לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'כמה מתכונים ממני =אוסובוקו בסילן לאוהבי הבשר.'
כמה מתכונים ממני =אוסובוקו בסילן לאוהבי הבשר.
<< ההודעה הנוכחית
15/11/2009 | 19:47
45
344
גם כמה מילים על הכנת האוסובוקו עגל או כבש בכלל מהבשר- אין צורך בהרבה זמן בישול אן האפייה גם בשני השלבים-
מניון הראשון הכול התפורר ואז הכנתי מזה  מנת גולש? אז כאן כמו שצריך מקוהה שתוהבו.    לדרך ובשני שלבים חצי אפייה חצי בישול הקודם לכול- מה צריך סיר רחב גדול נמוך(ולא של מרק) + תבנית  עמוקה מכול חומר..ל-7 מנות-ךהקש מהקצב + חוט כבל של בישול.         נייר כסף


למצרכים
7 חתיכות של סטייק אוסובוקו עם העצם ושל עגל-ערך המשקל זה עד 2 ק"ג.

ל-ציר מרק
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים אדום או רגיל וחתוך  וחתוך לקוביות
3 גזרים  וחתוך לקוביות----קוביות כאן זה לחתוך גז
1 ראש של שורש של פטרוזיליה
מלח+פלפל
מים

לרוטב-וזה הולך לאפייה
1/2 כוס של רוטב סילן
תבלין-פלפל אנגלי-םלםל לבן אגוז מוסקט -ומלח מכול אלה חצי כפית למאת האגוז מוסקט חצי מחצי כפית
+1 כף של סוכר דמרה או חום
4 כפות שמן קנולה-(מי שאוהב יותר אפשרי להוסיף עוד 2 כפות שמן)
1 כף מרגרינה לשימון התבנית או כף שמן

אופן הכנה שלב הבישול
לסיר מעברים את כול הירק לרוחב תחתית הסיר  -את חתיכות הבשר קושרים מסביב לכול אורך ורוחב קושרים-את חתיכות הבשר מוסיפים על הירקות מוסיפים מים רק עד גובה הבשר ארך כמות המים זה עד 4-5 כוסות- מעבירים לגז על חום גבוה לזמן של 7 דקות ומנמיכים לחום האש נמוכה לתת לזה זמן של בישול עד חצי שעה ולא יותר-

שלב שני לאפייה
מעבירים את החתיכות בשר לתבנית  משומנת -בקערית קטנה מערבבים את הרוטב סילן וכול התבלינים מערבבים לבלילה חלקה ויוצקים על הבשר  מסביב חלק מהירק הנותר מוסיפים על הבסר וחצי כוס מי הציר שנותר מהבישול (רק חצי כוס)
מעבירים לתנור לחום של 200 מעלות לזמן של חצי שעה ולא יותר יש לכסות את הבשר עם נייר כסף ולאטם  מסביב לתבנית

בהצלחה חני






אוכל כשר >>
לצפיה ב-'והתוצאה אוסובוקו בסילן'
והתוצאה אוסובוקו בסילן
15/11/2009 | 19:53
31
15
לצפיה ב-'כנפיים של עוף בתנור-כך לימים קרים'
כנפיים של עוף בתנור-כך לימים קרים
15/11/2009 | 20:21
30
18
מתכון קל ביותר הכול על בסיס הקמח-הידעם שהקמח נותן כמה דברים לבשר-1 מרקם שרוצים להגיע-2 פריכות-3 עוזר להסמחה של הוספת המים וכך מקבלים רטוב- הרי כך הולכים על רוטב הבשמל-
מה צריך תנית גדולה  קערה  מה זה כיף יש מיני סדנה

מצרכים
2 ק"ג כנפיים של עוף מנוקים טוב
שמן שמן תירס
קמח לקמיח-רצוי לערב מלח עם הקמח-
1 כף מלח

רוטב למנה

1 קופסה של הריסה מעט חריפה-כמות לצורף 1 כוס מלאה
1 כף פפריקה מתוקה-או חריף
1 קופסה של עגבניות  משומרות כמעט טרי זה<
5 כפות שמן תירס מהול בשמן זית
2 כפות מיץ לימון או חומץ-לא חובה
קישוט לא מחייב.)

