לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור סלטים לשבת ולכל יום'
שרשור סלטים לשבת ולכל יום
<< ההודעה הנוכחית
14/10/2009 | 13:21
36
3981
מתברר שעיקר הארוחות של מרביתנו מבוסס על סלטים.
תמיד כשאני הולכת למעדת בשרים אני מתפעלת משלל הסלטים המוגשים.
אז נא שרשרו מתכונים לסלטים מרעננים וטעימים

נא הקפידו להוסיף מתכונים לסלטים בלבד על מנת לשמור כקישור וכהודעה נבחרת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט מלפפון, שמיר ובצל'
סלט מלפפון, שמיר ובצל
14/10/2009 | 13:31
409
סלט מלפפון, שמיר ובצל/יוכי


3-4 מלפפונים קלופים חלקית וחתוכים לפרוסות

1 בצל קטן חתוך לטבעות דקות

חופן שמיר קצוץ

מלח, לימון, פלפל, מעט שמן

לערבב את כל המצרכים ולהתענג!

מי שלא אוהב בצל יכול לא להוסיף או להחליף בבצל ירוק!


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט עגבניות מבושל - מטבוחה'
סלט עגבניות מבושל - מטבוחה
14/10/2009 | 13:42
1
560
סלט עגבניות מבושל - מטבוחה/יוכי

כ 6-7 עגבניות רכות (אפשר עם/בלי קליפה)
כ 3 פלפלים ירוקים חריפים
שום עפ"י טעמכם
ככף רסק עגבניות
מלח, פלפל, מעט סוכר, פפריקה מתוקה, שמן


חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים בסיר.
מוסיפים פלפלים ירוקים קצוצים ומבשלים מס' דקות.
בעזרת מועך ידני מועכים את העגבניות, מוסיפים ככך רסק עגבניות וממשיכים לבשל
עד לצמצום הנוזלים.
מוסיפים תבלינים, שום  ושמן ומבשלים עוד מס' דקות.
מכינים לחם טרי ו"תוקפים" בהנאה.

ניתן להוסיף כוסברה לקראת סוף הבישול.
אפשר להחליף את העגבניות הטריות בקופסה של עגבניות מרוסקות - יוצא נהדר וקל יותר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הי'
הי
16/10/2009 | 14:01
57
אחחח יאמי יאמי מתכון מרוקאי משובח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חצילים מטוגנים פשוט וטעים'
חצילים מטוגנים פשוט וטעים
14/10/2009 | 13:52
1
389
לחתוך לאורכו של החציל פרוסת דקות, לבזוק מלח ולהמתין להגרת הנוזלים.
לטגן בשמן עד להזהבה יפה משני הצדדים.
להניח על נייר סופג ולהכין את הלחם החם...מי צריך יותר מזה
אפשר לקשט בפטרוזיליה או להוסיף רוטב של פפריקה, לימון, מלח, כמון ושום.
תהנו, יוכי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כדי לחסוך בשמן, ניתן להכין את החצילים'
כדי לחסוך בשמן, ניתן להכין את החצילים
14/10/2009 | 13:54
233
בתנור, למרוח מעט שמן מכל צד .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט חומוס - ביגג'ק'
סלט חומוס - ביגג'ק
14/10/2009 | 14:35
1
180
סלט חומוס -ביגג'ק
מצרכים:
500 גר` חומוס יבש (עדיף מהזן הקטן שנמכר בשווקים ובחנויות תבלינים)
1-1.5 כוס טחינה גולמית (עדיף היונה או הגמל) [השתמשתי בטחינה של בארכה. קניתי היונה והתברר לי שאין הכשר בכלל. הזבלתי)
4-3 כוס מים קרים
1-1.5 כפית מלח
1-1.5 כפית מלח לימון (אפשר לימון סחוט במקום...אני מעדיף ככה)

ההכנה:
אז קודם כל החומוס מושרה לילה (ועוד כמה שעות לא יזיקו) והמים מוחלפים פעמיים.
בסיר גדול עם הרבה מים מרתיחים את החומוס ומוציאים את הקצף,
מוסיפים בזמן הרתיחה 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (להיזהר שלא יגלוש)
ממשיכים לבשל על אש בינונית שהמים יבעבעו קלות במשך שעה וחצי , עד שהגרגרים נמסים בין האצבעות כמו חמאה.
להעביר את הגרגרים למעבד מזון עם חצי כוס מים ולטחון,
אם יבש מידי להוסיף עוד מים,
העיסה אמורה להיות דלילה אבל לא מימית.
להוסיף את הטחינה לאט לאט עד שהחומוס מלבין ומסמיך מעט,
להוסיף כפית מלח וכפית שטוחה מלח לימון,
טועמים ומתקנים אם צריך.

