לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'סדנא להכנת עוגת שמרים פרווה בשיטת הקיפול'
סדנא להכנת עוגת שמרים פרווה בשיטת הקיפול
<< ההודעה הנוכחית
14/07/2009 | 12:36
39
2227
נוגה לבקשתך ערכתי את הסדנא הבאה: שלב אחר שלב...אין סיבה להיכשל!

סדנא להכנת עוגת שמרים פרווה טעימה בשיטת הקיפול/יוכי

חומרי הבצק:

כוס מידה= 240 מ"ל

1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים / 1 שקית שמרית...לערבב עם הקמח
3-4 ביצים שלמות בינוניות
1 מחמאה 200 גרם חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר - כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס ורבע מים פושרים
מלית כלשהי לבחירה: קוקוס וריבה/חלבה/אגוזים ושוקולד/סוכר, קינמון וקקאו...ועוד...

ההכנה:

לערבב קמח ושמרים
להוסיף את שאר המרכיבים למעט המילוי כמובן.
ללוש היטב את הבצק עד ליצירת בצק רך - לא להוסיף קמח!
להתפיח היטב היטב - להמתין בסבלנות עד שהבצק יתפח לפחות כשעה !
להוציא אויר ע"י לישה ולהתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
לחלק את הבצק ל 5-6 כדורים .
לרדד כדור לעלה דק למרוח מלית...בצילום רואים מריחה של שמן על הבצק
ופיזור של סוכר+קקאו+קינמון.
לקפל את הבצק לשמאל לכיוון המרכז ולימין כך שיווצרו 3 שכבות (הכי טוב להתבונן בתמונות)
לרדד ושוב לקפל לשלוש.
לחלק את הבצק המרודד ל 3 רצועות וליצור צמה.
להתפיח היטב לפני האפייה, לצפות בביצה טרופה ומעט שמן
ניתן לפזר שומשום או סוכר.
לאפות בתנור חם 200 מעלות טורבו עד להזהבה יפהפיה.
אם רוצים להכין רוגאלך באותה שיטה...פשוט מרדדים את העלה המקופל הממולא לעיגול
חותכים למשושלים כמו לפיצה ומגלגלים כל רוגאלך כזה...מתפיחים, מצפים בביצה ואופים היטב.
הנה התמונות להמחשה...נסו ותהנו, יוכי!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המצרכים...'
המצרכים...
14/07/2009 | 12:37
70
לצפיה ב-'הבצק הרך - לא להוסיף קמח!'
הבצק הרך - לא להוסיף קמח!
14/07/2009 | 12:42
85
ללוש היטב את הבצק - הבצק רך ונעים למגע ומעט דביק - לא להתפתות להוסיף קמח!
כוס מידה 240 מ"ל
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'התפחת הבצק - יש להמתין בסבלנות לפחות כשעה'
התפחת הבצק - יש להמתין בסבלנות לפחות כשעה
14/07/2009 | 12:44
76
עד להכפלת הנפח....ס ב ל נ ו ת !!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הוצאת האויר לאחר ההתפחה הראשונה ע"י לישה'
הוצאת האויר לאחר ההתפחה הראשונה ע"י לישה
14/07/2009 | 12:46
71
לצפיה ב-'התפחה שנייה בדר"כ קצרה יותר מהראשונה'
התפחה שנייה בדר"כ קצרה יותר מהראשונה
14/07/2009 | 12:47
88
לצפיה ב-'חלוקת הבצק ל5-6 כדורים'
חלוקת הבצק ל5-6 כדורים
14/07/2009 | 12:50
87
לצפיה ב-'רידוד הכדור לעלה דק ופיזור המילוי'
רידוד הכדור לעלה דק ופיזור המילוי
14/07/2009 | 12:52
126
במקרה המצולם מרחתי את העלה בשמן ופיזרתי קקאו+סוכר+קינמון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הקיפול לכיוון המרכז מצד שמאל'
הקיפול לכיוון המרכז מצד שמאל
14/07/2009 | 12:54
153
לצפיה ב-'קיפול העלה לימין ויצירת 3 שכבות בסה"כ'
קיפול העלה לימין ויצירת 3 שכבות בסה"כ
14/07/2009 | 12:55
176
לצפיה ב-'רידוד הבצק המקופל לעלה דק'
רידוד הבצק המקופל לעלה דק
14/07/2009 | 12:57
144
לצפיה ב-'קיפול נוסף ל 3 שכבות ורידוד חוזר'
קיפול נוסף ל 3 שכבות ורידוד חוזר
14/07/2009 | 12:58
158
לצפיה ב-'חלוקת העלה המרודד והמקופל ל 3 רצועות'
חלוקת העלה המרודד והמקופל ל 3 רצועות
14/07/2009 | 12:59
135
ליצירת צמה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יצירת הצמה - ראו את השכבות היפות'
יצירת הצמה - ראו את השכבות היפות
14/07/2009 | 13:01
150
לצפיה ב-'הצמה האפויה...עוגת שמרים רכה וטעימה'
הצמה האפויה...עוגת שמרים רכה וטעימה
14/07/2009 | 13:04
129
חשוב להתפיח היטב לפני האפייה ולצפות בביצה טרופה ומעט שמן - ניתן לפזר סוכר או שומשום.
אפייה ב 200 מעלות טורבו כ 20-25 דקות/הזהבה יפה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וליצירת רוגאלך באותה שיטה של קיפול'
וליצירת רוגאלך באותה שיטה של קיפול
14/07/2009 | 13:06
104
פשוט את העלה המרודד מחלקים למשולשים כמו לפיצה ומגלגלים לסהרונים, מתפיחים , מצפים בביצה ואופים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הרוגאלך לפני האפייה'
הרוגאלך לפני האפייה
14/07/2009 | 13:08
99
לצפיה ב-'הרוגאלך לאחר האפייה...יאמי!'
הרוגאלך לאחר האפייה...יאמי!
14/07/2009 | 13:09
89
לצפיה ב-'הרוגאלך פתוח, שימו לב לשכבות היפות'
הרוגאלך פתוח, שימו לב לשכבות היפות
14/07/2009 | 13:11
94
לצפיה ב-'ולסיום שוב העוגה הרכה והטעימה'
ולסיום שוב העוגה הרכה והטעימה
14/07/2009 | 13:12
7
85
נסו ותהנו, אין סיבה לכישלון!
מקווה שעזרתי ועניתי על מס' שאלות שנשאלתי...!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מודה לך מאד מאד'
מודה לך מאד מאד
14/07/2009 | 16:33
1
32
נראית שיטה מענינת וטעימה
אנסה לכבוד שבת
מעריכה את מאמציך
נוגה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בכיף, נוגה!'
בכיף, נוגה!
14/07/2009 | 20:04
10
לצפיה ב-'היי יוכי פשוט מהמםםםםםם '
היי יוכי פשוט מהמםםםםםם
15/07/2009 | 13:00
1
8
כל הכבוד לך...
ותודה רבה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה לך מקסימית2'
תודה לך מקסימית2
15/07/2009 | 14:15
16
לצפיה ב-'וואו יוכי נהדר איזו סדנה '
וואו יוכי נהדר איזו סדנה
16/07/2009 | 12:39
1
11
שאלה כוס - 240 איזו כוס? חד פעמית?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ארידל, מדובר בכוס עם ידית (שקופה)'
ארידל, מדובר בכוס עם ידית (שקופה)
16/07/2009 | 15:13
9
הכי טוב לקנות משורה/בקבוק של תינוק ולמדוד.
כעיקרון מדובר בכוס לשתייה חמה לרוב סטנדרטית.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מדהימה כל פעם מחדש'
מדהימה כל פעם מחדש
17/07/2009 | 14:25
6
שאני עושה אותה בצמכון שלך תמיד יוצאת נהדרת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ווואו איזה סדנא משגעת'
ווואו איזה סדנא משגעת
14/07/2009 | 16:29
11
5
תודה רבה לך
שומרת לי.

