סדנא להכנת חלות - גם אני הכנתי

כל הכבוד! החלות שלך מהממות. אגב יוכי-

זוכרת שדיברנו בנושא כמות המים הקטנה יחסית במתכון שלי? אז העברתי את השאלה לאמא שלי והיא אמרה לי שמה שעושה את ההבדל במתכון שהבאתי זה סדר הדברים ז"א שמכניסים את הקמח לתערובת הנוזלים ולא להיפך כמו בשאר המתכונים. ובאמת באופן הזה משתמשים בפחות מים והבצק יוצא עדיין רטוב. אז הנה בזכותך החכמתי גם אני. (תאמת שזה פשוט מענין ברמה המדעית..)
 

יוכי68

New member
גולדה, אל תשכחי שאצלך יש גם ביצה

וגם חצי כוס שמן לעומת רבע - זה משלים את הנוזלים החסרים. מה שטוב בסדר ההכנה שלך שזה מחייב לישה מרובה - דבר שמוסיף למרקמו העדין והרך של הבצק - גם אני החכמתי בזכותך!
 
שאלה לגבי השמן

את כותבת כרבע כוס שמן, אבל בתמונה נראהכאילו מדובר בכוס 240 מ"ל מלאה, או שאני טועה? 240 יוצא יותר מרבע כוס רגילה, לא? מעבר לכך, נראה מצויין!
 

יוכי68

New member
חתולה, שימי לב למה שכתבתי בהתחלה

אני הכנתי 3 ק"ג והמתכון הוא לק"ג לכן את רואה פער! תודה לך יקירה
 

gili111111

New member
ליוכי בבקשה כמה שאלות לקשת קליטה

אני מתה להכין גם ולא מנוסה כל כך באפיית חלות אם תוכלי להשיב לי - אם אני רוצה למדוד בכפות את הסוכר, כמה כפות סוכר את ממליצה? כמה זמן לוקח כל התפחה? האם צריך ביצה שלמה לציפוי החלה או רק חלבון/חלמון וכמה שמן לביצה? חוץ מזה נראה ממש מפתה תודה על המתכון ימי......
 

gili111111

New member
ועוד משהו בבקשה

סליחה שאני קרצייה אבל אני מבינה שהחלות האלה הן חלות מתוקות? מה היחס במצרכים אם אני רוצה לאפות חלות מלוחות? תודה מראש
 

יוכי68

New member
גילי, החלות מתקתקות ולא ממש מתוקות

אם את רוצה פחות מתיקות הורידי מכמות הסוכר אפילו עד כף לק"ג. אני ממליצה בחום על המתיקות הזו - שווה! שאלי כאוות נפשך, אני פה בשביל לסייע
 

יוכי68

New member
גילי, הנה תשבות לשאלותייך...

ראשית אל תפחדי לנסות - זה פשוט רק עבדי את הבצק היטב והתפיחי עד להכפלת הנפח. לגבי הסוכר - 3 כפות סוכר גדושות יספיקו. זמן ההתפחה משתנה לרוב כשעה של התפחה ראשונה , השנייה קצרה יותר וכך גם לפני האפייה. אני טורפת ביצה שלמה יחד עם כרבע כוס שמן ומצפה את החלות. ושוב תודה על הפירגון נסי ושתפי אותנו...ככל שתתנסי יותר כך יצליח לך יותר - אל חשש!
 

daimond1

New member
הגעתי מהראשי

סדנא מעולה ומאוד יפה. התמונות מאוד יפות. יש מקום לעוד אחת
אשמח להצטרף
 

יוכי68

New member
בשמחה רבה, יש מקום לכל מי שחפץ להצטרף

נשמח לראותך פעילה בפורום שלנו
 
נראה מעולה../images/Emo24.gif תודה רבה!

בע"ה גמאני אנסה להכין אותה בקרוב
כל הכבוד על הסדנא המפורטת!
 

יוכי68

New member
חפיפניקית, תודה ובהצלחה, נשמח לראותך פעילה

ודווחי לנו על התוצאות
 

נוגה44

New member
יוכי תודה

מאד דומה לחלות שאני מכינה וכדאי לזכור שלשיטת החזון איש הפרשת חלה 2 קילו 250 גר' ועכשיו לסדנא לעוגת שמרים חלות אני אופה כל שבוע עוגות שמרים לא ואני מאד רוצה להתחיל תודה רבה
 
למעלה