אופן הכנה לקערה מעבירים את הכנפיים  לזה מוסיפים שמם וטובלים הכול בערבוב טוב- בצלוחית רחבה מוסיפים קמח ומקמחים לכול צד מנערים מעט ומעבירים לתבנית של התנור עם נייר אפייה או בלי רצוי מעט לשמן התבנית לנייר אין צורך-
מעבירים לתנור לזמן של אפייה עד חצי שעה לחום של 200 מעלות באמצע התנור נותנים לזה להיות מושחם מוזהב טוב-
מסירים מניחים בצד -ועוברים להכנת הרוב

אופן הכנת הרוטב הוא    -קל לבלנדר  מעבירים את העגבניות מוסיפים לזה את התבלין הלימון והשמן מרסקים מערבבים-ומעבירים לסיר או קלחת נוחה מבשלים לזמן של 10 דקות ואת הרוטב הזה או יוצקים או טובלים את הכנפיים ומגישים בעוד זה חם
בהצחה חני
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלב של הקמח לכנפיים'
שלב של הקמח לכנפיים
15/11/2009 | 20:23
29
12
לצפיה ב-'אחרי האפייה והכנפיים עדיין כאן חחה'
אחרי האפייה והכנפיים עדיין כאן חחה
15/11/2009 | 20:27
28
21
לצפיה ב-'הרוטב האדום מעט חריף מתאים גם לדגים'
הרוטב האדום מעט חריף מתאים גם לדגים
15/11/2009 | 20:30
27
18
לצפיה ב-'אחרי ההשקעה המנה מוכנה עם קישוט מיונית גבעולי'
אחרי ההשקעה המנה מוכנה עם קישוט מיונית גבעולי
15/11/2009 | 20:34
26
21
גבעולי סלרי כך מורידים מהחום של החירף וזה לא חריף הרבה פיקנטי מה שרוצים ניתן להוסיף כמובן להגשה גם קצת ירק זה בריא.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חתיכות של חזה הודו פיקנטי בשרי וזיתים'
חתיכות של חזה הודו פיקנטי בשרי וזיתים
15/11/2009 | 21:06
25
17
המנ הזו חצי מוקפצת המעם זמן באפייה-מה צריך  מחבת תבנית קרמית או כול תבנית אפייה קטנה-

מצרכים
1 ספל של עגבניות שרי
700 גרם בשר חזה הודו חתוך לקוביות גדולות
100 גרם זיתים שחורים זן יווני מעט מלוח
1/2 כוס כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס חסה קצוצה
1/2  גלעני רימונים- לא חובה
1 כף של רוטב סילן
1 כף שטוחה של פפריקה
1/2 כפית כרכום-1 כף שטחה של מלח
1/2 כוס שמן זית אפשרי מהול בשמן אחר-
1 בצל קצוץ דק

אופן הכנה

למחבת או סיר רחב ונמוך מעבירים את הבצל מאדים לדקה מוסיפים את השמן ואחרי דקה מוסיפים את החתיכות בשר מוסיפים את גלעני הרימון ומטגנים לשני הצדדים מוסיפים את שאר התבלינים סילן את השרי- מערבבים כמוהקפצה בעדינות  ולתת לזה רק בישול של 10 דקות -שלב אחרון מעבירים לתבנית הקרמית מעל מוסיפים את הכוסברה והחסה מעט מהשמן  על הירק כאן מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לזמן של 12-15 דקות רק כדי לתת את הפרכות של האפייה -מנה מאוד פיקנטית  בהצלחה חני
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'למתוקים כולם ממתינים קדימה אתחיל בעוגיות קפה'
למתוקים כולם ממתינים קדימה אתחיל בעוגיות קפה
15/11/2009 | 21:56
24
20
אז כך אלה עוגות קטנות לנו המרוקאים והאיטלקים לאמריקה זה קדחת המפינס   -הטעים  מתכון חצי אילקי חצי מרוקאי וזה חלבי. מה צריך הרבה מג'טים.

למצריכים חלק הבהיר

300 גרם קמח תופח
75 גרם סוכר
200 מ"ל גרם חלב
2 ביצים
קורט מלח

מצרכים לחלק הקהה

50 גרם שוקולית
75 גרם קמח תופח
75 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
150 מ"ל של קפה אספרסו-אפשרי של רד-מג
1 כף של קקאו.