הכי טעים כשהחומוס חם ישר אחרי ההכנה.

טיפים:
צריך לקחת בחשבון שהכי טוב לטחון כשהגרגרים חמים ישר מהסיר.
חשוב לדעת שמלח לימון מוסיף לסמיכות של החומוס בזמן הערבוב במעבד מזון, אז לקחת את זה בחשבון ולא להוסיף יותר מידי טחינה.

כשהחומוס  במקרר  מסמיך עוד קצת, אז למי שרוצה לשמור ולא לסיים הכל חשוב לא להסמיך את החומוס יותר מידי.

להשתמש או במיץ לימון טרי או במלח לימון אבל לא לערבב בין השניים....... אני מעדיף את המלח לימון כי הוא נותן טעם חמצמץ כמו החומוס הדרוזי.

החומוס אצלי נשמר במקרר שבוע ללא כל בעיה או סימן להחמצה.

להגשה אני שם חומוס בערימה בצלחת, מעליו קצת גרגרי חומוס ששמרתי מהבישול, שמן זית ומעט כמון טחון.

בהצלחה
[התוספת בסוגריים שלי, רותי.]
אני חושבת שאפשר לשים גם שום. לא ניסיתי, אבל אולי כדאי להביא את זה בחשבון. כמו כן הוספתי עוד קצת מלח לימון - לטעמי
לא היה חמצמץ מספיק. וכן הוספתי כמון. גם בהגשה זריתי, מלבד פפריקה מתוקה וסחוג, עוד קצת כמון.
ממש טעים.
ומצטערת, אין לי בכלל תמונות של סלטים שהכנתי. לא יודעת למה, אבל סלטים לא נראו לי משהו מיוחד שצריך לצלם.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ותמונה - פתאום נזכרתי שכן צילמתי רק לא העברתי'
ותמונה - פתאום נזכרתי שכן צילמתי רק לא העברתי
14/10/2009 | 14:58
202
לתיקייה במחשב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט טחינה'
סלט טחינה
14/10/2009 | 14:40
2
136
החומרים
1 כוס טחינה
1 כוס מים
5-4 שיני שום כתושות
מיץ לימון (לפי הטעם)
מלח
פטרוזיליה קצוצה
מערבבים את הטחינה במים ובוחשים טוב עד שהטחינה מתחילה להלבין. אני הכנתי במקל בלנדר.
מוסיפים את השום , הלימון והמלח וממשיכים לערבב מעט. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים עוד טיפונת.
וזהו.
ממש טעים
המלצה: אני אוהבת את הטחינה של בארכה, היא מקבלת צבע לבן ביותר בעיבוד.
וחברה שלי המליצה על טחינה ירושלים. אמרה שהיא מעולה, אבל לא ניסיתי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט טחינה - תמונה'
סלט טחינה - תמונה
14/10/2009 | 15:00
1
175
לצפיה ב-'גם אני אוהבת את הטחינה של בראכה'
גם אני אוהבת את הטחינה של בראכה
14/10/2009 | 18:04
48
לצפיה ב-'סלט תפוחי אדמה - אמא שלי'
סלט תפוחי אדמה - אמא שלי
14/10/2009 | 14:47
261
החומרים
2 תפוחי אדמה גדולים
2 גזרים חיים מגוררים
1/2 קופסה אפונה משומרת  (אפשר טרייה - בערך כוס. להרתיח עד שמתרככת ולהוסיף כשהיא מתקררת)
בצל יבש קטן חתוך לקוביות קטנטנות
3-4 מלפפונים חמוצים חתוכים לריבועים
2 ביצים קשות חתוכות לריבועים (אני שמה ביצה אחת ומועכת אותה לפני כן טוב-טוב שטעמה לא יורגש)
מיונז - לפי טעם
מלח
פלפל שחור טחון

