../images/Emo3.gifסדנא להכנת עוגת שמרים פרווה בשיטת הקיפול
נוגה לבקשתך ערכתי את הסדנא הבאה: שלב אחר שלב...אין סיבה להיכשל! סדנא להכנת עוגת שמרים פרווה טעימה בשיטת הקיפול/יוכי חומרי הבצק: כוס מידה= 240 מ"ל 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים / 1 שקית שמרית...לערבב עם הקמח 3-4 ביצים שלמות בינוניות 1 מחמאה 200 גרם חתוכה לקוביות 3/4 כוס סוכר - כוס סוכר חצי כוס שמן כוס ורבע מים פושרים מלית כלשהי לבחירה: קוקוס וריבה/חלבה/אגוזים ושוקולד/סוכר, קינמון וקקאו...ועוד... ההכנה: לערבב קמח ושמרים להוסיף את שאר המרכיבים למעט המילוי כמובן. ללוש היטב את הבצק עד ליצירת בצק רך - לא להוסיף קמח! להתפיח היטב היטב - להמתין בסבלנות עד שהבצק יתפח לפחות כשעה ! להוציא אויר ע"י לישה ולהתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח. לחלק את הבצק ל 5-6 כדורים . לרדד כדור לעלה דק למרוח מלית...בצילום רואים מריחה של שמן על הבצק ופיזור של סוכר+קקאו+קינמון. לקפל את הבצק לשמאל לכיוון המרכז ולימין כך שיווצרו 3 שכבות (הכי טוב להתבונן בתמונות) לרדד ושוב לקפל לשלוש. לחלק את הבצק המרודד ל 3 רצועות וליצור צמה. להתפיח היטב לפני האפייה, לצפות בביצה טרופה ומעט שמן ניתן לפזר שומשום או סוכר. לאפות בתנור חם 200 מעלות טורבו עד להזהבה יפהפיה. אם רוצים להכין רוגאלך באותה שיטה...פשוט מרדדים את העלה המקופל הממולא לעיגול חותכים למשושלים כמו לפיצה ומגלגלים כל רוגאלך כזה...מתפיחים, מצפים בביצה ואופים היטב. הנה התמונות להמחשה...נסו ותהנו, יוכי!
נוגה לבקשתך ערכתי את הסדנא הבאה: שלב אחר שלב...אין סיבה להיכשל! סדנא להכנת עוגת שמרים פרווה טעימה בשיטת הקיפול/יוכי חומרי הבצק: כוס מידה= 240 מ"ל 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים / 1 שקית שמרית...לערבב עם הקמח 3-4 ביצים שלמות בינוניות 1 מחמאה 200 גרם חתוכה לקוביות 3/4 כוס סוכר - כוס סוכר חצי כוס שמן כוס ורבע מים פושרים מלית כלשהי לבחירה: קוקוס וריבה/חלבה/אגוזים ושוקולד/סוכר, קינמון וקקאו...ועוד... ההכנה: לערבב קמח ושמרים להוסיף את שאר המרכיבים למעט המילוי כמובן. ללוש היטב את הבצק עד ליצירת בצק רך - לא להוסיף קמח! להתפיח היטב היטב - להמתין בסבלנות עד שהבצק יתפח לפחות כשעה ! להוציא אויר ע"י לישה ולהתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח. לחלק את הבצק ל 5-6 כדורים . לרדד כדור לעלה דק למרוח מלית...בצילום רואים מריחה של שמן על הבצק ופיזור של סוכר+קקאו+קינמון. לקפל את הבצק לשמאל לכיוון המרכז ולימין כך שיווצרו 3 שכבות (הכי טוב להתבונן בתמונות) לרדד ושוב לקפל לשלוש. לחלק את הבצק המרודד ל 3 רצועות וליצור צמה. להתפיח היטב לפני האפייה, לצפות בביצה טרופה ומעט שמן ניתן לפזר שומשום או סוכר. לאפות בתנור חם 200 מעלות טורבו עד להזהבה יפהפיה. אם רוצים להכין רוגאלך באותה שיטה...פשוט מרדדים את העלה המקופל הממולא לעיגול חותכים למשושלים כמו לפיצה ומגלגלים כל רוגאלך כזה...מתפיחים, מצפים בביצה ואופים היטב. הנה התמונות להמחשה...נסו ותהנו, יוכי!