פינה חדשה סיר למשפוחה עד 50 ש"ח

פינה חדשה סיר למשפוחה עד 50 ש"ח../images/Emo41.gif../images/Emo82.gif

אתם מוזמנים ומוזמנות
לתקתק מתכון שיהווה ארוחה מלאה ומשביעה לכל המשפחה עד 50 ש"ח. הסיר שלי לשבוע
עוף ושעועית בתוספת קוסקוס.
המצרכים: שמן לטיגון. חבילת כרעיים.26 ש"ח חבילת שעועית ברוטב.7.29 בצל גדול.1 ש"ח 4 תפו"א.2 ש"ח חבילת קוסקוס מהיר הכנה .6.49 ש"ח. תבלינים שיש בבית כדאי להוסיף אגוז מוסקט\משייה\ראס אל חנות. סה"כ לא כולל תבלינים ושמן
42.78 ש"ח נשאר כסף לשתיה קרה ישתבח שמו
ההכנה: לטגן הבצל להוסיף את העוף לטגן עוד 4 דקות ולהוסיף את תפו"א להוסיף מים רק עד כדי כיסוי להביא לרתיחה ולבשל בערך 30 דקות על אש בינונית. להוסיף את השעועית לבשל עוד 10 דקות או יותר על אש קטנה. להוסיף תבלינים לפי הטעם אם יש בבית מעט דבש\קינמון \יין\סחוג\שום \חצילים ניתן להוסיף. להכין את הקוסקוס לפי ההוראות ולהגיש בצד התבשיל בתיאבון
את המחירים מצאתי באתר של שופרסל ישיר יש שם אופציה כזאת אז תוכלו להעזר בזה יאלה תקתקו
 
טוב לא יכולתי להתאפק קבלו עוד ../images/Emo24.gif

פסטה עם אפונה ברוטב עגבניות וקציצות הודו(הודו מאוד מזין יותר מעוף). סה"כ34 ש"ח. מצרכים: פסטה בצורה של ביסלי 500 ג'7.99 ש"ח ראיתי מותגים גם של 3 ש"ח.(לבדוק כשרות במותגים לא מוכרים) בשר טחון הודו קפוא 500 ג' 14.49 ש"ח. אפונת גינה שימורים 6.99 ש"ח. רסק עגבניות 1.99 ש"ח. ביצה 1 ש"ח. בצל קצוץ1 ש"ח. המחיר לא כולל תבלינים ,שמן ,מעט פירורי לחם(אפשר קמח או פירורים מלחם יבש). ההכנה: יש לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן להוסיף אפונה מסוננת רסק עגבניות ותבלינים כדאי מעט אבקת מרק ופלפל שחור יש לערבב בשר טחון מופשר עם תבלינים פירורי לחם ביצה לערבב היטב וליצור קציצות לטגן היטב משתי הצדדים במחבת שטיגנו את הקציצות לטגן את הבצל להכין צלחת עם ערימת פסטה קציצות ובצל מטוגן בתאבון
. כנפיים ברוטב צ'ילי בתוספת אורז מלא בטעם עוף.סה"כ 41.28 ש"ח.
מצרכים: אורז מלא 12.29 ש"ח.מאוד בריא וחיוני למערכת העצבים במיוחד למשפחות שהפרוטה אינה מצויה בידם .(בכלל שתורמים מזון תשתדלו להוסיף אורז מלא גם). כנפיים 18.99 ש"ח. קנור רוטב צ'ילי מתוק10 ש,"ח במבצע. ההכנה : לבשל הכנפיים במים כאשר מוכנים להוציא ולהספיג במגבת נייר. לשמור את מי הבישול של הכנפיים ובעודם רותחים בסיר לבשל בהם את האורז המלא בערך 40 דקות.האורז יקבל את התיבול של הכנפיים מי שרוצא שיתבל במה שנפשו חפצה להניח את הכנפיים במחבת להוסיף רוטב צ'ילי מתוק מומלץ לגרר גם שום ולצמצם היטב במחבת. להגיש תלולית אורז ומעליה את הכנפיים ברוטב בתיאבון
.
 