אופן הכנה לקהה הקודם
מערבבים את היבשים  קמח קקאו להעביר לקערה של המיקסר או ידני עם מטרה   לעבוד- ליבשים מוסיפים את השוקולית-
מערבבים לבלילה אחידה לזה מוסיפים את החמאה והסוכר ולת ערבוב טוב עד לקבלת קרם מוסיפים את מי הקפה ומערבבים שוב לקרם אחיד-  מניחים בצד עוברים להכנת הבליילה הבהירה

אופן הכנת הבהיר
לקערה של מעבד המזון או ידני-  מעבירים את הקמח והוספת המלח והסוכר -רצוי לערבב את אלה היבשים לפני -למנוע מהקמח לרוץ? הלאה  נוסיפים ביצה אחרי ביצה תוך כדיערבוב קל ואת החלב מערבבים עד לקבלת הבלילה  עם מרקם אחיד
ומכינים את המג'טים לכול מג'א מוסיפים חלק לבן וחק קהה -הטיפ כאן הוא לא למלות עד הסוף להשאיר רבע מכמות המנג'א ריק וכך התוצאה נהדהרת-פשוט עוגה קטנה ובחושה אפשרי גם לערבב הכול יחד בעדינות וכך מקבלים גלים בעוגיה הכול עם כף או שקית זילוף בהצלחה חני







אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אימפנאדס מתוקי עם תפוח גרנד'
אימפנאדס מתוקי עם תפוח גרנד
15/11/2009 | 22:30
23
27
הבצק השקם  עם גבינה קמצ שונה--------אם מרדדים לדק מקבלים את הבצק שקוף ואם נותנים עוד כמה סנטים- מקבלים פריכות ויש מה להציע כלים מערוך כוס  רגילה ונייר אפייה תבניות רגילות של התנור-
אני אתן גם עוד אפשריות למילוי-

מצרכים

6 תפוחי עץ גרנד-וחתוך לקוביות קטנות מאוד          (את קוביות של התפןח מערבבים עם אבקת הסוכר משהים בצד ע להכנה
100 גרם חמאה קרה וחתוך לקוביות קטנות מאוד
50 גרם אבקת סוכר
שוב אבקת סוכר אם רוצים לפזר מעל לפני הגשה

מלית רצויה לבצק זה  ממרח שוקולד נוטלא-או ריבה טובה  הכול פתוח להצעה. סוכריות לקישוט גם לפני האפייה מעל כול עוגיה

בצק הנדרש             ( דגש רצוי להכפיל את הכמות וכך הכמות מכובדת)
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה בחום החדר
2 כפות סוכר
1 כוס חד פעמי של גבינת 9%
קורט מלח
1 שקיקית של אבקת סוכר

אופן הכנת הבצק
למעבד  לקערה  של המיקסר מעבירים את הקמח והחמאה מערבבים בהילוך אחד הכי נמוך ולזה מוסיפים את שאר המרכיבים
מערבבים שוב לאט מוציאים את הבצק עושים לכדור בעדינות מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה
מוציאים ומתחילים לרדד  לפתוח עלה לעובי של 1.5 סמ עם כוס מוציאים כול עיגול מהעלה-
וכך הלאה
על כול עיגול מהבצק מוסיפים כף  בארך של קוביות התפוח וכך גם של החמאה- הקרה  מקפלים את העיגול לצורה של ירח כמו האמפנאדס ועם מזלג מהדקים מסביב לכול הקיפול והוא הסגירה-וכך הלאה-מבירים ישר לתבנית  מרופדת בנייר אפייה-
ולתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לזמן של 15-17 דקות אין צורך להזהיב.
בהצלחה חני יש מניני סדנה



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כאן הקיפול והסגירה לאפנאדס'
כאן הקיפול והסגירה לאפנאדס
15/11/2009 | 22:33
22
21
לצפיה ב-'והתןצאה טעים מאוד פאי סגור-דגש קטן..'
והתןצאה טעים מאוד פאי סגור-דגש קטן..
15/11/2009 | 22:38
21
17
פשוט לתת חיתוך אחד עם סכין על כול עוגיה זאת כדי לתת אביר לבצק בהצלחה חני
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאותו בצק בטעם שוקולד המילוי'
מאותו בצק בטעם שוקולד המילוי
15/11/2009 | 22:50
20
16
לצפיה ב-'עוגה קלה אברירית בטעם אפרסק'
עוגה קלה אברירית בטעם אפרסק
15/11/2009 | 23:55
19
35
עוגה זו אשרי להכין בכול תבנית אאאאאאאבל הכי מתאים זו הקלגוהוף או הפשוטה עם חור המקורית  והפשוטה. יש למי שרוצה את העוגה פרווה יש אפשרות להמיר את היוגורט עם חלב סויה עד 1/2 כפות או חלב קוקוס.

