סדנא להכנת פריקסה מופלטה - להנות משני העולמות
במעט קלוריות - רק לא להגזים בכמות היחידות - קשה לעזור! מה מכינים לאנשים שאוהבים גם מופלטה וגם פריקסה? מכינים מאפה שהוא למעשה מעין מופלטה וממלאים במלית טונה, תפו"א, ביצים, סחוג, זיתים ואופים במחבת החשמלית ללא שמן! כך נהנים משני העולמות וממעיטים בקלוריות - נסו ותהנו! פריקסה מופלטה/יוכי לבצק: כוס מידה = 200 מ"ל 4 כוסות קמח מנופה כף שמרים יבשים....לערבב 1 כף מלח שטוחה 1 כף סוכר שטוחה כשתיים- שלוש כפות שמן כוס וחצי מים פושרים ללוש מכל המצרכים בצק רך - להתפיח כחצי שעה. לחלק את הבצק לכ 20 כדורים. לפתוח כל כדור לעלה דק(להיעזר במעט שמן) ולמלא במלית. לקפל את העלה לשניים ולהדק. לחמם מחבת חשמלית לחום בינוני 2-3 להניח את הפריקסה על המחבת ללא צורך בשימון ולאפות כמס` דקות. שימו לב לא לשרוף - להגביה/להנמיך את הטמפ` בהתאם! להוסיף סלט ולהנות!!! המלית: קופסת טונה מסוננת 2 ביצים קשות מרוסקות/חתוכות 2 תפו"א מבושלים וחתוכים זיתים מגולענים וחתוכים סחוג לפי הטעם מלח,פלפל ניתן להוסיף - בצל/תירס/עגבניה
במעט קלוריות - רק לא להגזים בכמות היחידות - קשה לעזור! מה מכינים לאנשים שאוהבים גם מופלטה וגם פריקסה? מכינים מאפה שהוא למעשה מעין מופלטה וממלאים במלית טונה, תפו"א, ביצים, סחוג, זיתים ואופים במחבת החשמלית ללא שמן! כך נהנים משני העולמות וממעיטים בקלוריות - נסו ותהנו! פריקסה מופלטה/יוכי לבצק: כוס מידה = 200 מ"ל 4 כוסות קמח מנופה כף שמרים יבשים....לערבב 1 כף מלח שטוחה 1 כף סוכר שטוחה כשתיים- שלוש כפות שמן כוס וחצי מים פושרים ללוש מכל המצרכים בצק רך - להתפיח כחצי שעה. לחלק את הבצק לכ 20 כדורים. לפתוח כל כדור לעלה דק(להיעזר במעט שמן) ולמלא במלית. לקפל את העלה לשניים ולהדק. לחמם מחבת חשמלית לחום בינוני 2-3 להניח את הפריקסה על המחבת ללא צורך בשימון ולאפות כמס` דקות. שימו לב לא לשרוף - להגביה/להנמיך את הטמפ` בהתאם! להוסיף סלט ולהנות!!! המלית: קופסת טונה מסוננת 2 ביצים קשות מרוסקות/חתוכות 2 תפו"א מבושלים וחתוכים זיתים מגולענים וחתוכים סחוג לפי הטעם מלח,פלפל ניתן להוסיף - בצל/תירס/עגבניה