שרשור סלטים לשבת ולכל יום

../images/Emo71.gifסלט גזר עם פקאן מסוכר

6 גזרים מגוררים גס לרוטב: 100 מ"ל שמן 3 כפות חומץ כפית חרדל כפית סוכר 2 שיני שום כתושות את כל חומרי הרוטב לטחון על הבלנדסטיק - מתקבל רוטב סמיך מאוד. לצקת על הגזר ולהוסיף פקאן סיני = פקאן מסוכר קצוץ גס ועירית קצוצה. לערבב ולהתמכר.....
 
../images/Emo71.gifסלט חסה עם פטריות

שקית גדולה של עלי חסה מסולסלת בכמה צבעים 10 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים . 4 גלדי שום מעוכים . לימון שמן זית ופש"ג מלח . לערבב הכל יחד .
 

kriz

New member
סלט עגבניות שרי, בזיליקום ושמן זית

אני אוהבת לאכול אותו כשאני אוכלת פסטה/אורז לבן
 

kriz

New member
סלט עגבניות עם בצל, שום ופלפל חריף

חומרים: 2 עגבניות 1 בצל קטן 2 שיני שום פלפל חריף (תלוי בחריפות של הפלפל וכמה אתם אוהבים חריף. אני קניתי לאחרונה פלפלים ממש חריפים אז הסתפקתי בחצי פלפל). אופן ההכנה: חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. מוסיפים לימון ומלח. וזהו... מתאים גם כתופסת לפוקצ'ה
 

kriz

New member
מסייר - סלט ירקות חמוצים

מסייר/KRIZ חומרים: בגדול אפשר להכניס איזה ירק שרוצים לסלט הזה - הירקות ה"קלאסיים" שמכניסים לסלט הם: גזר גמבה אדומה קולורבי שומר פרחי כרובית צנון/צנונית פלפל ירוק חריף (אפשר לוותר למי שלא אוהב אבל זה מוסיף ה-מ-ו-ן) אופן ההכנה: את הירקות חותכים לפרוסות גדולות יחסית (את הגזרים והגמבות לגפרורים לא דקים, את הקולורבי לעיגולים וכו`) מוסיפים לימון עד כרבע-שליש מגובה הירקות שבקערה ומים עד לגובה של כשני שליש מגובה הירקות. מוסיפים מלח ונותנים לסלט לנוח. אחרי כמה שעות שהסלט נח טועמים ומשפרים טעמים (מוסיפים לימון/מלח לפי הצורך). תמיד כיף שיש סלט כזה במקרר וכשבא לנשנש משהו לוקחים כמה ירקות בצלוחים ונהנים מכל ביס מנסיון - יום למחרת הירקות הרבה יותר טעימים.
 

kriz

New member
סלט שהוא ארוחה

סלט חומוס, פולי סויה ועגבניות/KRIZ חומרים: 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים וקפואים (אני משתמשת בסנפרוסט) כוס פולי סויה חצי בצל גדול חתוך לרצועות דקות. 3 עגבניות בינוניות 1 כף שמן תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כמון. אופן ההכה: כל חומר צריך הכנה נפרדת. אני ארשום איך "מתנהגים" עם כל חומר - את סדר הבישול תעשו איך שנוח לכם. פולי הסויה: מכניסים את פולי הסויה לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלי כ-10 דקות. מסננים ומניחים בצד להצטנן. לאחר שפולי הסויה מצטננים קולפים אותם (מוציאים את הפולים מהתרמילים) - שמים בקערה ומערבבים יחד עם כל התבלינים. נותנים לפולי הסויה לספוג את טעמי התבלינים. את פולי הסויה המתובלים קולים בתבנית שבה טיגנו את הבצל (לא מוסיפים עוד שמן) - קולים כ-7-8 דקות. חומוס: מבשלים את החומוס במים רותחים כחצי שעה - עד שהחומוס רך מאוד. מסננים. עגבניות: חולטים את העגבניות: יוצרים X בתחתית כל עגבניה ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים כ- 5-7 דקות. מוציאים, קולפים (זהירות, חם) וחותכים לקוביות. בצל: מטגנים את הבצל עם כף שמן. לאחר כ-5 דקות טיגון מוסיפים מעט מים וממשיכים לטגן עוד כ-8-10 דקות - עד שכל המים מתאדים והבצל מקבל צבע זהוב-חום. מערבבים יחד את כל החומרים בקערה אחת. מעבירים לקערות/כוסות הגשה ואוכלים בתאבון. הסלט טעים חם/קר.
 