למרכיבים
3 כוסות קמח
3 ביצים מס 1
1 כוס סוכר מכוס חד פעמי
1 כוס שמן תירס או כול שמן צמחי
1 כוס של יוגורט של דנונה-
1 א.אפייה
לחק העליון>
1 פודינג בטעם וניל-----(--לפרווה אפשרי להמיר עם ג'לי בטעם אפרסק בבקשה)
3 אפרסקים משומרים-וחתוך לאורך כמו בננה למשל
אבקת סוכר
3 כפות  של ריבת אפרסק

אופן הכנה     (  יש להשאיר עד 2 כפות מהבלילה
ללקערה של המיקסר מעבירים את הסוכר והביצים מקציפים לבלילה בהירה וחלקה מוסיםים את היוגורט וממשיכים להקציף מוסיםים את השמן מקציפים שוב עד למרקם חלק   בהילוך נמוך  מוסיפים את הקמח והאבקת האפייה   עוצרים מקפלים עם מרית   תוך כדי ערבוב קל ולקבל מרקם אחיד--  משנים את התבנית ויוצקים את הבלילה -בנפרד מכינים את השלב של חלק עליון
אופן הכנת הפנוט  כך באנגלית בכול שפה-
מכינים את הפודינג על פי ההוראות של החפיסה מערבבים עם 2 כפות מהבלילה מעל הבלילה מסדרים את הפלחים של האפרסק  מעל מטפטים מריבת האפרסק-אפשרי לערבב הכול יחד הפודינג הריבה יוצא  טוב- נותנים מכה קטנה לתבנית כדי שהכול ישב שווה- מעברים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות זמן האפייה 40 דקות מוצאים את העוגה מאבקיפ עם אבקת הסוכר ומחזירים לתנור לעוד חמש דקות בתנור  ללא  הופת חום  רק מחום שנותר-הפעולה הזו נותנת לאבקת הסוכר להיות בזיגוג של פרכות וטעם לעוגה גם מוסיפים אחרי האפייה מעט מאוד מאבקת הסוכר- בהצלחה חני


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בעוד זוית עוגה קלה של אפרסק'
בעוד זוית עוגה קלה של אפרסק
15/11/2009 | 23:59
18
147
לצפיה ב-'המשך יבוא מחר בע"ה דברים חדשים..'
המשך יבוא מחר בע"ה דברים חדשים..
16/11/2009 | 02:41
17
7
פשוט עייפה נרדמתי על המקלדת בע"ה אנשיך המחר לאמור...
לילה חמים לכול היושנים ומתוקי.
חני לרשותכם.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בראוניז בצנוברים.'
בראוניז בצנוברים.
17/11/2009 | 16:59
15
22
אז כמה מילים לפני על הצילומים רקע הכול הודות לבן שלי ותמיד אפרי לצלם גם בגינה מרפסת רק לתפוס קצת אור גם חשוב רקעים גם על נייר בריסטולים גם מתחת משטח להכנת בצקים יוצא נכון יפה והסר מדויק זה כאשר יש זמן רצון לנסות .
כלים רק נייר אפייה ותבנית של 20-20 קוטר רוחב ולרפד בנייר אפייה כאשר הצדדים של הנייר כלפי חוץ אז מכפילים נייר ויש.-
כאן אפרות להין במקציף ידני-

מרכיבים
60 גרם חמאה             ( -אפשרי לפרווה עם מחמאה-עם 1 כף של חלב קוקוס)
60 גרם סוכר
60 גרם צנוברים מעט יש לקלות אום ב-כפית שמן על מחבת---ולא חובה הקלייה
60 גרם קמח תופח
60 גרם שוקלד מריר  מומס בבן מר" עם 1 עם הלב הרצוי
2 ביצים גדולות-או 3 מס 1
מעט חלב עד 3 כפות-תחליף לפרווה חלב סויה
אבקת סוכר- 120 גרם

