שרשור סלטים לשבת ולכל יום

יוכי68

New member
שרשור סלטים לשבת ולכל יום../images/Emo239.gif../images/Emo239.gif

מתברר שעיקר הארוחות של מרביתנו מבוסס על סלטים. תמיד כשאני הולכת למעדת בשרים אני מתפעלת משלל הסלטים המוגשים. אז נא שרשרו מתכונים לסלטים מרעננים וטעימים
נא הקפידו להוסיף מתכונים לסלטים בלבד על מנת לשמור כקישור וכהודעה נבחרת
 

יוכי68

New member
סלט מלפפון, שמיר ובצל

סלט מלפפון, שמיר ובצל/יוכי 3-4 מלפפונים קלופים חלקית וחתוכים לפרוסות 1 בצל קטן חתוך לטבעות דקות חופן שמיר קצוץ מלח, לימון, פלפל, מעט שמן לערבב את כל המצרכים ולהתענג! מי שלא אוהב בצל יכול לא להוסיף או להחליף בבצל ירוק!
 

יוכי68

New member
סלט עגבניות מבושל - מטבוחה

סלט עגבניות מבושל - מטבוחה/יוכי כ 6-7 עגבניות רכות (אפשר עם/בלי קליפה) כ 3 פלפלים ירוקים חריפים שום עפ"י טעמכם ככף רסק עגבניות מלח, פלפל, מעט סוכר, פפריקה מתוקה, שמן חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים בסיר. מוסיפים פלפלים ירוקים קצוצים ומבשלים מס' דקות. בעזרת מועך ידני מועכים את העגבניות, מוסיפים ככך רסק עגבניות וממשיכים לבשל עד לצמצום הנוזלים. מוסיפים תבלינים, שום ושמן ומבשלים עוד מס' דקות. מכינים לחם טרי ו"תוקפים" בהנאה. ניתן להוסיף כוסברה לקראת סוף הבישול. אפשר להחליף את העגבניות הטריות בקופסה של עגבניות מרוסקות - יוצא נהדר וקל יותר.
 

יוכי68

New member
חצילים מטוגנים פשוט וטעים

לחתוך לאורכו של החציל פרוסת דקות, לבזוק מלח ולהמתין להגרת הנוזלים. לטגן בשמן עד להזהבה יפה משני הצדדים. להניח על נייר סופג ולהכין את הלחם החם...מי צריך יותר מזה
אפשר לקשט בפטרוזיליה או להוסיף רוטב של פפריקה, לימון, מלח, כמון ושום. תהנו, יוכי
 

יוכי68

New member
כדי לחסוך בשמן, ניתן להכין את החצילים

בתנור, למרוח מעט שמן מכל צד .
 