אחלה פינה../images/Emo24.gif../images/Emo20.gif../images/Emo229.gif

מתכון משלי: תבשיל כנפיים וירקות שורש כנפיים- 19 ש"ח 2 בצלים גדולים- 1.50 ש"ח 3 גזרים בינוניים- 1 ש"ח 3-4 תפו"א- 2 ש"ח 2 קולורבי - 3 ש"ח מי שאוהב: 2 בטטות- 4 ש"ח מעט שמן ותבלינים- אפשר בחינם ממני
ההכנה: לחתוך את כל הירקות לחתיכות לא קטנות, אלא יותר פלחים ומקלות, שיהיו יפים להגשה. לטגן במעט שמן את הבצל, לאחריו להוסיף את הגזר ולהמשיך לטגן, להוסיף גם את הקולורבי לטגן ולערבב. להוסיף את תפו"א והבטטות, לסדר את הכנפיים מעל הכל. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום, ו1-2 עלי דפנה. לכסות במים רותחים עד כיסוי כמעט מלא של הירקות והכנפיים, לתת לרתוח כמה דקות בעוצמה גבוהה, ואז להנמיך לבינונית למשך שעה וחצי. בגלל ששמים לא מעט מים, רצוי להשאיר את המכסה פתוח קצת שהתבשיל יתאדה לאט לאט. בתאבון
 

יוכי68

New member
שקשוקת אפונה

שקשוקת אפונה/יוכי בצל קצוץ= 80 א"ג שמן לטיגון הבצל = 50 א"ג מטבוחה שנשארה משבת או כף רסק עגבניות/עגבניות מרוסקות + פלפל חריף קצוץ/גמבה קצוצה= 2 ש"ח כחצי שקית אפונה קפואה= 9.5 ש"ח מלח, פלפל, פפריקה, א. מרק = בערך 1 ש"ח מעט מים לדילול (גם מים היום זה מצרך לא זול...חחח) ביצים כמס` הסועדים = 6 ש"ח ל 6 סועדים .................................................................................................. .................................................................................................. במחבת עמוקה מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את המטבוחה או את רסק העגבניות/עגבניות מרוסקות ופלפל חריף חתוך ומערבבים תוך כדי בישול. מוסיפים תבלינים ומעט מים ואת האפונה. מביאים את כל הכבודה לרתיחה ומנמיכים. מבשלים מס` דקות מצומצם ומוסיפים את הביצים בעדינות. מכסים ומבשלים כחמש דקות/עד לקבלת הרכות הרצויה בביצים. מנה קלה וטעימה, תהנו , יוכי
מנה זולה קלה וטעימה, התמחור כמובן בערך
 

יוכי68

New member
שעועית לבנה ברוטב עגבניות ותפו"א

שעועית לבנה ברוטב עגבניות ותפו"א/יוכי כ- 3 כוסות שעועית לבנה שהושרתה מס` שעות במים= 5 ש"ח בצל אחד קצוץ רצוי גדול= 80 א"ג 3-4 כפות שמן = 1.5 ש"ח 3 תפו"א חתוכים גס = 3 ש"ח כף רסק עגבניות = 1.5 ש"ח פפריקה מתוקה, כמון, א. מרק, מלח, פלפל = 1 ש"ח מים - עד גובה המצרכים בסיר....לא יותר. לבשל בסיר בינוני את השעועית למשך כ 45 דקות.....לטעום שעועית אחת ולבדוק רכות (רכות בינונית לא חמאתית). לאחר שהשעועית התרככה מעבירים למסננת. בסיר עם כמה כפות שמן מטגנים בצל אחד קצוץ עד להזהבה מוסיפים את תפו"א החתוכים גס מוסיפים תבלינים: פפריקה, מלח, פלפל, א. מרק, כמון.......מערבבים ומטגנים קלות. מוסיפים כף רסק עגבניות(גדושה) וממשיכים בטיגון קל מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים מוסיפים מים עד לגובה המצרכים בסיר מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על להבה קטנה עד לצמצום הנוזלים ולהתרככות תפוה"א (להשאיר קצת רוטב)......להכין בצד לחם טרי ולאכול חםםםםםםםםםםםםםם. תמחור - בערך
 
מעניין יוכי, אצלנו עושים משהו דומה-אבל שונה

בד"כ לכל המשפחה: 2 קופסאות אפונה מקופסת שימורים 2-3 שיני שום קצוצות ביצים מערבבים במחבת את האפונה, ואחרי כ4 דק' מוסיפים את השום, ממשיכים לערבב ומוסיפים בערך חצי כוס מים, כורכום, מלח ופלפל. מכסים לעוד כ7 דק', ואז מוסיפים ביצים כמספר הסועדים, מכסים וממתינים שהביצים יתקשו
 

