:-עכשיו כשאנו פחות לחוצים - משוב על תפריט החג

יוכי68

New member
:-עכשיו כשאנו פחות לחוצים - משוב על תפריט החג

מה היה טוב, מה פחות, מה לא תעשו בחג הבא ועל מה תחזרו? מה היו תגובות האורחים/הסועדים? איך הגב...חחחח? שתפו אותנו במתכונים מוצלחים שהיו לכם בחג...חגים נוספים לפנינו!
 
בגדול אשתדל להכין פחות כמויות ואו סוגים

איןם כל ספק שהעין אוכלת ולא כמות האנשים, נשארו לי כמויות של אוכל.
 

הרברונן

New member
אז ככה

כמו תמיד - הכמויות. צריך לקצץ, גם אחרי שקיצצתי... דברים מוצלחים: תיכף אתן מתכונים עוד החלטה אסטרטגית מצוינת: להכניס את הסימנים לאוכל ולא כמערך נפרד. כולם אהבו תפוח בדבש נכנס לתוך החלה (תיכף מתכון) דג+ראש כמנה עצמאית דלעת וגזר במרק כתום רימון על סלט חסה סלק בסלט עצמאי כרישה בפשטידה מטוגנת מעולה רוביא כסלט חם עצמאי תמר בפרפה בסוף שנה טובה ומבורכת וגמר חתימה טובה, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: חלת נגיסות במילוי תפוח בדבש

הרעיון הוא להגיש חלה לשולחן, של נגיסות, שכל עיגול ממולא בתפוח בדבש למלית: חותכים תפוחי גרני סמית לפרוסות קטנות מטגנים במעט מחמאה, כמות נדיבה של דבש וטיפת סוכר חום מקרמלים היטב ומאדים נוזלים מכסים את האש חשוב שיהיו מינימום נוזלים לבצק: 1 ק"ג קמח לחם 3 כפות דבש 3 כפות שמרים יבשים 2 ביצים כף תמצית וניל חצי כוס שמן 300 מ"ל מים פושרים 2 כפות פטרוזיליה יבשה (למראה טוב, לא נותן טעם) 2 כפות מלח לשים את כל החומרים חוץ מהמלח 2 דקות מוסיפים את המלח ולשים כעשרים דקות במהירות בינונית מתפיחים קורצים כדורים משטחים כל כדור שמים כף מהמלית סוגרים שוב לכדור מניחים בתבנית עגולה 26 ומתפיחים מורחים מעל תערובת של דבש וחלמון ביצה לתנור, 190 מעלות, 50 דקות משאירים עוד כחצי שעה בתנור מכובה מאוד מוצלח וכן, זה 'המוציא' ולא מזונות... כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: נתחי פרגית ממולאים טפנד וממרח עגבניות

לטפנד: קופסת שימורי זיתים מגולענים נטולי נוזלים ככל האפשר כמה ענפי רוזמרין אגוזי מקדמיה קלויים קלות מלח, פש"ג כמה שיני שום שמן זית איכותי טוחנים היטב במעבד מזון בלי השמן מוסיפים שמן בזרזיף איטי עד לקבלת משחה מאחסנים במקרר לממרח עגבניות מיובשות: עגבניות מיובשות צנוברים קלויים קלות שום פפריקה חריפה, מלח ים אטלנטי (או רגיל, פשוט המליחות עדינה יותר), כמון צרור פטרוזיליה טרייה שמן זית איכותי אותו אופן הכנה כמו הטפנד לפרגיות: מורחים את הצד הפנימי (לא זה שהיה עליו העור) בממרח הרלוונטי מקפלים ל 2 סוגרים בקיסם טובלים בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם מתובלים (הכי כיף להכין לבד) מטגנים כמו שניצלים עד הזהבה מעבירים לתבנית בצורה יפה מוציאים את הקיסמים אופים ב 190 מעלות, טורבו, עוד 15 דקות אחח... כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: נתחי אנטריקוט בתפוחים ודובדבנים

קלי קלות, מינימום זמן ומנה מאוד מרשימה מטגנים רצועות בצל עם פרוסות שום עד הזהבה מוסיפים רצועות אנטריקוט עבות ומקפיצים קצת מעט מלח, פלפל שחור גרוסטרי, כורכום ומעט הל פרוסות גזר שעברו בישול קל במיקרו כמה כפות דבש וכמה כפות סילאן רבעי תפוחי עץ דובדבנים מלוא החופן יין אדום איכותי כדי כיסוי על אש גבוהה כעשר דקות עד הפיכת הרוטב לסמיך, וזהו אפשר כמובן גם לשלהב עם ברנדי אחרי הוספת האנטריקוט כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: אורז פרסי חגיגי עם רצועות גזר בזעפרן