רותי410

New member
סלט חומוס - ביגג'ק

סלט חומוס -ביגג'ק מצרכים: 500 גר` חומוס יבש (עדיף מהזן הקטן שנמכר בשווקים ובחנויות תבלינים) 1-1.5 כוס טחינה גולמית (עדיף היונה או הגמל) [השתמשתי בטחינה של בארכה. קניתי היונה והתברר לי שאין הכשר בכלל. הזבלתי) 4-3 כוס מים קרים 1-1.5 כפית מלח 1-1.5 כפית מלח לימון (אפשר לימון סחוט במקום...אני מעדיף ככה) ההכנה: אז קודם כל החומוס מושרה לילה (ועוד כמה שעות לא יזיקו) והמים מוחלפים פעמיים. בסיר גדול עם הרבה מים מרתיחים את החומוס ומוציאים את הקצף, מוסיפים בזמן הרתיחה 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (להיזהר שלא יגלוש) ממשיכים לבשל על אש בינונית שהמים יבעבעו קלות במשך שעה וחצי , עד שהגרגרים נמסים בין האצבעות כמו חמאה. להעביר את הגרגרים למעבד מזון עם חצי כוס מים ולטחון, אם יבש מידי להוסיף עוד מים, העיסה אמורה להיות דלילה אבל לא מימית. להוסיף את הטחינה לאט לאט עד שהחומוס מלבין ומסמיך מעט, להוסיף כפית מלח וכפית שטוחה מלח לימון, טועמים ומתקנים אם צריך. הכי טעים כשהחומוס חם ישר אחרי ההכנה. טיפים: צריך לקחת בחשבון שהכי טוב לטחון כשהגרגרים חמים ישר מהסיר. חשוב לדעת שמלח לימון מוסיף לסמיכות של החומוס בזמן הערבוב במעבד מזון, אז לקחת את זה בחשבון ולא להוסיף יותר מידי טחינה. כשהחומוס במקרר מסמיך עוד קצת, אז למי שרוצה לשמור ולא לסיים הכל חשוב לא להסמיך את החומוס יותר מידי. להשתמש או במיץ לימון טרי או במלח לימון אבל לא לערבב בין השניים....... אני מעדיף את המלח לימון כי הוא נותן טעם חמצמץ כמו החומוס הדרוזי. החומוס אצלי נשמר במקרר שבוע ללא כל בעיה או סימן להחמצה. להגשה אני שם חומוס בערימה בצלחת, מעליו קצת גרגרי חומוס ששמרתי מהבישול, שמן זית ומעט כמון טחון. בהצלחה [התוספת בסוגריים שלי, רותי.] אני חושבת שאפשר לשים גם שום. לא ניסיתי, אבל אולי כדאי להביא את זה בחשבון. כמו כן הוספתי עוד קצת מלח לימון - לטעמי לא היה חמצמץ מספיק. וכן הוספתי כמון. גם בהגשה זריתי, מלבד פפריקה מתוקה וסחוג, עוד קצת כמון. ממש טעים. ומצטערת, אין לי בכלל תמונות של סלטים שהכנתי. לא יודעת למה, אבל סלטים לא נראו לי משהו מיוחד שצריך לצלם.
 

רותי410

New member
ותמונה - פתאום נזכרתי שכן צילמתי רק לא העברתי

לתיקייה במחשב.
 

רותי410

New member
סלט טחינה

החומרים 1 כוס טחינה 1 כוס מים 5-4 שיני שום כתושות מיץ לימון (לפי הטעם) מלח פטרוזיליה קצוצה מערבבים את הטחינה במים ובוחשים טוב עד שהטחינה מתחילה להלבין. אני הכנתי במקל בלנדר. מוסיפים את השום , הלימון והמלח וממשיכים לערבב מעט. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים עוד טיפונת. וזהו. ממש טעים המלצה: אני אוהבת את הטחינה של בארכה, היא מקבלת צבע לבן ביותר בעיבוד. וחברה שלי המליצה על טחינה ירושלים. אמרה שהיא מעולה, אבל לא ניסיתי.
 

רותי410

New member
סלט תפוחי אדמה - אמא שלי

החומרים 2 תפוחי אדמה גדולים 2 גזרים חיים מגוררים 1/2 קופסה אפונה משומרת (אפשר טרייה - בערך כוס. להרתיח עד שמתרככת ולהוסיף כשהיא מתקררת) בצל יבש קטן חתוך לקוביות קטנטנות 3-4 מלפפונים חמוצים חתוכים לריבועים 2 ביצים קשות חתוכות לריבועים (אני שמה ביצה אחת ומועכת אותה לפני כן טוב-טוב שטעמה לא יורגש) מיונז - לפי טעם מלח פלפל שחור טחון ההכנה מרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. קולפים אותם וחותכים לריבועים. שמים בקערה ומוסיפים את הביצים, גזר מגורר, אפונה משומרת, בצל ומלפפונים. מוסיפים כמה כפות מיונז - אני אוהבת לשים די הרבה. שהסלט יהיה לח מאוד. יש אוהבים פחות. מתבלים לפי הטעם.
 