ההכנה
מרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. קולפים אותם וחותכים לריבועים.
שמים בקערה ומוסיפים את הביצים, גזר מגורר, אפונה משומרת, בצל ומלפפונים.
מוסיפים כמה כפות מיונז - אני אוהבת לשים די הרבה. שהסלט יהיה לח מאוד. יש אוהבים פחות.
מתבלים לפי הטעם.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט מקסיקני - רותי'
סלט מקסיקני - רותי
14/10/2009 | 15:10
1215
סלט שאכלתי קנוי והיה טעים מאוד, לכן החלטתי לנסות להכינו.
חלק מהמרכיבים לקחתי מרשימת המרכיבים של הסלט הקנוי וחלק הוספתי/גרעתי.

החומרים
1 קופסת פטריות חתוכות
1 קופסת תירס
ככוס גמבה כבושה חתוכה לקוביות
2-1 בצל ירוק - רק העלים הירוקים - קצוצים (אפשר להמיר בבצל יבש קטן חתוך לקוביות קטנטנות. אני מעדיפה בצל ירוק.)
חופן שמיר קצוץ
מיונז - לפי הטעם
1 כפית סוכר
1 כף חומץ
כ-1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל לבן טחון
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה. אני הוספתי)

אחלה סלט. צבעוני ויפה וטעים. ממש מצטערת שלא צילמתי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט כרוב סיני עם צנוברים ושומשום'
סלט כרוב סיני עם צנוברים ושומשום
14/10/2009 | 18:08
226
סלט כרוב סיני עם צנוברים ושומשום/יוכי

לחתוך כחצי כרוב גדול לרצועות דקות ולהשרות במים.
להכין רוטב שמורכב מ:

כרבע כוס חומץ + רבע כוס רוטב סויה + 2 כפות סוכר, מעט מלח ופלפל
לחמם על הכיריים עד לסף רתיחה ולצקת על הכרוב המסונן.
לערבב היטב ולרכך את הכרוב.

לקלות במחבת יבשה כחצי כוס שומשום וכחופן צנוברים עד להזהבה יפה .
לפזר על הסלט.
אני מפזרת סמוך להגשה כדי לשמר את הטעם הנפלא של קליית השומשום והצנוברים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט פלפל חריף שום ושמיר'
סלט פלפל חריף שום ושמיר
14/10/2009 | 20:09
122
סלט פלפל חריף שום ושמיר/יוכי

כ3 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות דק
שמיר קצוץ
שמן, מלח, לימון, פלפל

לערבב הכל היטב......חריף וטעים!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט עגבניות ופלפל צלויים'
סלט עגבניות ופלפל צלויים
14/10/2009 | 20:11
199
סלט עגבניות ופלפל צלויים/יוכי

3 עגבניות קשות צלויות על אש גלויה
2 פלפלים חריפים צלויים על אש גלויה (או בגריל)
שיני שום לפי העדפה
מלח, לימון, פלפל ושמן

לקלף את העבניות והפלפלים הצלויים.
לחתוך לקוביות, להוסיף שיני שום חתוכות דק.
להוסיף תבלינים ולהנות!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט של כרוב, מלפפונים ונבטים'
סלט של כרוב, מלפפונים ונבטים
14/10/2009 | 20:27
105
חותכים כרוב לפסים דקים כמו אטריות, מוסיפים מלפפונים חתוכים באותה צורה, ונבטים {נבטי מש- העבים}, מערבים טוב עם שמן זית, מיץ לימון, ומלח. אפשר להוסיף גם קצת שומשום. [אצלינו לא אוהבים]
הכמויות הן : בערך חמישה מלפפונים על כרוב אחד גדול וקופסת נבטים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קדימה חברים יש מגוון רחב מאוד של סלטים'
קדימה חברים יש מגוון רחב מאוד של סלטים
14/10/2009 | 20:28
1
187
שתפו אותנו!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט עגבניות שרי ושמיר'
סלט עגבניות שרי ושמיר
14/10/2009 | 23:03
406
חותכים כל עגבנית שרי לחצי, שמים בקערה , מוסיפים שמיר קצוץ , מלח,מיץ לימון , ושמן זית.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט אבוקדו- גוואקומלה'
סלט אבוקדו- גוואקומלה
14/10/2009 | 23:30
112
3 אבוקדו בשלים, לא רכים מדי
1 בצל סגול קצוץ
2 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות
זר כוסברה קצוץ
פלפל חריף טרי (רצוי אדום) פרוס
תיבול: מלח, פלפל, מיץ לימון, טיפונת בלסמי (כחצי כפית)
שמן זית