אופן הכנה
ממסיים את החמאה לזמן של 30 שניות- מעברים לקערה הרצויה  מוסיפים את הסוכר  ומקציפים טוב למרקם חלק ואחיד.-
מוסיפים את השוקלד המומס ומקפלים  לערב בעדינות עד שמקבלים מרקם אחיד בעדינות  מוסיפים ביצה אחרי ביצה ומערבבים או בהילוך נמוך של המקצף או המיקסר- ערבוב אחד טוב עוצרים ושוב מוסיפים את הקמח ורק מקפלים עם המרית לערבב אין צורך להקציף שוב  מוסיפיםאת הצנוברים ומקפלים בעדינות לבלילה- את כול הבלילה יוצקים לתבנית המרופדת בנייר אפייה מעברים לתנור-
שחומם מראש לחום 180 מעלות זמן האפייה עד 25 דקות  אחרי האפייה יש לצנן מעט ומפזרים כמות נדיבה של אבקת הסוכר חותכים לריבועים יפים ומגישים או שומרים בלסטיק במקרר חם קר טעים  בהצלחה חני יש מיני סדנה.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוד שלב של הוספת הצנובר החוגג הרבה היום בעולם'
עוד שלב של הוספת הצנובר החוגג הרבה היום בעולם
17/11/2009 | 17:02
14
21
לצפיה ב-'ואחרי האפייה והחיתוך בבקשה'
ואחרי האפייה והחיתוך בבקשה
17/11/2009 | 17:04
13
18
לצפיה ב-'ולצאת לגינה עם ריח הבראוניז'
ולצאת לגינה עם ריח הבראוניז
17/11/2009 | 17:08
12
18
לצפיה ב-'טארטאלטים עם כיפה ברית תאנים'
טארטאלטים עם כיפה ברית תאנים
17/11/2009 | 18:18
11
18
מתכון זה איטלקי  על זה האמריקאים אומרים מפינס ואני אומרת לא זה פריך ולא ספרי חהחה- טוב  עצה למי שיש ריבת תאנים ביתית זה אחלה ולא יש גם במרכולים ריבות מהטובים - מה צריך תבנית קטנות ואם אין אז ניתן להכין בתניות של הגביע חד פעמי רק שרצוי  לשמן טוב וגם  אפשרי בתנייות של המפינס מה עושים הופכים את התבנית ומעברים כמות של עגויל חיתוך מהסל כוס מג- ואת הטארטאלטים נקבל בשוני-או עוד עצה ישר לכול תבנית השקעין של המפינס ומעל מכינים כיפה דקיקה וחתוכה עם גלגלת של הפיצה-- כמיות קטנות של המרכיבים בבצקים תמיד ניתן להכפיל?
לדרך



300 גרם  קמח
150 גרם מרגרינה או חמאה- חתוך לקוביות וקר----(-רואים הפוף?)
100 גרם סוכר
1 ביצה קטנה
1 כפית של א.אפייה
1 כפית של א. וניל
קורט מלח

מלית ריבת תאנים- כמה שצריך- לכול עוגיה עד 1 1/2 של כף רצוי רבה שהיא עם חתיכות ולא חלקה
אבקת סוכר לזיגוג  + 60 גרם שקדים קצוצים או בוטנים


אופן הכנה
למעבד מזון מעבירים את כול המרכיבים  ונותנים ערבוב לישה אחת הכול בהילוך איתי-יוצרים כדור ועוטפים עם ניילון נצמד מעברים למקרר לשעתיים-  ומתחילים לעבוד   על משטח מעט מקומח  מניחים את הבצק מרדדים למלבן בעדינות נותנים כמה מכות עם המערוך מקפים ועושים פעולה זו פעמים מחלקים את הבצק  לשני חלקים מרדיים שוב תמיד על משטח מעט מאוד מקומח לפי הרגשת הרידוד הקמח מוסיפים ברידוד-הלאה פותחים לעלה קורצים עיגולים עם ספח מג כי יש לו רוחב הפייה גדולה- כול עיגול בעובי של 1 סמ מעברים לתבניות מהדקים  עם מזלג נותנים כמה חירורים לתחתית התבנית -הלאה מכינים ברידוד  וקורצים רק עם כוס רגילה עיגולים--גדש אלה עיגולים כמו להכנת עוגיה של אוזן המן או האמפנאדס ראו למעלה באחד המתכנים יש את ההסבר ליעול-הלאה את העיגול רצוי שהוא יהיה בעובי של 1/2 סמ -עוד אפשרות אפשרית משאר הבצק פשוט מפוררים ומפזרים מעל העוגיה של הטרטאלט- לפני הוספת הכיפה או הפרורים מתבקש למלות מהריבה עד אחד כף-וחצי   מכסים במתבקש פרורים או הכיפה מעל מפזרים מעט שקדים קצוצים או בוטנים ו מסדרים בתנית של התנור מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות  זמן האפייה עד 28-30 דקות כן רצוי  מוזהב- מעל עוד שזה חם מפזרים מאבקת הסוכר כמות מזערית. בהצחה חני
עוד אופציה למתכון זה עם קצת סבלנות  מעיגולים וסגירה יפה  ללא התבניות-וכול מילוי נוקשה או תפוח עץ מתאים למתכון זה.