רותי410

New member
סלט מקסיקני - רותי

סלט שאכלתי קנוי והיה טעים מאוד, לכן החלטתי לנסות להכינו. חלק מהמרכיבים לקחתי מרשימת המרכיבים של הסלט הקנוי וחלק הוספתי/גרעתי. החומרים 1 קופסת פטריות חתוכות 1 קופסת תירס ככוס גמבה כבושה חתוכה לקוביות 2-1 בצל ירוק - רק העלים הירוקים - קצוצים (אפשר להמיר בבצל יבש קטן חתוך לקוביות קטנטנות. אני מעדיפה בצל ירוק.) חופן שמיר קצוץ מיונז - לפי הטעם 1 כפית סוכר 1 כף חומץ כ-1 כפית פפריקה מתוקה מלח פלפל לבן טחון מעט צ'ילי גרוס (לא חובה. אני הוספתי) אחלה סלט. צבעוני ויפה וטעים. ממש מצטערת שלא צילמתי
 

יוכי68

New member
סלט כרוב סיני עם צנוברים ושומשום

סלט כרוב סיני עם צנוברים ושומשום/יוכי לחתוך כחצי כרוב גדול לרצועות דקות ולהשרות במים. להכין רוטב שמורכב מ: כרבע כוס חומץ + רבע כוס רוטב סויה + 2 כפות סוכר, מעט מלח ופלפל לחמם על הכיריים עד לסף רתיחה ולצקת על הכרוב המסונן. לערבב היטב ולרכך את הכרוב. לקלות במחבת יבשה כחצי כוס שומשום וכחופן צנוברים עד להזהבה יפה . לפזר על הסלט. אני מפזרת סמוך להגשה כדי לשמר את הטעם הנפלא של קליית השומשום והצנוברים.
 

יוכי68

New member
סלט פלפל חריף שום ושמיר

סלט פלפל חריף שום ושמיר/יוכי כ3 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק 3 שיני שום קצוצות דק שמיר קצוץ שמן, מלח, לימון, פלפל לערבב הכל היטב......חריף וטעים!
 

יוכי68

New member
סלט עגבניות ופלפל צלויים

סלט עגבניות ופלפל צלויים/יוכי 3 עגבניות קשות צלויות על אש גלויה 2 פלפלים חריפים צלויים על אש גלויה (או בגריל) שיני שום לפי העדפה מלח, לימון, פלפל ושמן לקלף את העבניות והפלפלים הצלויים. לחתוך לקוביות, להוסיף שיני שום חתוכות דק. להוסיף תבלינים ולהנות!
 
סלט של כרוב, מלפפונים ונבטים

חותכים כרוב לפסים דקים כמו אטריות, מוסיפים מלפפונים חתוכים באותה צורה, ונבטים {נבטי מש- העבים}, מערבים טוב עם שמן זית, מיץ לימון, ומלח. אפשר להוסיף גם קצת שומשום. [אצלינו לא אוהבים] הכמויות הן : בערך חמישה מלפפונים על כרוב אחד גדול וקופסת נבטים.
 
סלט עגבניות שרי ושמיר

חותכים כל עגבנית שרי לחצי, שמים בקערה , מוסיפים שמיר קצוץ , מלח,מיץ לימון , ושמן זית.
 
../images/Emo71.gifסלט אבוקדו- גוואקומלה

3 אבוקדו בשלים, לא רכים מדי 1 בצל סגול קצוץ 2 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות זר כוסברה קצוץ פלפל חריף טרי (רצוי אדום) פרוס תיבול: מלח, פלפל, מיץ לימון, טיפונת בלסמי (כחצי כפית) שמן זית הכנה: מועכים 1 אבוקדו ואת השניים הנותרים חותכים לקוביות. מערבבים את כל האבוקדו עם מחצית מהבצל הקצוץ, 2 העגבניות ומחצית מהכוסברה. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, לימון ובלסמי. מניחים בצלחת, מטפטפים מעט מיץ לימון מלמעלה ומפזרים את שארית הבצל והכוסברה ואת הפלפל החריף (לאוהבי החריף ניתן לקצוץ חלק מהפלפל לתוך הסלט). מפזרים מלח גס ושמן זית.
 
למעלה