הכנה:

מועכים 1 אבוקדו ואת השניים הנותרים חותכים לקוביות.
מערבבים את כל האבוקדו עם מחצית מהבצל הקצוץ, 2 העגבניות ומחצית מהכוסברה.
מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, לימון ובלסמי.
מניחים בצלחת, מטפטפים מעט מיץ לימון מלמעלה ומפזרים את שארית הבצל והכוסברה ואת הפלפל החריף (לאוהבי החריף ניתן לקצוץ חלק מהפלפל לתוך הסלט).
מפזרים מלח גס ושמן זית.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט גזר עם פקאן מסוכר'
סלט גזר עם פקאן מסוכר
14/10/2009 | 23:31
123
6 גזרים מגוררים גס

לרוטב:

100 מ"ל שמן
3 כפות חומץ
כפית חרדל
כפית סוכר
2 שיני שום כתושות

את כל חומרי הרוטב לטחון על הבלנדסטיק - מתקבל רוטב סמיך מאוד.

לצקת על הגזר ולהוסיף פקאן סיני = פקאן מסוכר קצוץ גס ועירית קצוצה.

לערבב ולהתמכר.....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט חסה עם פטריות'
סלט חסה עם פטריות
14/10/2009 | 23:33
114
שקית גדולה של עלי חסה מסולסלת
בכמה צבעים
10 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים .
4 גלדי שום מעוכים .
לימון שמן זית ופש"ג
מלח .
לערבב הכל יחד .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט עגבניות שרי, בזיליקום ושמן זית'
סלט עגבניות שרי, בזיליקום ושמן זית
15/10/2009 | 08:44
2
162
אני אוהבת לאכול אותו כשאני אוכלת פסטה/אורז לבן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני אוהבת לאכול אותו לבד!!'
אני אוהבת לאכול אותו לבד!!
16/10/2009 | 12:05
1
75
ולהוסיף לא צנוברים שקצת קליתי על מחבת...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נכון!!! איך שכחתי את הצנוברים'
נכון!!! איך שכחתי את הצנוברים
16/10/2009 | 15:16
47
לצפיה ב-'סלט עגבניות עם בצל, שום ופלפל חריף'
סלט עגבניות עם בצל, שום ופלפל חריף
15/10/2009 | 08:49
186
חומרים:
2 עגבניות
1 בצל קטן
2 שיני שום
פלפל חריף (תלוי בחריפות של הפלפל וכמה אתם אוהבים חריף. אני קניתי לאחרונה פלפלים ממש חריפים אז הסתפקתי בחצי פלפל).

אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
מוסיפים לימון ומלח.
וזהו...

מתאים גם כתופסת לפוקצ'ה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מסייר - סלט ירקות חמוצים '
מסייר - סלט ירקות חמוצים
15/10/2009 | 08:51
196
מסייר/KRIZ

חומרים:
בגדול אפשר להכניס איזה ירק שרוצים לסלט הזה - הירקות ה"קלאסיים" שמכניסים לסלט הם:
גזר
גמבה אדומה
קולורבי
שומר
פרחי כרובית
צנון/צנונית
פלפל ירוק חריף (אפשר לוותר למי שלא אוהב אבל זה מוסיף ה-מ-ו-ן)

אופן ההכנה:
את הירקות חותכים לפרוסות גדולות יחסית (את הגזרים והגמבות לגפרורים לא דקים, את הקולורבי לעיגולים וכו`)
מוסיפים לימון עד כרבע-שליש מגובה הירקות שבקערה ומים עד לגובה של כשני שליש מגובה הירקות.
מוסיפים מלח ונותנים לסלט לנוח. אחרי כמה שעות שהסלט נח טועמים ומשפרים טעמים (מוסיפים לימון/מלח לפי הצורך).