הרברונן

New member
מתכון: סלט כרובית עם עגבניות שרי בסויה

חותכים כרובית חיה לחתיכות קטנות לפי התפרחת חוצים כמות נדיבה של עגבניות שרי מכניסים פנימה גם תערובת זרעונים כלשהי (צנוברים קלויים מעולים) צרור פטרוזיליה קצוץ דק רוטב סויה טיפה מלח (כי הסויה מלוחה), שמן זית, מעט מיצלימונסחוטרי ופלפל שחור גרוס מערבבים היטב משהים כחצי שעה ומגישים הנוזלים שיוצאים מעגבניות השרי משמשים כסוג של חומץ עדין בתיבול, אז לא לסנן אותם כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: סלט שומר עם גרגרי חומוס

מפתיע בטעמו, למי שאוהב שומר קוצצים לרצועות דקות שומר טרי מוסיפים כמות נאה של גרגרי חומוס מבושלים מלח, פלפל שחור טחון, מיצלימונסחוטרי, מעט כמון ושמן זית מעט שמיר קצוץ (אפשר ורצוי את ה'שמיר' של השומר עצמו) מערבבים היטב ומגישים כל טוב, רונן
 
סלט פלפלים צבעוני

סלט פלפלים צבעוני תמונה בקישור מצרכים: 1 חציל. 5 פלפלים כל הצבעים חתוכים לקוביות. 2 עלי בצל ירוק קצוצים דק.(כולל השורש). בלילה : 1/2 כפית מיץ לימון. 1/2 כפית סוכר. כפית שמן. פלפל לבן. מלח. אופן ההכנה: פורסים את החציל לפרוסות - בוזקים מעל מלח . שוטפים אחרי 10 דקות ומייבשים עם מגבת. חותכים לריבועים ומטגנים בשמן עד להזהבה . מסננים ומוסיפים בצל ירוק ואת הפלפלים החתוכים. מערבבים את חומרי הבלילה. אחרי רבע שעה יוצקים את חומרי הבלילה מעל החציל והבצל ירוק ומערבבים בעדינות. בתיאבון.
 

ariklevv

New member
סלט ברבה... סלק אדום.

רכיבים. 4 סלק. 1 בצל. חופן עלי סלרי או כוסברה. מלח. פלפל שחור. 3 כףשמן זית. 2 כף חומץ. אופן ההכנה. מבשלים את הסלק על אש גבוהה במים עמוקים, בערך רבע שעה 20 דק'. מניחים להתקרר ומקלפים ביד בקלות לאחר הבישול, לא לדאוג מהצבע בידיים הכל יורד. פורסים לרצועות, קוביות או איך שמתחשק. מוסיפים את הבצל חתוך לרצועות דקות ואת עלי הסלרי גם כן. מתבלים... שמן וחומץ, פלפל ומלח לפי הטעם. סלט טעים, בריא ומתאים לצד כל ארוחה... בתאבון
 

יוכי68

New member
לסלק הסלק אני לפעמים מוסיפה שום וכוסברה

או מכינה סלט מסלק טרי מקולף ומגררת בפומפיה הגסה - יוצא נהדר ובריא! ariklevv ברוך/ברוכה הבאה לפורום שלנו
 
סלט עגבניות ובצל

לחתוך עגבניות, להוסיף בצל חתוך, שום קצוץ - לפי טעם. הרבה שמן קנולה , מלח ופלפל. מעולה!!!
 
סלט שיש אצל הוריי בכל ארוחה

אחי לא עובר שבת בלי זה... המצרכים: 2 תפוחי אדמה מבושלים 2 בייצים קשות מלח פלפל שמן זית מיץ לימון אפשר גם פטרוזליה לקישוט.. בצלחת גדולה פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים יפה יפה מעליהם מסדרים את הבייצים ומטבלי בסדר הבא: מיץ לימון מלח שמן זית ופלפל שחור... פשוט פשוט וטעים טעים... אחי ואני גומרים ביחד צלחת כזו רק בחלק של הסלטים...
 

שיר הים

New member
ככה אני מכינה סלט תרד נ-ה-ד-ר וקל להכנה:

שוטפת היטב תרד טרי, בערך 8-10 "ענפים" של תרד טרי. מסננת וקוצצת לפיסות די גדולות. את החלק הלבן אני קוצצת לפיסות קטנות יותר ומוציאה סיבים מיותרים.מביאה לרתיחה בסיר מים עם קצת מלח, מסננת ושומרת קצת מים ממי הבישול. אם משתמשים בתרד קפוא - אין צורך לחלוט במים רותחים. בכף שמן מטגנת 2-3 שיני שום קצוצות דק , מוסיפה בערך רבע כוס ממי הבישול, מתבלת בפפריקה מתוקה , פלפל שחור, מלח וכמון. מוסיפה את התרד החלוט ומערבבת עוד כמה דקות על האש. מתקנת טעמים ומוסיפה כמה טיפות מיץ לימון כשמכבה את האש. טעים מאוווווד , אפשר להגיש בטפ' החדר או ישר מהמקרר ........ אגב, הגעתי מהראשי ואחלה שירשור!!!
 

with my love

New member
סלט קינואה מהמם ופשוט

כוס קינואה מבושלת (עפ"י ההוראות שעל האריזה) מלפפון פלפל חריף חופן עלי נענע. (ניתן להגדיל ולהתאים כמויות לפי הצורך) קוצצים את המלפפון, הפלפל ועלי הנענע, מוסיפים לקינואה ומתבלים במעט שמן זית, לימון, מלח ופלפל גרוס. גם טעים וגם בריא:)
 
למעלה