יוכי68

New member
שעועית צהובה/ירוקה + קציצות

שעועית צהובה/ירוקה + קציצות/יוכי תערובת לקציצות: בקערה: חצי ק"ג בשר בקר / מעורב בבשר עוף טחון +בקר = כ 20 ש"ח 2-3 כפות שמן + 2 כפות מים = 1 ש"ח פטרוזיליה + כוסברה קצוצה בכמות נדיבה = 3 ש"ח בצל גדול קצוץ דק = 80 א"ג מלח, פלפל שחור, תבלין לקציצות/כמון (אני אוהבת להוסיף מעט קינמון)= 1 ש"ח לערבב הכל היטב. שעועית צהובה או ירוקה - כחצי שקית = 9 ש"ח כף רסק עגבניות= 1 ש"ח בסיר לטגן בצל קצוץ בכמה כפות שמן להוסיף קציצות של בשר שהכנו ולטגנן מעט בשמן עם הבצל. להוסיף שעועית צהובה/ירוקה בכמות הרצויה לתבל במלח, מרק עוף, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכף גדושה של רסק עגבניות. להוסיף מים בכמות שתגיע לגובה השעועית - לא יותר. לבשל על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים. התמחור = ב ע ר ך!
 
פילפלים ממולאים- ארוחה שלמה בסיר אחד

אצלינו כשיש ממולאים- פלפלים או כרוב ממולא מערימים על הצלחת עוד ועוד. תכלס יש שם הכל- גם ירק גם פחמימה וגם בשר. מה רע? מי שמכיר אותי כבר יודע שאני גרועה בכתיבת כמויות כי אני כמו הזקנות- לפי העין וההרגשה אבל כאן מקווה לדייק. כרוב ממולא: חצי קילו בקר 2 כוסות אורז 2 בצל קצוץ ומטוגן 2 כפות רסק עגבניות מעט סוכר מלח פלפל לערבב היטב היטב. לרכך את עלי הכרוב בסיר רותח/ בהקפאה/במיקרוגל להפריד את העלים ולמלא בצורה מעטפה. את כל ה"בפנוכו" של הכרוב אני חותכת גס ושמה בתחתית הסיר לעבות את תחתית הסיר (וגם לזלול אח"כ) מעל מסדרת כרובים כרובים כמו חיילים מערבבת בקערה רסק עגבניות מדולל במים (כמובן שטעים לרסק עגבניות), אבקת מרק בטעם עוף, מעט סוכר, מעט לימון, מלח ופלפל. שופכת בזילוף עדין על הכרובים שלא יתפרקו. שמה את הסיר על אש קטנה ושוכחת אותו שם לפחות לשלוש שעות וכל המרבה הרי זה משובח (טוב, לא ממש שוכחת כי צריך לשים לב שיש נוזלים בסיר כל הזמן, תכלס אחרי שעה צריך לשים אטבים על האף אם לא רוצים להתעלף מהריח שמתפשט בבית) פלפל ממולא: על כל חצי קילו בקר (בממולאים רק בקר- לא הודו) 2 כוסות אורז (לא מבושל) 2 בצל קצוץ ומטוגן 1 גזר מגורד (לבחירה) 1/2 כוס אפנונים (אפונה קטנטנה- לבחירה) חופן פטרוזליה קצוצה/בזיליקום/עלי סלרי. 2 כפות רסק עגבניות כמון אבקת מרק מלח פלפל ומעט סוכר לערבב טוב טוב את כל החומרים. למלא כל פלפל עד 3/4 מגובהו (לא לדחוס) ולסדר צפוף בסיר בעל תחתית עבה באותה קערה שעירבבנו להוסיף רסק עגבניות מדולל במים. סוכר, מלח פלפל כמון, ניתן להוסיף שום/שעלי דפנה. לשפוך בזהירות בין הפלפלים עד שיגיע לגובה הפלפלים או מעט מעליהם. להרתיח ולהעביר לאש קטנה למשך שעתיים. הרייח אוי הרייח!!!
 
לזניית בשר וחצילים

בלילה טובה של קציצות פרוסות חצילים מטוגנות רוטב עגבניות טעים ועלי לזניה בשכבות- ארוחה שלמה בתבנית אחת התמונה ממש לא אייכותית אבל הטעם....
 

מחל

New member
מזמן לא הייתה פה! התמונה הזו כבשה אותי...

אפשר בבקשה לקבל מתכון מפורט?
 
למעלה