תמיד כיף שיש סלט כזה במקרר וכשבא לנשנש משהו לוקחים כמה ירקות בצלוחים ונהנים מכל ביס

מנסיון - יום למחרת הירקות הרבה יותר טעימים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט שהוא ארוחה'
סלט שהוא ארוחה
15/10/2009 | 08:54
213
סלט חומוס, פולי סויה ועגבניות/KRIZ

חומרים:
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים וקפואים (אני משתמשת בסנפרוסט)
כוס פולי סויה
חצי בצל גדול חתוך לרצועות דקות.
3 עגבניות בינוניות
1 כף שמן
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כמון.

אופן ההכה:
כל חומר צריך הכנה נפרדת. אני ארשום איך "מתנהגים" עם כל חומר - את סדר הבישול תעשו איך שנוח לכם.
פולי הסויה: מכניסים את פולי הסויה לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלי כ-10 דקות. מסננים ומניחים בצד להצטנן.
לאחר שפולי הסויה מצטננים קולפים אותם (מוציאים את הפולים מהתרמילים) - שמים בקערה ומערבבים יחד עם כל התבלינים. נותנים לפולי הסויה לספוג את טעמי התבלינים.
את פולי הסויה המתובלים קולים בתבנית שבה טיגנו את הבצל (לא מוסיפים עוד שמן) - קולים כ-7-8 דקות.
חומוס: מבשלים את החומוס במים רותחים כחצי שעה - עד שהחומוס רך מאוד. מסננים.
עגבניות: חולטים את העגבניות: יוצרים X בתחתית כל עגבניה ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים כ- 5-7 דקות. מוציאים, קולפים (זהירות, חם) וחותכים לקוביות.
בצל: מטגנים את הבצל עם כף שמן. לאחר כ-5 דקות טיגון מוסיפים מעט מים וממשיכים לטגן עוד כ-8-10 דקות - עד שכל המים מתאדים והבצל מקבל צבע זהוב-חום.

מערבבים יחד את כל החומרים בקערה אחת. מעבירים לקערות/כוסות הגשה ואוכלים בתאבון.

הסלט טעים חם/קר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון: סלט כרובית עם עגבניות שרי בסויה'
מתכון: סלט כרובית עם עגבניות שרי בסויה
15/10/2009 | 11:37
97
חותכים כרובית חיה לחתיכות קטנות לפי התפרחת
חוצים כמות נדיבה של עגבניות שרי
מכניסים פנימה גם תערובת זרעונים כלשהי (צנוברים קלויים מעולים)
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
רוטב סויה
טיפה מלח (כי הסויה מלוחה), שמן זית, מעט מיצלימונסחוטרי ופלפל שחור גרוס
מערבבים היטב
משהים כחצי שעה ומגישים

הנוזלים שיוצאים מעגבניות השרי משמשים כסוג של חומץ עדין בתיבול, אז לא לסנן אותם

כל טוב,
רונן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון: סלט שומר עם גרגרי חומוס'
מתכון: סלט שומר עם גרגרי חומוס
15/10/2009 | 11:39
84
מפתיע בטעמו, למי שאוהב שומר

קוצצים לרצועות דקות שומר טרי
מוסיפים כמות נאה של גרגרי חומוס מבושלים
מלח, פלפל שחור טחון, מיצלימונסחוטרי, מעט כמון ושמן זית
מעט שמיר קצוץ (אפשר ורצוי את ה'שמיר' של השומר עצמו)
מערבבים היטב ומגישים

כל טוב,
רונן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט פלפלים צבעוני'
סלט פלפלים צבעוני
15/10/2009 | 14:23
114
סלט פלפלים צבעוני              תמונה בקישור
מצרכים:
1 חציל.
5 פלפלים כל הצבעים חתוכים לקוביות.
2 עלי בצל ירוק  קצוצים דק.(כולל השורש).

בלילה :
1/2 כפית מיץ לימון.
1/2 כפית סוכר.
כפית שמן.
פלפל לבן.
מלח.

אופן ההכנה:
פורסים את החציל לפרוסות - בוזקים מעל מלח . שוטפים אחרי 10 דקות ומייבשים עם מגבת.
חותכים לריבועים ומטגנים בשמן עד להזהבה . מסננים ומוסיפים בצל ירוק ואת הפלפלים החתוכים.
מערבבים את חומרי הבלילה.
אחרי רבע שעה יוצקים את חומרי הבלילה מעל החציל והבצל ירוק ומערבבים בעדינות.