אהבתי ביותר
איזה יופי יצאה הצמה והרוגאלכים.

שאפו ותודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי כל הכבוד לך-האם את לשה ביד?'
יוכי כל הכבוד לך-האם את לשה ביד?
14/07/2009 | 16:36
5
8
ורשום 3-4 ביצים-כמה בצים אם אני משתמשת בביצים מס' 1 הגדולות?תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכיאלופה'
יוכיאלופה
14/07/2009 | 17:45
3
14
לצפיה ב-''
14/07/2009 | 17:57
4
לצפיה ב-'תודה לך מאיוש היקרה'
תודה לך מאיוש היקרה
14/07/2009 | 20:08
8
לצפיה ב-'תודה לך רות היקרה'
תודה לך רות היקרה
14/07/2009 | 20:09
15
לצפיה ב-'אני לשה רק ביד! ולגבי הביצים עדיף'
אני לשה רק ביד! ולגבי הביצים עדיף
14/07/2009 | 20:07
18
3 ביצים.
ותודה על הפירגון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מעולה שבעולים, פשוט נפלא'
מעולה שבעולים, פשוט נפלא
14/07/2009 | 19:10
1
29
לצפיה ב-'תודה לך אמא יקרה ומקסימה'
תודה לך אמא יקרה ומקסימה
14/07/2009 | 20:07
10
לצפיה ב-'תודה לך יקירה, תהני וברוכה הבאה'
תודה לך יקירה, תהני וברוכה הבאה
14/07/2009 | 20:05
2
5
לצפיה ב-'התגובה הזו מיועדת לפונטש', ברוכה הבאה '
התגובה הזו מיועדת לפונטש', ברוכה הבאה
14/07/2009 | 20:11
1
7
לצפיה ב-'כל הכבוד על ההשקעה '
כל הכבוד על ההשקעה
15/07/2009 | 16:56
9
לצפיה ב-'ליוכי תודה רבה רבה סדנא נהדרת'
ליוכי תודה רבה רבה סדנא נהדרת
15/07/2009 | 17:10
37

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