לאורז: מכניסים לסיר עם מי ברז קילו אורז מוסיפים חופן מלח בישול גס כמות המים צריכה להיות כמו בבישול פסטה במים (הרבה מאוד) מדליקים את האש על חום בינוני מכסים הסיר מבשלים עד רתיחה ועוד 2 דקות מכבים את האש מסננים ושוטפים במי ברז לרוטב: מטגנים בצל קצוץ עם מעט שום מוסיפים רצועות חזה עוף ורצועות בקר תבלינים: מלח, פלפל שחור טחון, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה וקינמון וזעפרן מים כדי כיסוי הרבה רצועות גזר חצי כוס דבש שקדים קלופים חצויים מבשלים באידוי, על אש נמוכה כשלושת רבעי שעה לבישול סופי: בסיר גדול (עדיף טפלון) שמים מעט שמן עליו מפזרים זעפרן בנדיבות (ראש השנה יש רק פעם בשנה...) בפרוסות תפ"א קלוף מכסים את התחתית של הסיר חצי מכמות האורז (לא דוחסים) חצי מכמות הרוטב (המוצקים בלבד) עוד פעם אורז עוד פעם רוטב מעל 5 מצקות (בערך) של הרוטב הנוזלי בפיזור אחיד כל הזמן להקפיד לא לדחוס אש גבוהה עד שמתחילים אדים, מנמיכים האש, מכסים במגבת עבה ומכים את האש אחרי 45 דקות מגישים הפוך (כמו מק'לובה) או במגש הגשה גדול ובצידו את התפ"א של התחתית ניחוח הזעפרן וטעמו ניכרים כל טוב, רונן
 

רותי410

New member
יופי של מאכלים. יישר כוח. בעניין

הסימנים - או כפי שהם מכונים אצלנו - הברכות - לא יודעת. אני מהטיפוסים השמרנים. תמיד אכלנו אותם קודם בלוויית הברכות המתאימות. מתקשה לעכל את הרעיון של אכילתם בארוחה. אבל מניחה שיש בזה משהו. חלת התלישות נראית סוף!!! מאמצת את המתכון בשמחה (ק"ג קמח זה לא הרבה בשביל תבנית 26?). ואת המתכון של האורז (בשינויים קלים שיותאמו לחיכנו) אני גונבת לסעודה המפסקת. חתימה טובה לכולם
 

הרברונן

New member
חן חן, שתי תשובות:

על הסימנים ברכנו כמובן על זה אני לא מוותר לגבי הקילו קמח: צודקת שכחתי לומר שמהיתרה הכנתי אצבעות שום-דבש שיצאו סוף... כל טוב, רונן
 

יוכי68

New member
כמו תמיד המתכונים שלך והרעיונות מיוחדים

ושווים ניסיון! ברכה והצלחה
 

יוכי68

New member
טוב אז אצלי בדומה לאחרים...הכמות גדולה../images/Emo3.gif

באמת מומלץ להכניס את הסימנים כחלק מתוך הארוחה ולא כמקדים לה. אהבנו מאוד את הסימנים: בורקס סלק עלים קציצות כרישה חבוש מבושל קוסקוס מרכזי ועליו מרק והרבה ירק כמו : רוביא, כרתי, קרא, קישוא, דלעת - היה טעים ומומלץ!
 

יוכי68

New member
קציצות כרישה טעימות מאוד

כרישה עם קישואים...קל! אוסיף מתכונים מחר בע"ה
 

יוכי68

New member
קציצות כרישה מטוגנות - מתכון../images/Emo41.gif

קציצות כרישה - מתאים לראש השנה , אבל לא רק! קציצות ירק טעימות וקלות להכנה, כך הכרישה הופכת ידידותית יותר לציבור טועמיה - כחלק מהסימנים בראש השנה. קציצות כרישה מטוגנות/יוכי 2 קישואים מגוררים גס וסחוטים מנוזליהם כרישה אחת חתוכה דק(אפשר כמובן יותר) 1 ביצה כחצי כוס קמח/פירורי לחם/קמח מצה מלח, פלפל שחור, א. מרק, מעט כורכום לאחר את כל החומרים וליצור תערובת אחידה. למלא כף מהתערובת ולהניח במחבת חמה עם מעט שמן. לטגן במשני הצדדים ולהניח על נייר סופג. תהנו! שייכרתו אויבינו במהרה בימינו
 

יוכי68

New member
כמובן - לחם בית - והפעם חלת תלישות עם קצח

ושומשום - המתכון הקבוע שלי...מופיע בקישורים למעלה/הודעות נבחרות.
 

יוכי68

New member
היו דגי מושט בתנור ודגי סלמון

היה טעים - אבל מעדיפים את הדגים המרוקאים הקבועים
לא מוצאת את התמונה
 

יוכי68

New member
קינוח יפיוף של קדאיף בקצפת ופירות יער

יצירה מופלאה - אך מעדיפה את גרסת החלבי (פרווה פחות טעים) אוהבת קדאיף - מזכיר לי את המתוקים שאכלתי בילדותי
 
למעלה