סדנא להכנת עוגת שמרים פרווה בשיטת הקיפול

יוכי68

New member
../images/Emo3.gifסדנא להכנת עוגת שמרים פרווה בשיטת הקיפול

נוגה לבקשתך ערכתי את הסדנא הבאה: שלב אחר שלב...אין סיבה להיכשל! סדנא להכנת עוגת שמרים פרווה טעימה בשיטת הקיפול/יוכי חומרי הבצק: כוס מידה= 240 מ"ל 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים / 1 שקית שמרית...לערבב עם הקמח 3-4 ביצים שלמות בינוניות 1 מחמאה 200 גרם חתוכה לקוביות 3/4 כוס סוכר - כוס סוכר חצי כוס שמן כוס ורבע מים פושרים מלית כלשהי לבחירה: קוקוס וריבה/חלבה/אגוזים ושוקולד/סוכר, קינמון וקקאו...ועוד... ההכנה: לערבב קמח ושמרים להוסיף את שאר המרכיבים למעט המילוי כמובן. ללוש היטב את הבצק עד ליצירת בצק רך - לא להוסיף קמח! להתפיח היטב היטב - להמתין בסבלנות עד שהבצק יתפח לפחות כשעה ! להוציא אויר ע"י לישה ולהתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח. לחלק את הבצק ל 5-6 כדורים . לרדד כדור לעלה דק למרוח מלית...בצילום רואים מריחה של שמן על הבצק ופיזור של סוכר+קקאו+קינמון. לקפל את הבצק לשמאל לכיוון המרכז ולימין כך שיווצרו 3 שכבות (הכי טוב להתבונן בתמונות) לרדד ושוב לקפל לשלוש. לחלק את הבצק המרודד ל 3 רצועות וליצור צמה. להתפיח היטב לפני האפייה, לצפות בביצה טרופה ומעט שמן ניתן לפזר שומשום או סוכר. לאפות בתנור חם 200 מעלות טורבו עד להזהבה יפהפיה. אם רוצים להכין רוגאלך באותה שיטה...פשוט מרדדים את העלה המקופל הממולא לעיגול חותכים למשושלים כמו לפיצה ומגלגלים כל רוגאלך כזה...מתפיחים, מצפים בביצה ואופים היטב. הנה התמונות להמחשה...נסו ותהנו, יוכי!
 

יוכי68

New member
הבצק הרך - לא להוסיף קמח!

ללוש היטב את הבצק - הבצק רך ונעים למגע ומעט דביק - לא להתפתות להוסיף קמח! כוס מידה 240 מ"ל
 

יוכי68

New member
התפחת הבצק - יש להמתין בסבלנות לפחות כשעה

עד להכפלת הנפח....ס ב ל נ ו ת !!!
 

יוכי68

New member
רידוד הכדור לעלה דק ופיזור המילוי

במקרה המצולם מרחתי את העלה בשמן ופיזרתי קקאו+סוכר+קינמון
 

יוכי68

New member
הצמה האפויה...עוגת שמרים רכה וטעימה

חשוב להתפיח היטב לפני האפייה ולצפות בביצה טרופה ומעט שמן - ניתן לפזר סוכר או שומשום. אפייה ב 200 מעלות טורבו כ 20-25 דקות/הזהבה יפה.
 

יוכי68

New member
וליצירת רוגאלך באותה שיטה של קיפול

פשוט את העלה המרודד מחלקים למשולשים כמו לפיצה ומגלגלים לסהרונים, מתפיחים , מצפים בביצה ואופים.
 

יוכי68

New member
ולסיום שוב העוגה הרכה והטעימה

נסו ותהנו, אין סיבה לכישלון! מקווה שעזרתי ועניתי על מס' שאלות שנשאלתי...!
 
למעלה