:-עכשיו כשאנו פחות לחוצים - משוב על תפריט החג

יוכי68

New member
אין שמחה בלא בשר ויין - אז פרוסות בשר

בפירות יבשים מתאים לכם
 

יוכי68

New member
מתכון לפרוסות בשר בפירות יבשים

רק להוריד את הפטריות או להוסיפן - טעימות מאוד! בשר עם פירות יבשים ופטריות/יוכי נתח בשר מס` 2 או מס` 5 או מס` 8 עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל - לבישול עם הבשר חופן צימוקים חופן משמשים מיובשים חופן שזיפים מיובשים פטריות שלמות 2 בצלים קצוצים 3 כפות גדושות סוכר חום או חצי כוס סילאן תבלין הל מעט מלח ופלפל שחור גרוס כפית גדושה קינמון מיץ מחצי לימון כרבע כוס שמן מים - ככוס וחצי (גובה המים - חצי מגובה המצרכים) ההכנה: - לבשל את נתח הבשר במים עם עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל שלם כשעה - כיסוי מלא של מים. - לצנן את הבשר המבושל ולחתוך לנתחים קטנים או לפרוסות. - לטגן במעט שמן 2 בצלים עד להזהבה יפה. להוסיף סוכר ולקרמל. - להוסיף את הפירות היבשים לאחר שנשטפו וגולענו במידת הצורך. - להוסיף את נתחי הבשר המבושל והפטריות ולהמשיך בטיגון קל. - להוסיף תבלינים ומיץ לימון ולהוסיף ככוס וחצי מים או מים שיגיעו לחצי מגובה כל המצרכים. להביא לרתיחה ולהנמיך. -לבשל עד לצמצום הנוזלים והסמכתם.
 
יוכי חן חן לך אתמול שוטטתי בבלוג שלך התוצרים

שלך מדהימים ואסטטיים מאוד נהניתי שנה טובה וחתימה טובה
 

יוכי68

New member
עוגת שכבות חלבית - לפני קירור

הבת הכינה - טעם נ פ ל א!!!! פשוט רולדה שנחתכה לשלוש במקום לגלגל - שווה לנסות!!!!!!!!!!!
 

batelbh

New member
ניראה מגרה ביותר!!!

אשמח מאד לקבל מתכון לעוגה המדהימה הזה ! וגם לתפו"א הנפלאים!
 

יוכי68

New member
והכי הכי בשבילי - תפו"א ירושלמי

אוהבתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת!
 

יוכי68

New member
והמלצה חמה למנה של היום השני בבוהריים

צ'יפס, קציצות בשר על מחבת פסים ברוטב צ'ילי חריף מתוק, פלאפל טרי וחם, חזה עוף על מחבת פסים והרבה סלטים טריים טריים...אין מי שיתנגד לארוחה שכזו! התערובת לפלאפל הוכנה מבעוד מועד והטיגון במקום הקציצות טונגו לפני ערב החג , הוקפאו והוקאו לצלייה נוספת על מחבת הפסים - מקצר את התהליך! חזה העוף הושרה במרינדה מבעוד מועד.......שווה לנסות! הנה הקציצות שעברו טיגון קל והוכנסו למקפיא>>>>>>
 

רותי410

New member
יוכי, אחלה דברים. מה זה תפו"א ירושלמי?

עוגת הקרם של בתך נראית מריירת ביותר. אני אוהבת עוגות כאלה!!!! ובעצם, כולם אוהבים. אני ביום השני לא מבשלת. מבשלת הכול מבעוד מועד ומחממת על הפלטה. לא רוצה לעבוד בחג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

יוכי68

New member
רותי, תודה יקירה, תפו"א ירושלמי של תפו"א

שנקרא בפינו "בטטה קסביה" מעין תפו"א ארוך ודי מזכיר שורש של ג'ינגר, מקלפים- זה החלק הכי קשה ומבשלים כמו תפו"א רגיל והטעם כמו ארטישוק. תודה על המחמאות, ברכה והצלחה! מאמינה שגם לך יש מה להציע
במיוחד אם את מכינה הכל מראש!
 

יוכי68

New member
עוגת תפוחים בדקה התשעים - נהדרת../images/Emo3.gif

פשוט נחטפה באופן די מפתיע! אלתור מהיר ותוצאה משגעת! עוגת תפוחים ושקדים/יוכי 2 ביצים רבע כוס שמן 1 כוס סוכר 4 תפוחים מגוררים גס רבע כוס יין כפית קינמון ככוס וחצי קמח חצי כפית סודה לשתייה לבצק פירורים: רבע מחמאה 50- גרם כשלושת רבעי כוס קמח ומעט סוכר ליצור פירורים ולפזר על העוגה - כדאי להקפיא כמה דקות ולרסק בפומפיה. שקדים מולבנים - חופן מעט סוכר וקינמון לפיזור מעט סילאן/דבש לערבב את התפוחים, הסוכר, הקינמון והיין לערבב את הביצים ושמן, לאחד תערובת ולהוסיף את הקמח. לצקת לתבנית מלבנית צרה לפזר את פירורי הבצק ומעל סוכר, קינמון ושקדים. לאפות בחום בינוני גבוה 180 מעלות עד להתייצבות. מיד עם הוצאת העוגה לזלף מעט דבש או סילאן. נ ה ד ר! תהנו, יוכי
 

יוכי68

New member
היו גם הרבה סלטים, בקיצור מעייף../images/Emo178.gif אבל

טעים ושווה כל מאמץ! שתמיד תהנו ןתחגגו בכיף, בשמחה, בבריאות ובנחת מתוך קדושה ונחת רוח לבורא עולם!
 

יוכי68

New member
מתכון לבורקס סלק עלים../images/Emo41.gif

סלק עלים הוא ירק אהוב עליי, על בצק, בתוכו או כעטיפה לאורז ובשר לכבוד ראש השנה, הכנתי בורקסים קטנים ממולאים בסלק עלים . הבת שלי הגדירה את המאכל הזה הכי טוב: "מהדברים הכי לא טעימים הכנת לנו משהו הכי טעים!" אז בע"ה שיסתלקו אויבנו ומבקשי רעתנו ונהנה ממאכלינו ומסימנינו. בורקס סלק עלים - מנגולד/יוכי חבילת עלי סלק (מנגולד) בצל קצוץ מעט שמן כמון, מלח, א. מרק פרווה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה בצק עלים ההכנה: לשטוף היטב את עלי הסלק, להסיר גבעולים קשים ויבשים. לקצוץ את עלי הסלק לרצועות בינוניות ולשלוק במים רותחים כדקתיים. לסנן את עלי המנגולד. במחבת לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף את עלי הסלק להוסיף תבלינים ולטגן דקתיים - זהו המילוי מוכן!!! לחתוך בצק עלים לריבועים, למתוח כל ריבוע ליצירת בצק דק, למלא במלית ולסגור היטב. לצפות בביצה ושומשום ולאפות - 200 מעלות טורבו עד להזהבה יפה. סימנא טבא לכל עם ישראל! כמובן שמתאים לכל השנה, המלית מתאימה גם למילוי בצק שמרים! שנה טובה לכולם!
 
למעלה