות האחרות), אז גיליתי שהיא פשוט נותנת חלות גבוהות.
ואם יש לך פלסטלינה - את יכולה להתאמן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'צודקת לגבי הכנת 2 רצועות ארוכות!'
צודקת לגבי הכנת 2 רצועות ארוכות!
07/06/2010 | 10:20
2
1
פשוט גאוני....

לגבי הפלסטלינה אני לא עד כך משקיענית, אבל אנסה את השיטה שהדגמת ונראה איך יצא.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'את משקיענית ענקית - ראיתי את האתר שלך'
את משקיענית ענקית - ראיתי את האתר שלך
07/06/2010 | 18:40
1
1
את סופר משקיענית
העוגות שלך מדהימות, וזה בוודאי דורש סופר השקעה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה בעוגות אני באמת משקיעה הרבה'
תודה רבה בעוגות אני באמת משקיעה הרבה
08/06/2010 | 08:00
נורא אוהבת את היצירה, רק שלא נשארת לי סבלנות להשקיע בארוחות.....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סילסולים האתר שלך מדהים'
סילסולים האתר שלך מדהים
06/06/2010 | 14:49
2
1
כל הכבוד לך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
07/06/2010 | 10:21
1
לצפיה ב-'גם האתר וגם בעלת האתר'
גם האתר וגם בעלת האתר
07/06/2010 | 11:59
2

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