מתכון לבורקס סלק עלים../images/Emo41.gif
סלק עלים הוא ירק אהוב עליי, על בצק, בתוכו או כעטיפה לאורז ובשר לכבוד ראש השנה, הכנתי בורקסים קטנים ממולאים בסלק עלים . הבת שלי הגדירה את המאכל הזה הכי טוב: "מהדברים הכי לא טעימים הכנת לנו משהו הכי טעים!" אז בע"ה שיסתלקו אויבנו ומבקשי רעתנו ונהנה ממאכלינו ומסימנינו. בורקס סלק עלים - מנגולד/יוכי חבילת עלי סלק (מנגולד) בצל קצוץ מעט שמן כמון, מלח, א. מרק פרווה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה בצק עלים ההכנה: לשטוף היטב את עלי הסלק, להסיר גבעולים קשים ויבשים. לקצוץ את עלי הסלק לרצועות בינוניות ולשלוק במים רותחים כדקתיים. לסנן את עלי המנגולד. במחבת לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף את עלי הסלק להוסיף תבלינים ולטגן דקתיים - זהו המילוי מוכן!!! לחתוך בצק עלים לריבועים, למתוח כל ריבוע ליצירת בצק דק, למלא במלית ולסגור היטב. לצפות בביצה ושומשום ולאפות - 200 מעלות טורבו עד להזהבה יפה. סימנא טבא לכל עם ישראל! כמובן שמתאים לכל השנה, המלית מתאימה גם למילוי בצק שמרים! שנה טובה לכולם!