מתכון קל הסבר גדול?



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ועוד צורה כמו שרוצים טארט מיני טארט'
ועוד צורה כמו שרוצים טארט מיני טארט
17/11/2009 | 18:21
10
23
לצפיה ב-'כאן הצורה ודוגמה אחרת שקיבלתי עם הרבה סבלנות '
כאן הצורה ודוגמה אחרת שקיבלתי עם הרבה סבלנות
17/11/2009 | 18:27
9
18
לצפיה ב-'אזני חתול ברוטב פסטו'
אזני חתול ברוטב פסטו
17/11/2009 | 18:49
8
17
כאן באמת אין הרבה מה להסביר מה צריך  רק לעבוד וזה כדי אתן גם מיני סדנה כיף לראות תמיד עבודה ועוד עבודה שבסוף יש תוצאה-  תבניות של התנור נייר אפיה


מצרכים
רוטב פסטו כמות   לפי צורך  שרוצים -הסבר רוצים להכין כמות של 3 -4 חלקים מהבצק אז מספיק ספל גדול מלהשל רוטב פסטו-
בצק עלים לא מרודד.
2 כפות סוכר זה נותן טעם מתקתק וגם מחזק את הסגירה

אופן ההכנה כול בסדנה- מאוד מסודרת

שלב ראשון  לחלק את הבצק  והמריחה של הפסטו ואז בא הקיפול-המודרך
מקפלים את העלה לשני חלקים כמו מעטפה לפני צד יחבק צד ואז שוב מקפלים כלפי פנים והתוצאה מתקבלת-
מה הדיוק כאן הוא מה אני רוצה אם אלך על עובי  המוכן שזה בארך 1 סמ אני אקבל תוצאה מדויקת-אם אני ארדד ואנסה אחר אז הקיפול יקבל צורות שונות-  לגבי הוספת הסוכר אחרי שכול עוגיה מאלה חתוכה מפזרים כמות זעירה לפני האפייה-
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זה שלב השני לאוני חתול ברוטב הפסטו='
זה שלב השני לאוני חתול ברוטב הפסטו=
17/11/2009 | 18:57
7
16
יוכי'לה יש לי שאלה מדוע אני לא יועת לתת מתכון שהיה ארות  הכוונה לאורך ההקלדה גם אם לא כתבתי הרבה אני מבינה שזה בגלל התמונה מה עושים ואם בכלל? תודתי לך מראש מוקתי   ...וכאן דגש לגבי המתכון של אוזני החתול ברוטב הפשטו עם הסוכר מוסיפים 1 כף של מלח עבה זה נשכח ממני
הוספתי כאן
עם על כול העוגיות יש לפסר2 כפות סוכר + 1 כף מלח עבה ולפזר לפני האפיה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וזה מוכן אין כאן עבודה יש טעם של עוד'
וזה מוכן אין כאן עבודה יש טעם של עוד
17/11/2009 | 19:00
6
22
לצפיה ב-'ואם רוצים על מתוק אוזני פיל עם פרג'
ואם רוצים על מתוק אוזני פיל עם פרג
17/11/2009 | 19:10
5
15
פשוט באותה השיטה להכין לעבוד  עם הוספת מחית של פרג הפרג עם הדבש חלב הכי מעולה -דגש לגבי המילוי תמיד בשיכה דקה ולא מלה כך לא יגלוש מהעוגיה שום פרור?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוד תמונה מהמיני סדנה לאזני חתול ברוטב פסטו'
עוד תמונה מהמיני סדנה לאזני חתול ברוטב פסטו
17/11/2009 | 19:20
4
21
לצפיה ב-'פסטייה קלה תפוח עץ ובצל העולם רוצה'
פסטייה קלה תפוח עץ ובצל העולם רוצה
17/11/2009 | 20:03
3
23
אז כך סיםור על הפסטייה שלי ושל חברה משותפת מה יש פה הכול פשוט רק בצל ותפוח עץ גרנד כמובן המתאים לכולם................מה צריך בצק פילו או למי שיודע להכין בצק פילו איטלקי לי יש הוא מתאים לעולם שלם של מתוקים קיבלתי עם הסדנה רק הסדנה צריכה שרשור שלם ? אבל כדי- אז כך גם מבצק קל של לחם  או בצק של יוכי הקל לגלגל סתם-
כאןכדי להכין עם בצק פילו כי להכין בצק פילו איטלקי זה עבודה אז יש מוכן במרכולים-