בתיאבון.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'סלט ברבה... סלק אדום.'
סלט ברבה... סלק אדום.
15/10/2009 | 17:41
1
99
רכיבים.
4 סלק.
1 בצל.
חופן עלי סלרי או כוסברה.
מלח.
פלפל שחור.
3 כףשמן זית.
2 כף חומץ.

אופן ההכנה.
מבשלים את הסלק על אש גבוהה במים עמוקים, בערך רבע שעה 20 דק'. מניחים להתקרר ומקלפים ביד בקלות לאחר הבישול, לא לדאוג מהצבע בידיים הכל יורד. פורסים לרצועות, קוביות או איך שמתחשק. מוסיפים את הבצל חתוך לרצועות דקות ואת עלי הסלרי גם כן. מתבלים... שמן וחומץ, פלפל ומלח לפי הטעם. סלט טעים, בריא ומתאים לצד כל ארוחה... בתאבון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לסלק הסלק אני לפעמים מוסיפה שום וכוסברה'
לסלק הסלק אני לפעמים מוסיפה שום וכוסברה
15/10/2009 | 18:11
34
או מכינה סלט מסלק טרי מקולף ומגררת בפומפיה הגסה - יוצא נהדר ובריא!
ariklevv  ברוך/ברוכה הבאה לפורום שלנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט עגבניות ובצל'
סלט עגבניות ובצל
15/10/2009 | 22:46
102
לחתוך עגבניות, להוסיף בצל חתוך, שום קצוץ - לפי טעם.
הרבה שמן קנולה , מלח ופלפל.
מעולה!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט שיש אצל הוריי בכל ארוחה'
סלט שיש אצל הוריי בכל ארוחה
16/10/2009 | 12:07
339
אחי לא עובר שבת בלי זה...

המצרכים:
2 תפוחי אדמה מבושלים
2 בייצים קשות
מלח פלפל
שמן זית
מיץ לימון
אפשר גם פטרוזליה לקישוט..

בצלחת גדולה פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים יפה יפה מעליהם מסדרים את הבייצים ומטבלי בסדר הבא:
מיץ לימון מלח שמן זית ופלפל שחור...
פשוט פשוט וטעים טעים... אחי ואני גומרים ביחד צלחת כזו רק בחלק של הסלטים...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ככה אני מכינה סלט תרד נ-ה-ד-ר וקל להכנה:'
ככה אני מכינה סלט תרד נ-ה-ד-ר וקל להכנה:
16/10/2009 | 14:00
142
שוטפת היטב תרד טרי, בערך 8-10 "ענפים" של תרד טרי. מסננת וקוצצת לפיסות די גדולות. את החלק הלבן אני קוצצת לפיסות קטנות יותר ומוציאה סיבים מיותרים.מביאה לרתיחה בסיר מים עם קצת מלח, מסננת ושומרת קצת מים ממי הבישול.
אם משתמשים בתרד קפוא - אין צורך לחלוט במים רותחים.

בכף שמן מטגנת 2-3 שיני שום קצוצות דק , מוסיפה  בערך רבע כוס ממי הבישול, מתבלת בפפריקה מתוקה , פלפל שחור, מלח וכמון. מוסיפה את התרד החלוט ומערבבת עוד כמה דקות על האש.

מתקנת טעמים ומוסיפה כמה טיפות מיץ לימון כשמכבה את האש.

טעים מאוווווד , אפשר להגיש בטפ' החדר או ישר מהמקרר ........

אגב, הגעתי מהראשי ואחלה שירשור!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלט קינואה מהמם ופשוט'
סלט קינואה מהמם ופשוט
16/10/2009 | 15:44
178
כוס קינואה מבושלת (עפ"י ההוראות שעל האריזה)
מלפפון
פלפל חריף
חופן עלי נענע.
(ניתן להגדיל ולהתאים כמויות לפי הצורך)

קוצצים את המלפפון, הפלפל ועלי הנענע, מוסיפים לקינואה ומתבלים במעט שמן זית, לימון, מלח ופלפל גרוס.

גם טעים וגם בריא:)
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