טארטאלטים עם כיפה ברית תאנים
מתכון זה איטלקי על זה האמריקאים אומרים מפינס ואני אומרת לא זה פריך ולא ספרי חהחה- טוב עצה למי שיש ריבת תאנים ביתית זה אחלה ולא יש גם במרכולים ריבות מהטובים - מה צריך תבנית קטנות ואם אין אז ניתן להכין בתניות של הגביע חד פעמי רק שרצוי לשמן טוב וגם אפשרי בתנייות של המפינס מה עושים הופכים את התבנית ומעברים כמות של עגויל חיתוך מהסל כוס מג- ואת הטארטאלטים נקבל בשוני-או עוד עצה ישר לכול תבנית השקעין של המפינס ומעל מכינים כיפה דקיקה וחתוכה עם גלגלת של הפיצה-- כמיות קטנות של המרכיבים בבצקים תמיד ניתן להכפיל? לדרך 300 גרם קמח 150 גרם מרגרינה או חמאה- חתוך לקוביות וקר----(-רואים הפוף?) 100 גרם סוכר 1 ביצה קטנה 1 כפית של א.אפייה 1 כפית של א. וניל קורט מלח מלית ריבת תאנים- כמה שצריך- לכול עוגיה עד 1 1/2 של כף רצוי רבה שהיא עם חתיכות ולא חלקה אבקת סוכר לזיגוג + 60 גרם שקדים קצוצים או בוטנים אופן הכנה למעבד מזון מעבירים את כול המרכיבים ונותנים ערבוב לישה אחת הכול בהילוך איתי-יוצרים כדור ועוטפים עם ניילון נצמד מעברים למקרר לשעתיים- ומתחילים לעבוד על משטח מעט מקומח מניחים את הבצק מרדדים למלבן בעדינות נותנים כמה מכות עם המערוך מקפים ועושים פעולה זו פעמים מחלקים את הבצק לשני חלקים מרדיים שוב תמיד על משטח מעט מאוד מקומח לפי הרגשת הרידוד הקמח מוסיפים ברידוד-הלאה פותחים לעלה קורצים עיגולים עם ספח מג כי יש לו רוחב הפייה גדולה- כול עיגול בעובי של 1 סמ מעברים לתבניות מהדקים עם מזלג נותנים כמה חירורים לתחתית התבנית -הלאה מכינים ברידוד וקורצים רק עם כוס רגילה עיגולים--גדש אלה עיגולים כמו להכנת עוגיה של אוזן המן או האמפנאדס ראו למעלה באחד המתכנים יש את ההסבר ליעול-הלאה את העיגול רצוי שהוא יהיה בעובי של 1/2 סמ -עוד אפשרות אפשרית משאר הבצק פשוט מפוררים ומפזרים מעל העוגיה של הטרטאלט- לפני הוספת הכיפה או הפרורים מתבקש למלות מהריבה עד אחד כף-וחצי מכסים במתבקש פרורים או הכיפה מעל מפזרים מעט שקדים קצוצים או בוטנים ו מסדרים בתנית של התנור מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות זמן האפייה עד 28-30 דקות כן רצוי מוזהב- מעל עוד שזה חם מפזרים מאבקת הסוכר כמות מזערית. בהצחה חני עוד אופציה למתכון זה עם קצת סבלנות מעיגולים וסגירה יפה ללא התבניות-וכול מילוי נוקשה או תפוח עץ מתאים למתכון זה. מתכון קל הסבר גדול?
מתכון זה איטלקי על זה האמריקאים אומרים מפינס ואני אומרת לא זה פריך ולא ספרי חהחה- טוב עצה למי שיש ריבת תאנים ביתית זה אחלה ולא יש גם במרכולים ריבות מהטובים - מה צריך תבנית קטנות ואם אין אז ניתן להכין בתניות של הגביע חד פעמי רק שרצוי לשמן טוב וגם אפשרי בתנייות של המפינס מה עושים הופכים את התבנית ומעברים כמות של עגויל חיתוך מהסל כוס מג- ואת הטארטאלטים נקבל בשוני-או עוד עצה ישר לכול תבנית השקעין של המפינס ומעל מכינים כיפה דקיקה וחתוכה עם גלגלת של הפיצה-- כמיות קטנות של המרכיבים בבצקים תמיד ניתן להכפיל? לדרך 300 גרם קמח 150 גרם מרגרינה או חמאה- חתוך לקוביות וקר----(-רואים הפוף?) 100 גרם סוכר 1 ביצה קטנה 1 כפית של א.אפייה 1 כפית של א. וניל קורט מלח מלית ריבת תאנים- כמה שצריך- לכול עוגיה עד 1 1/2 של כף רצוי רבה שהיא עם חתיכות ולא חלקה אבקת סוכר לזיגוג + 60 גרם שקדים קצוצים או בוטנים אופן הכנה למעבד מזון מעבירים את כול המרכיבים ונותנים ערבוב לישה אחת הכול בהילוך איתי-יוצרים כדור ועוטפים עם ניילון נצמד מעברים למקרר לשעתיים- ומתחילים לעבוד על משטח מעט מקומח מניחים את הבצק מרדדים למלבן בעדינות נותנים כמה מכות עם המערוך מקפים ועושים פעולה זו פעמים מחלקים את הבצק לשני חלקים מרדיים שוב תמיד על משטח מעט מאוד מקומח לפי הרגשת הרידוד הקמח מוסיפים ברידוד-הלאה פותחים לעלה קורצים עיגולים עם ספח מג כי יש לו רוחב הפייה גדולה- כול עיגול בעובי של 1 סמ מעברים לתבניות מהדקים עם מזלג נותנים כמה חירורים לתחתית התבנית -הלאה מכינים ברידוד וקורצים רק עם כוס רגילה עיגולים--גדש אלה עיגולים כמו להכנת עוגיה של אוזן המן או האמפנאדס ראו למעלה באחד המתכנים יש את ההסבר ליעול-הלאה את העיגול רצוי שהוא יהיה בעובי של 1/2 סמ -עוד אפשרות אפשרית משאר הבצק פשוט מפוררים ומפזרים מעל העוגיה של הטרטאלט- לפני הוספת הכיפה או הפרורים מתבקש למלות מהריבה עד אחד כף-וחצי מכסים במתבקש פרורים או הכיפה מעל מפזרים מעט שקדים קצוצים או בוטנים ו מסדרים בתנית של התנור מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות זמן האפייה עד 28-30 דקות כן רצוי מוזהב- מעל עוד שזה חם מפזרים מאבקת הסוכר כמות מזערית. בהצחה חני עוד אופציה למתכון זה עם קצת סבלנות מעיגולים וסגירה יפה ללא התבניות-וכול מילוי נוקשה או תפוח עץ מתאים למתכון זה. מתכון קל הסבר גדול?