מרכיבים
בצק פילו עד 6 עלים מהבצק .
5 תפוח עת גרנד חתוכים לרצועות דקות
3 בצלים חתוך לרצעות או יריח
2 כפות שמן
1ביצה טרופה להברשה
100גרם חמאה-או מחמאה   כאן זה עם חמאה ומומסת
1 כף קינמון-+ 3 כפות סוכר דמרה או חום+ קורט מלח+- 1 כף של סוכר רגיל+  אבקת סוכר לזיגוג

אופן הכנה
למחבת  מעבירים את הבצל מאדים ונותנים למים לצאת  מוסיפים  את השמן מטגנים מזהיבים מעט ומוסיפים את הרצועות של תפוח העץ  עם כף עץ כול הזמן לערב  לזה מוסיפים את הקינמון הסוכר חום או דמררה מערבבים ומוסיםים  עוד 2 כפות מהחמאה או המחמאה של המרכיבים  מכינים תבנית  גדולה  אפרי בתנית רגילה רצוי לרבד את התבנית בנייר אפייה וגם לשמן-עוברים להכנת העלים על משטח  פותחים את העלים לאורך מחברים אחד לשני  חיבור החיבור לא אחד על השני אלה לתת אורך אחד  מברישים עם החמאה וכך מוסיפים עוד שני שכבות רצוי לבדוק שהכול שווה עלה על עלה ולחזור על הפעולה  מפסרים בצורה של גשם מהסור ממש טיפה מעל כול העלה מפזרים מהמילית חשוב לא בצצדים מתחילים לגלגל את החלק הריק של הצד וכך ממשיכים לגלגל עד שמגיעים לסוף ולכול האורך  וכך מקבלים צינור ארוך בעדינות מגלגלים כלפי פנים להביא לצורה של חילזון וכך מעבירים לתבנית  רצוי להכין על נייר האפייה כך ניתן לגלגל את הקיפול של החילזון מעברים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לזמן של 28 דקות על להזהה יפה- מוציאים מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת הסוכר בהצלחה חני.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המלית ושמה תפוח על ובצל לפסטייה קלה'
המלית ושמה תפוח על ובצל לפסטייה קלה
17/11/2009 | 20:17
1
24
לצפיה ב-'חתיכה מהפסטייה משהו באמת'
חתיכה מהפסטייה משהו באמת
17/11/2009 | 20:45
15
לצפיה ב-'חני, הפסטייה נראת סוףףףףףףף! מעניין לנסות בצל'
חני, הפסטייה נראת סוףףףףףףף! מעניין לנסות בצל
18/11/2009 | 13:00
12
מטוגן אני אוהבת וגם תפוח וגם בצק פילו אז אין סיבה שלא יהיה טעים...כל הכבוד על התמונות והמתכונים - מדהים!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תוצרים ממש מהממים!! בייחוד המתוקים.'
תוצרים ממש מהממים!! בייחוד המתוקים.
17/11/2009 | 22:02
7
והתמונות ממש מקצועיות.
כל הכבוד.
לי עוד יש הרבה מה ללמוד בנושא הצילום, אבל זה בסדר. כל החיים לומדים.
יישר כוח על התוצרת.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חני, וואו איזה מתכונים ואלו תמונות'
חני, וואו איזה מתכונים ואלו תמונות
16/11/2009 | 06:01
2
אהבתי במיוחד את חתיכות חזה ההודו, השרי והזיתים - נראה ממש טעים...הכל ובוודאי המתוקים
מחכים להמשך, תודה על המאמצים לשתף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כל הכבוד לך חני על ההשקעה'
כל הכבוד לך חני על ההשקעה
16/11/2009 | 09:13
4
10
כל המתכונים נראים טוב. במיוחד כנפי העוף עושים לי חשק. אבל גם כל השאר.
אני רציתי להראות לכם בראש השנה מה הכנתי לכל המשפחה לשנה טובה ולא יכולתי אז עכשיו אני מראה תמונה של משפינס שהפכתי אותם לתפוחי עץ. ובליל החג כשערכתי שולחן, כל אחד קיבל תפוח כזה בצלחתו. ובכלל היה לי שולחן מאד מרשים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סבתא נעמי, המאפינס נראים מעולה, שמת קצפת מעל?'
סבתא נעמי, המאפינס נראים מעולה, שמת קצפת מעל?
16/11/2009 | 17:27
2
7

איזה רעיון נהדר
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זאת לא קצפת אלא מקצפת חלבונים'
זאת לא קצפת אלא מקצפת חלבונים
16/11/2009 | 20:25
1
8
למה שקוראים רויאל אייסינג.מבשלים כוס סוכר עם קצת מים וקצת מיץ לימון, וכשרותח ונמס לגמרי מוזגים אותו בזרם דק למיקסר שמקציף כבר 3 חלבונים, בזמן ההקצפה. ובמהירות הכי גבוהה, הקצף ממש מכפיל את עצמו. אחר כך מנמיכים את מהירות המיקסר לדרגה 3, ומכניסים כף אחרי כף אבקת סוכר מנופה. אפשר להסתפק ב100 גר. אבל 200 גר. זה עוד יותר טוב. לבסוף שוב מעלים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד מס. דקות.
אני במקרה הזה צבעתי ירוק, ובעזרת כף פיסלתי תפוחים מעל כל מאפין. בעזרת סכין עשיתי למעלה את השקע, שלתוכו תקעתי גבעול משוקולד, וכן הכנתי מראש את העלים מבצק סוכר ותקעתי גם אותם. זה היה נראה מאד מרשים שהיה לי שולחן של 24 סועדים ולכל צלחת היה תפוח כזה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זהו קטע מן השולחן'
זהו קטע מן השולחן
16/11/2009 | 20:31
12
לצפיה ב-'לך סבתא נעמי המעדן מעולה במקום ותודה=לך'
לך סבתא נעמי המעדן מעולה במקום ותודה=לך
17/11/2009 | 13:46
5
אהבתי גם את הרעיון והתמונה שלך תלך לאמריקה יש שם מלה יהודים הרבה יברכו על מעדן זה והרעיון.
תמיד אמן יהיה לך מתוק בבית בחיים.
חני לרשותך גם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חני את '
חני את
16/11/2009 | 13:02
3
תודה על המתכונים והתמונות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חני, הכול יפה מאוד!! ונראה מגרה.'
חני, הכול יפה מאוד!! ונראה מגרה.
16/11/2009 | 15:33
2
3
בייחוד אהבתי את עוגת האפרסק.
כל הכבוד!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'צהריים הכי מתוקים לחברות הרבה תודה'
צהריים הכי מתוקים לחברות הרבה תודה
17/11/2009 | 13:43
1
5
מזה פרגון חום אכן מרגישים בבית תודה לחברות נוותיקות לחדשות ולאהובהשלנו המעודנת יוכי'לה....
עכשיו סליחה על האיחור והרבה תודה וכיף שאהבתם
עוד כשעה אני אמשיך במתכונים מאוד קלים והכול חדש מהם משותף מבלוג של אחותי היא והשגעון שלה האיטלקי.
לי לא קשה למדתי את השפה לדבר דברתי קצת להבין הבנתי הרבה אבל לקרוא את השפה זה הכי הומוריסטי... .
כמה מילים להצחיק אתכן- הסוכר וגם שם של עוגה הולך זכזכוקור  זכזוכיני  הכול בזך זו וכו. ורק אם אני מתעצבנת לא רוצה את המתכון אבל תמיד חוזרת ובודקת מה כתוב וזה כדי- אז אני מקבלת מתכונים וכיף לי לשתף אתכם-
עוד משהו הם האיטלקים לא מחדשים לנו הרבה לנו יש הרבה יותר שדרוג וכח לטעם-בלחם הם שם חזקים נכון גם הגבינות הפיצהואיך לא הפסטה אבל הבישולים והעוגות דומים הרבה למזרח התיכון. קצת מהבנתי לעולם אחר.
צהריים טובים רוצה רק לאכול ואני אחזור להמשיך ושוב סליחה עח האיחור.
אוהבת חני
ואיך אכתוב אברירית או אוויוית? תודתי מראש למי שמתקן את השגיאה פה ושם...?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חני חני אשרייך ישר כוח השם ישמור אותך'
חני חני אשרייך ישר כוח השם ישמור אותך
17/11/2009 | 17:17
15
לצפיה ב-'השרשור התוסף להודות הנבחרות'
השרשור התוסף להודות הנבחרות
18/11/2009 | 13:05
2
7
לצפיה ב-'כמובן התכוונתי להודעות ולא = להודות'
כמובן התכוונתי להודעות ולא = להודות
18/11/2009 | 14:22
1
6
לצפיה ב-'חני'
חני
18/11/2009 | 14:48
3
איזה יופי של  מתכונים ותמונות נהדרות.
כל הכבוד.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